MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#67227 Re: Re: Re: Re: Je jednoznačné, že je to naprostý tendenční blábol....

2015-12-05 06:56

#67206: - Re: Re: Re: Je jednoznačné, že je to naprostý tendenční blábol.... 

 I toto je naprostý nesmysl. Ani první amnestie nepouštěla z vězení nikoho se závažnou trestnou činností natož vrahy.  Je velmi podivné, že texty amnestií nejsou součástí wiki stránky, na které jste se vámi publikovanou hovadinu dočetl. 

 

1. Ustanovení článků II a Vse nevztahují

Všechny tresty 

 

  • 1. Ustanovení článků II a Vse nevztahují
    • a) na trestné činy zneužívání pravomoci veřejného činitele podle § 158 tr.zák. a trestné činy a přečiny spáchané snimi vsouběhu,
    • b) na pokusy trestných činů a dokonané trestné činy teroru podle § 93 tr.zák., obecného ohrožení podle § 179 odst. 3 tr.zák., vraždy podle § 219 tr.zák., loupeže podle 234 odst. 2,3 tr.zák., znásilnění podle § 241 odst. 2,3 tr.zák. a pohlavního zneužívání podle § 242 odst. 3,4 tr.zák.,
    • c) na osoby odsouzené jako zvlášť nebezpeční recidivisté podle § 41 tr.zák.
  • 2. Ztrestů, které byly nebo budou pravomocně uloženy za trestné činy spáchané přede dnem tohoto rozhodnutí, pachatelům uvedeným vodstavci l písm. b), c) promíjím jeden rok.



Více se dočtete na http://www.trestni-rizeni.com/dokumenty/amnestie-z-1-ledna-1990

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#67241 Re: Re: Re: Re: Re: Je jednoznačné, že je to naprostý tendenční blábol....

2015-12-05 10:57:42

#67227: - Re: Re: Re: Re: Je jednoznačné, že je to naprostý tendenční blábol.... 

 Když tehdy mnozí lidé nadávali, že Havel propustil vrahy, sám jsem se ho právě kvůli tomu bodu zastával. Říkal jsem jim, že se amnestie na vrahy nevztahuje, také na terorizmus a nebezpečnou recidívu. Jenže někteří lidé, co tehdy pracovali v bezpečnostních složkách mne oponovali, že některé jednotlivce Havel omilostňoval zvlášť na jejich žádost o milost. Ty žádosti kdysi často vězni posílali i třeba Husákovi, zkoušelo to mnoho z nich. A právě mnohým těmto žádostem lidí se závažnou trestnou činností měl Havel vyhovět. Právní text plošné amnestie Václav Havel přirozeně sám nevytvářel ani nejspíš nenavrhoval.