MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#71955 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je potreba se k trestnimu oznameni pridat

2016-01-27 10:46

#71951: Realista - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je potreba se k trestnimu oznameni pridat 

 Státy EU jsou  provázány smluvními vztahy, které se nepřetržitě od konce války vyvíjejí. V současnosti jsou tyto smlouvy sdruženy do smlouvy jedny Lisabonské smlouvy, nikdo a nic v EU neomezuje volný pohyb investic, pracovní síly, pohyb zboží, lidská práva, atd. 

Struktury jsou přímo voleny národními státy - v Evropské radě zasedají předsedové vlád národních států, v Radách ministrů zasedají ministři národních vlád, přimo volený parlament EP schvaluje vše, co se v EU má odehrávat po právní stránce, následně musí až na naprosté výjimky určené hlasováním národních parlamentů, schválit národní parlamenty všechy států EU. 

Tedy pokud jste komunistou, může vám EU připadat jako RVHP, ale rozdíl je propastný, stejně propastný jako rozdím mezi demokracií a komunistickou (libovolnou) totalitou. 

Odpovědi

Realista

#71965 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je potreba se k trestnimu oznameni pridat

2016-01-27 11:02:20

#71955: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je potreba se k trestnimu oznameni pridat 

 Ten propastný rozdíl vidíte v čem? V tom, že faktickou moc v EU nedrží voliči volený Evropský parlament, nýbrž nikým nevolená Evropská komise, která je jmenována národními vládami, což nejsou přímo volení lidé? V rámci EU se jedná o nepřímou demokracii mocněnou několikrát násobně, kdy nevolení, nýbrž jmenování dále jmenují lidi z uzavřeného kruhu tzv. nové politické třídy. To je ale hnus. Nebo je snad demokratické, že mohou být menší státy snadno přehlasovány kvalifikovanou většinou? Celá Evropská unie je jen hra na demokracii, jelikož v rámci politické korektnosti potlačuje pluralitu názorů a myšlenek a svobodu slova, veškerou opozici se snaží zdiskreditovat nálepkami komunista, fašista, xenofob, islamofob apod. Rozdíl oproti RVHP tedy, jak vidno, až takový nebude. Snad jen v tom, že tahle rafinovaná totalita se halí do líbivého hávu demokracie, lidských práv a rovnosti všech, aby zmátla naivní zapálené utopisty jako jste vy. A očividně to funguje.