MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#72140 Re:

2016-01-28 12:25

#72137: -  

 Zase ty vaše slovní spojení vytržená z kontextu, zemanofobové? Musíte se víc snažit, tahle zmaniáda je děsně čitelná, že ji snad ani nemůžete myslet vážně. US embassy vám dává tak mrzký peníz, že to tak flákáte proameričtí švábi? :-D

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#72142 Re: Re: Zdá se, že jste přehlédl :-) pečlivě prostudujte :-)

2016-01-28 12:33:35

#72140: - Re:  

 

Odpověď vždy souvisí s otázkou, na tom se lze shodnout

2016-01-28 13:17

 

#72137: -  

 ....otázka v sobě dokonce obsahuje radikální sdělení, že premiére jedná neústavně, aniž ale i jen bylo naznačeno, jak a čím by se takové věci měl dopustit. Já se domnívám, že daleko snadněji prokáži, že se minimálně na hraně ústavy pohybuje Miloše Zeman - z mého pohledu spíše daleko za hranou. 

"Dobrý večer, pane prezidente, já bych vám chtěla poděkovat za všechny občany České republiky, určitě všechny, protože někteří ani neví, kdo vůbec na Hradě sedí, jaká osobnost. Chtěla bych vám poděkovat, jakým způsobem vlastně svoji funkci vedete, a měla bych na vás otázku. Určitě víte, že se projednávala petice za odstoupení pana(předsedy vlády Bohuslava, pozn. ČTK) Sobotky a petice byla shrnuta ze stolu. Chtěla bych se zeptat, jakým způsobem vlastně mají čeští občané postupovat, protože jak víme, pan Sobotka určitě nestojí za českým národem, ale proti němu."

Zeman na výše uvedenou otázku odpovídá a jeho odpověď je skutečně děsivá, neboť ani náznakem nezpochybňuje nedemokratický způsob, který vyjmenovává a ani náznakem nepochybňuje podivné konstatování odvolávající se "na všechny" v otázce. Tváří se, že je to "samozřejmé" a stejně tak se tváří, že je samozřejmé, že on nedemokratické jednání neschvaluje, přestože jej uvádí jako možnost. Proč jej tedy jako možnost vlastně uvádí? Aby se Sobotka bál, že si objedná jeho vraždu?  V případě Zemana a v jeho celé politické kariéry se dopouštěl celé řady velmi podivných jednání, které lze považovat za nedemokratické. Dokonce asi nebudu sám, kdo si bude myslet o Zemanovi, že je schopen si objednávat politické vraždy. Proto je potřeba jeho odpověď brát v celé šíři.

Navíc volby nejsou jediným demokratických způsobem jak přinutit politika o odchodu z politiky. Občanska neposlušnost, politický tlak, jsou při závažném pochybení politika naprosto legitimní způsob, jak se takového politika zbavit, to ovšem Zeman naprosto účelově pominul, přitom je naprosto běžné, že politik je pod vlivem vlastních činů donucen k abdikaci. Jedním takovým činem je i takový "nepovedený bonmot". Zeman spoléhá na nevzdělanost občanů v této oblasti a zatím mu to, zdá se, vychází. 

"Chcete-li se zbavit jakéhokoli politika, prezidenta nevyjímaje, je k tomu jediná demokratická cesta - a to jsou svobodné volby, které v daném případě budou za rok. A pak existuje nedemokratická cesta - a ta se jmenuje kalašnikov."


Nepřihlášený uživatel

#72178 Re: Re:

2016-01-28 13:50:13

#72140: - Re:  

 Tak se pořád nerozčiluj, čumáčku.