MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA


Nepřihlášený uživatel

#72126 Tedy jestli tam soudruh ministr z ANO StB neni cirou nahodou proto aby to neresil :-)

2016-01-28 09:33

Ministr Ťok dál hledá viníky problému s mýtem. Jeho úřad s věcí za dva a půl roku nepohnul

Podat trestní oznámení je přece ten nejlepší způsob jak celou věc odložit dokonce i deset let, kdeze p rok :-)


Nepřihlášený uživatel

#72127 Re: Re: Re: USA finanční nadvláda.

2016-01-28 09:57

#71860: pan Hnědý - Re: Re: USA finanční nadvláda. 

 Co to je zase za blábol? Amerika je vývozcem ropy po mnoha letech a ropu skutečně vyváží, dokonce i do Evropy, proč by jim vyhovala nízká cena? 

Teroristy školily komunistické země a to masivně a všechny včetně Ruska. Jako byste tu nežil, jako byste nevěděl, jací lidé chodili na vysoké školy v ČSSR ze zahraničí. Právě teroristé vyškolení komunisty jsou dnes padesátnící - šedesátníci a evidentně chtějí po sobě zanechat stopu. 

Rusko má obrovskou kontinuitu ve státní zločinnosti. V Kremlu sedí parta KGBáků, která právě školení teroristů organizovala a je tedy pochopitelné, že je s nimi stále ve spojení a že jejich činnost minimálně zneužívají, jestli jí spíše ještě nepodporují. 

Na tom opravdu není vůbec nic složitého. Pokud víte o tom, že by Spojené státy školily teroristy, tak to doložte z důvěryhodného zdroje. Já bohužel ze své vlastní zkušenosti vysokoškoláka bezepečně vím, že komunistické země teroristy školily a dokonce vím, že někteří Syřané s kterými jsem se na škole setkal jsou exponenty Asadova režimu a byli udavači již na škole. 

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2016-01-28 10:36



Nepřihlášený uživatel

#72129 Re: Veleba to starý komunista, vraždění je pro ně normální způsob jednání....

2016-01-28 10:45

#71855: -  

 ....je ovšem otázka, jestli takové lidi lze ještě považovat za "normální", jestli se v jejich případě už nejedná o patologii tedy deviaci, abych použíl tolik oblíbené slovo soudruha Zemana. 

Já se už potom co Zeman předvedl domnívám, že Zeman i Veleba devianty jsou a jejich jednání je patologické. 


Nepřihlášený uživatel

#72130 Je dobré připomenout starší texty, co si o věci myslel před více jak rokem David Koller, co za ....

2016-01-28 10:56

.....žvanila šílená Žilková. Je dobré si uvědomit, že se stav Miloše Zemana a jeho jednání neustále zhoršuje. Jeho ruské trollování se nepřetržitě stupňuje a jeho vulgárnost, oplzlost, ubohost devastuje politickou kulturu této země a v konečném důsledku způsobuje, že jsme našim partnerům v EU naprosto nedůvěryhodní. 

 

Rozhovor s Davidem Kollerem a Chci si s vámi promluvit.. Zeman hledá nácky v Kyjevě, aby je neviděl


Nepřihlášený uživatel

#72131 Muslimská komunita se neintegruje. Je naivní to po ní vůbec chtít,řekl exšéf britské rady pro rovnos

2016-01-28 11:11

Bývalý předseda britské Rady pro rovnost a lidská práva Trevor Phillips prohlásil, že muslimská komunita ve Spojeném království je odlišná od všech ostatních a že země by měla přijmout fakt, že se nikdy neintegruje. Očekávat od muslimů, že se změní, je výrazem hrubé neúcty k nim, prohlásil na pondělním setkání think-tanku Policy Exchange ve Westminsteru. Informoval o tom server The Times.

„Neustálé předstírání, že se nějaká skupina nakonec změní a bude stejná jako my, je zřejmě tou nejhrubší formou neúcty,” prohlásil Phillips. „Protože tím vlastně říkáte, že jejich jiné způsoby, z nichž některé se nám nemusejí líbit, jsou způsobeny tím, že ještě neuzřeli světlo. Ale oni prostě jen vnímají svět jinak než my,” dodal.

Podle Phillipse lidé pocházející z určitých britských komunit nezmění své postoje „jen proto, že jim bez ustání říkáme, že mají být jako my”.

Britská Muslimská rada trvá na tom, že muslimská víra je slučitelná s životem v zemi, řekl The Times její mluvčí v reakci na Phillipsova slova. Zároveň ale označil volání po tom, aby se muslimové nějak měnili, za diskriminační.

„Tím se vlastně říká, že muslimové nejsou rovnocenní, že nejsou dostatečně civilizovaní, aby mohli být součástí britské společnosti, což ale zcela jistě jsou,” uvedl mluvčí. Britský premiér David Cameron podle serveru Daily Mail řekl, že právě selhání při integraci umožnilo extremistům šířit své ideje a naverbovat zhruba sedm stovek muslimů do Sýrie k Islámskému státu. Podle protiteroristického oddělení policie se asi polovina z nich vrátila a mohla by představovat riziko.

Muslimové jsou součástí britské společnosti už 300 let, přicházet začali jako námořníci najatí Východoindickou společností. V současnosti jich je v 64miliónové zemi zhruba 2,7 miliónu.

Tady to máte, havloidní sluníčka, ústy jednoho z nejpovolanějších. Když se integrace nepodařila ani v podmínách Velké Británie, opravdu jste tak naivní, že myslíte, že se zdaří u nás, kde se nám po několik století nepodařilo integrovat ani ty naše kočovníky?


Nepřihlášený uživatel

#72132 Re: Muslimská komunita se neintegruje. Je naivní to po ní vůbec chtít,řekl exšéf britské rady pro ro

2016-01-28 11:26

#72131: - Muslimská komunita se neintegruje. Je naivní to po ní vůbec chtít,řekl exšéf britské rady pro rovnos 

 Evidentně jste text vůbec nepochopil. Zároveň je totiž řečeno, že muslimové plně respektují právní rámec v kterém žijí.  Tedy to, že budou chodit na bohuslužby do mešity místo do kostela je věc, která je pochopitelná, přestože většinová společnost islám přijímat nebude. To, že budou usilovat o to, aby jejich děti dodržovaly stravovací návyky podle islámu, je věc také pochopitelná. 

Autor textu jasně říká, že je potřeba, aby společnost toto respektovala a aby také o tomto náboženství měla velmi dobré povědomí i proto, aby mohla toto náboženství respektovat. Mimo jiné i proto, že je islám součástí evropské kultury po staletí, ale také proto, aby administrativa státu byla schopna rozpoznat patologické sekty islámu, stejně jako je tato administrativa schopna rozpoznávat patologické sekty křesťanství či židovství, které jsou stejně nebezpečné a stejně zneužitelné. 

Auto tedy jasně pospal rozdíl mezi integrací a změnou či násilnou změnou, kterou v minulosti menšiny mnohdy musely v Evropě projít a zkušenost s takovou "změnou" je stále dokola tristní. 

Nevytrhávejte věci z kontextu a nečtěte jen to co číst chcete, budete pak šaškem jako Ovčáček a Zeman, když na úžasných textech pana Peroutky "prokazují" vytržením z kontextu, že pan Peroutka podlehl totalitní ideologii a ze špatných citací vyvuzují nesmysly jako Miloš Zeman v jeho "projevu" o holokaustu. 

 

Už z následujícího textu je zřejmé, že IS je nebezpečnou vražednou sektou, kterou západní kultura obtížně rozpoznává v jejím počátku a islámská kutlura jí není schopna eliminovat a mnohdy ani vytlačit na okraj společnosti, je dokonce možné, že jí ani islámská kultura není schopna dobře identifikovat, vzhledem neustáleným strukturám náboženství, nejasné náboženské autority a tedy i mnohdy velmi benevoletního výkladu náboženství jako takového. 

Islámský stát se uhnízdil v Bílých horách, kde leží i Usámovy jeskyně

Islámský stát začíná nabírat na síle v Afghánistánu. Do jeho řad zde vstupují bývalí bojovníci Talibanu, který se pro ně stal příliš provinční. Jako bojovníci globální teroristické organizace však mají pocit, že radikální muslimské učení šíří po celém světě, uvádí server BBC.

 

 


Nepřihlášený uživatel

#72133 Re: Re: Muslimská komunita se neintegruje. Je naivní to po ní vůbec chtít,řekl exšéf britské rady pr

2016-01-28 11:39

#72132: - Re: Muslimská komunita se neintegruje. Je naivní to po ní vůbec chtít,řekl exšéf britské rady pro ro 

 Právě že většina právní rámec sekulární země nerespektuje, když jich tolik prosazuje šariu jako zdroj zákonodárné moci, nošení šátků ve státních institucích, zřizování modliteben ve školách apod. Jen největší naivka, která je zcela pod vlivem intenzivní multikulti propagandy, si může myslet, že tato etnika, která po žijí celý život v zemích, kde má víra větší váhu než lidský život, aproto se zde praktikují vraždy ze cti, kamenování apod., kterým je od malička otrocky vtloukáno, že co je v koránu, je svaté, se jako mávnutím kouzelného proutku příchodem do Evropy přizpůsobí zdejším zvyklostem a vezmou zdejší hodnoty a ideály za své a přestanou představovat bezpečnostní riziko.


Nepřihlášený uživatel

#72134 Re: Je dobré připomenout starší texty, co si o věci myslel před více jak rokem David Koller, co za .

2016-01-28 11:53

#72130: - Je dobré připomenout starší texty, co si o věci myslel před více jak rokem David Koller, co za .... 

 Stejně tak jako zdejší zatrollená proamerická kolaborantská sorta hledá mermomocí nácky v Kremlu, aby je neviděla v Kyjevské juntě. Jak dokáže být člověk zaslepený, že?


Nepřihlášený uživatel

#72135 Re: Re: Re: Muslimská komunita se neintegruje. Je naivní to po ní vůbec chtít,řekl exšéf britské rad

2016-01-28 11:55

#72133: - Re: Re: Muslimská komunita se neintegruje. Je naivní to po ní vůbec chtít,řekl exšéf britské rady pr 

 Obtížně budete prokazovat, že tato komunita vraždí více, než většinová společnost, či ktreákoliv jiná menšína. Je to jen sugestivní, ale argument to není, neboť věznice EU jsou plné vrahů. 

Drtivá většina muslimské společnosti naprosto respektuje práva většinové společnosti kde žijí, pokud by tomu tak nebylo, Německo, VB, Španělsko, Portugalsko, Francie, Itálie by vypadaly radikálně jinak, než vypadají dnes. 

Morální hodnoty či žebříček morální hodnot je vždy základním vodítkem jakéhooliv člověka, nejsou to primárně zákony státu v kterém žije, u vzdělanějších občanů je jejich morální kodex v souladu s Ústavou či chcete-li přesněji se znalostí ústavy.  Troufám si řící, že drtivá většina muslumů dokonce ani netuší, co je v právním kodexu tolik omílaného práva šaría a kde by teoreticky mohl být problém, tak v je v nepochopení historické souvislosti vzniku takového práva. Velmi dokonce pochybuji, že vy vůbec tušíte, co je obsahem práva saria natož abyste znal historické souvislosti vzniku tohto právního rámce.

 V tomto má jistě obrovský handicap i většinová společnost, která mnohdy dokonce ani netuší, na základě jakých historických souvislostí vzníká její současný právní systém a jak souvisí se Zákonem starým i Novým a zákonníky před Novým zákonem a jak ty souvisí se Zákonem starým.  

To, že propaganda tuto situaci zneužívá je relita totalitně smýšlejících lidí. Zneužíjí cokoliv, aby vygenerovali pseudoproblém a pak jej také presudo-řešili. Většinou za použití vraždění, násilí, zničení lidských práv, viz. komunistické a nacionálně socialistické totalitě co jich bylo a je. Je to vlastnost totalitně smýšlejících lidí toužících po moci, Zeman je typickým příkladem. Chce cosi udělat, má ambici cosi udělat, mít moc to udělat a myslí si, že vraždění, násilnosti "k velkým činům patří". 


Nepřihlášený uživatel

#72136 Re: Re: Je dobré připomenout starší texty, co si o věci myslel před více jak rokem David Koller, co

2016-01-28 12:00

#72134: - Re: Je dobré připomenout starší texty, co si o věci myslel před více jak rokem David Koller, co za . 

 V Kremlu je přece není potřeba hledat. Vám snad připadá možné, v souladu se zdravým rozumem, že by se z KGBáků komunistů stali demokraté? Jak by se měl takový zázrak odehrát? To neváhejte a zkuste takový mechanismu vývoje komunisty ze zločinecké komunistické organizace KGB popsat, to si opravdu rád přečtu. 

Jak ovšem z historie komunistických zlločinců můžeme (my dva) zjistit, mnozí byli také nácky. Např. otec Livie Klausové byl nejpreve slovneský nacista a pak "český" komunista, ale to zdaleka není jediný případ. 

Zločince zavíráme do vězení, právě proto, aby se změnili. Zločinci z KGB ale zavřeni nebyli, ruská společnost je dokonce mnohdy respektuje a v minorite dokonce adoruje, tedy jejich patologické jednání je podporováno, nikoliv potlačováno, což má důsledek např. v okupaci Krymu. 

Na velké problémy je tedy zaděláno i zde, kdy je částí občanů adorován StBák Babiš. Stejně jako je možné vidět současný marasmus na Hradě a politice jako důsledek popření ústavnosti v podobě opoziční smlouvy. Oba aktéři této hanebnosti, neboť ústava jasně říká, že systém je postaven na soutěži politických stran ne na jejich oposmluvním kupčení, nijak tímto politickým zločinem postiženi nebyli a jejich hanebnost nebyla, zdá se, většinovou společností odsouzena. 


Nepřihlášený uživatel

#72137

2016-01-28 12:03

Sobotky se lze zbavit kalašnikovem, řekl Zeman. Děsí moji rodinu, reagoval premiér


Nepřihlášený uživatel

#72138 Re: Odpověď vždy souvisí s otázkou, na tom se lze shodnout

2016-01-28 12:17

#72137: -  

 ....otázka v sobě dokonce obsahuje radikální sdělení, že premiére jedná neústavně, aniž ale i jen bylo naznačeno, jak a čím by se takové věci měl dopustit. Já se domnívám, že daleko snadněji prokáži, že se minimálně na hraně ústavy pohybuje Miloše Zeman - z mého pohledu spíše daleko za hranou. 

"Dobrý večer, pane prezidente, já bych vám chtěla poděkovat za všechny občany České republiky, určitě všechny, protože někteří ani neví, kdo vůbec na Hradě sedí, jaká osobnost. Chtěla bych vám poděkovat, jakým způsobem vlastně svoji funkci vedete, a měla bych na vás otázku. Určitě víte, že se projednávala petice za odstoupení pana(předsedy vlády Bohuslava, pozn. ČTK) Sobotky a petice byla shrnuta ze stolu. Chtěla bych se zeptat, jakým způsobem vlastně mají čeští občané postupovat, protože jak víme, pan Sobotka určitě nestojí za českým národem, ale proti němu."

Zeman na výše uvedenou otázku odpovídá a jeho odpověď je skutečně děsivá, neboť ani náznakem nezpochybňuje nedemokratický způsob, který vyjmenovává a ani náznakem nepochybňuje podivné konstatování odvolávající se "na všechny" v otázce. Tváří se, že je to "samozřejmé" a stejně tak se tváří, že je samozřejmé, že on nedemokratické jednání neschvaluje, přestože jej uvádí jako možnost. Proč jej tedy jako možnost vlastně uvádí? Aby se Sobotka bál, že si objedná jeho vraždu?  V případě Zemana a v jeho celé politické kariéry se dopouštěl celé řady velmi podivných jednání, které lze považovat za nedemokratické. Dokonce asi nebudu sám, kdo si bude myslet o Zemanovi, že je schopen si objednávat politické vraždy. Proto je potřeba jeho odpověď brát v celé šíři.

Navíc volby nejsou jediným demokratických způsobem jak přinutit politika o odchodu z politiky. Občanska neposlušnost, politický tlak, jsou při závažném pochybení politika naprosto legitimní způsob, jak se takového politika zbavit, to ovšem Zeman naprosto účelově pominul, přitom je naprosto běžné, že politik je pod vlivem vlastních činů donucen k abdikaci. Jedním takovým činem je i takový "nepovedený bonmot". Zeman spoléhá na nevzdělanost občanů v této oblasti a zatím mu to, zdá se, vychází. 

"Chcete-li se zbavit jakéhokoli politika, prezidenta nevyjímaje, je k tomu jediná demokratická cesta - a to jsou svobodné volby, které v daném případě budou za rok. A pak existuje nedemokratická cesta - a ta se jmenuje kalašnikov."

Realista

#72139 Re: Re:

2016-01-28 12:22

#71896: Ruce vzhůru, havloidi! - Re:  

 S tím nelze nesouhlasit. Pravdoláskaři již tolikrát prokázali, jací jsou to zamindrákovaní budižkničemové, kterým jde jen o to, aby se mohli zviditelnit, a tak věší na hrad trenky, prudí na všech demonstracích, trollují na všech diskuzích, v podpisech peticí a jejich ultralevicová feťácko-anarchistická odnož se snaží provokovat, napadat lidi z opačného tábora, aby tak dali svému zbytečnému životu alespoň na pár prchavých okamžiků nějaký smysl. Ať si média plácají, co chtějí, to právě oni jsou ti, kdo záměrně provokují, oni hanobí státní symboly, oni dělají bordel a snaží se narušit poklidný chod řádně nahlášených demonstrací a pochodů. Oni jsou ti, kdo rozdělují jinak názorově homogenní společnost a snaží se jí násilím vnutit svoje extrémní myšlenky, s nimiž většina zdravého národa nesouhlasí. Tihle fanatičtí křiklouni jsou ostudou demokratické společnosti.

Pravdoláskaři jsou jako nebezpečná sekta, která měla být pro dobro národa co nejdříve rozprášena, jelikož se netají nenávistí k vlastní zemi, jejím tradicím, historii a hodnotám a nejraději by je všechny vydali všanc ve prospěch druhých. Většinou to jsou, stejně jako jejich modla Václav Havel, naivní a hloupoučcí lidé s nedostatkem racionálního a kritického myšlení, ovládáni čistě jen emocemi. A takoví dokáží uškodit nejvíce. Jak už to u sekty bývá, její vyznavači se projevují naprostou zaslepeností a zapálením pro věc, tedy posedlost lidskými právy všeho, co se hýbe (jen pokud je to v menšině) a absolutní nekritické vzhlížení k zhoubné multikulturní ideologii. Člověk je nepřesvědčí o jejich omylu, dokud se sami nespálí a ani to není lékem na jejich procitnutí. Kolaborace a kopání za cizí manšafty jim nečiní nejmenší potíže, ostatně i jejich nesmrtelná modla Havel byl nechvalně známé kolaborantské rodiny. Přežili jsme běsnění diktaturu nacismu i komunismu, ale obávám se, že pravdoláskaři nás přivedou do hrobu. Všude v přírodě platí, že si smečka střeží svoje teritorium, ochraňuje svůj kmen, jen u nich matka příroda žalostně selhala, jejich absurdní názory se vymykají chápání naprosté většině zdravě uvažujících lidí. Odsuzuji, ale při troše snahy dokáži pochopit myšlení komunistů, nacistů, islamistů a jiných, jelikož vychází z racionálního základu, jen jsou dohnané do přílišného extrému, ale že jde někdo proti svému národu a dobrovolně, či ještě s neutuchajícím nadšením si pod sebou podřezává větev, to vážně ne.

Zkrátka pravdoláskařství je nebezpečná duševní nemoc, kterážto se projevuje patologickými změnami lidské osobnosti, místy až zuřivými záchvaty nenávisti při poslechu Zemanových projevů či jen při pouhém zmínění jeho jména, stejně jako panickými záchvaty paranoje z všudypřítomnosti ruské propagandy a nezvykle silnou obsesí konspiračními bludy, že za vším špatným na světě stojí Putin. Stejně tak trpí nebezpečným mesiášským komplexem, že jen oni a jejich pochybná sluníčková doktrína může spasit svět. Proto doporučuji okamžité umístění těchto individuí do detenčních ústavů, kde budou pod nepřetržitým dohledem specialistů, i když se obávám, že pravdoláskařství léčitelné není, jelikož jde o těžkou mozkovou dysfunkci projevující se pokročilým, nezvratným stádiem demence. 


Nepřihlášený uživatel

#72140 Re:

2016-01-28 12:25

#72137: -  

 Zase ty vaše slovní spojení vytržená z kontextu, zemanofobové? Musíte se víc snažit, tahle zmaniáda je děsně čitelná, že ji snad ani nemůžete myslet vážně. US embassy vám dává tak mrzký peníz, že to tak flákáte proameričtí švábi? :-D


Nepřihlášený uživatel

#72141 Re: Re: Re: To, že vy neshledáváte jednání Zemana nedemokratické....

2016-01-28 12:32

#72139: Realista - Re: Re:  

 ....či neústavní, nejste schopen oponovat argumenty, které jsou snášeny na podporu takového názoru, ještě neznamená, že máte pravdu. Naopak, právě to, že nejste schopen s argumenty polemizovat, že nejste schopen na jednání Zemana prokázat, že jedná demokraticky ve prospěch všech občanů této země, tedy v naprostém souladu s celou ústavou a zákony této země, spíše dokazuje, že problém není u kritiků Zemana. 

Navíc je zde fatální problém i v tom, že občany kritizující Zemana nazýváte "pravdoláskaři", aniž byste byl schopen definovat, co tento pojem znamená a jací lidé to jsou. Což taktéž dokazuje, že vlastně nevíte nic a jste spíše schopen lépe identifikovat sebe jako adoranta Miloše Zemana. 

Je to pochopitelné, neboť o Zemanovi pochybuje 78 % občanů, z těcho 78 % mu vyloženě nevěří 13 %, 20 % mu spíše nevěří a 35 % spíše věří. Proto je obtížné identifikovat obyvatele, kteří Zemana kritizují, je jich totiž skoro 80 %, pouze 20 % občanů mu bezvýhrad věří, což se jeví pro drtivou většinu obyvatel naprosto nepochopitelné, neboť drtivá většina obyvatel evidentně vnímá, že Miloš Zeman děsivě lže, ale skustečně existuje část občanů, kteří mu tyto lži "odpouští" či je "bagatelizují" 


Nepřihlášený uživatel

#72142 Re: Re: Zdá se, že jste přehlédl :-) pečlivě prostudujte :-)

2016-01-28 12:33

#72140: - Re:  

 

Odpověď vždy souvisí s otázkou, na tom se lze shodnout

2016-01-28 13:17

 

#72137: -  

 ....otázka v sobě dokonce obsahuje radikální sdělení, že premiére jedná neústavně, aniž ale i jen bylo naznačeno, jak a čím by se takové věci měl dopustit. Já se domnívám, že daleko snadněji prokáži, že se minimálně na hraně ústavy pohybuje Miloše Zeman - z mého pohledu spíše daleko za hranou. 

"Dobrý večer, pane prezidente, já bych vám chtěla poděkovat za všechny občany České republiky, určitě všechny, protože někteří ani neví, kdo vůbec na Hradě sedí, jaká osobnost. Chtěla bych vám poděkovat, jakým způsobem vlastně svoji funkci vedete, a měla bych na vás otázku. Určitě víte, že se projednávala petice za odstoupení pana(předsedy vlády Bohuslava, pozn. ČTK) Sobotky a petice byla shrnuta ze stolu. Chtěla bych se zeptat, jakým způsobem vlastně mají čeští občané postupovat, protože jak víme, pan Sobotka určitě nestojí za českým národem, ale proti němu."

Zeman na výše uvedenou otázku odpovídá a jeho odpověď je skutečně děsivá, neboť ani náznakem nezpochybňuje nedemokratický způsob, který vyjmenovává a ani náznakem nepochybňuje podivné konstatování odvolávající se "na všechny" v otázce. Tváří se, že je to "samozřejmé" a stejně tak se tváří, že je samozřejmé, že on nedemokratické jednání neschvaluje, přestože jej uvádí jako možnost. Proč jej tedy jako možnost vlastně uvádí? Aby se Sobotka bál, že si objedná jeho vraždu?  V případě Zemana a v jeho celé politické kariéry se dopouštěl celé řady velmi podivných jednání, které lze považovat za nedemokratické. Dokonce asi nebudu sám, kdo si bude myslet o Zemanovi, že je schopen si objednávat politické vraždy. Proto je potřeba jeho odpověď brát v celé šíři.

Navíc volby nejsou jediným demokratických způsobem jak přinutit politika o odchodu z politiky. Občanska neposlušnost, politický tlak, jsou při závažném pochybení politika naprosto legitimní způsob, jak se takového politika zbavit, to ovšem Zeman naprosto účelově pominul, přitom je naprosto běžné, že politik je pod vlivem vlastních činů donucen k abdikaci. Jedním takovým činem je i takový "nepovedený bonmot". Zeman spoléhá na nevzdělanost občanů v této oblasti a zatím mu to, zdá se, vychází. 

"Chcete-li se zbavit jakéhokoli politika, prezidenta nevyjímaje, je k tomu jediná demokratická cesta - a to jsou svobodné volby, které v daném případě budou za rok. A pak existuje nedemokratická cesta - a ta se jmenuje kalašnikov."


Nepřihlášený uživatel

#72143 Re: Re: Re: Re: Muslimská komunita se neintegruje. Je naivní to po ní vůbec chtít,řekl exšéf britské

2016-01-28 12:35

#72135: - Re: Re: Re: Muslimská komunita se neintegruje. Je naivní to po ní vůbec chtít,řekl exšéf britské rad 

 Aha, takže takřka 150 zabitých lidí v Bataclanu, stovky obtěžovaných a okradených žen v Kolíně a jiných městech, obtěžované nezletilé dívky ve Švédsku, vyvražděná redakce Charlie hebdo, několikanásobně vyší kriminalita v muslimsých ghettech po celé Evropě, radikální imámové verbující tisíce lidí pro Islámský stát, několikanoční řádění na předměstích francouzských, anglických či švédských měst, kterým padly za oběť stovky vypálených aut, vyrabovaných obchodů a domů, ale bohužel i lidské oběti, to vše je dle vás jen zveličovaný pseudoproblém? To snad nemyslíte vážně! Proboha, kde se ve vás ten odporný cynismus bere?! To jste opravdu tak bezpáteřní zrůda, nebo si na ni jen hrajete? Úplně se mi z vašeho myšlení zvedá žaludek!


Nepřihlášený uživatel

#72144 Re: Re: Re: Je dobré připomenout starší texty, co si o věci myslel před více jak rokem David Koller,

2016-01-28 12:39

#72136: - Re: Re: Je dobré připomenout starší texty, co si o věci myslel před více jak rokem David Koller, co  

 Na to se zeptej demokratického havloidního stbáka Štětiny z SS Azov.


Nepřihlášený uživatel

#72145

2016-01-28 12:41

VIDEO Obama je opět za kašpara. Světem se šíří parodie na jeho servilní nadbíhání muslimům

 

https://www.youtube.com/watch?v=4ISTbT-R9hs


Nepřihlášený uživatel

#72146 Re: Re: Re: Níže stručně okomentovaný "vánoční projev" u věnce s trikolorou vzhůru nohama :-)

2016-01-28 12:42

#72139: Realista - Re: Re:  

 ....to jen abyste neřekl, že nečtu či si neposlechnu projevy Miloše Zemana. Věřte, rád odhaluji lži v jeho projevech, je jedna z mých oblíbených činností :-)

Zemanův projev nekriticky museli vyslechnout jen idioti....

2015-12-28 14:47

 

....jásat nad projevem opět plným lží, nejasností a neonacistických hesel na závěr, jao kna "vánočním poselstvím" museli opravdu jen ateisté s totalitním smýšlením a jednáním tedy komunisté, nacisté a příznivci obecně totalit. 

Vánoční poselství prezidenta republiky Miloše Zemana:

 

Vážení a milí spoluobčané, setkáváme se opět po roce, abychom společně přemýšleli o událostech, které se v tomto roce uskutečnily. Stejně jako v lidském životě i v životě naší republiky jsou to události radostné i méně radostné, ale jsem velmi rád, že těch radostnějších je podstatně víc.

Zde je vidět pečlivé studium projevů prezidenta Václava Havla :-), bohužel z nich Zeman jako vždy nepochopil nic.

 

Začnu tou první. S výjimkou Malty je Česká republika na prvním místě v Evropské unii z hlediska růstu své ekonomiky. Je to veliký úspěch a chtěl bych za něj poděkovat našim zaměstnancům, našim zaměstnavatelům a chtěl bych také ocenit českou vládu za její hospodářskou politiku. Jak řekl ministr financí, vláda "odšpuntovala ekonomiku", a já bych k tomu jenom dodal, že ji vymanila ze svěrací kazajky škrtících opatření minulých pravicových vlád.

 Zeman jako obvykle má velmi nepřesné informace, premiantem není ČR ani Malta, ale Irsko, které ještě nedávno dokonce potřebovalo pomoc z EU s bankovním sektorem. Růst Irska je dle dostupných informací až na úrovni 7 % HDP, tedy na co si to vlastně vláda hraje? 4,5 % není zásluha této vlády, je to zásaluha toho, že vláda Nečase měla v době krize nemazměstnanost menší, než Zeman v době růstu 3% a to o více jak jedno procento. 

Druhou dobrou zprávou je to, že podle našich statistiků průměrná mzda, měsíční mzda, vzrostla o tisíc korun. A je dobře, když je hospodářský růst doprovázen i růstem životní úrovně. Týká se to ostatně i našich starobních důchodců, kteří příští rok budou mít ubohou valorizaci 40 korun měsíčně, ale v roce 2017 by měli získat, bez započtení inflace, třetinu růstu průměrné mzdy, tedy minimálně 300 korun. Přál bych si jenom, aby tato částka byla pro všechny, protože jinak by se prohluboval rozdíl mezi starodůchodci a novodůchodci.

Zeman by měl u tohoto zmínit, že starobní důchody tvoří více jak polovinu celého rozpočtu vlády, aby občané získali představu, jak obrovský objem prostředků to je a jaké tedy riziko při stárnutí populace hrozí.  

 

No a poslední dobrá zpráva se týká nezaměstnanosti. Jsme na druhém místě v Evropské unii hned za Německem pokud jde o nízkou míru nezaměstnanosti. A protože současně přibyla i volná pracovní místa, věřím, že ti, kdo opravdu chtějí pracovat, svoji práci najdou. To ovšem neplatí pro ty, kdo práci odmítají, aniž by k tomu měli vážné zdravotní důvody. Podporuji růst minimální mzdy, ale nepodporuji růst sociálních dávek, protože se domnívám, že právě nůžky rozevírající se mezi minimální mzdou a sociálními dávkami mají lidi nutit k užitečné a v budoucnosti i dobře placené práci. Kromě toho některé sociální dávky jsou naprosto nesmyslné. Například státní příspěvek na bydlení jenom vytvořil ubytovny a obchod s chudobou.

Zde by měl Miloš Zeman zmínit, jak se mu podařil ekonomický zázrak, když v pozici premiéra zadlužoval ČR nejrychlejším tempem v historii ČR vůbec (100 % nárůst dluhu za 4 roky) a přitom mu k tomu ještě stoupala nezaměstnanost - jak se kdokoliv může přesvědčit v makroekonomických datech ČSÚ. Obávám se, že to byla jeho socanská oposmluvní vláda, který zavedla štědrý sociální systém na dluh. 

 

Celkově tedy můžeme říci, že skončila blbá nálada a že je důvod pro opatrný a kritický optimismus, pro pozitivní očekávání, které je důležitým psychologickým faktorem ekonomického růstu, a že je také důvod, abychom se na sebe také občas usmáli, jako já teď na vás, protože s úsměvem jde všechno líp.

 

Zde je dobré si přímo na videu povšimnout, že použil v poslední větě přesnou dikci Václava Havla, tedy jak jsem již psal, pečlivě projevy prostudoval, pečlivě nacvičil, ale nic nepochopil, jak je nakonec u komunistů obvyklé. 

 

Jsem někdy kritizován za to, že ve svých vánočních poselstvích nemluvím o vizi České republiky. Já jsem sice na toto téma napsal několik knih a pronesl řadu projevů, mimo jiné v Poslanecké sněmovně, ale velmi rád, ve vší stručnosti, svoji vizi České republiky ještě jednou představím. Je to vize založená na postupném přibližování našeho státu ke skandinávskému modelu sociálního státu, tedy modelu, který je založen na dvou pilířích. Na vysokých daních, což je velmi nepopulární, zejména na progresivním zdanění příjmů fyzických osob, kdy ti nejbohatší platí relativně nejvyšší daně. Nu a současně je založen na tom, že daňový výnos se nerozkrade, ale že je určen na investice do lidí, do veřejného sektoru. To znamená do zdravotnictví, do školství, ale také do vědy a výzkumu. Skandinávské země se umísťují na prvních příčkách žebříčku konkurenceschopnosti, což dokazuje nesprávnost pravicové neoliberální teorie, že čím nižší daně, tím vyšší ekonomický výkon. A kromě toho tyto země mají nejvyšší index kvality života včetně pravděpodobnosti dožití, nízké míry kriminality a tak dále.

Miloš Zeman napsal 6 knih a z toho ani jedna se vlastně nezábývá tím, jak si Zeman představuje ČR. Jeho vize nerozkrádání daní vskutku velmi těžce kontrastuje s tím, že je podepsán pod ukradením 14 mld. hotovosti z Mostecké uhelné společnosti, kdy to byla právě Zeman, kdo 46 % nejen z výše uvedeného objemu hotovosti na rekultivace, ale také celého "zbytku" společnosti "vyměnil" (zprovatizoval) za 650 mil, jak se opět každý může přesvědčit v usnesení vlády z roku 1999 tuším ze srpna. 

 

Toto je tedy moje vize, ale plně uznávám, že aby se jí podařilo dosáhnout, je zapotřebí nejdříve zacpat díry státního rozpočtu, jimiž unikají obrovské miliardy formou daňových podvodů. Budu proto podporovat všechny zákony, které čelí daňovým podvodům, ať je to zákon o elektronické evidenci tržeb nebo zákon o prokázání původu příjmů a majetku. Ti, kdo namítají, že těmito zákony se zasahuje do osobní svobody lidí, zapomínají, že nikdo nemá právo krást, nikdo nemá právo podvádět a že daňový podvod je ve Spojených státech druhý nejtěžší trestný čin po vraždě.

 O jakých daňových podvodech to vlastně Miloš Zeman mluví? On o nějakých ví, tedy proč nepodá trestní oznámení? EET nemůže žádný "daňovým podvodům zabránit" a to z prostého důvodu, největší únik je v DPH tam, kde se prodávající s odběratelem dopředu dohodnou, že nevadají, tedy logicky ani žádný doklad do EET nezavedou :-). K této věcné námitce existuje druhá, kdy typ dat (detail všech dokladů v podnikání až do šrobku a matičky) jsou v případě, že je bude mít J&T, která chce systém provozovat děsivě nebezpečný pro trh. 

Závěrem mi dovolte, abych se zmínil o zahraniční politice. Ekonomická diplomacie, kterou prosazuje současná vláda i já, zaznamenala v tomto roce významné úspěchy. Jsem rád, že se zlepšily ekonomické vztahy s Čínou, která se stává největší ekonomikou světa, že k nám přicházejí i investice z Korejské republiky a z řady dalších zemí, že se podařilo zlepšit i vztahy se středoasijskými státy, od nichž dostáváme podstatnou část ropy, a tak dále.

 Jaké významné úspěchy má Zeman na mysli? Že mu Putin slibíl, že ruský odběratel plynové elektrárny za kterou nezaplatil 5 mld. korun a dodavateli je tedy zaplatila vládní pojištovna a vládní banka z našich daní, zaplatí? Dosud se tak nestalo a od jednání již uběhly měsíce. Nebo snad myslí úspěchem, kdy se z důvodu vykrádání DPH ruskou státní firmou - Gazpromem mění režim výběru DPH u prodeje plynu na revers charge? Zeman je vskutku tajemně nekonkrétní. 

A tak v zahraniční politice je jenom jediná a temná skvrna a tou je migrační vlna. Politici, kteří zavírají oči před tím, že se k nám tato migrační vlna ještě nepřelila, že se proto není čeho obávat, mi trochu připomínají jednoho bývalého pražského primátora. Tento primátor v době povodní stál na mostě a říkal: "Situace je nad míru výtečná", a dvě hodiny poté voda zalila pražské metro. Někdy si připadám jako Kassandra, která varuje před vtažením trojského koně do města, a jsem hluboce přesvědčen o tom, že to, čemu čelíme, je organizovaná invaze a nikoliv spontánní pohyb uprchlíků. Ti, kdo se zastávají migrantů, mluví o soucitu a solidaritě. Soucit je možný u starých, nemocných a především u dětí, ale velká většina nelegálních migrantů jsou mladí zdraví muži bez rodin. A já se ptám, proč tito muži nevezmou do ruky zbraň a nebojují za svobodu své země proti Islámskému státu. Jejich útěk objektivně posiluje Islámský stát. A já si nedovedu představit, že v době, kdy z protektorátu prchali naši mladí muži, prchali proto, aby ve Velké Británii dostávali sociální dávky. Prchali proto, aby bojovali za svobodu své země. A totéž samozřejmě platí i pro ty, kdo odcházejí ze zemí, kde se nebojuje, protože jejich odchod odsuzuje tyto země k další zaostalosti.

Tady se dá věřit, že migrace je svskutku organizována, jen Miloš Zeman neuvádí, že je nejspíše organizována Rusky v představě, že tím uškodí EU. Odpornou lží je mnohokrát vyvrácená lež, že ve struktuře migrujících převládají ve většině mladí muži. Co je ale skutečnost, že migranté vzhledem k tomu, že se jedná o lidi odvážné, protože se k migraci rozhodli, budou původních zemích velmi chybět. 

Když se připravovala demonstrace zastánců migrace k 17. listopadu, tak jsem od jedné z našich zpravodajských služeb dostal informaci, že na transparentu této demonstrace má být nápis "Tahle země není naše - Refugees welcome". Potom někdo poradil těmto organizátorům, že ten nápis je mimořádně hloupý, tak ho nahradili o něco méně hloupým nápisem "Tahle země patří všem - Refugees welcome".

Představa, že se zpravodajské služby baví tím, že zjišťují co bude na plakátu a pak zjištují jak se to mění mi přejde spíše jako oslí můstek poslední větě vskutku neonacistické větě, než jako něco reálného. Tedy si myslí, že si to Zeman prostě vymyslel. Mimo to, demonstrace zdůrazňující, že existuje Všeobecná deklarace liských práv, která obsahuje i právo na azyl, se uskutečňují především proto, aby ukázaly, že exstuje i druhá strana jako kontrast xenofobie, která Zemanovi tak konvenuje a kterou podporuje. 

 

A závěrem svého vánočního poselství bych vám chtěl říci dvě závěrečné věty. Tahle země je naše. A tahle země není a ani nemůže být pro všechny.

 Koho si představuje pod tím "naše", kým se zaštiťuje? Může tím klidně myslet Nejedlého, Mynáře, Ovčáčka a Zemana a dokonce třeba i Putina, jedná se o velmi konzistentní skupinu s politickou mocí v ČR.  Kdo další by to mohl být? Jeho volilči? 

Obě věty jsou bohužel ubohou parafrází neonacistických hesel a bylo skutečně děsivé to slyšet z úst člověka, který má být správcem úřadu prezidenta republiky podle demokratické Ústavy jejíž nedílnou součástí je Všeobecná deklarace lidských práv. 

Milí přátelé, šťastný a veselý nový rok.

Těžko říci, jestli může být další rok šťasný a veselý za situce, kdy na Hradě sedí člověk, který si v Kremlu nechává připnout oranžovo-černou stuhu symbol ruské agrese na Ukrajině. Těžko řicí, jestli se mohou občané radovat z toho, že vyznamenal nomenklaturní komunisty státním vyznamenáním, těžko řicí, jestli může být občan ČR šťastný z toho, že na Zemana obklopují lidé, kteří nejsou schopni získat základní věc - tedy bezpečnostní prověrku státu aniž by zničili demokracii a pro získání prověrky nepoužili již existující politickou moc, kterou jim svévolně dal Zeman. Těžko řící, jestli jsou občané ČR vůbec přáteli Miloše Zemana a tudíž je velmi obtížné určit, koho vlastně posledním přáním oslovil.


Nepřihlášený uživatel

#72147 Re: nechceme gaunera na Hradě !!

2016-01-28 12:43

#72045: Honza Černý - nechceme gaunera na Hradě !! 

 Tvoje rodina je banda buzerantů! Fuj!


Nepřihlášený uživatel

#72148 Re: Re: Re: Stručně okomentovaný superdebilní projev Zemana o holokaustu....

2016-01-28 12:47

#72139: Realista - Re: Re:  

Jste schopen dodat jediný projev MIloše Zemana, který by byl prost fatálních lží? 

Komentovaný superdebilní projev Miloše Zemana o holokaustu.

2015-11-02 22:17

 

Pane předsedo Evropského parlamentu, pane prezidente Evropského židovského kongresu, dámy a pánové.

Zde je klika, že přímo neoslovil soudruha Jakunina. Jen povzdech nad tím, že se takový člověk pohyboval na takové akci. 

Plně souhlasím s výrokem pana Moše Kantora, který řekl při jiné příležitosti, že smyslem našeho setkání není jenom nebo především vzpomínka na minulost, ale úvahy o budoucnosti, to je hledání cest, aby se holokaust neopakoval. Dovolte mi, abych i já se ve svém příspěvku na toto téma zaměřil, ale přesto mně dovolte několik retrospektivních poznámek.

Tady bych to zkrátil, cestou jak naopak holokaust je demokracie. Nejsou to politici, co chrání většinu či menšinu, jsou to principy dodržované občany, tedy demokracie. Politik pouze zastupuje (je to zastupitel ne svévolitel) občany a to jen v části veřejného prostoru, kterou je vhodné spravovat tímto způsobem. Dokonce se ta část různě mění v čase, podle toho jak moc občané vnímají svobodu či nesvobodu v demokracii. 

My se všichni shodneme v odsouzení holokaustu. Všichni se shodneme v tom, že nesmíme připustit jeho opakování. Ale obávám se, že se příliš neponořujeme do hlubinných příčin vzniku holokaustu. A někdy tyto příčiny zplošťujeme.

Tady přeskočím nakonec, Zeman to co kritizuje to přesně provádí. Příčiny holokaustu vůbec nepochopil, troufale konstatuji, což doloží hned v následujícím odstavci, kde zkreslí, nepíše záměrně, prakticky vše. 

Dovolte mi, abych uvedl tři drobné příklady. Jeden z největších českých novinářů Ferdinand Peroutka uveřejnil v prestižním časopise Přítomnost článek s titulkem „Hitler je gentleman“. Tentýž novinář po mnichovské dohodě napsal: „Nemůžeme-li zpívat s anděly, musíme výti s vlky“. Můj milovaný Winston Churchill v lednu 1939 napsal Adolfu Hitlerovi: „Kdyby můj národ postihla velká katastrofa, přál bych si, aby v jeho čele stál muž s vaší silnou vůlí.“ A konečně nositel Nobelovy ceny Knut Hamsun, možná že jste četli jeho Viktorii nebo Hlad, napsal v květnu 1945 nekrolog na Adolfa Hitlera.

Zkreslení Peroutkova textu - ten nenapsal, že "musíme výti s vlky", ale "budeme výti s vlky" a to je opravdu velký rozdíl, už v takto vytržené z kontextu. Navíc se nakonec zjistilo, že ani onen nepřesný citát nepatří panu Peroutkovi, ale napsal jej pan Stránský, který ovšem taktéž, jako pan Peroutka nepodlehl totalitní ideologii, na rozdíl o Miloše Zeman. 

O Churchillově dopise se vcelku dost pochybuje, jestli vůbec existuje, ale pokud byl napsán, anglicky vyznívá věta obzvláště v roce 1939 jako výhrůžka a to co řekl Zeman to opravdu není. Mimo jiné proto, že se jedná o věty dvě, kdy první uvozuje druhou a uvozuje jí událostmi z roku 1918, které byly pro Německo fatální. 

Nekrolog za Hitlera napsal 86 letý norský spisovatel, kde logicky Norsko mělo daleko blíže k nacismu než k demokracii potom, potom co si Finsko užilo s bolševickým Ruskem.

Co vede k této fascinaci intelektuálů naprosto zrůdným učením? Co vede k tomu, že se z doktora Jekylla stává Mr. Hyde? Je to snaha překonat vlastní frustraci vytěsněním té menšiny, ať jakékoli, ze společnosti, a v tomto smyslu holokaust začíná první lavičkou v parku, na kterou si nesmí sednout Žid. A plynová komora je teprve dovršením, nikoliv začátkem tohoto holokaustu. A my se musíme ptát, zda je možná dokonce ještě ve větších rozměrech recidiva, která tentokrát nezahrne šest milionů Židů, ale zahrne příslušníky celé řady vyznání, ateisty, a dokonce i muslimy.

Tady Miloš Zeman naprosto zkresluje pojem holokaust (šoa) nazývá tím vraždění naprostou většinou menšinu. Je to ubohé a je bohužel jedna z jeho zvrácených relativizací a je to dokonce odporné rasistické vyhrožování. 

Právě proto bych chtěl uvítat, že se umírněné arabské země nedávno připojily k válce proti Islámskému státu. A tento Islámský stát, často podceňovaný, má obdobnou povahu, jako mělo nacistické Německo počátkem třicátých let. To, co nám podle mého názoru hrozí, je superholokaust, jehož oběťmi budou stovky milionů lidí.

Tento odstavec vypadá, že si Miloš Zeman myslí, že je teroristická organizace šikovně používající slovo "stát" v názvu skutečně státem, tedy státním útvarem s hranicemi, občany, kteří by v něm chtěli žít, mající administrativu, vědecký výzkum, literaturu, atd. Tady se nabízí otázka, co lidé kolem Zemana vlastně dělají? 

Chtěl bych citovat výrok jednoho z vojenských velitelů Islámského státu, který prohlásil: „Zabijeme sto, dvě stě nebo pět set milionů lidí, nám je to jedno.“ A tato výhrůžka zabíjením, opakuji ještě jednou, se týkala i muslimů. Nevím, kdo z vás viděl mapu islámského chalífátu do roku 2020. Je to mapa, která zabírá půlku Evropy, půlku Afriky a velkou část Asie. Řeknete mi, že je to mapa, jejímž autorem je blázen, a budete mít pravdu. Ale Adolf Hitler byl také blázen, a přesto se jeho vize zotročené a judenfrei Evropy téměř naplnila.

Adolf Hitler nikdy své plány na zotročení světa neukázal do doby, než se zotročováním začal. I v tomto je spíše podobný Putinovi než teroristům z organizace, která si do názvu rovnou šikovně dala stát. 

Chtěl bych vám navrhnout něco, co mnozí z vás budou pokládat za naivní, neproveditelné nebo nesmyslné. Včera jsem mluvil o 200 mrtvých dětech v Péšávaru, o dvou tisících obyvatelích Nigérie, kteří byli zavražděni sektou Boko Haram.

A mohl bych pokračovat těmito příklady dál a dál. Nečiňme si iluze, že mezinárodní terorismus je několik špatně vyzbrojených a vycvičených skupinek. Mezinárodní terorismus je celosvětová organizovaná a rozrůstající se síť a proti mezinárodnímu terorismu nelze bojovat pouze na úrovni národních států a nelze proti němu bojovat pouze někdy poněkud pokryteckými demonstracemi a verbálními protesty. Kdyby v roce 1936 během obsazení demilitarizované zóny v Porýní dvě britské a dvě francouzské divize reagovaly na toto porušení Versailleské smlouvy vojenskou akcí, nebyla by mnichovská dohoda, nebyl by holokaust a nebyla by druhá světová válka.

V prvním odstavci nesděluje nic nového a tedy je vcelku nevkusné mluvit právě na takové konferenci o zavražděných dětech, není to něco co by si účastníci neuvědomovali a co by nevnímala veřejnost. Sdělení Miloše Zemana by mělo stejnou váhu jako kdyby vyčíslil oběti terorismu. Bylo by to stejné, jen by to nebylo tak přehnaně sugestivní. Ale je to věc názoru. 

Že Evropa Hitlera podcenila, to je jednoznačné a je velmi dobře, že nyní nepodceňuje ani terorismus s přívlastkem islámský, ale také ani dnes už z velké části ultra totalitní (mírně řečeno) stát tedy Ruskou federaci a nového Hitlera současnosti Putina (řečeno nemírně). 

Zmiňovaný vojenský zásah se dnes jeví jako věc nerealizovatelná, neboť Hitlera nechala Evropa vyzbrojit Německo a zvrhle motivovat občany Německa. Dnes je vidět, jak obtížně se do taková zvrhlá motivace uvádí na pravou míru a napravuje. Dokladem takové situace je Ruská federace, kde se Putin těší obzvláště velké podpoře a stejně agresivně jako potlačuje jakékoliv náznaky odporu.  

Tak i dnes máme-li zabránit superholokaustu a masivnímu vyvražďování lidí, potřebujeme sjednocenou ozbrojenou akci, akci vedenou na mezinárodní úrovni, akci vedenou pod egidou Rady bezpečnosti spojených národů, akci, do jejíchž mezinárodních sil rychlého nasazení by měly vyslat své síly pokud možno všichni stálí členové Rady bezpečnosti, akci, která by eliminovala v zárodku výcvikové tábory teroristů, která by nepracovala s bezvýchodným plošným obsazováním území, ale využívala moderních technických prostředků, například bezpilotních letadel a podobně, akci, v níž by se celé mezinárodní společenství spojilo proti svému úhlavnímu nepříteli.

Odstavec se jeví jako vyloženou propagandou (mnozí by možná řekli dokonce proruskou)  a to velmi nebezpečnou. 

Podstatou celého problému nejspíš budou již zakládací listiny OSN a RB, tedy to k čemu slouží a co se za desetiletí její existence jeví jako funkční. 

Následující odstavec má tedy hned dvě propagandistické a velmi nebezpečná sdělení. Začneme přestavovat ustálenou jedinou celosvětovou organizaci tohoto druhu a zároveň začneme válčit. Co by přišlo, jak velká destabilizace? Jak moc by taková věc posílila zločinný režim v Rusku.  Přišel i by i masivní pokus o destabilizaci demokracií?  

Dámy a pánové, o některých návrzích se říká, že procházejí třemi fázemi. V první fázi jsou označeny za nesmysl, v druhé fázi se o nich říká, že se o nich dá uvažovat, a konečně v třetí fázi jsou tyto některé návrhy považovány za samozřejmost. To byl známý spor mezi heliocentrickou a geocentrickou soustavou, ale mohl bych samozřejmě uvádět i příklady další. Chybí nám dosud odvaha a stále podléháme tomu, čemu se ve 30. letech říkalo appeasement.

 Hovořit o svém vlastním nápadu, u kterého je naprosto zřejmé, že nikdy nebude na něj existovat jednoznačná odpověď, tedy jestli se vše točí kolem země nebo jistotě, že se alespoň země točí kolem slunce, je skutečně už vrchol min. nevkusu, ale spíše to naznačuje cosi zvráceného v povaze Miloše Zeman. Odvaha k vědeckým objevům naštěstí Evropě ani USA skutečně nechybí  a nechyběla, stejně jako nechybí odvaha dokonce i k diskusi nad takovými ubohostmi, které přednesl Miloš Zeman. 

Stále se domníváme, že teroristická hnutí lze edukovat. Ano, Hitler nás edukoval plynovými komorami, a proto se obávám, že než začneme vážně uvažovat o takové mezinárodní síle rychlého nasazení, bude potřeba ještě řady teroristických útoků, než si veřejnost uvědomí, že s teroristy se nevyjednává, že s teroristy se bojuje a že s teroristy nemůžeme bojovat pouze povrchními změnami legislativy, ale ozbrojenou silou, tak jako to mohlo být v Porýní v roce 1936. Děkuji vám za vaši pozornost.

 

Tímto odstavcem se vlastně Miloš Zeman srovnal s Hitlerem. I on chce "edukovat" vražděním.  Tady bych řekl, že nelze zavřít oči a myslet si, že naši oponenti jen tak zmizí, když je dostatečně dlouho necháme zavřené (asi nepřesná citace Amose Oze), přičemž je kdosi bude vraždit...


Nepřihlášený uživatel

#72149 Re: Kdo to dílo "vytvořil"? Soudruzi z FSB, GRU?

2016-01-28 12:48

#72145: -  

 .....


Nepřihlášený uživatel

#72150 Re: Re: Re: Re: Je dobré připomenout starší texty, co si o věci myslel před více jak rokem David Kol

2016-01-28 12:50

#72144: - Re: Re: Re: Je dobré připomenout starší texty, co si o věci myslel před více jak rokem David Koller, 

 Jak souvisí s KGBáky v Kremlu Štětina? Když si o Štětinovi myslíte, že je StBá a kominista, proč jste volil MIloše Zemana? Vypadá to, že si hodně nerozumíte.