MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#72132 Re: Muslimská komunita se neintegruje. Je naivní to po ní vůbec chtít,řekl exšéf britské rady pro ro

2016-01-28 11:26

#72131: - Muslimská komunita se neintegruje. Je naivní to po ní vůbec chtít,řekl exšéf britské rady pro rovnos 

 Evidentně jste text vůbec nepochopil. Zároveň je totiž řečeno, že muslimové plně respektují právní rámec v kterém žijí.  Tedy to, že budou chodit na bohuslužby do mešity místo do kostela je věc, která je pochopitelná, přestože většinová společnost islám přijímat nebude. To, že budou usilovat o to, aby jejich děti dodržovaly stravovací návyky podle islámu, je věc také pochopitelná. 

Autor textu jasně říká, že je potřeba, aby společnost toto respektovala a aby také o tomto náboženství měla velmi dobré povědomí i proto, aby mohla toto náboženství respektovat. Mimo jiné i proto, že je islám součástí evropské kultury po staletí, ale také proto, aby administrativa státu byla schopna rozpoznat patologické sekty islámu, stejně jako je tato administrativa schopna rozpoznávat patologické sekty křesťanství či židovství, které jsou stejně nebezpečné a stejně zneužitelné. 

Auto tedy jasně pospal rozdíl mezi integrací a změnou či násilnou změnou, kterou v minulosti menšiny mnohdy musely v Evropě projít a zkušenost s takovou "změnou" je stále dokola tristní. 

Nevytrhávejte věci z kontextu a nečtěte jen to co číst chcete, budete pak šaškem jako Ovčáček a Zeman, když na úžasných textech pana Peroutky "prokazují" vytržením z kontextu, že pan Peroutka podlehl totalitní ideologii a ze špatných citací vyvuzují nesmysly jako Miloš Zeman v jeho "projevu" o holokaustu. 

 

Už z následujícího textu je zřejmé, že IS je nebezpečnou vražednou sektou, kterou západní kultura obtížně rozpoznává v jejím počátku a islámská kutlura jí není schopna eliminovat a mnohdy ani vytlačit na okraj společnosti, je dokonce možné, že jí ani islámská kultura není schopna dobře identifikovat, vzhledem neustáleným strukturám náboženství, nejasné náboženské autority a tedy i mnohdy velmi benevoletního výkladu náboženství jako takového. 

Islámský stát se uhnízdil v Bílých horách, kde leží i Usámovy jeskyně

Islámský stát začíná nabírat na síle v Afghánistánu. Do jeho řad zde vstupují bývalí bojovníci Talibanu, který se pro ně stal příliš provinční. Jako bojovníci globální teroristické organizace však mají pocit, že radikální muslimské učení šíří po celém světě, uvádí server BBC.

 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#72133 Re: Re: Muslimská komunita se neintegruje. Je naivní to po ní vůbec chtít,řekl exšéf britské rady pr

2016-01-28 11:39:30

#72132: - Re: Muslimská komunita se neintegruje. Je naivní to po ní vůbec chtít,řekl exšéf britské rady pro ro 

 Právě že většina právní rámec sekulární země nerespektuje, když jich tolik prosazuje šariu jako zdroj zákonodárné moci, nošení šátků ve státních institucích, zřizování modliteben ve školách apod. Jen největší naivka, která je zcela pod vlivem intenzivní multikulti propagandy, si může myslet, že tato etnika, která po žijí celý život v zemích, kde má víra větší váhu než lidský život, aproto se zde praktikují vraždy ze cti, kamenování apod., kterým je od malička otrocky vtloukáno, že co je v koránu, je svaté, se jako mávnutím kouzelného proutku příchodem do Evropy přizpůsobí zdejším zvyklostem a vezmou zdejší hodnoty a ideály za své a přestanou představovat bezpečnostní riziko.