Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post

Martin Pospíšil
Brno

#7104 Re:

2016-02-09 23:42

#6743: -  

 Pane Oto Novotný, trpící mesiášským komplexem. Myslíte, že můžete pomoci všem lidem světa? Vážně jste tak naivní tydýtek, co si myslí, že bezpodmínečným přijímáním všech uprchlíků spasí svět? Tady máte video, hlupáci jako vy by si ho měli pouštět denně, aby se probudili do reality.

Imigrace, světová chudoba a kuličky

Syřanům ani Afričanům tím nepomůžete, jelikož ti, kteří zvedli zadky a rozhodli se cestovat přes půl světa, patří k těm aktivnějším a produktivnějším, kteří se mohli podílet významnou měrou na obnově země, kdežto tam zůstali jen neproduktivní lenoši. Naší společnosti, která není připravená přijmout tak masivní nápor běženců z tak kulturně odlišných oblastí a asimilovat je do většinové společnosti, jelikož se odmítají podřídit našim zvykům (navíc je zde nezanedbatelné bezpečnostní riziko, hygienické atd.), tato migrace také nepomáhá. A navíc tento střet kultur jen zbytečně eskaluje nenávist mezi oběmi stranami. Jsem rozhodně pro, aby zde bylo umožněno studovat studentům z rozvojových zemí, jelikož zde mohou vstřebat spoustu užitečných poznatků, které mohou následně aplikovat ve své domovině, ale to pouze pod podmínkou, že zde už nezůstanou, ale vrátí se do své domoviny. Jedině tak lze pozvednout civilizační úroveň těchto zemí. Dokud budou jejich země trpět odlivem mozků, nikdy z toho srabu nevybřednou.

Něco málo ke kalkulaci, kolik nás stojí přijímání uprchlíků (v době kdy kvůli nedostatku financí zavíráme klokánky, na naše nemocné děti se skládají sbírky a sbírají víčka PET lahví a senioři, kteří celý život dřeli, mají nyní problém vyžít z důchodu a nemohou si dovolit ani potřebné léky):

"Česko vydává na pomoc uprchlíkům více než půl miliardy ročně. V případě přijetí evropských kvót a dalších tisíců běženců by se suma ztrojnásobila. Ministr vnitra Chovanec by si letos ze státní kasy na uprchlíky rád vzal 234 milionů a příští rok si řekne o 1,1 miliardy. Minulý týden vláda rozhodla, že Česká republika přijme 400 uprchlíků z táborů v Jordánsku a Kurdistánu, kde jsou Syřané prchající před Islámským státem, a že od Itálie a Řecka od letošního září do září 2017 převezme dalších 1 100 lidí. Logickým závěrem stojí jeden uprchlík Česko ročně necelý milion korun. Čtyřčlenná rodina pak bude Česko podle těchto výpočtů stát necelé 4 miliony ročně.

Příjem mé rodiny byl 40 tisíc měsíčně (to jest 480 tisíc ročně). Moje rodina, to jsou dva dospělí a dvě děti, platíme si telefony, internet, pálíme benzín, dětem platíme kroužky ve škole, platíme jim obědy, dáváme si super dárky a ještě ušetříme na dovolenou. Prostě se máme dobře. A nepotřebujeme k tomu ani jeden milion, ani 4 miliony. A moc dobře si uvědomuji, že v Česku žijí rodiny, jejichž měsíční příjem je mnohem nižší. Přesto se mají docela dobře a v dobrých podmínkách vychovávají své děti.

V rámci Evropy to jsou stovky miliard vydaných na nesmyslné začleňování uprchlíků a hlavně tučné příjmy pro všemožné parazitické „neziskovky“ zainteresované v problematice začleňování, které si rády namastí kapsy, viz. nám důvěrně známé nekonečné peripetie kolem „začleňování“ Romů."

Namísto toho, aby Evropa vynakládala takové prostředky na pomoc uprchlíkům, kteří se dostávají nelegálně na její území, bylo by dobré, aby tyto stejné finance zasílala do samotných zemí. Aby azylanty v rámci možností posílala zpět do jejich vlasti a peníze zasílala za nimi k nim, protože i v jejich zemích jsou uprchlíci, kteří potřebují pomoc. Takzvaná pomoc Evropské unie uprchlíkům je taková, že za peníze pro jednoho uprchlíka by bylo pomoženo minimálně šesti lidem v zemi jejich původu. Nebojme se tedy tyto lidi vrátit zpátky do země – není člověk, který by neměl své srdce připoutáno ke své vlasti. Kdyby se podařilo zastavit válečný konflikt v Sýrii, nebude z ní přijíždět jediný uprchlík. Mám také řešení i pro to, jakým způsobem se tento válečný konflikt dá zastavit. Kdyby Amerika a některé evropské země vynaložily dostatečné úsilí, aby Jordánsko a Turecko přestaly teroristy podporovat, vycvičovat je, pak zcela jistě tento konflikt vyhasne. Pokud by Saúdská Arábie přestala financovat tyto skupiny společně s Katarem a s dalšími mocnostmi, rapidně by se snížil počet těchto bojovníků a bylo by jednoduché nad nimi zvítězit. Tito lidé vlastně tlačí na občany Syrské republiky, aby se vystěhovávali do zahraničí.

I v Sýrii jsou uprchlíci a uchylují se do prostorů kontrolovaných vládou, kde jsou před islamisty v bezpečí. Ti přece také potřebují pomoc! Z osmdesáti procent nabízí pomoc samotná syrská vláda, z pouhých dvaceti procent je tato pomoc financována ze zahraničí. Pokud by tedy tato pomoc byla navýšená o prostředky, které evropské země vynakládají na jejich záchranu, a kdyby v tom byly evropské vlády jednotné, neuvidíme jediného uprchlíka opouštět svou zemi.

To by ale musela být ochota takto konat. Primární zájmem USA je zničit pro ni nepohodlný Asadův režim stůj co stůj, tak raději bude podporovat onu "umírněnou" opozici, přičemž většina této podpory nakonec stejně skončí v rukou Islámského státu, tudíž tiše podporují teroristy z IS.

Navíc je tu silné lobby oněch neziskovek, které se o uprchlíky "starají". Snaha mnohých těchto organizací je výsostně zištná! Uprchlíci jsou úžasný byznys. A proto bychom měli v rámci transparentnosti žádat, ať každý, kdo k tématu mluví, řekne, kolik peněz bere daňovým poplatníkům! Kolik finančních prostředků dostává z veřejných zdrojů například Člověk v tísni a na co? Už chápete, proč se přistěhovaleckou vlnu nedaří zastavit? Protože není zájem. Byznys se přeci musí hýbat.

Nechápu, jak může hlupák a sluníčkový populista jako vy dělat poradce vlády, i když v našem absurdistánu už se nedivím vážně ničemu.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#7177 Re: Re:

2016-02-17 09:16:03

#7104: Martin Pospíšil - Re:  

 Tak pod tohle se podepisuji všemi deseti. Přijímáme statisíce ekonomických migrantů a vůbec nevíme, co s nimi dál. Řeči Německa o tom, jak vyhotí nelegální ekonomické imigranty, kteří nemají právo na azyl, mají nulovou váhu vzhledem k tomu, že po jejich území chodí statisíce migrantů se zamítnutým azylem z minulosti a nemají páku na to, jak je vyhostit. Nikdo neví, jak ten proud zastavit. Pomoci bychom nějak měli, celý rozvojový a muslimský svět ale přijmout nemůžeme a jejich situaci tak nevyřešíme. Na takový masový exodus prostěnejsme připraveni. Práci nemáme ani pro všechny Evropany. K nezvaným hostům, navíc bez dokladů, nemáme ale žádné povinnosti. Cítíme jen špatné svědomí a ve jménu humanismu a vrozené slušnosti zapomínáme na naše práva, na budoucnost našich žen a dětí i na odkaz předchozích generací. Vůbec si neuvědomujeme možný rozklad demokracie zevnitř zneužíváním jejich principů a přehlížením faktu, že demokracie má sloužit nejen sama sobě aby nezanikla ale především lidem, kteří si ji zvolili. Válečným migrantům pomoci musíme do té doby, než se vrátí do jejich domovů mír. Odmítnutím přijmout nezvané ekonomické migranty neporušujeme žádné principy demokracie ani slušnosti, naopak je tím pro další generace zachráníme. Ekonomickým migrantům bychom měli pomoci v jejich domovských zemích tak, aby sami vlastním úsilím přispěli k lepší společnosti ve které touží žít. Vývoj nelze přeskočit. Náhlé masové přesazení lidí do jiného kulturního, politického i náboženského prostředí přináší velké problémy a nedaří se je vyřešit ani u mnoha dalších generacích, což stále vidíme v USA.