CHCEME ZŮSTAT SOUČÁSTÍ DEMOKRATICKÉHO SVĚTA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#126 Re: Re: Re:

2016-04-19 09:21

#114: - Re: Re:  

 Poměrný volební systém je extrémně konzervativní. Vrtohlavě udržuje při životě staletí překonané bludy, které lidé myslící už dávno vyhodili na smetiště dějin.

Jde o vysoce kontraproduktivní praxi.   Ono to na papíře navenek vypadá velice hezky. Jako spravedlnost pro všechny.  Nicméně schopnost politiků dohodnout se je všeobecně silně přeceňována.  Ukazuje se, že hlavní jejich činností jsou vlklé pokusy virtuózních vyděračů jak ze sebemenších drobností vyrazit co nejvíce pro sebe. V nejmenovaném městě už sestavují vládu půl roku. Těžko si představit makavější důkaz nevhodnosti používaných nástrojů.

Když se nedokážete dohodnout na ničem, nechte voliče, ať celou věc rozsoudí. Jeden mandát v obvodě, křeslo pro toho, kdo dostane ve volbách nejvíc hlasů.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#127 Re: Re: Re: Re:

2016-04-19 09:37:20

#126: - Re: Re: Re:  

 No, já nevím. Při představě, že před pár lety by to tu při systému "vítěz bere vše" ovládl Vít Bárta a jeho hoši a holky, nyní Babiš a po příštích volbách zase někdo, kdo třeba ještě teď není v politice, za jedno období si pořešil, co potřebuje a pak zase zmizel do propadliště dějit, tak to radši tu konzervativnost. Ta i ta změny umžňuje - viz postupně odepsaná ODS ...


Nepřihlášený uživatel

#133 Re: Re: Re: Re:

2016-04-23 08:04:23

#126: - Re: Re: Re:  

 A kdyby jen to.  Chronicky cpe do vlády prokazatelné pitomce, jejichž chybná řešení byla voliči odmítnuta. 

Přesto, spolehlivě pokračuje realizace kdejaké hovadiny. Jako úplatek, aby vydržela vládní koalice.

Zato správná řešení chřadnou. A krčí se před ranami kohort šílenců. Autory tohoto scestného designu  by se patřilo jmenovat doživotně opakovaně premiéry.