Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#9264 Re: islamizace

2016-05-10 08:24

#9263: je to možné ? - islamizace 

 

STALO SE

MIGRACE V ČÍSLECH

  • V dubnu 2016 dorazilo do EU po moři 12 578 běženců. Oproti březnu 2016 je to třikrát méně.
  • Za první čtyři měsíce 2016 dorazilo do EU po moři celkem 185 000 běženců, 155 000 do Řecka a 30 000 do Itálie.
  • Dle zprávy Eurostatu v roce 2015 podalo žádost o azyl 88 300 nezletilých bez doprovodu, z toho 91 % byli chlapci. Polovina dětí byla z Afghánistánu. Švédsko evidovalo 35 250 žádostí o azyl, druhé Německo 14 440 žádostí. Nezletilí bez doprovodu se mohou stát terčem gangů či rekrutace radikály.
  • Dle dohody EU-Turecko bylo z řeckých ostrovů do Turecka navráceno 386 běženců.
  • V rámci mechanismu „jeden za jednoho“ bylo z Turecka do EU přesídleno 135 syrských uprchlíků.
  • Pouze 1 441 žadatelů o azyl bylo k 3. květnu relokováno z Řecka a Itálie

EVROPSKÁ UNIE

KOMISE PŘEDSTAVILA REFORMU DUBLINSKÉHO SYSTÉMU

Komise představila 6. dubna 2016 rámec možných reforem Společného azylového systému. Klíčové byly zejména návrhy na přerozdělování žadatelů o azyl, Komise nakonec zvolila „nejmírnější“ variantu a 4. května předložila návrh na doplnění stávajícího dublinského systému o relokační mechanismus pro krizové situace. Dle tohoto návrhu by mělo docházet k distribuci žadatelů o azyl v případě přetížení některého z členských států nad 150 % jeho kapacit (odvislých od počtu obyvatel a HDP daného státu). Distribuce by měla fungovat, dokud vytíženost daného postiženého členského státu neklesne pod 150 %. Za každého nepřijatého žadatele o azyl v rámci těchto distribucí by odmítající členský stát zaplatil 250 000 EUR tomu členskému státu, jenž by za tohoto odmítnutého žadatele o azyl převzal odpovědnost. Návrh nařízení Komise by měla v řádné legislativní proceduře přijímat Rada EU a Evropský parlament. V4 návrh Komise odmítá, dle prvního náměstka ministra vnitra Jiřího Nováčka jsou zatím státy s ryze odmítavým postojem k relokačním mechanismům v menšině. Rada EU bude tento legislativní návrh přijímat kvalifikovanou většinou. Evropský parlament přijal na dubnovém plenárním zasedání rezoluci podporující záměry Komise reformovat dublinský systém. Evropský parlament (zejména frakce EPP a S&D) také podpořil princip takového sdílení břemene i u dočasných relokačních mechanismů coby konzultant. Proto lze očekávat celkové schválení tohoto návrhu na reformu dublinského systému.

NÁŠ KOMENTÁŘ: Všichni se shodneme na tom, že současný azylový a imigrační systém EU nefunguje a potřebuje reformu. Ovšem Komise dělá chybu, že základem reformy dělá relokační systém pro žadatele o azyl, kteří již přišli do Evropy, místo toho, aby jádro změn spočívalo v opatřeních, díky kterým se sníží počet migrantů, kteří do EU přicházejí. Jakýkoliv relokační mechanismus včetně prvku finančních kompenzací bude pro řadu států a zejména pro země Visegrádu nepřijatelný, dokud nebude existovat kredibilní nástroj na regulaci počtu příchozích. A toho lze dosáhnout jedině vybudováním azylových kapacit mimo území EU. Na to by se reforma měla soustředit. Pokud se některé státy EU rozhodnou, že chtějí ročně přijímat desetitisíce a statisíce běženců, pro které EU není první bezpečnou zemí, není možné takové politické rozhodnutí vnucovat prostřednictvím distribučních mechanismů s tátům, které něco takového nechtějí.

Odpovědi

ashura je svátek masochistu

#9265 Re: Re: islamizace

2016-05-10 09:44:13

muslimové jsou take masochisti

 jednou ročně oslavuji muslimové svátek ashura je to den ve kterem se řežou do krve bičuji a tihle svátky praktikuji take v zapadni evropě jen mě mrzi že se takhle neřežou každej den to bychom neměly žadnej problem protože by každej muslim byl mrtvej ale vyznavani islámských svátku do evropy nepatři chudaci male děti kteři se na to musijou divat jak by nas tohle mělo obohatit vláda ktera potporuje v evropě islámský multikulturalismus patři do svěraci kazajky a zavřit do blazince