CHCEME ZŮSTAT SOUČÁSTÍ DEMOKRATICKÉHO SVĚTA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#187

2016-05-11 00:03

... od počátku nás západ bral jako póvl a obtížnej hmyz kterýmu 7 let po vstupu do eu znemožňovali hledat si u nich práci a milostivě sem poslali pár peněz na tak důležitý věci jako jsou rozhledny apod., zlikvidovali různejma nařízeníma i věci který jsme dělali tak dobře že bysme pro ně byli nepříjemná konkurence (např. cukrovarnictví), skoupili pivovary apod. a nakonec nám sem chtějí narvat co možná nejvíc muslimů aby to u nás vypadalo jako v částech bruselu, stockholmu, paříže a ve stovkách dalších no go zónách velkých západoevropských měst ...

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#189 Re:

2016-05-13 09:40:55

#187: -  

 Rozhlednu dost často vyžadují cizinci.  Třeba Fritz Hrobník  svého času u Kolína dopoledne usilovně hledal použitelnou pozorovatelnu, ze které by pořádně viděl na nejasnou Daunovu pozici. Dal kvůli tomu žíznivé armádě dokonce uprostřed bitvy(!!) odpočinek( do14.00, začátek byl v 5.00, dlouhého horkého 18. června 1757). A když se konečně rozhodl pro kostelní věž, našel ji zabarikádovanou  veteší. Farář  vysvětlil, že místní,  obávajíce se drancování,  schovali  v chronicky prázdném vnitřku  nábytek, křížky a tak. Fritz pobaven postavil u schodů stráž, aby se něco neztratilo.)

      Daun, který se zde v minulosti zůčastni manévrů,  při příchodu obsadil  nezřetelné prehistorické valy dávno opuštěného hradiště  Křečhoř. Fritz v  tísni časové  rozhodl se udeřit právě zde, na nejbližším a nejvystrčenějším Daunově boku. 

      Ukázalo se, že,  i zásluhou archaického opevnění,  také na nejsilnějším místě.

A tak nakonec Fridrich, po dlouhém trmácení mezi kopci, obtěžován na cestě k Lovosicům hladovými pandury pekelného majora Laudona, poté, co u Štěrbohol zavřel rakouskou armádu do pevnosti (Marie Terezie: "Bez té země jsem jen chudou vévodkyní"), je po bitvě s  Daunem u Kolína vytlačen od Prahy. Opouští Čechy, opět obtěžován pandury plukovníka Laudona, aby se sem v této válce už nevrátil.