Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post

Vlastenec

#10432 Re: Vývoj situace v Erdoganově Turecku

2016-07-22 22:33

#10407: Nekorektně - Vývoj situace v Erdoganově Turecku  

 Po nezdařeném převratu byly v zemi v posledních dnech zatčeny tisíce lidí, především armádních důstojníků, ale také například soudců. Probíhají také čistky, zasáhly zatím asi 60 000 lidí. O místa přicházejí učitelé, soudci či žalobci. Opatření dává dodatečné pravomoci vládě, která bude moci ještě tvrději zasáhnout proti účastníkům převratu a jejich stoupencům. Erdogan bude moci vládnout pomocí dekretů a mimo jiné bude možné omezit shromažďovací právo či svobodu projevu.

Turecký vicepremiér Numan Kurtulmuş ve čtvrtek v televizi NTV řekl, že právě kvůli omezení některých základních práv Ankara dočasně odstoupí od Evropské úmluvy o lidských právech, jejímž signatářem je i Turecko.

Naveřejnost se doatyl nahrané záběry z jednoho ze shromáždění na Erdoganovu podporu na istanbulském náměstí Taksim. Zachycují záplavu tureckých vlajek, mladé lidi zabalené do nich, mnozí zdvíhají ruce se čtyřmi zdviženými prsty, symbol egyptských islamistů. Jiní se pohupují v taktu Erdoganovy volební písně, jež se po krachu převratu stala hitem.

„Jsme děti velkého národa,“ vykřikuje řečník na tribuně. „Jsme děti sultána Fatiha (Mehmeda II. Fatiha řečeného Dobyvatel, který v roce 1453 dobyl Konstantinopol),“ zdůrazňuje jiný. Jeden otec vysazuje na ramena asi čtyřletého chlapce, přičemž hlavu mu zdobí čelenka s nápisem Mučedníci jsou nesmrtelní!.

Erdogan za miliardy z EU uspořádal islámskou revoluci jako Chomejní v Íránu a Evropské "elity" jen tupě hledí. Ale abych jim nekřivdil, oni dění v Turecku určitě ostře odsoudí, jak mají ti kašpaři ve zvyku.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#10970 Re: Re: Vývoj situace v Erdoganově Turecku

2016-09-05 07:26:03

#10432: Vlastenec - Re: Vývoj situace v Erdoganově Turecku  

 A je to tady, všechno jedna banda. Neexistuje hodný, umírněný islamista. Jenom islamista, kterému když Aláh za velí tak vyvraždil i svoji rodinu. Prostě spolupráce veškerá žádná, pouze likvidace ta hrozí oběma směry.