Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post

Blbostí omlouvaná cenzura!?

#10610 a přitom to nejdůležitější navrhují "odborníci" nezveřejňovat = MOTIV

2016-08-02 07:22

O šílených útocích informujte, ale bez detailů, doporučují odborníci médiím

Média by měla být velice opatrná, když informují o vražedných útocích, myslí si odborníci. Psychopatolog Andrej Drbohlav tvrdí, že u masových vražd funguje fenomén nápodoby.

Příkladem podle něj je situace v Číně, kde se ještě před deseti lety nesmělo o podobných činech informovat. Poté se ovšem situace uvolnila a počet masových vražd inspirovaných jinými hrůznými činy roste.

Mediální odborník Tomáš Trampota si zase myslí, že hlavním motivem teroristických činů je získat co největší mediální pokrytí a šířit tak strach. Proto by se jim v tom mělo zabránit.

Oba Právem oslovení odborníci se shodli, že média by rozhodně o útocích informovat měla, protože v době internetu a sociálních sítí se lidé stejně o útocích dozvědí, pouze by tak vznikl prostor pro dezinformace. Měla by ale změnit způsob, jakým o tragédiích referují.

Bez zbytečných detailů

Podle Drbohlava je jedno, jaký motiv měl útočník, tedy jestli vraždil ve jménu nějaké ideologie nebo zda ho k tomu přivedla dlouhodobá osobní frustrace.

Podstatné podle něj je, aby se k publiku nedostaly detaily útoku. Například kde si pachatel obstaral zbraň, na jakém e-shopu si koupil střelivo a další podrobnosti, které mohou mít až návodný charakter.

V zásadě by tedy novináři měli ve svých článcích odpovědět na základní otázky a nepřidávat zbytečné detaily.

Prostor v médiích jako vítězství teroristů

O omezení prostoru šíleným útočníkům v médiích mluví i Trampota.

„Zejména televizní stanice mají tendenci po sebemenším aktu terorismu věnovat události velké programové bloky, to jen podtrhuje, že se teroristům jejich hlavní cíl zdařil,“ objasnil Právu.

Dodal, že nechce zpochybnit jejich nebezpečí, nicméně dopad některých činů je ještě menší než při autonehodě, o níž buď média neinformují, nebo má nesrovnatelně méně prostoru.

Řešení? Nezmiňovat Islámský stát

„Kumulativní důsledek medializace více takovýchto činů v kratším časovém horizontu, jako jsme zaznamenali v posledních týdnech v případech Německa či Francie, má zásadní vliv na veřejné mínění, šíření strachu a také šíření radikalizace společnosti,“ poznamenal Trampota.

S možným řešením přišel minulou středu elitní francouzský deník Le Monde. V úvodníku vydala redakce prohlášení, že nebude zveřejňovat fotografie teroristů.

V redakčním textu dále stojí, že nebudou dělat reklamu radikálnímu hnutí Islámský stát (IS) a rozhodně nebudou nástrojem oslavování teroristů.

Možná by bylo funkční namísto označení stoupenci tzv. Islámského státu začít užívat označení ‚skupina frustrantů‘ nebo ‚skupina frustrovaných idiotů‘

Právě omezení informování o tzv. Islámském státu je podle Trampoty možným řešením.

Poukázal na to, že teroristické činy poslední doby nebyly vykonány osobami přímo napojenými na tzv. IS, nebo napojenými jen velmi slabě, přesto se k nim tzv. IS milerád hlásí, protože to propaguje jeho hrůznou image.

„Někteří čelní představitelé také zpochybňují, že by byly takovéto činy v souznění s duchem islámu, často jde spíše o osoby silně frustrované jejich osobním životem,“ uvedl.

„Bude to znít jako vtip, ale možná by bylo funkční namísto označení stoupenci tzv. Islámského státu začít užívat označení ‚skupina frustrantů‘ nebo ‚skupina frustrovaných idiotů‘,“ dodal.

Podle Drbohlava ale není příliš reálné, že by podobné řešení akceptovala většina médií. Připomněl situaci, kdy v době největšího nárůstu masových útoků ve Spojených státech v roce 2012 vypracovala FBI speciální manuál pro novináře.

Ve výsledku se jej drželo jen velice málo televizních stanic a novin.

... a tož tak !!! ... (čili, pánové "experti": ... budete zatajovat jakoukoliv souvislost s islámem, s fanatickou vírou, abychom se nechali uspat a nebránili se, zatímco mainstream a oficiální média budou do nás hustit dewzinformační lži a sračky o tom, jak je multikulti sluníčkově báječná = naše společná vlast pro všechny národy, víry, názory, barvy a pod. !? ... Sluníčkáři a vítači budou tářit jako supernova a pravda bude lidem zatajivána ... a to dokonce ve jménu demokracie a dobra !?)

doporučuji tedy:

namísto označení stoupenci tzv. Islámského státu začít užívat označení ‚skupina frustrantů muslimské víry‘ nebo ‚skupina frustrovaných idiotů muslimské víry‘

Odpovědi

Pravda je jen jedna !!!

#10611 Re: a přitom to nejdůležitější navrhují "odborníci" nezveřejňovat = MOTIV

2016-08-02 07:32:11

#10610: Blbostí omlouvaná cenzura!? - a přitom to nejdůležitější navrhují "odborníci" nezveřejňovat = MOTIV 

... TAJIT PŘED NÁMI PRAVDU VE JMÉNU MULTIKULTI-LŽÍ = SATANISMUS a útok proti Bohu a proti Kristu !!!

KRISTUS = CESTA, PRAVDA A ŽIVOT

satan = LEŽ !!!

CENZURA VE JMÉNU LŽÍ

#10612 Re: a přitom to nejdůležitější navrhují "odborníci" nezveřejňovat = MOTIV

2016-08-02 07:55:03

#10610: Blbostí omlouvaná cenzura!? - a přitom to nejdůležitější navrhují "odborníci" nezveřejňovat = MOTIV 

 komentáře:

1. Odborníci radí cenzurovat veškeré zprávy o muslimácích...Na to už jsme zvyklí.A touto radou odborníci radí i muslimákům: nebojte se,vražděte,páchejte jinou trestnou činnost,hloupí Evrpopani se nic nedozví a vám se nic nestane...Jenom by mě zajmalo,kdo konrétně za tohle může??Kdo chce rozvrátit,zničit Evropu a zamořit jí muslimským odpadem????Copak tohle státníci nevidí??Proč za ubohé peníze chtějí zničit to,zu co naši předci umírali???!!!!PROČ????

2. Sluníčkáři a zrádci celé Evropy chtějí cenzurovat pravdu o hovadech z pravěku, co tu dělají problémy???

3. To jsou teda "ODBORNÍCI"!!! U nás se to už dávno děje. Pokud se týká zločin Romů, nebo "imigrantů" tak se buď napíše jen nekonkrétní zmínka o "cizinci", případně "chlapci" a pod.!

4. "odborníci" jsou zjevně ze stáda tupejch sluníček. Doufám, že se média nenechají zastrašit a budou uvádět pravdivě veškeré informace.

5. Ještě by nám mohl pan Drbohlav( nebo dutohlav) prozradit, jak bojovat a zveřejňovat boj proti šíleným politikům, když tak dobře ví, že se nám vlastně nemá říkat pravda. Co potom bude vysílat ČT24, když ta se v tom přímo vyžívá? Nebo proč není zpráva jako včera na Primě ve zprávách, jak s výslechy Šlachty naložil předseda vyšetřovací komise a jak se choval policejní prezident, který už četl, ještě před vlastním výslechem, co řekli Šlachta a státní zástupce Ištván. Už takhle z nás dělají všichni Ti dutihlavové a novináři blbce.
Je na nás, co si necháme líbit? Cenzura, jakou nepamatuji ani před r. 89.

6. Další nápad totálního vypatlance.Asi kandiduje do EU.

7. Kam civilizace spěje? Odborníci přes psychiku pouští vrahy z deenčních zařízení jak na běžícím pásu a budou radit koho a jak informovat? Věřím,že všichni občané chtějí slyšet pravdu. Přestaňte zakrývat "ksichty" zločinců a darebáků a konečně začněte chránit lušné občany!!!!
Lidská práva jsou jen pro slušné občany.Darebáci si žádné takové vymoženosti nezaslouží!!!!!

8. Ajooooo tak čmoudi budou oslavovat mordování evropanů a evropani budou dělat PSSSSSSSST nic se neděje. Tak to je brutus.

9. Pan psychopatolog je opravdu "drbnutý" do hlavy. Kdopak mu tyto korektní zhovadilosti poradil? Dienstbier?

10. Žvásty slabochů,kteří nás už dávno odepsali za pár dolarů.Je potřeba se dopodrobna o všem informovat a hlavně okamžitě protiůtočit.To je jediná naše cesta k sebezáchově!

11. Jen informujte a uvádějte jména i národnost a zda to byl sebevrah muslim. Detaily jak v článek popisuje klidně vynechte, ale o zrůdnosti islámu informujte celý svět! Islám a mírumilovnost nejdou dohromady, od islámu je to pouze přetvářka - viz události v Turecku.

12. Nevím, kde berou tyto odborníky, ale pokud někdo srovnává plánovaný útok na životy, který má tendenci se opakovat a sílit a být do budoucna obrovskou hrozbou pro celou Evropu s autonehodou, pak je vším možným, ale jistě ne odborníkem, napadá mne spousta výstižnějších pojmenování, ale hrozí blokace... Dopad terorismu a autonehody na lidskou společnost je diametrálně rozdílný, odborníku!!!

13. Tohle je jasná příprava na to, aby se teroristické útoky občanům zatajovaly. Pod záminkou "aby se terorisrtům nedělala zbytečně reklama" to bude přesně podle Klausem zmiňované knihy "Podvolení" Některá proroctví se s úděsnou neúprosností naplňují. Především ta špatná. Tahle "vyspělá demokratická společnost" systematicky pracuje na svém zničení. A to jsme si v roce 89 mysleli, že spějeme k lepšímu. Jaká naivita. Jednu totalitu nahradila jiná, podstatně horší.

14. Takže zas cenzůrka. To by Véna Lahváč čubrněl jak pravda a láska "zvítězila".

15. Vašek Havlů se jistě nad cenzurou obrací v hrobě jako vrtulník !

16. "Korán je návodem k vraždám a tady žádné napodobování příliš neplatí.
Imigranti jsou vykonavateli koránu a džihádu.
Řešení je jinde, než v omezení médií.
Omezení informací je chybou."

17. Naprosto souhlasím. Jim nejde o informaci z médií, že se útok povedl. Oni přece jen zaslepeně likvidují bezvěrce či jinověrce, jak jim to nařizuje Korán! Arabové a Turci vždy prahli po podrobení si Evropy a zkoušejí to znovu.
... a "někdo" jim to dovolil!!!
KDYŽ NEBUDEME MÍT PRAVDIVÉ A AKTUÁLNÍ INFORMACE,
NEBUDEME MÍT ŠANCI SE JAKKOLI PŘIPRAVIT.
Chceme opravdu v nevědomosti čekat na likvidaci evropských kultur??? Chceme opravdu nechat bořit kostely, pálit knihy, malá děvčátka provdávat za zvrhlé starce a z žen nechat dělat sexuální otrokyně a v případě neuposlechnutí je nechat ukamenovávat (jak tomu bylo při nájezdech Mohamedánů již dříve)? FAKT TO CHCEME???????
P.S. Já vím, oni takoví nejsou - jim to jen nařizuje jejich víra!

... a tož tak !!! ... (Dovolíme-li jim srát na naši hlavu, přijdeme i o poslední zbytky svobod, které tady "ještě máme" !!!)


Nepřihlášený uživatel

#10631 Re: a přitom to nejdůležitější navrhují "odborníci" nezveřejňovat = MOTIV

2016-08-03 08:48:18

#10610: Blbostí omlouvaná cenzura!? - a přitom to nejdůležitější navrhují "odborníci" nezveřejňovat = MOTIV 

 Klaním se taky k názoru, že je třeba sdělovat, že se nejedená o žádný muslimský džihád, ale o výzvy a činy bláznů a nevěnovat útokům více než jednu zprávu, neukazovat oběti. Prakticky, 80 mrtvol je hrůza, ale ve Francii zemře 80 lidí za týden na silnicích. IS brutalitu a oběti používá jako propagandu džihádu, chce jen oslovit další cvoky, takže média a politici by jim v šíření té propagandy neměli pomáhat, a lidi by měli pochopit, že to není omezování svobody informací, ale forma mediální války s IS. Nejdříve je záměr, pak útočící ruka, čili je třeba zpochybnit/nešířit ten záměr. Ve Francii je každý 10. muslim, čili útok na dav není džihád. V rámci mediální války by bylo dobré ukázat a propírat v médiích nějaké to utrpení, zbabělost, strach členů IS, nebo jejich konverzi ke křesťanství "alláh mi otevřel oči a já ho uviděl jako krista na kříži", klidně i fingované, je třeba nejdříve zničit myšlenku a v tom je západ zatím málo kreativní. V boji s IS nemůže být tak (mediálně) korektní, není to jen válka zbraní a výzbroje, ale propagandy.