Petice za záchranu candáta na Lipně

Quoted post

Roman Vlček

#14 Re: 1 ryba

2016-09-29 06:13

#10: Jarda - 1 ryba 

 Každé omezení lovu dravců nejen v této lokalitě je lepší, než nic. Za sebe bych byl pro zákaz lovu na rybičku. Jednak používání umělých nástrah v podstatě eliminuje ryby se sešitým jícnem a pak stále nerozumím tomu, že na jednu stranu chcete chránit jeden druh ryby a přitom během jejího lovu bezostyšně zabíjíte spoustu dalších ryb. A je jedno, že ty jsou malé.

Odpovědi

Jarda

#19 Re: Re: 1 ryba

2016-09-29 22:11:45

#14: Roman Vlček - Re: 1 ryba 

 Tak nevím, ono když se podíváte v létě na řeku Vltavu opět zmiňuji revír 421 081 tak tam napočítáte taková mračna ouklejí že by jste tomu sám nevěřil. Je zajímavé že dříve tam byl hlavně proudník a plotičky a okounci, ale nyní je masově přetlačily oukleje. A myslím si že i kdybych za celý rok použil 100 nástražních rybiček což myslím že ani nepoužiji. Tak to na řece nepoznáte ani omylem. To by jste mohl rovnou rybářům při výlovech nadávat že vybíjejí mračna drobných rybiček které uhynou v bahně... 
Nevím jak často jste na Lipně, já poměrně často. Tak jak je možné že v dubnu/květnu na vodě na hloubkách vydíte dědky kteří tam sedí den co den.. Pochybuji že chytají kapříky. Zmiňuje to zde i člověk s přezdívkou jitafish a plně s ním souhlasím. Takže tady máte další problém který by šel velice snadno odstranit zákazem vyplutí lodě do zahájení dravců a taky to nikdo neudělá proč? A proč? 
Zakázat lov na rybičku je kravina.. To rovnou Lipno vyhlašte chráňenou zonou a je hotovo hned. Jak jsem psal omezit ryby na jednu ponechanou, zvednout v rámci logiky míru ryb a s tím ruku v ruce kontroly a hlavně pravomoce. Přece není možné aby jste se kontrole vysmál, v klidu se sbalil a odešel od vody jelikož Vás nemá právo držet u vody.. Chtělo by to kontroly batohu a zavazadel v případě přistižení pytláka klidně i auta nic proti tomu nemám a následné exemplární tresty. A na odvolávání se, že je to omezování svobody a takové kraviny tak je jednoduchá odpověď: pravidla jsou přijatelná a jestli se ti nezdají tak nechoď na revírové vody..  Oni by si to pytláctví ať ti mladší či starší lidé pro příště rozmysleli.. Přičemž příště by bylo nejdříve za 3roky. :) Jde to v cizině. Všichni to tam dodržují jelikož se bojí pokut a následků. Jen tady je to v tomto ohledu děsné.. 

Sám jsem zvědav co RS vymyslí, ale musí u toho brát ohled jak na ryby tak na lidi. Pravidla musí být ale hlavně přísnost. Jinak budeme tam kde jsme a to mi musíte dát za pravdu. S pozdravem Jarda.