Nemůžeme mlčet!

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#51 Re: Re: Re: Petice za odvolání Daniela Hermana

2016-10-25 20:59

#11: - Re: Re: Petice za odvolání Daniela Hermana 

 Dobrý den,

k tomu rozdělování společnosti: vina je jistě na obou stranách. Je myslím dobré si vzpomenout, že zrovna pojem "pražská kavárna" zavedl Zeman, aby mohl nálepkovat nějaké své teoretické nepřátele a ukazovat na ně. Skvěle se to ujalo, a hodně to přispělo k rozdělení společnosti.

Souhlasím ale s tím, že právě ti, kteří se považují za intelektuální elitu společnosti, by rozhodně měli pracovat na nápravě. A upřímně myslím, že se mnozí i snaží! Ale samozřejmě někdo lépe, někdo hůř. Není to jednoduché a zatím se to asi moc nedaří... Ale buďme do budoucna optimisti :-)

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#122 Re: Re: Re: Re: Petice za odvolání Daniela Hermana

2016-10-26 12:47:47

#51: - Re: Re: Re: Petice za odvolání Daniela Hermana 

 Termín "pražská kavárna" možná poprvé použil ve "veřejném  prostoru" prezident Zeman. Ale mnoho lidí to cítilo podobně jako on, já např. jsem používala svůj termín "pražští novináři". Po revoluci to rozhodně nebyli a nejsou "hlídací psi demokracie". Spíše jsou služebníky posametového režimu, tak jako dříve byli služebníky režimu komunistického. Vadilo mi, jak podporovali rozkrádání státního majetku a ničení toho, co jsme měli kvalitní (např. školství). Vadí mi, že musíme pořád lézt někomu do zadku (dříve SSSR, nyní USA). Že nemůžeme být sebevědomý a hrdý národ, který dbá na to, aby země vzkvétala. Aby vzkvétala pro všechny snaživé a pracovité občany, nejen pro zloděje a patolízaly.

Co se týká nálepkování, v tom vynikají pracovníci naší "veřejnoprávní" televize a rozhlasu. Jestliže se oprávněně bojíte invaze islámu do Evropy (myslím, že je někým plánovaná a řízená a určitě je podporována médii, neziskovkami!!!, kulturní frontou - pro nás "pražskou kavárnou"), pak jste OKAMŽITĚ OZNAČKOVÁN JAKO XENOFOB A EXTREMISTA a máte zamezen vstup do médií, znemožní vás. Pokud vím, DEMOKRACIE je SVOBODNÁ soutěž názorů a zvítězí v ní většina vzešlá z voleb. Pan prezident byl zvolen většinou, měli byste jej respektovat a neurážet jeho voliče. To, jaké kauzy vymýšlí a soustavně proti němu vysílá ČT JE SKANDÁLNÍ. A mimochodem argumentovat tím, že zde žádní migranti zatím nejsou, je nesmysl. Až zde budou, pak již bude pozdě. Válečných uprchlíků je mi nesmírně líto, ale tady už se opravdu jedná o invazi, s cílem oslabit Evropu.