Nemůžeme mlčet!

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#417 Re: Re: Re: Re: Re: Petice za odvolání Daniela Hermana

2016-10-27 23:02

#413: - Re: Re: Re: Re: Petice za odvolání Daniela Hermana 

 

Václav Havel patřil k nejhorlivější podporovatelům NATO. Mimo jiné se o bombardování dnešního Srbska vyjádřil jako o humanitárním: „Domnívám se, že během zásahu NATO v Kosovu existuje jeden činitel, o kterém nikdo nemůže pochybovat: nálety, bomby, nejsou vyvolávány hmotným zájmem. Jejich povaha je výlučně humanitární. To, co je zde ve hře, jsou principy, lidská práva, jimž je dána taková priorita, která překračuje i státní suverenitu. A to poskytuje útoku na Jugoslávskou federaci legitimitu i bez mandátu OSN.“

Tímto výrokem získal mnohých nepřátel zejména u lidí, kteří odmítali akce NATO na území bývalé Jugoslávie. Tzv. Humanitární bombardování byla akce amerického letectva od 24. března – 10. června 1999 během Kosovské války.

Za tři měsíce náletů přišlo o život 3500 lidí, z toho 2500 civilistů. Srbové dokonce po válce postavili památník 500 zabitým dětem, obětem tzv. humanitárního bombardování. Tyto zrůdnosti, vraždy a genocidu podporoval, tudíž byl vrahem.

Odpovědi

Dan Mach

#427 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Petice za odvolání Daniela Hermana

2016-10-28 05:17:46

#417: - Re: Re: Re: Re: Re: Petice za odvolání Daniela Hermana 

Tato petice není o odvolání ministra Daniela Hermana ani o NATO nebo o panu Váslavovi Havlovi (byť v případě náletů na Srbsko jaksi pomíjíš skutečnost, kolik tisíc lidí zmasakromali Srbové a kolik muslimských žen během války znásilnili, ale to bylo učitě "čistě humanitární"). Tady se bavíme o Miloši Bumbálovi Zemanovi, což je člověk, který upřednostní chlastačku na ruské ambasádě před důstojným otevřením klenotnice se státními symboly, který upřednostní setkání s ruskými kamarády před pohřbem významného izraelského politika, a který upřednostní své osobní konexe s Čínou (čímž myslím job pro jeho kamaráda Tvrdíka) nad ochranou občana své země, který se chce setkat se světově uznávanou osobností.

Pokud toto základní nechcete akceptovat, tak se prosím nevyjadřujte ve smyslu, že jste jediný, kdo tady chrání nějaký český zájem. Nechráníte. Produkujete tady propagandu ve prospěch těch, kdo nemají zájem na tom, aby si Češi organozovali svůj stát a svoji politiku samostatně. Minimálním českým zájmem je, abychom měli v čele státu důvěryhodnou osobnost a abychom i před velkou Čínou mohli vystupovat jako hrdý, i když malý národ.