Nemůžeme mlčet!

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Nemůžeme mlčet!

Demokrat

#401 Re: Re: Re:

2016-10-27 20:05

#396: - Re: Re:  

 Jenže žádný český národ názor nezmění, to jen pár elit se snaží prostřednictvím rafinované kampaně manipulovat veřejným míněním.


Nepřihlášený uživatel

#402 Re: Re:

2016-10-27 20:22

#397: Demokrat - Re:  

 vyjmenujte prosim konkretne ty zajmy statu, ktere zeman haji.

Vynechte prosim vsechny populisticke tlachy o arabskych/muslimskych bezencich. jeho tlachani neodradi ani jednoho bezence. Oni nemaji zajem k nam prijit. Tak i kdyby si je nebral do ust, tak se vubec nic nezmeni.

A obchodni zajmy s Cinou je take pochybny argument. Cinan u nas chce prodavat sve zbozi a od nas ukradne maximalne nejakou technologii. Investice do Slavie atd. neprinasi nasi ekonomice vubec nic. Nejspis nam sem akorat nalejzaji nejaky nechteni lobyste. (slusne receno)


Nepřihlášený uživatel

#403 Re: Re: Re: Re:

2016-10-27 20:26

#401: Demokrat - Re: Re: Re:  

 cesky narod prave ted predvadi jak se meni jeho nazor na zemana.

Co se tyka tech elit, tak nevim jaky vyznam spojujete s elitou, ale ve vsech statech je elita vyznamny zdroj rozvoje.

I v CR ma elita velky vyznam. Samozrejme muzete pozadovat jako za komancu vsechnu moc lidu. Ale to je vzdy a ve vsech statech slepa ulicka.


Nepřihlášený uživatel

#404 Re: Re:

2016-10-27 20:29

#398: Demokrat - Re:  

 kdyz pouzivate pojem slunickari, tak co tim myslite?

Kdyz my slunickari, ta vy kazisveti :-)

devilred

#405 Re:

2016-10-27 20:33

#1: Stanley -  

 Právě jste urazil nadpoloviční slušnou a soudnou většinu českého národa, gratulace !!! :)))))))))


Nepřihlášený uživatel

#406

2016-10-27 20:38

Postupem casu je stale důležitejsi si uvědomovat, ze zijeme ve svobodně, demokratické zemi. A proto se nemusíme, jako v dobách minulých, stát mlčící, či jeste hůře, souhlasí masou. Dekuji za každou demokratickou iniciativu a dekuji za kazdy svobodný projev lidskosti a lidské důstojnosti.
Holomráz

#407 Re: Re: Re: Re: Re: Petice za odvolání Daniela Hermana

2016-10-27 20:39

#348: - Re: Re: Re: Re: Petice za odvolání Daniela Hermana 

 Dobrý večer,

promiňte, ale pochopil jste mne poněkud nepřesně. Pochyboval jsem nikoliv o této zemi, ale o té velké většině, která by po těch všech excesech a trapnostech tohoto prezidenta volila znovu.  Myslím excesy a trapnosi jak minulé, tak i ty, které nás všechny ještě s tímto člověkem (sic!), snad se příliš nemýlím, čekají. Dle posledních průzkumů (jistě si je objednali TI HAVLOIDI!!!! - vysvětluji, to je vtip) je pro cca polovinu národa takovýto prezident nepřijatelný. A jako prezidenta bych si představoval někoho, kdo se nechová jako hulvát, za současné situace téměř kohokoliv, v podstatě není co ztratit.


Nepřihlášený uživatel

#408

2016-10-27 20:52

Toho buřta Zemana už nemůžu ani cítit. To je fekál, ne člověk! Škoda že se nevyblil ze života u těch korunovačních klenotů zmetek! 

Omrs

#409

2016-10-27 21:15

ZEMAN BUDE ZÍTRA ZESAZEN. POSTARÁME SE. NASTANE KONEC KOMOUŠSKÝCH ŠMEJDŮ V ČECHÁCH !!!!!


Nepřihlášený uživatel

#410

2016-10-27 21:19

Tato republika je na tom špatně, to jo, ale kvůli Zemanovi se dostáváme ještě víc do průserů než je normalní, aby prezident pil alkohol a mlel takový sračky(pardon za vulgarismy) ZEMANA NA HRADĚ NECHCEME...!!!!)

Nepřihlášený uživatel

#411 Re:

2016-10-27 21:20

#409: Omrs -  

 A pak se probudíš s hlavou v nočníku


Nepřihlášený uživatel

#412 Re: Re: Re: Petice za odvolání Daniela Hermana

2016-10-27 21:24

#11: - Re: Re: Petice za odvolání Daniela Hermana 

 Konečně jeden z mála komentářů, se kterým lze plně souhlasit. Je to jednoduché. Je tu jistá většina, která podporuje smýšlení a činy prezidenta Zemana a když se jej podařilo zvolit, tak tato většina spokojeně mlčí. Jenže ta druhá část, nespokojená menšina, hlasitě a nepřetržitě křičí. A vzhledem k tomu, že tato menšina se rekrutuje z lidí, kteří se pohybují v kultuře, médiích a ve veřejném životě obecně, tak je její křik skutečně slyšet v jednom kuse ze všech stran a člověk se před tím neschová. Pak není divu, že se společnost jeví být rozdělena. V letech 1989 až 2003 se prezidentovi říkalo Vašek - šašek. Tehdy byla společnost skutečně rozdělena, ale karty byly rozdány opačně. Zatímco dnešní menšina byla tehdy spokojena, a tak z médíí zněly (s dodnes znějí) jen chvalozpěvy, dnešní většina byla tehdy rezignovaná a nespokojená, prezidentovi nerozuměla (což moc ani nešlo) a mnohdy se za něj musela stydět. Ovšem stylem této většiny není nespokojeně křičet. To už musí být, aby vyšla do ulic. A navíc tato většina nemá přístup k médíím, takže i kdyby chtěla, nebude slyšet, což ostatně dokazují dnešní dny. Takže to v devadesátých letech vypadalo na spokojenou a homogenní společnost, protože byl slyšet pouze hlas spokojené menšiny - a o přesdívce šašek se ani neví. A dnes by se naopak mohlo zdát, že prezident dělá něco špatného, protože je slyšet pouze ona hysterická nespokojená menšina, zatímco spokojená většina spokojeně mlčí. A tak asi ještě nějakou dobu bude hlavní zprávou to, jak je přínosné setkávat se separatisty a jak jeden neznámý pán s těžkým osudem o medaili přišel. To by bylo ohňů na všech střechách, kdyby se nějaký ministr setkal s duchovním vůdcem ruských obyvatel Krymu.

Takže nějaký závěr: Až bude uvedená menšina (řekněme "pražská kavárna") spokojena a utichne, bude to znamenat, že máme prezidenta, který je většině naroda zcela cizí, a opět upadneme do latargie.


Nepřihlášený uživatel

#413 Re: Re: Re: Re: Petice za odvolání Daniela Hermana

2016-10-27 21:39

#412: - Re: Re: Re: Petice za odvolání Daniela Hermana 

 Pekne jste to popsal jak hloupe vidite svet.

Uvedte prosim priklad(y) kdy jste se a vase vetsina musel stydet za ciny Vaclava Havla.

Mozna jste truchlil, kdyz se utlumovala vyroba ruskych tanku. Jenomze po tomto artiklu nebyl nikde zajem. Byly to zastarale kramy, kterych bylo v rusku desetitisice k mani za hubicku. I ceska armada je musela podstatne zmodernizovat aby byly pouzitelny. Navic v te dobe zadny stret s jinou armadou nehrozil. Rusko se vzdalo agrese a byl docela klid.

To ze ted rusko zbroji jako silene a jeste demonstrativne vyhrozuje je asi udel dnesni doby. Rusko ohrozuje Evropu a my jsme soucasti Evropy a tak je logicke, ze kroky zemana smerem k podbizeni se rusku a cine nevnima v CR nikdo rozumny jako dobre.

Prazska kavarna je typicky hloupy pojem jeste hloupejsiho tvurce. kdo to jako ma byt? Kdyby rikal videnska kavarna, tomu bych rozumel. Schwarzenberg v mladi holdoval zivotu ve videnskych kavarnach. Ale prazska. nevim zda tim mysli kavarnu Slavie nebo reknete mi koho tim titulujete?

Ja rozhodne nebydlim v Praze a vubec nepatrim k zadne kavarne ale mam svobodny rozum a nelibi se mi pocinani toho pana na nasem hrade.

Ondra

#414 Re: Petice za odvolání Daniela Hermana

2016-10-27 21:57

#2: Obyčejný člověk - Petice za odvolání Daniela Hermana 

Tady někumu ušlo, že Jeho svatost již několik let není představitelem exilové vlády a že stále hovoří (a vždy tak činil i v minulosti), že nezpochybňuje celistvost Číny, jen chce pro Tibet autonomii.

T. Studený

#415 Re: Re: Komentář

2016-10-27 22:40

#278: Tomas Marny - Re: Komentář 

 To chce klid, myslím, že vnucování vypadá jinak :-) Jestli nechcete, tak to nemusíte ani číst. :D


Nepřihlášený uživatel

#416 Re: Re: Re: Re: Re: Petice za odvolání Daniela Hermana

2016-10-27 22:59

#413: - Re: Re: Re: Re: Petice za odvolání Daniela Hermana 

 

„Zavedl jste pražskou kavárnu jako označení pro určitý typ lidí. Můžete definovat, koho tím míníte?“ vyzval Žantovský hlavu státu na úvod pořadu. „Začal bych jakýmsi historickým přiřazením. Můj mluvčí Jirka Ovčáček mě upozornil na to, že tzv. pražská kavárna, kterou si budeme za chvíli definovat, se chová podobně, jako se chovala tzv. elita za druhé republiky. Pokusím se to ilustrovat dvěma příklady. V kavárně Praha sto padesát vysokoškolských studentů v říjnu 1938 skandovalo „Židi ven“. No a v listopadu téhož roku jiní studenti na filozofické fakultě strhli bystu nebo sochu Tomáše Masaryka. Studenti, to je skvělá sociální skupina, ale ještě nemá životní zkušenosti, aby nenaletěli totalitní a elitářské ideologii,“ sděloval Miloš Zeman v Pražské kavárně.

Pražská kavárna je podle prezidenta skupina lidí, kteří jsou zklamáni osudem. „To znamená lidí, kteří někdy něco byli, zastávali nějaké funkce, pak je ten osud vyplivl. Tito lidé teskní po své bývalé slávě. Sepisují nějaké petice, jednu za druhou, a ty zanikají jako jepice. A když se někdy pokusili o volební boj, tak téměř vždycky prohráli. Jsou to lidé, kteří byli uskupeni v těch politických stranách, které zanikly díky neschopnosti jejich vedoucích představitelů. Jsou to frustrovaní lidé, kteří vydávají nejrůznější manifesty a jejich smůla je, že tyto manifesty kromě spřátelených médií nikdo nečte,“ pokračoval v definici Zeman s tím, že součástí pražské kavárny jsou i ona spřátelená média.

 

Hlavními médii pražské kavárny jsou podle prezidenta týdeník Respekt, Hospodářské noviny a Aktuálně.cz. „Společným rysem těchto médií je, že patří Zdeňku Bakalovi. Největšímu zlodějovi a tuneláři, podle mého názoru, po Viktoru Koženém. Já bych se styděl brát peníze od Zdeňka Bakaly. A oni je berou, pražská kavárna. Toto vše je pražská kavárna,“ dodal k tématu Miloš Zeman.

Podle Petra Žantovského je potřeba pražskou kavárnu rehabilitovat. „Vždyť přece nepatří jenom jim. Patří i nám, kteří jsme tam chodili, když jsme byli mladí. Najednou tam nesmíme, nejsme součástí pražské kavárny. Někdo si tady uzurpuje nárok být intelektuální elitou národa,“ konstatoval Žantovský.

„Naprosto souhlasím. Rehabilitovat pražskou kavárnu znamená vrátit se z druhé republiky zpátky do první republiky a pak tam můžeme chodit oba dva a vstup není zakázán nikomu. Za první republiky byla kavárna opravdu intelektuální elitou. Dnes je to pseudoelita,“ je přesvědčen prezident. Pražská kavárna podle něho dnes sama říká, že ona určuje hodnoty společnosti, přestože je nikdo nevolil. Navíc prý také coby „opinion leaders“ vedou společnost ke světlým zítřkům a vedou veřejné mínění. Zcela nejhorší prý je, že chtějí i tvořit veřejné mínění.

Projevuje se to například tím, že je snaha spolu se zpravodajstvím předkládat i komentáře. „To je vlastnost veřejnoprávní České televize. Komentované zpravodajství se ten zrůdný hybrid jmenuje. Tohle všechno jsou konstitutivní rysy pražské kavárny, já se proti tomu bouřím a říkám: tady je společenství aktivních, sebevědomých, přemýšlejících občanů, kteří mají zdravý rozum. Ti mají dostávat informace a nemají dostávat názory několika rotujících novinářů částečně placených z Bakalových peněz.

„Jsou-li Evropské hodnoty vedeny pornohercem, je to tak trošku komická scénka, ale nic víc, podotkl prezident na poznámku Petra Žantovského, která se týkala zmíněného spolku, placeného z peněz českých daňových poplatníků a institucí Evropské unie.

Sestavování různých seznamů „nepřátel“ nás podle prezidenta vrací zpátky do uniformní totality. „K seznamům lidí se přidal i seznam periodik. Třeba zrovna ParlamentníListy.cz, které obdivuji za to, že dávají prostor všem názorům od leva do prava, jsou označovány za proruské periodikum,“ řekl Zeman a odsoudil snahu ať už lidi, nebo média tímto způsobem jakkoli vyřazovat ze společnosti.

„Ideologie pražské kavárny je totalitní ideologie. Vzpomeňme si na komunisty. Každý, kdo s nimi nesouhlasil, byl agent imperialismu, agent Západu, agent Spojených států atd. Dnes je to totéž v modrém, je to stejně totalitní myšlení. Jsi můj přítel, pokud máš stejný názor jako já, pokud ho nemáš, jsi agent nějaké cizí moci. Nikoho nenapadne, že ten člověk má prostě vlastní nezávislé myšlení a nechce být v tom stádu nebo spíš stádečku; protože jich je strašně málo a nafukují se, aby vytvořili dojem, že jsou masa,“ dodal prezident k tématu pražské kavárny.


Nepřihlášený uživatel

#417 Re: Re: Re: Re: Re: Petice za odvolání Daniela Hermana

2016-10-27 23:02

#413: - Re: Re: Re: Re: Petice za odvolání Daniela Hermana 

 

Václav Havel patřil k nejhorlivější podporovatelům NATO. Mimo jiné se o bombardování dnešního Srbska vyjádřil jako o humanitárním: „Domnívám se, že během zásahu NATO v Kosovu existuje jeden činitel, o kterém nikdo nemůže pochybovat: nálety, bomby, nejsou vyvolávány hmotným zájmem. Jejich povaha je výlučně humanitární. To, co je zde ve hře, jsou principy, lidská práva, jimž je dána taková priorita, která překračuje i státní suverenitu. A to poskytuje útoku na Jugoslávskou federaci legitimitu i bez mandátu OSN.“

Tímto výrokem získal mnohých nepřátel zejména u lidí, kteří odmítali akce NATO na území bývalé Jugoslávie. Tzv. Humanitární bombardování byla akce amerického letectva od 24. března – 10. června 1999 během Kosovské války.

Za tři měsíce náletů přišlo o život 3500 lidí, z toho 2500 civilistů. Srbové dokonce po válce postavili památník 500 zabitým dětem, obětem tzv. humanitárního bombardování. Tyto zrůdnosti, vraždy a genocidu podporoval, tudíž byl vrahem.


Nepřihlášený uživatel

#418

2016-10-27 23:07

dalajláma


Nepřihlášený uživatel

#419

2016-10-27 23:38

S volbou prezidenta Miloše Zemana, občany ČR před třemi lety, se dodnes nesmířili. Jejich knížecí kandidát ve volbách neuspěl. Nesmířili se s tímto výsledkem, nevzdávají to, stále se houfují dalšímu k tažení. Jsou zapšklí, nenávistní, ale jsou i fanatičtí. Jejich útoky na prezidenta ČR, jsou na denním pořádku. Stupňují se. Každá naskytnutá příležitost se jim hodí. Jednou je to výročí 17.listopadu spojené s fyzickým útokem na prezidenta ČR, podruhé stržení prezidentské zástavy za jásotu davu, či připravené provokace při návštěvě čínského prezidenta. Zneužita byla i soukromá návštěva dalajlámy, tibetského náboženského představitele. Posledním smutným příkladem je i nepoctivá hra o vyznamenání pro bývalého vězně koncentračního tábora, Jiřího Bradyho. Tento hrdina z nacistického období, nejspíše ani netuší, jaká falešná hra se s ním hraje. Na sklonku svého života se stal nevědomky vhodným prostředkem pro znevážení státního svátku. Stal se tou pověstnou municí k útoku na prezidenta ČR.

Pražská kavárna dnes opět mobilizuje. Svolává na Staroměstské náměstí své věrné i ty naivní. V této souvislosti nelze zapomenout na dobu, kdy Staroměstské náměstí zaplavily, modré košile, zářící planoucí oči mladých nadšenců a jejich budovatelské písně, či vznešená hesla o demokracii,….. to byly ty kulisy událostí, které pamatujeme krátce po světové válce. Nenávistné tažení vlády „lidu“ tehdy rozhodlo, prezident Dr. Edvard Beneš musel odejít z Pražského hradu. Demokratičtí politici museli uprchnout před hněvem „ lidu“. Byly káceny sochy i symboly této země.

I dnes se hraje o osud naší vlasti. Pod falešnými prapory a hesly o demokracii, jde především o změnu politiky České republiky k obrazu novodobých tvůrců „nové“ Evropy. V konečném důsledku pak ke ztrátě samostatnosti.

Nedovolme to.


Nepřihlášený uživatel

#420

2016-10-27 23:55

1) Všecha media, od internetových serverů a tištěných novin, přes radia, až po televize, hystericky lynčují Zemana kvůli kauze Brady celý týden non-stop, v rámci tři roky trvající anti-zeman agendy

2) Jediná soukromá televize se rozhodne nepodkouřit tu hysterii a pozdržet vysílání pořadu, kde celá pražskokavárenská elita horečně agituje proti prezidentovi, kterého sami pochopitelně nevolili, navzájem si tam tleskají ve stoje, a utvrzují se ve svých servilně pro-západních a proti-východních názorech, skoro jako komunisté, jen naruby ;-D

3) Načež chudák Prima, aby zabránila lynči hysterických havloidů, pořad odvysílá, aby tu předčasnou předvolební agitku elitních pražáků mohli shlédnout lidé ve všech koutech republiky a hlasitě si nad tou komedií odplivnout ;-D

Suma sumárům, jeden z mnoha kavárenských epic failů, které vám občané u voleb tradičně spočítají;-D


Nepřihlášený uživatel

#421

2016-10-28 00:09

Ne, Zeman nezrušil vyznamenání pro Bradyho na základě setkání Hermana s Dalajlámou. Zeman vůbec neměl v plánu vyznamenat někoho, jehož jedinými záslužnými činy pro republiku bylo zdekování se před nástupem komunistů k moci a následné žití půl století v Kanadě, aniž by přemýšlel nad tím, že se někdy vrátí.


Nepřihlášený uživatel

#422

2016-10-28 00:10

Jinak co je na celé komedii nejsměšnější, je fakt, že vždy po podobných horečnatých agitacích havlistů a jejich médií, sami havlisté nabydou z nepochopitelných důvodů dojmu, že jejich anti-zeman propaganda byla natolik úspěšná, že Zemana už rozhodně nikdo volit nehodlá, a již sami přemýšlejí, který z těch nových, liberálně-humanistických a kosmopolitních kandidátů, bude nejvhodnějším prezidentem... Zda.li to bude třeba Michal "kdo odmítá uprchlíky, odmítá déšť" Horáček, či někdo jiný z pražských jElit, kdo má stoprocentní šanci Miloše porazit;-D;-D;-D


Nepřihlášený uživatel

#423

2016-10-28 00:19

Když sleduju tu hysterii v médiích a mezi politikyohledně vyznamenání a oslav na Hradě 28.10., dělá to na mě dojem, že někdo chceu nás další barevnou revoluci, takový pražský majdan, defenestraci Zemana anastolení toho pravého ořechového prezidenta.

Herman se už nechal slyšet, že bychom mohli klidně být spolkovou zemí Německa,tož jako protektorátní prezident by Herman sedl.

Možná přijde brzy doba, kdy synci z vesnic budou muset vytáhnout svoje vidle ajít mezi elity jim tu pravdu a lásku trochu načechrat a provzdušnit.

Johan

#424 Re:

2016-10-28 03:00

#1: Stanley -  

 Svým "příspěvkem" jste mě přesvědčil, že patříte mezi ty "slušné" lidi na které se odvoláváte, a proto děkuji nechci.

Johan

#425 Re:

2016-10-28 03:11

#409: Omrs -  

 :-))) Tak Ty tak někoho určitě sesadíš, když neumíš ani pořádně česky, moulo.