MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#104766 Lapálie? Andrej si na jedné straně vytiskl dluhopisy za 1,5 mld. s úrokem 6 % na druhé straně téhož.

2017-03-17 19:04

Babišova lapálie s příjmy v kostce: Co všechno se ministrovi financí vyčítá, čím a jak se snaží hájit

 
 
  • Ministr financí Andrej Babiš se sedm měsíců před volbami dostal pod tlak, který si z valné části zavinil sám.
  • Podobně jako v loňské kauze Čapí hnízdo se znovu zapletl do svých slov, tentokrát při vysvětlování, kde vzal peníze na dluhopisy od koncernu Agrofert.
  • Zde je přehledný výčet, s čím se Babiš potýká.

.....stolu je koupil. Pak se zase vrátil na druhou stranu, tam nezdanil zisk v objemu 90 mil. (6 % z 1,5 mld. ) 19 % daní ze zisku právnické osoby a pak zase přelezl na druhou stranu téhož stolu a tam nezdanil stejných 90 mil 15 % daní z příjmu - tedy každý rok od roku 2012 nezdanil 30,6 mil korun, to je za pět let "lapálie" v objemu 150 mil. korun, to je taková lapálie - smardlavá kriminálka jako řemen, proti tomu je ptačí hnízdo a kradení euro dotací procházka růžovým navoněným sadem. 

 

Každý z nás by si chtěl vytisknout dluhopisy, ty by si "koupil" tím si vyrobil náklad a z tohoto nákladu, nezaplatil daň z příjmu. Všichni bychom takovou věc udělali, proto zákon definuje osoby spojené, proto jsou judikáty, které říkají, že nelze využít žádných technických prostředků, aby šlo přenést zisk z jedné spojené osoby na druhou, která má nižší ní dokonce nulovou míru zdanění - korunové dluhopisy pro fyzické osoby. 

Každý z nás by také chtěl, aby ovládal úrad, který to má kontrolovat a ten by komukoliv kdo by to po něm chtěl, premiér, poslanci, občané, policie, soudy, státní zástupci řekl - ne nebudu to kontrolovat, nemám podezření z tresného činu :-). 

Zdaleka tam nejsou přehledně všechny "lapálie" soudruha Andreje Bureše.  Je to jen opravdová špička ledovce, o tom nepochybuji. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#104768 Re: Lapálie? Andrej si na jedné straně vytiskl dluhopisy za 1,5 mld. s úrokem 6 % na druhé straně té

2017-03-17 19:36:25

#104766: - Lapálie? Andrej si na jedné straně vytiskl dluhopisy za 1,5 mld. s úrokem 6 % na druhé straně téhož. 

 Mimochodem pořád je ten člověk vlastníkem oněch peněz, za které dluhopisy nakoupil, jsou na stejném stole a tváří se navíc, že i ten stůj je samozřejmě jeho :-). 

Je to legrační, nakupuje cenné papíry, tedy by měl být takový nákup spojen s rizikem a ono nic. Dokonce si může nejdřív ty peníze na nákup bezúročně půjčit na jedné straně stolu, aby pan na druhé nákupem dluhopisů vyrobil náklad a i to vlastně nejspíš Andrej udělal, když cosi prodal za jednu cenu Agrofertu a za jinou totéž své "kamarádce". 

Jeho přístup k placení daní a k majektu, k podnikání je opravdu zábavný. On vlastně dokonce opravdu takto řídí stát, potřeboval vyrobit přebytek, tak prostě nepostavil silnice. Co je na tom složitého, firma potřčebuje ušetřit, tak si něco odpustí, třeba silnice - ničím jiným se totiž 60 mld. a bez mozku ušetřit nedá. Vyšší produktivitou státní správy - to je na Babiše hrozně složitý.