MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#104768 Re: Lapálie? Andrej si na jedné straně vytiskl dluhopisy za 1,5 mld. s úrokem 6 % na druhé straně té

2017-03-17 19:36

#104766: - Lapálie? Andrej si na jedné straně vytiskl dluhopisy za 1,5 mld. s úrokem 6 % na druhé straně téhož. 

 Mimochodem pořád je ten člověk vlastníkem oněch peněz, za které dluhopisy nakoupil, jsou na stejném stole a tváří se navíc, že i ten stůj je samozřejmě jeho :-). 

Je to legrační, nakupuje cenné papíry, tedy by měl být takový nákup spojen s rizikem a ono nic. Dokonce si může nejdřív ty peníze na nákup bezúročně půjčit na jedné straně stolu, aby pan na druhé nákupem dluhopisů vyrobil náklad a i to vlastně nejspíš Andrej udělal, když cosi prodal za jednu cenu Agrofertu a za jinou totéž své "kamarádce". 

Jeho přístup k placení daní a k majektu, k podnikání je opravdu zábavný. On vlastně dokonce opravdu takto řídí stát, potřeboval vyrobit přebytek, tak prostě nepostavil silnice. Co je na tom složitého, firma potřčebuje ušetřit, tak si něco odpustí, třeba silnice - ničím jiným se totiž 60 mld. a bez mozku ušetřit nedá. Vyšší produktivitou státní správy - to je na Babiše hrozně složitý. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#104777 Re: Re: Lapálie? Andrej si na jedné straně vytiskl dluhopisy za 1,5 mld. s úrokem 6 % na druhé stran

2017-03-18 07:50:15

#104768: - Re: Lapálie? Andrej si na jedné straně vytiskl dluhopisy za 1,5 mld. s úrokem 6 % na druhé straně té 

 A teď si představme, že by ty peníze "byly jen virtuální". Agrofert v roce 2014 jel v cizím kapitálu velmi přesně dle výroční zprávy 59 mld., z toho od bank měl půjčeno cca 25,2 mld. 

Tedy úměrně k tomu měl také vlastní jmění někde kolem 60 mld., tedy se pořád někde na účtu agrofertu protékají miliardy korun, tak si Andrej na dva dny peníze poslal k sobě a zaplatil z nich dluhopisy.

Vždyť je to přece všechno jeho :-) nic nikomu přece neukrad, poslal si k sobě svoje peníze. :-) to je přístup Andreje Babiše a dá se klidně věřit, že by takovou věc klidně udělal. 

Následně by to Agrofertu zase vrátil, jako nákup korunových dluhopisů. Agrofert přece nebyl okraden a on Babiš už vůbec ne, všechno je to jeho :-). 

Jen tím vyrobil náklad Agroffertu, tedy nemusí "zbytečně" danit zisk a u sebe nemusí zbytečně danit příjem, protože dluhopisy byly korunové.  

Tedy se klidně mohlo stát, že to celé vlastně bylo jen virtuální, je to přece celé Burešovo :-). 

Sobotka nechce nic jiného, než aby finančný správa prověřila 500 emitentů, jestli to nedělali jako Bureš resp. dokonce ani nechce, aby je porovnávala s Burešem, ale aby prověřila, že osoby spojené takovými transakcemí neošidili stát o danně a případně nepáchali trestnou činnost. 

Janeček dosud ředitel finanční správy ovšem Sobotkovi sděluje, že nemá podezření na trestnou činnost a tudíž nemůže kontroly provádět :-) a nebo je to třeba tím, že z emitentů, které má tak přehledně v seznamu tahá výpalné, že tam na kontrolu emise dluhopisů nepůjde, když jinde prý cosi doměřil. Možné už je opravdu úplně cokoliv. 

Roční ztráta státu na nezaplacené dani ze zisku na straně emitentů a nezaplacené daně z příjmu na straně kupující fyzické osob a současně v podstatě emitenta (fyzická osoba je vlastníkem či spoluvlastníkem emitenta) je při objemu cca 170 mld.  skoro 6 mld. ročně při průměrné úroku 10 % - interval je od 1,7 do 18 %!!!!!!!!

Což jsou ale velmi reálné peníze o které nejspíše 500 Burešů okradlo tento stát, tedy každého občana této země o 600 Kč ročně, tedy čtyřčlennou rodinu o 2 400,-, přesněji byli okradeni jen ti, kteří státu platí daně, což zdaleka nejsou všichni občané tohoto stát a tedy ono okradení těchto lidí je v násobcích vyčílené částky. 

Finanční správa dokonce ani nechce řešit to, jestli nakupující případné právnické osoby také nezneužívají dluhopisy a přímo v rozporu se zákonem z nich neplatí daň ze zisku, neboť nulovou daň májí z korunových dluhopisů pouze fyzické osoby.  

Tak daleko jsme s Babišem ministrem vnitra a nadřízeném ředitele finanční správy dospěli. ani stát není schopen zjistit rozsah celé věci, neví ani kolik dluhopisů nakoupily fyzické a kolik právnické osoby a to přesto, že kontroly byly již naplánovány v prosinci 2012, dodnes se nerealizují.