MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#107727 Re: A "modrá kniha" tedy pamflet o Kalouskovi Babišovi analytickou zprávu z podsvětí.....

2017-04-28 10:40

#107685: - A "modrá kniha" tedy pamflet o Kalouskovi Babišovi analytickou zprávu z podsvětí..... 

 

Tady je to konečně napsáno naprosto přesně:

Janečkova zpráva pro poslance je jen manipulace s čísly, říká bývalý šéf finanční správy Žežulka

V roce 2012 totiž přes 500 podnikatelů a firem využilo tehdejší "díry" v zákonu a nechalo své společnosti vydat dluhopisy v nominální hodnotě jedné koruny, ovšem v miliardových sériích. Z jejich úroků jim pak plynuly nezdaněné desetimiliony korun, o stejné částky si jejich firmy snižovaly daňové základy. 

Andrej Bureš Babiš si z občanů dělá opravdu legraci - sám do svého poslaneckého!!!!! pozměňovacího návrhu jasně sdělil, že bylo vydáno dluhopisů, kterých se jeho pozm. návh měl týkat za 164 mld. s úroky v intervalu 1,75 - 17,5 % se splatností od jednoho roku až do 50 let!!!!!!!

Tedy při průměrném úroku mírně na 10 %, počítejme 10 % je daňový základ celkem z kterého je páchán daňový podvod 16,4 mld. na straně právnické osoby spojené (pro ilustraci Babiš Agrofert) je neoprávněný odpočet nákladů, tedy 19 % ze 16,4 mld. za všechny a na straně fyzické osoby spojené ( pro ilustraci Andrej Babiš - Andrej Babiš) se jedná o 15 % nezdaněného příjmu opět ze 16,4 mdl, pokud skutečně všechny takto vydané dluhopisy nakoupili osoby spojené, tedy osoby které na jedné straně stolu podnikají a na druhé straně stolu tatáž osoba je osobou soukromou. Celkový daňový únik za rok by byl neuvěřitelných 5,6 mld. 

Janeček si myslí, že jsou na tom s idiocií všichni poslanci jak Miloš Zeman. 

 

"Uvedená čísla nevypovídají nic o kontrolní činnosti finanční správy vykonávané ve vazbě na problematiku korunových dluhopisů,"  dodal Žežulka. Janečkův šéf a ministr financí Andrej Babiš přesto trvá na tom, že zpráva je pro poslance dostatečně relevantní. "Zběžně jsem se s ní seznámil, myslím, že zpráva dokazuje, že daňová správa kontroluje i majitele korunových dluhopisů," uvedl Babiš. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#107732 Re: Re: A "modrá kniha" tedy pamflet o Kalouskovi Babišovi analytickou zprávu z podsvětí.....

2017-04-28 11:45:23