MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#142131

2018-11-20 07:16

I rok po volbách je stále naším premiérem trestně stíhaný agent StB, jemuž přibývá průšvih za průšvihem. Za normální situace by byl takový člověk velmi rychle donucen k rezignaci: buď vlastním svědomím, nebo vlastními spolustraníky, nebo ostatními parlamentními stranami. Nic z toho však u nás nyní nefunguje. Babiš svědomí snad ani nemá, spolustraníci za ním stojí jako jeden muž a ostatní strany vždy rády zobchodují vlastní hlasy. Aby toho nebylo málo, prezident prohlásil, že pokud by náhodou padla vláda, jmenuje premiérem opět Andreje Babiše. Je to smutné, ale je to tak. Mocenskou cestou nelze za této situace vynutit nic. Co nám tedy zbývá? 

Slušnost. Může to znít naivně, ale my mladí idealisté věříme, a prosíme Vás všechny abyste uvěřili spolu s námi, že slušnost může být nesmírnou silou. Pokud selhávají institucionální pojistky před zvůlí mocných, je tady ještě moc bezmocných. Pokud vládnoucí garnitura kašle na svědomí, my na něj kašlat nesmíme. Naším úkolem je teď prostě se postavit se zvednutou hlavou za základní hodnoty: laskavost, pravdu, lidskou důstojnost. Naším úkolem je nepropadat malomyslnosti, dál pojmenovávat věci pravými jmény, dál bojovat za svobodu a demokracii. A v tomto úsilí se musíme spojit a vytrvat. Nenecháme premiérovy kauzy vyšumět.

Jedna věc se totiž za ten rok přece jen změnila. Začala se formovat silná občanská společnost, která se učí šlapat mocným na paty a která v lidech probouzí novou naději a hrdost. Čím dál tím víc lidí se svým malým, chvilkovým způsobem zapojuje do každodenního boje za svobodu a demokracii. Proti mocným a neslušným povstává zdánlivě bezmocná, avšak slušná, a tak silná občanská opozice. A pokud se tato slušnost spojí s ochotou k oběti a činu, nakonec se s naší pomocí prosadí. Právě to znamená ta věta, že láska a pravda zvítězí nad lží a nenávistí.

Mikuláš Minář
Milion chvilek pro demokracii

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#142132 Re:

2018-11-20 08:13:21

#142131: -  

Tak pokud by byl Babiš sesazen, po té miliardě problémů a průšvihů, které ho doprovází, jak by ho  měl Zeman znovu jmenovat premierem ??? To snad ne !! Tady je snad na zvážení, jestli by se neměl udělat velmi podrobný Zemanův psychologický  profil !!!