MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA


Nepřihlášený uživatel

#142126 Re:

2018-11-20 06:31

#142118: Vlastenec -  

russky troll


Nepřihlášený uživatel

#142127 A tady se senátoři šestý rok dívají, jak russácký troll Ústavu doslova ničí.....

2018-11-20 06:41

 

2018-11-19 20:40

 

Trump čelí kvůli jmenování ministra další žalobě. Obešel ústavu, tvrdí senátoři

.....na co vlastně čekají, až KGBák Zeman napíše zvací dopis pro rássáckou pakáž? 

Zemanovce sponzorovala pavučina firem napojená na Putinova právníka

EXKLUZIVNĚ3. listopadu 2018  11:04
MF DNES analyzovala sponzory Strany práv občanů. Více než polovina všech darů pro Zemanovce pochází od zaměstnanců provázané skupiny firem. Tyto společnosti z velké části ovládá právník spojovaný s Vladimírem Putinem. Mnohé pod italskými názvy před lety zřídil jediný Brňan. Pak z nich začaly plynout statisíce i na Zemanovu kampaň.

Nepřihlášený uživatel

#142128 Re:

2018-11-20 06:43

#142118: Vlastenec -  

Ty jsi dosud žádný názor do této diskuse nenapsal. Píšeš debilní hesla, ke kterým vždy zapomeneš dát argument, proč je píšeš.  Tedy nemáš názory, nejsi schopen tvá hesla argumentovat, jsi tedy jen komunisticko - nacistický blb s mávátkem bez argumentu. 


Nepřihlášený uživatel

#142129 Aby s tím 120 kg tuku nemělo problém, když se od této částky odvíjí platby zdravotního pojištění....

2018-11-20 06:46

Minimální mzda vzroste na 13 350 korun, rozhodla vláda. Schillerová s tím má problém

Minimální mzda vzroste od ledna o 1150 korun na 13 350 korun, rozhodla v úterý ráno vláda. Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) to oznámila na Twitteru. Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) ale před jednáním kabinetu upozornila na náklady, které navyšování znamená pro podnikatele. Avizovala, že se při hlasování zdrží.

....za nezaměstnané, důchodce. To se pak těžko dokáže udržet deficit na padesáti miliardách a to i přesto, že jsou prakticky všichni zaměstnaní a to včetně velké části důchodců. 


Nepřihlášený uživatel

#142130

2018-11-20 07:03

Nikdy v životě nepochopim, jak mohli být zvoleni Zeman a Babiš. Někteří lidé nemají rádi svůj život ??  Touto volbou ho sobě i nám ostatním, kteří jsme tyto darebáky nevolili, docela dost znepříjemnili..


Nepřihlášený uživatel

#142131

2018-11-20 07:16

I rok po volbách je stále naším premiérem trestně stíhaný agent StB, jemuž přibývá průšvih za průšvihem. Za normální situace by byl takový člověk velmi rychle donucen k rezignaci: buď vlastním svědomím, nebo vlastními spolustraníky, nebo ostatními parlamentními stranami. Nic z toho však u nás nyní nefunguje. Babiš svědomí snad ani nemá, spolustraníci za ním stojí jako jeden muž a ostatní strany vždy rády zobchodují vlastní hlasy. Aby toho nebylo málo, prezident prohlásil, že pokud by náhodou padla vláda, jmenuje premiérem opět Andreje Babiše. Je to smutné, ale je to tak. Mocenskou cestou nelze za této situace vynutit nic. Co nám tedy zbývá? 

Slušnost. Může to znít naivně, ale my mladí idealisté věříme, a prosíme Vás všechny abyste uvěřili spolu s námi, že slušnost může být nesmírnou silou. Pokud selhávají institucionální pojistky před zvůlí mocných, je tady ještě moc bezmocných. Pokud vládnoucí garnitura kašle na svědomí, my na něj kašlat nesmíme. Naším úkolem je teď prostě se postavit se zvednutou hlavou za základní hodnoty: laskavost, pravdu, lidskou důstojnost. Naším úkolem je nepropadat malomyslnosti, dál pojmenovávat věci pravými jmény, dál bojovat za svobodu a demokracii. A v tomto úsilí se musíme spojit a vytrvat. Nenecháme premiérovy kauzy vyšumět.

Jedna věc se totiž za ten rok přece jen změnila. Začala se formovat silná občanská společnost, která se učí šlapat mocným na paty a která v lidech probouzí novou naději a hrdost. Čím dál tím víc lidí se svým malým, chvilkovým způsobem zapojuje do každodenního boje za svobodu a demokracii. Proti mocným a neslušným povstává zdánlivě bezmocná, avšak slušná, a tak silná občanská opozice. A pokud se tato slušnost spojí s ochotou k oběti a činu, nakonec se s naší pomocí prosadí. Právě to znamená ta věta, že láska a pravda zvítězí nad lží a nenávistí.

Mikuláš Minář
Milion chvilek pro demokracii


Nepřihlášený uživatel

#142132 Re:

2018-11-20 08:13

#142131: -  

Tak pokud by byl Babiš sesazen, po té miliardě problémů a průšvihů, které ho doprovází, jak by ho  měl Zeman znovu jmenovat premierem ??? To snad ne !! Tady je snad na zvážení, jestli by se neměl udělat velmi podrobný Zemanův psychologický  profil !!!

Multikulturní obohacení

#142133

2018-11-20 08:44

Útočník s nožem v Bruselu křičel Alláhu akbar, policie ho postřelila

 

 


Nepřihlášený uživatel

#142134

2018-11-20 09:10

Kytky z hrobů či památníků vyhazuje do koše jen nevychovaný idiot.

SPD

#142135

2018-11-20 09:12

 

Prosazujeme program SPD. Proto jsme proti vládě, kde je ČSSD. Taková vláda vládne v rozporu s naším programem a zájmy této země. Současná Babišova vláda s ČSSD navrhuje od příštího roku zvyšování sociálních dávek nepřizpůsobivým, odmítla pomoc lidem v duhové pasti, prosazuje navýšení platů politiků, chce vysílat české vojáky do bojových misí v zahraničí, odmítá zákon o referendu včetně referenda o členství ČR v EU, přidávají další peníze politickým neziskovým organizacím na úkor zvyšování důchodů a prosazuje přijetí Istanbulské úmluvy. Samozřejmě máme v SPD vládní alternativu, kterou navrhujeme od počátků. Nechceme koaliční koryta a neuděláme koalici s obviněným premiérem. Chceme vládu odborníků nominovaných vítězem voleb hnutím ANO, která se písemnou dohodou zaváže k podpoře vyjednaných bodů našeho programu.

Hnutí ANO a hnutí SPD má ve Sněmovně dost hlasů na zajištění faktické podpory takové vlády, tak aby byl prosazován politický program SPD, který jsme vám slíbili ve volbách. Není to žádná fikce a programově nemá hnutí SPD jiného možného partnera. S takzvaným "demokratickým blokem" programová spolupráce možná není. Naše hnutí SPD nemá důvěru v ČSSD a proto nedalo a nebude dávat důvěru vládě ANO a ČSSD. Spojit se s hokynářskou ČSSD je stejné jako koalice s kmotrovskou ODS. Tato vláda nezajistí ani objektivní a rychlé šetření korupčních kauz. Policii řídí ministr Hamáček z ČSSD. Nedočkáme se ani potrestání viníků v kauze OKD ani objektivního a rychlého prošetření kauzy „Čapí hnízdo ".

Hnutí SPD chce dostat ČSSD z vlády a budeme pokračovat v prosazování našich programových bodů na jednáních s hnutí ANO, jelikož bez jejich 78 poslanců nelze v tomto volebním období ve Sněmovně cokoliv prosadit. Plníme slib voličům, že nepolitikaříme, ale prosazujeme ze všech sil náš program, za který jste nás zvolili. Co se týče kauzy Čapí hnízdo, konzistentně zastáváme stanovisko, že je potřeba, aby policie celou věc co nejrychleji vyšetřila.

Říkáme jasné NE přijetí Istanbulské úmluvy, o jejímž přijetí budeme hlasovat ve Sněmovně, jelikož vláda hnutí ANO, ČSSD a KDU-ČSL podepsala tuto Úmluvu 2. května 2016. A nyní ji musí odsouhlasit také Sněmovna. Je to další z mnoha důvodů, proč Babišova vláda s ČSSD nemá naši důvěru. K přijetí Istanbulské úmluvy v ČR nesmí dojít. Je nutné co nejdříve vyměnit ČSSD a nahradit ji ve vládě vlasteneckým programem SPD. A co nám konkrétně na Istanbulské úmluvou vadí? Shrnutí vypracoval diplomat, poslanec SPD a místopředseda zahraničního výboru Mgr. Jiří Kobza:

1. Jde o další dalekosáhlou závaznou nadnárodní právní regulaci.

2. Úmluva znamená průlom do českého právního systému a společenských tradic.

3. Přináší riziko sankcí pro české občany od mezinárodních soudů (Evropský soud pro lidská práva).

4. Dokument nemá ambici korigovat či slaďovat trestní právo, nýbrž násilně zasahovat do společnosti a měnit ji.

5. Vnáší do právního pohledu, kde má panovat rovnost subjektů práva, povinnost napříště zohledňovat ve všech ohledech genderové hledisko nepokrytou nenávistí k mužům a chlapcům.

6. Nepominutelným negativem je i povinnost smluvních stran vytvořit a financovat všemi vrstvami společnosti prostupující komplexní „genderistickou“ kampaň
(indoktrinaci), kterou by prováděly neziskové subjekty se zahraničním napojením.

7. Úmluva by povzbudila šíření atmosféry udavačství a strachu.

8. Hrozilo by nařízené prolomení lékařské a advokátní mlčenlivosti.

9. Úmluva by generovala závazek státní podpory osvětových kampaní spojený s obrovskou finanční nákladností pro veřejné rozpočty.

10. Zásadním nebezpečím (a zřejmě záměrem) dokumentu je tlak na změnu tradičních kulturních a sociálních vzorců, sociální inženýrství a snaha o vymýcení národních a společenských tradic.

11. Dokument znamená i ingerence do vzdělávacích osnov.

12. Hrozil by nepřijatelný průlom do trestního práva v podobě oslabení důkazní praxe a rozšíření počtu trestných činů, kde může být sankcí odebrání rodičovských práv, tzn. jasný útok na tradiční rodinu.

13. Odtažitost Úmluvy od systému českého trestního zákona vnese chaos do uplatňování a vymáhání práva.

14. Aplikace dokumentu by nevyhnutelně vyústila v přímý konflikt s islámem a s muslimskou komunitou na evropské půdě.

15. Text je i v naprostém rozporu s křesťanskou věroukou, která je jedním ze základů naší civilizace.

16. Taktéž ohrožuje ústavní právo na svobodu svědomí a vyznání.

17. Doživotní imunita členů tzv. expertní dohledové skupiny GREVIO je v rozporu s českými právními zvyklostmi.

 

 

Nepřihlášený uživatel

#142136 Opakované páchání trestné činnosti!

2018-11-20 09:23

Recidivisté Slonková a Kubík do vazby!


Nepřihlášený uživatel

#142137 Re:

2018-11-20 09:35

#142134: -  

Co to je za DRZOST,  prosím vás , když jde STBák o půlnoci položit kytici k památníku boje proti  komunismu ? Za mě i za moji celou rodinu mohu říct, že opravdu uvítáme, až tato zrůda konečně odejde z politického života.

Evropan

#142138 Re:

2018-11-20 09:37

#142134: -  

Proč estébák a bývalý komunista pokládá kytice k památníku boje proti komunismu? Není to ze strany eštébáka provokace? A proč ji tam pokládá o půlnoci. Mohl poslat během dne nějakého zástupce. Hamáček to zvládl, i když si musel vyslechnout pískot a řadu nepěkných komentářů. V Babišovské sektě asi nikdo takový není. Co by asi lidi pokřikovali na Švindlerovou? I když kdyby tam za sebe eštébák poslal nějakou ženskou, tak ti lidé kolem památníku by asi tak neslušní nebyli. Tady vadila hodně moc ta osoba. Takže ještě jednou : nebyla to od eštébáka provokace?

Evropan

#142139 Re: Strana pro Debily SPD se ještě nerozpadla? Zvláštní ...

2018-11-20 09:40

#142135: SPD -  

ad : 10. Zásadním nebezpečím (a zřejmě záměrem) dokumentu je tlak na změnu tradičních kulturních a sociálních vzorců, sociální inženýrství a snaha o vymýcení národních a společenských tradic.

Věřím, že větší ochrana žen před zneužíváním a násilím je proti kulturním a sociálním vzorcům Strany pro Debily. Ale má tato pidistrana za úkol řídit politiku celého státu?

Evropan

#142140 Babišova kauza je odjištěný granát. Jednou vybouchne.

2018-11-20 09:43

Místopředseda ČSSD a pardubický hejtman Martin Netolický trvá na tom, že jediným řešením vládní krize je demise premiéra Andreje Babiše. „Místo toho bouchá pěstičkou do stolu a stůj co stůj chce ve funkci zůstat. Je to neudržitelné,“ říká.

https://www.e15.cz/babisova-kauza-je-odjisteny-granat

 

Evropan

#142141 Hradní slizounek chtěl nadávat v angličtině. Google překladač ho zradil!

2018-11-20 09:47

Hradní mluvčí se rozhodl, že jeho jedovatá slina vůči novinářům by si zasloužila, aby byla šířena i v jiném jazyce než tom našem. Proto se rozhodl, že svůj ostře naladěný tweet přeloží do angličtiny a ukáže tak svou světovost. Bohužel zůstalo jen u toho, že použil Google překladač a místo uznání se tak dočkal pouze posměchu.

Jak ovšem upozornil politolog Miloš Gregor a později i Newsroom ČT24, úplně to pravé ruce prezidenta Zemana nevyšlo. Ve výsledku totiž vznikl text, který připomíná e-maily, které chodí z neznámých adres a lámanou češtinou adresátům vysvětlují, že se do nich třeba zamilovala líbezná dívka z druhého konce světa, nebo že se stali jediným dědicem majetku, o němž neměli tušení.

http://forum24.cz/ovcacek-chtel-nadavat-v-anglictine

 


Nepřihlášený uživatel

#142142 Ruský plyn je jistota.

2018-11-20 09:47

Vzhledem k chladnému počasí na severovýchodě Spojených států zkapalněný zemní plyn v USA za poslední týden zdražil o 40 %. Kvůli tomu nebylo výhodné prodávat LNG do Evropy a Asie, ani v rámci země.

Evropan

#142143

2018-11-20 09:50

Deník MF DNES z vydavatelství Mafra, které patří holdingu Agrofert ze svěřenského fondu premiéra Andreje Babiše, v pátek 16. listopadu v rubrice Názory zveřejnil karikaturu, která se týká majitele Seznam.cz Iva Lukačoviče.

„Patnáctý nejbohatší Čech v nové roli. Televize Seznam zabrousila do rodinného zázemí premiéra, dokonce do chorobopisu jeho syna. Tím se její vlastník Ivo Lukačovič zařadil mezi magnáty podezřívané z toho, že svá média zneužívají pro vlastní byznysové zájmy. A muž, který si dosud přísně střežil své soukromí, musí počítat s tím, že i to už bude propříště věc veřejná,“ stojí v popisku obrázku.

https://www.lupa.cz/aktuality/

Má to znamenat, že iDnes vyřizuje výhružku od Bureše? Odpovídalo by to jeho mafiánským praktikám.

Evropan

#142144 Antipříběh Bohumila Pečinky

2018-11-20 09:57

Kořeny premiérovy svízelné situace jsou jen a pouze v tom, co v lednu 2018 Evropský úřad pro boj proti podvodům, slavný OLAF, několikrát označil slovy dotační podvod. Tedy okolnosti přidělení evropské dotace Farmě Čapí hnízdo. OLAF neukázal na nikoho prstem, protože to není soud, ale téměř dvouleté šetření skončil se zcela jasným závěrem. V tu chvíli už byl Babiš, v jehož holdingu Čapí hnízdo figuruje, několik měsíců českým premiérem, navíc trestně stíhaným. Očistit jej mohl pouze soudní výrok, ale to je klíč klíčů k tomu, o co se dnes vedou spory – policie nebyla schopna přimět některé členy Babišovy rodiny k výpovědím. Současně premiér – slušně řečeno – neudělal nic pro to, aby byl trestnímu řízení nápomocen. Jinak řečeno aby svým dětem zaplatil nejlepší právníky a zprostředkoval jejich výpovědi a hodnověrné posouzení zdravotního stavu. Jsou naopak indicie, že dělal vše pro to, aby se tak nestalo.

Teď malá chronologie. Už v březnu 2016 se sešlo plénum sněmovny kvůli Čapímu hnízdu a Babiš zde slíbil součinnost s vyšetřovateli. I proto jej tehdejší premiér Sobotka politicky podržel, což byla zřejmě chyba. V létě 2017 došla do sněmovny žádost o vydání poslance Babiše k trestnímu stíhání, v září byl Babiš vydán a krátce nato mu bylo sděleno obvinění. Obviněni byli i jeho rodinní příslušníci, které zapsal do orgánů firem z holdingu. Ještě předtím ovšem odjíždí Babišův syn na záhadnou cestu na Ruskem okupovaný Krym. Od té doby jej není možné vyslechnout ani znalecky určit, zda je schopen nést za své skutky právní odpovědnost. A jsme zase u podstaty věci. Když není uzavřen spis, není možné napsat obžalobu a dát kauzu k soudu. Mezitím jsou Babišem a jeho lidmi vyměňováni důležití policisté na různých vlivných pozicích. Současně odchází šéf pražské policie, která věc prošetřuje. A sílí mediální i policejní útoky na hlavního vyšetřovatele kauzy Nevtípila.

V této situaci odvysílali reportéři Kubík a Slonková pořad o Babišovu synovi. Web Českého rozhlasu týden předtím publikuje „Deset důkazů policie v kauze Čapí hnízdo“. Ty naznačují, že vyšetřovatelé mají dost důkazů a kromě výslechů lidí z Babišova okolí nic nebrání tomu předat celou věc soudu. V tu chvíli se probouzí státní zastupitelství a ústy žalobce Šarocha říká, že by šlo kauzu rozdělit. Stručně řečeno, oddělit příběh Babiše a spol. od premiérových dětí. A to je vlastně to, oč se tu hraje: přestat s veřejnými debatami a co nejrychleji předat hotovou Babišovu část spisu soudu k rozhodnutí o vině. Příběh se formálně uzavře a my si budeme moci udělat bližší obrázek o tom, jestli v Česku funguje právní řád, nebo stále žijeme v husákovské zemi, kde bere ten, kdo má peníze a moc.

https://www.e15.cz/komentar-bohumila-pecinky

 


Nepřihlášený uživatel

#142145

2018-11-20 10:43

Babiš: Koupím si, co budu chtít. To není váš problém



Nepřihlášený uživatel

#142146

2018-11-20 10:55

Řada novinářů i lidí z veřejného života tajně (i když marně) doufala, že když se letos slaví to 100leté výročí, že se prezident pokusí o jinou tvář. O tvář přátelštější, bez mstivosti, urážek a dalších jemu vlastních zákeřností. Nepovedlo se.


Nepřihlášený uživatel

#142147

2018-11-20 12:01

Zemane, Babiši, běžte od válu!


Nepřihlášený uživatel

#142148 CO TO JE ?

2018-11-20 12:05

Prezident Zeman nevyslyší výzvy opozice, aby znovu nepověřil sestavováním vlády Babiše, pokud by v pátek vláda nezískala důvěru sněmovny. Mluvčí Jiří Ovčáček na Twitteru připomněl, že prezident už své stanovisko veřejně sdělil. "Kdyby vzdor mému očekávání byla vládě vyslovena nedůvěra, tak pověřím po jeho demisi Andreje Babiše sestavením vlády," citoval mluvčí dřívější Zemanovo vyjádření.


Nepřihlášený uživatel

#142149

2018-11-20 12:46

Dosud jsme čelili ze strany některých politiků jen osobním a slovním útokům. V posledních měsících se ale situace změnila: všichni tři jsme se museli opakovaně dostavit na výslechy. Série předvolání přišla ze strany policie a Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Všichni tři jsme byli předvolání kvůli údajným únikům informací z policejních spisů či prověřovaných kauz. Jde přitom o věci, kvůli nimž jsme v minulosti už na úřadech vypovídali, a policie ví, že zdroje svých informací neprozradíme.

Jsme přesvědčeni, že tato vyšetřování nás a naše zdroje mají kromě jiného znejistit, zastrašit či odradit od další práce.

Policejním výslechům jsme v minulosti čelili již několikrát. Tentokrát jde ale zjevně o koordinovanou akci, jejímž vedlejším cílem je kriminalizovat investigativní žurnalistiku.

Kdo celou akci rozjel, zatím nevíme. Víme jen to, že kauzy, kvůli nimž jsme všichni tři aktuálně předvolávaní, spojuje jedna osoba: premiér v demisi Andrej Babiš.

Údajné úniky se mají týkat případů Čapí hnízdo a twitterový účet Julia Šumana či starých policejních spisů z doby, kdy současný lídr hnutí ANO budoval své podnikatelské impérium.

Pokud existuje nějaké spiknutí, o kterém mluví premiér v demisi a které jej má odstranit z politiky, nejsme jeho součástí. Jen děláme svou práci. Sbíráme informace, ověřujeme je, konfrontujeme s nimi aktéry a analyzujeme je a zveřejňujeme.

Všichni tři pracujeme v různých redakcích a nikdy v minulosti jsme svou práci nekoordinovali, dokonce ani nekonzultovali. To se tímto okamžikem mění.

Ve své práci budeme pokračovat. Žádáme, aby to politici respektovali tak, jak to respektují jiné demokratické státy na Západě, kam – doufáme – stále patříme. 

Stejně tak vyzýváme autority u policie a státního zastupitelství, aby nepodléhaly tlaku politiků a aby nehledaly nitky jakýchsi spiknutí na politickou objednávku, ale aby se věnovaly odhalování skutečného zločinu, který připravuje stát o peníze.

 

V Praze 3. dubna 2018

 

Sabina Slonková

 

Janek Kroupa

 

Jaroslav Kmenta


Nepřihlášený uživatel

#142150 Re:

2018-11-20 13:19

#142149: -  

Do kriminálu s nimi.