MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#143476 Typická demagogie štbáka Babiše jeho karuselu agrofert....

2018-12-09 10:10

V letech 2006 až 2017 obdržely české společnosti koncernu Agrofert na provozních a investičních dotacích celkem 10,24 mld. Kč, z toho bylo kryto z rozpočtu ČR 3,49 mld. Kč a zbytek byl kryt z rozpočtu EU. Za stejné období však odvedl českému státu na daních z příjmů právnických osob a na sociálním a zdravotním pojištění placeném zaměstnavatelem za zaměstnance celkem 29,75 mld. korun.

Sociální a zdravotní pojištění je pojištění, není to daň - tedy to ve vyčíslení nemá vůbec co pohledávat. Navíc si jej platí zaměstnanec sám, přestože mu tyto platby strhává přímo zaměstnanvatel. Odvody z mezd jdou také logicky k tíži zaměstnance, neboť je opět částka, kterou mu sice rovnou zaměstnavatel strhne z platu, ale je to částka, kterou mu z platu skutečně strhne. 

Tedy pokud karusel agrofert pobral více jak 10 mld. daní od roku 2006, tak pokub bychom průměr jeho daně zpříjmu vzali např. na 70 mil. korun tak za 12 let, včetně letošního roku zaplatil karusle agrofert sotva desetinu toho, co pobral na dotacích. 

Mohl by jim to zítra v jeho "blgu" vysvětlit synáček KGBáka Klause staršího Klaus mladší, aby konečně napsal něco smysluplného. 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#143477 Re: Dotace není nic hanebného, je to explicitně zviditelněné určení daní.....

2018-12-09 10:15:09

#143476: - Typická demagogie štbáka Babiše jeho karuselu agrofert.... 

.....je to princip, který se používá tisíce let v různých formách. Např. František Josef dotoval stavbu Národního divadla v Praze dokonce z jeho vlastních zdaněných prostředků. 

Účel této dotace byl zřejmý, dát jasně na srozuměnou, že má zájem o českou kulturu a že o ní má zájem i Rakousko-Uhersko. 

Stejně jako jsem se dnes v EU dohodli, že máme zájem o každý jazyk a každou kulturu zemí EU. 

Na čem jsem se ale nikdy v EU nedohodli, že budeme dotovat firmy s více jak 80 mld. deklarovaným základním jměním. To si sem jist, že na takové zhovadilosti se opravdu nikdo v EU nedohodl. 

Zemědělské dotace na hektar i zvíře skutečně existuji, pokud je ovšem pobírá karusel agrofert, který není dokonce ani primárně zemědělským podnikem je to zhovadilost a přestože jistě nevím vše předpokládal bych, že právě to, že karusel Agrofert není primárně zemědělský holding by mělo být důsledkem v tom, že by neměl dotaci získávat.

To, že zemědělskému fondu karusel Agrofert lže, že je primárně zemědělským podnikem, to bych řekl, bude realita.