MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#144203 Re: Čína je větší hrozba než Rusko !!!

2018-12-23 17:45

#144102: - Čína je větší hrozba než Rusko !!! 

Alespoň jedna země na světě se nepodělává strachy z té odporné rudé říše středu.

 

Čínské ministerstvo zahraničí dnes prohlásilo, že "rezolutně odmítá" nový americký zákon o Tibetu, který umožňuje neudělit vízum do USA čínským činitelům, kteří americkým turistům, vládním představitelům či novinářům odepřou vstup do této dnes himálajské autonomní oblasti. Peking považuje Tibet za vnitřní záležitost a nepřipustí cizí vměšování, uvedla agentura Reuters.

Zákon o recipročním přístupu do Tibetu, který minulý týden podpořili demokratičtí i republikánští zákonodárci, podepsal americký prezident Donald Trump ve středu.
"Čínská vláda se snaží zakrýt svou pokračující destrukci kultury, jazyka a náboženství Tibeťanů před mezinárodním společenstvím, včetně vládních představitelů či novinářů, zatímco jejich vlastní činitelé a občané si užívají neomezeného přístupu do Spojených států," zdůvodnil potřebu zákona republikánský kongresman Randy Hultgren.

Čínské ministerstvo zahraničí vzkázalo, že nový americký zákon poškodí vzájemné vztahy. "Pokud USA uvedou tento zákon do praxe, vážně to poškodí čínsko-americké vztahy a spolupráci na důležitých tématech mezi oběma zeměmi."
Všichni cizinci potřebují pro vstup do Tibetu zvláštní povolení, které je vydáváno především turistům na přísně monitorovaných zájezdech. Diplomaté a novináři ho získávají jen velice zřídka. Podle deníku The Global Times vlastněného čínským státem od roku 2015 navštívilo Tibet na 40.000 Američanů, včetně kongresmanů a senátorů. Obvinění proti Číně jsou podle něj proto naprosto nepodložená a zcela nepřijatelná.
Čína odlehlou horskou zemi vojensky obsadila v roce 1950, akci sama nazývá mírovým osvobozením. Od té doby nad ním udržuje tvrdou kontrolu.

Světové organizace upozorňují, že postavení etnických Tibeťanů v Tibetské autonomní oblasti, jak Čína tento okupovaný region dnes označuje, je extrémně složité. Podle červnové zprávy Vysokého komisaře OSN pro lidská práva se poměry v oblasti lidských práv v Tibetu "rychle zhoršují".

 

** Ale ten náš hradní zmrd všech zmrdů se při jakémkoliv pokynu z Pekingu vždycky podělá strachy  až je celý hradní komplex zadělaný a nedá se tam jít už ani na prohlídku jak to tam páchne kolaborací a hnusem.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#144207 Re: Re: Čína je větší hrozba než Rusko !!!

2018-12-23 20:15:33

#144203: - Re: Čína je větší hrozba než Rusko !!! 

Naštěstí jsou tu i další země, které si nenechají diktovat od Číny co smí nebo nesmí dělat. Dobré je v tomhle Japonsko, které může vykázat vztekající se čínské komunisty do patřičných mezí, podobně i Jižní Korea a svým způsobem i Indie, která má z Čínou dlouholeté a nevyřešené územní spory(bohužel i díky čínskému ,,osvobození,,Tibetu), tuším že minulý rok se vzepřelo i malé Mongolsko a nenechalo se zastrašit otřesným a zavilým sousedem. Bohužel je jinak většina zemí světa bezzubá a strká hlavu do písku či dívá se jinam, když jde o poukázání na prokazatelné přehmaty čínského režimu. Jde totiž o peníze a obchod a to je u lidí na prvním místě, pak teprve možná v dálce nějaké hodnoty,důstojnost a hrdost. No a je jasné, že tam kde to voliči schvalují, tak tam pak vláda poklonkuje a plazí se před dračím trůnem rudého císaře Si Ping Ponga aby pustil nějaké ty dračí zlaťáky. Naše hradní skvadra včele s nejvyšším kolaborantem a ústavními poskoky z vlády i parlamentu se však opravdu strachy přímo třese a poníženě se klaní k rudému východu a na těch pár našich demonstrantů s tibetskými vlajkami si nechají poslat přímo čínskou etnickou rudou úderku.