MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#144591

2019-01-11 18:08

Poté, co v březnu 2017 tehdejší ministr financí Andrej Babiš zveřejnil audity, jež měly doložit, že disponoval příjmy na nákup 1,5 miliardy nezdaněných korunových dluhopisů, vyšly najevo další pochybnosti. Především šlo o prodej Babišem založené firmy Profrost Agrofertu za podivně nevýhodnou cenu 527 milionů korun, což byl v té době sedminásobek její nominální hodnoty.

Nemám povinnost vše ukazovat

O závažnosti tohoto případu svědčí skutečnost, že se jím začali zabývat vyšetřovatelé z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ). „Policie vyšetřuje všechny okolnosti, které by s nákupem dluhopisů mohly souviset,“ uvedl tehdy zdroj z bezpečnostní komunity serveru Neovlivní. Policisté rovněž zjišťovali, zda v rámci těchto transakcí nedošlo k úmyslnému krácení daní.

Andrej Babiš se bránil, že všechny jeho obchody jsou v pořádku, jenže detailní informace odmítl zveřejnit. „Nemám povinnost vše ukazovat. Je to soukromá věc těch manažerů a jejich obchodní tajemství,“ reagoval, čímž podezření o finančních operacích v rozporu se zákonem příliš nerozptýlil.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#144593 Re:

2019-01-11 18:47:21

#144591: -  

Ale nelze to vysvětlit voličům, neboť není možné vysvětlit ani hlavní podstatu Babišovy  s korunovými dluhopisy, tedy že si je vydal a nkoupil jako osoba spojená definovaná v zákoně o dani z příjmu od roku 1992 včetně toho, že nesmí uzavírat obchody, které vedou ke snížení daňového základu na jedné straně či dokonce na obou či více stranách osob spojených. 

ŠtBák Bureš si ovšem právě na obchodech mezi osobami spojenými postavil své daňové úniky obecně. 

Je to prostě kriminální trestně stíhaný imigran a štbák, co od takové kreatury čekat, než zlodějiny. Je to ubožák.