Demise vlády a jmenování vlády skutečných odborníků.

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#44 Re: Můj Bůh

2012-02-05 21:24

#42: Ladislav - Můj Bůh

Vážený pane Ladislave,

proč píšete, že ty nepěkné lidské vlastnosti, které vyjmenováváte, nedovolí duchovní růst? Co si pod tím duchovním růstem představujete? Vždyť přece duchovní růst je právě kultivování a zušlechťování sebe sama, tj. zbavování se těchto nepěkných vlastností, touha po něčem lepším a úsilí toto lepší uskutečňovat. Není to nic odtrženého od všedního dne, naopak je to realita sama.

Ovšemže ten hlavní boj musí každý z nás vybojovat sám v sobě! Jinými cestami pokrok nevede. Je důležité to připomenout, v tom máte pravdu. Mnoho lidí by chtělo napravovat druhé, což nelze, a sami sebe nikoliv... Můžeme mít jen takovou vládu, jakou si zasloužíme, bude obrazem nás samotných.

Stavíte se do pozice pokorného služebníka Božího, což Vás ctí. Ale to Vás nezbavuje odpovědnosti za to, jak budete vytvářet svoje okolí. Společenské uspořádání je toho důležitou součástí. Nic na světě se neudělá samo, když chceme lepší uspořádání, je na nás, abychom to uskutečnili. Není možné souhlasit s nepravostí a být pasivní. To je proti vůli Boží! Všem negativním silám kolem nás maximálně vyhovuje naše pasivita, vyklízíme tím prostor pro jejich působení. Nikdo z proroků, ani samotný Ježíš nebyl pasivní !!!

Na naší české standartě, než byl zrůdnými vládami odstraněn, byl původně nápis "Boží pravda vítězí, i když na čas poražena bývá". Český národ má nyní mnoho pomocí shůry, aby si uspořádal svoje poměry a šel příkladem světu, že to jde.

Vážený pane, probuďte se, hlavu vzhůru, přeji Vám hodně inspirace...

Odpovědi

Ladislav

#45 Re: Re: Můj Bůh

2012-02-05 21:52:01

#44: - Re: Můj Bůh

Duchovní růst popisuješ správně, však nevím, do jaké míry si veden Duchem Svatým, ne svoji vášní, hněvem, pudem nebo svoji lidskostí. Úsilí není to, které nám není dovoleno od Boha. Zkažené a špatné, je to lidské úsilí. Někdy se mu říká pyšné, ale i ješitné i ukřivděné... Dějiny mluví za vše a nemusím citovat Bibli.

Ano, máš opět pravdu, když píšeš o svém boji sama sebe. Ne vždy to má však zdárné pokračování, kor to, které je od Boha odmítáno, cesta, kterou je Ježíš Kristus. Cesta pokání a odpuštění, cesta vyznání hříchů a vědomá náprava.

Co se týká "mé" odpovědnosti, tak je to především poctivá práce, řádné odvody a respektování zákonů. Vím, jaké to byo, když jsem tak nečinil, vím, jaké to je, být zodpovědný, tedy "do státní kasy odvádět, co jíní neodevzdávají a mají ke své potřebě, a pak ve státní kase chybí". Pasivní rozhodně nejsem, nemyslím si, i když jsou chvíle marnosti. Nikde v Bibli jsem však doposud nenašel důvod vzpírání se proti vládní moci, naopak.

Mimochodem máš opět pravdu, Ježíš Kristus nebyl pasivní, ale v čem ta Jeho aktivita byla? Na co kladl důraz, ke komu mluvil, co dělal a jak to konal?

 

Ladislav
Nepřihlášený uživatel

#46 Re: Re: Můj Bůh

2012-02-05 21:58:35

#44: - Re: Můj Bůh

Chtěl jsem ti ještě říct, rozumím ti.