Petice za záchranu Krmítka na PDF

Quoted post

Idealista

#6 Tohle je cesta?

2012-02-21 14:22

Zajímalo by mě, kdo vlastně tuhle petici založil. Současný majitel? Zrušením Krmítka přece nejde o zrušení občerstvení. Vedení vypovědělo, resp. nechtělo prodloužit do současné chvíle dosti lukrativní smlouvu (ve prospěch provozovatele). Na Masarykově univerzitě vznikl sítí Krmítek podstatný monopol. Pokud se jednotlivé fakulty umoudří a vypíšou veřejně výběrové řízení za stavu zachování cen, tedy částečného zastropování, neměl by mít nikdo nic proti. Přece jde o zkvalitnění slušeb stutentům. Současný provozovatel mající skutečně nemalé zisky se kupříkladu na ESF milerád snažil zbavit zodpovědnosti za nově zařízenou provozovnu, která bohužel nedosahovala představ výdělků, které původně měl, tedy ve srovnání s ostatními Krmítky ztrátou v desítkách procent. Bohužel nešlo vypovědět smlouvu, tak přišla na řadu možnost předání závazků jinému dobrodinci. Tedy nelze řešit formou petice podnikatelský záměr jedince a nemělo by k tomuto docházet především v oblasti vysokoškolské. Lobbing by na akademickou půdu rozhodně patřit neměl. Přece jen si myslím, že vedení fakulty je natolik soudné, že studenty zajisté nenechá na holičkách. A dovolím si jen připomenout, že by měli mít na paměti skutečnost, že jejich činnost je směřována především ve prospěch studentů. To by si pak měli uvědomit i studenti samotní. Nelamentovat a snažit se zjistit souvislosti, či alespoň navrhovaná řešení. Možná by se mělo vedení MU zajímat o celkovou činnost současného provozovatele ve vztahu zaměstnavatele studentů, zda plní vše potřebné. Doslechlo se mi, že nedodržuje v dosti případech sjednané, předsmlouvané navýšení platů, či dokonce vyplácí prémie jen a pouze ve "vlastních stravenkách", které jsou ovšem uplatnitelné výhradně v síti Krmítko. Tady nejde o studenty, nýbrž pouhopouhý byznys.

Odpovědi

Vladimír Tůma

#11 Re: Tohle je cesta?

2012-02-22 12:22:57

#6: Idealista - Tohle je cesta?

Petici založili pracovníci Krmítka PdF z vlastní vůle. Nebránil jsem jim v tom. Petice není "řešení podnikatelských záměrů", ale vyjádření názoru.

Nevím, kde jste vzal, že mám "skutečně nemalé" zisky. Chcete vidět mé účetnictví? Co se ESF týče, tak to je zcela jiná kapitola.

Lobbing je běžnou součástí všeho, všude. Jedná se o reprezentaci zájmů osob.

"Doslechlo se Vám", že nedodržuji vše potřebné vůči zaměstnancům a vyplácím prémie ve stravenkách? Zde, obávám se, jste naplnil jinou vaši větu: "nelamentovat, snažit se zjistit souvislosti".

 

Každopádně díky za názor.


Vladimír Tůma

Student, co by se rád na pajdáku jednou normálně najedl

#13 Re: Tohle je cesta?

2012-02-23 09:31:57

#6: Idealista - Tohle je cesta?

Konečně rozumný názor. Ostatní jsou jen výkřiky do tmy.

Nedovedu si představit nic lepšího než zrušit Krmítko a udělat místo něj kvalitní občerstvení, kde si koupím "levné" a dobré jídlo a půjdu. V okamžiku, kdy není jiná možnost se někde najíst, je podle mě nevhodné, aby si lidé "chodili sednout a učit se" do bufetu (momentálně Krmítka), často navíc s vlastním jídlem. Skutečný zájemce, který se chce najíst, tak nejem nemá čeho, ale navíc si nemá ani kam sednout.

To je opravdu takový problém tam udělat alespoň dobře vybavený bufet SKM (když nejde menza), kde bychom si mohli alespoň bagety,... koupit za dotovanou cenu (místo jídla v menze)?

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-02-23 11:49:52