Petice za záchranu Krmítka na PDF

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Petice za záchranu Krmítka na PDF


Nepřihlášený uživatel

#1

2012-02-20 22:26

Nemáme menzu, nemáme kde kvalitně jíst a odpočívat. Studovna sice je, ale kapacitně je nedostačující. NEBERTE NÁM KRMÍTKO.

Nepřihlášený uživatel

#2

2012-02-20 23:45

Krmítko je jediné slušné občerstvení na PDF kde se dá i posedět a není to předražené. Navíc pokud má někdo celý den v kuse přednášky popřípadě semináře je to jediný způsob obživy na PDF pokud nepočítám zloděje v B31, který to má předražené. Proto jsem pro zachování Krmítka na naší fakultě.

Nepřihlášený uživatel

#3 Re:

2012-02-21 09:20

#1: -

navíc ve studovně se nemůžeme normálně bavit, jelikož bychom rušili studující

Ježíš

#4 Krmítko

2012-02-21 11:02

Zavřít, zrušit! Je to osa zla! Drogy, alkohol a káva!

Nepřihlášený uživatel

#5

2012-02-21 12:20

Nerušit.
Idealista

#6 Tohle je cesta?

2012-02-21 14:22

Zajímalo by mě, kdo vlastně tuhle petici založil. Současný majitel? Zrušením Krmítka přece nejde o zrušení občerstvení. Vedení vypovědělo, resp. nechtělo prodloužit do současné chvíle dosti lukrativní smlouvu (ve prospěch provozovatele). Na Masarykově univerzitě vznikl sítí Krmítek podstatný monopol. Pokud se jednotlivé fakulty umoudří a vypíšou veřejně výběrové řízení za stavu zachování cen, tedy částečného zastropování, neměl by mít nikdo nic proti. Přece jde o zkvalitnění slušeb stutentům. Současný provozovatel mající skutečně nemalé zisky se kupříkladu na ESF milerád snažil zbavit zodpovědnosti za nově zařízenou provozovnu, která bohužel nedosahovala představ výdělků, které původně měl, tedy ve srovnání s ostatními Krmítky ztrátou v desítkách procent. Bohužel nešlo vypovědět smlouvu, tak přišla na řadu možnost předání závazků jinému dobrodinci. Tedy nelze řešit formou petice podnikatelský záměr jedince a nemělo by k tomuto docházet především v oblasti vysokoškolské. Lobbing by na akademickou půdu rozhodně patřit neměl. Přece jen si myslím, že vedení fakulty je natolik soudné, že studenty zajisté nenechá na holičkách. A dovolím si jen připomenout, že by měli mít na paměti skutečnost, že jejich činnost je směřována především ve prospěch studentů. To by si pak měli uvědomit i studenti samotní. Nelamentovat a snažit se zjistit souvislosti, či alespoň navrhovaná řešení. Možná by se mělo vedení MU zajímat o celkovou činnost současného provozovatele ve vztahu zaměstnavatele studentů, zda plní vše potřebné. Doslechlo se mi, že nedodržuje v dosti případech sjednané, předsmlouvané navýšení platů, či dokonce vyplácí prémie jen a pouze ve "vlastních stravenkách", které jsou ovšem uplatnitelné výhradně v síti Krmítko. Tady nejde o studenty, nýbrž pouhopouhý byznys.
Hollywood

#7

2012-02-21 15:54

Nové B31?? Ne, díky.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-02-22 02:07


Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-02-22 02:12


Jsem pro zrušení!!!!

#10 Pavel

2012-02-22 02:20

Zdravím,

jsem pro zrušení, protože kdo pamatuje minulé občerstvení Saskia na PDF, tak jistě uzná, že jídlo i ceny tam byly daleko lepší. Teď jsou tam ceny docela vysoké na studentský bufet a nedá se tam platit ani isicem, což je dost děs. Občas si zajdu do bufetu na ESF a tam mají jídlo daleko levnější a i mnohem větší výběr a dá se tam platit isicem.
Takže kdyby se něco udělalo podobného i na PDF, tak bych si oddechl, že krmítko konečně padlo. Ale zase je fakt, že to vždycky může být i horší, že by tam tedy nemuselo být nic a to je pak opravdu problém, pokud někdo má celý den přednášky a nemá možnost si zajít na regulérní oběd.
Takže jsem pro zrušení, ale jedině pokud by tam bylo něco jiného, tedy jiné občerstvení a doufám, že bude i lepší než to současné.
Vladimír Tůma

#11 Re: Tohle je cesta?

2012-02-22 12:22

#6: Idealista - Tohle je cesta?

Petici založili pracovníci Krmítka PdF z vlastní vůle. Nebránil jsem jim v tom. Petice není "řešení podnikatelských záměrů", ale vyjádření názoru.

Nevím, kde jste vzal, že mám "skutečně nemalé" zisky. Chcete vidět mé účetnictví? Co se ESF týče, tak to je zcela jiná kapitola.

Lobbing je běžnou součástí všeho, všude. Jedná se o reprezentaci zájmů osob.

"Doslechlo se Vám", že nedodržuji vše potřebné vůči zaměstnancům a vyplácím prémie ve stravenkách? Zde, obávám se, jste naplnil jinou vaši větu: "nelamentovat, snažit se zjistit souvislosti".

 

Každopádně díky za názor.


Vladimír Tůma

Vladimír Tůma

#12 Re: Pavel

2012-02-22 12:24

#10: Jsem pro zrušení!!!! - Pavel

Nemožnost placení ISICem je daná tím, že tuto možnost má jen SKM MU. Ani Saskia, ani B31, a tedy ani Krmítko tuto vymoženost nepřinese.

Co se cen týče, domnívám se, že jsou celkem průměrné. I podnikatel má nějaké náklady a nikdo mi stravu pro studenty, narozdíl např. od SKM, dotovat nebude.

Student, co by se rád na pajdáku jednou normálně najedl

#13 Re: Tohle je cesta?

2012-02-23 09:31

#6: Idealista - Tohle je cesta?

Konečně rozumný názor. Ostatní jsou jen výkřiky do tmy.

Nedovedu si představit nic lepšího než zrušit Krmítko a udělat místo něj kvalitní občerstvení, kde si koupím "levné" a dobré jídlo a půjdu. V okamžiku, kdy není jiná možnost se někde najíst, je podle mě nevhodné, aby si lidé "chodili sednout a učit se" do bufetu (momentálně Krmítka), často navíc s vlastním jídlem. Skutečný zájemce, který se chce najíst, tak nejem nemá čeho, ale navíc si nemá ani kam sednout.

To je opravdu takový problém tam udělat alespoň dobře vybavený bufet SKM (když nejde menza), kde bychom si mohli alespoň bagety,... koupit za dotovanou cenu (místo jídla v menze)?

xxx

#14 Re: Pavel

2012-02-23 09:33

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-02-23 11:49



Nepřihlášený uživatel

#16 Re: Re: Tohle je cesta?

2012-02-24 13:39

#13: Student, co by se rád na pajdáku jednou normálně najedl - Re: Tohle je cesta?

Slovo "levné" jste dal správně do uvozovek a správně jste též dodal: koupit za dotovanou cenu.


Nepřihlášený uživatel

#17

2012-02-25 11:58

ani jsem dodnes nevěděl že nějaké Krmítko existuje :-)
nespokojená studentka

#18 no

2012-02-29 21:05

ono celkově nelze srovnat stravování na celé MU (natož na PdF) se stravováním třeba na VUT. Téměř na každé fakultě mají menzu a několik bufetů, ať už dotovaných nebo "normálních"....žádné obědy na objednávku, žádné nepříjemné kuchařky a možnost platby jak v hotovosti, tak studentskou kartou, kterou si nabijete rovnou na pokladně. Co takhle kdyby se MU poučila alespoň z tohoto a dala svým studentům možnost kvalitně a zdravě se stravovat bez toho, aniž by celé svoje tvrdě vydělané peníze (či chabé kapesné) zaplatili za bagety, sladké pečivo a kávu (v bufetu) či menu někde v nejbližších restauracích?!
Vladimír Tůma

#19 Re: no

2012-03-02 00:20

#18: nespokojená studentka - no

To je možná také tím, že MU sídlí v budovách v centru města a VUT na Palackého vrchu v novostavbách. Mimochodem: Krmítko je na VTU na FA, hned vedle čeho? Vedle PdF.