Požadujeme navýšení rozpočtu Slezského divadla v Opavě

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#133 Re: Re: Ubohost

2012-03-08 17:36

#127: Zdeněk - Re: Ubohost

Právě. Vše ukáže čas.  Nevím co viděl na očích hercům, ale měl  je všechny  zrušit hned jak nastoupil.    Jestli pro ně tolik dělá, tak jsou to  obyčejné svině.  Možná proto je teď pár vyhodil. Pro výstrahu, ne?  Došla mu trpělivost zdá se . Aspoň si zavřou huby.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#135 Re: Re: Re: Ubohost

2012-03-08 21:19:02

#133: - Re: Re: Ubohost

Zdeňku i Vy anonyme 8. 3. 2012 17:36!!! Tato petice a komentáře by měly sloužit k PODPOŘE a ZACHOVÁNÍ opery v Opavě a divadla jako takového vůbec! Nechte si prosím své zlostné poznámky, urážky a výlevy do jiných diskuzí anebo nám to přijďte říci osobně!

Náměty ke zlepšení chodu divadla jsme jako zaměstnanci vznášeli přes své zástupce (umělecká rada apod.) často, škoda, že jejich řešení se odkládalo. To, že máme jen základní tabulkový plat se bere jako samozřejmost (bez ohledu na to jak obtížné party se učíme, podstatná většina z nás nemá žádné osobní ohodnocení, my už si totiž "opasky" utahujeme podstatně delší dobu než trvá finanční  krize), že velmi často hrajeme bez alternací se bere jako dočasné řešení ("vydržte, vydržte, snad se to v příští sezoně zlepší" - nejsou peníze), že nejsme spokojeni se samotnou propagací, prodejem atd. JSME DLOUHODOBĚ SNÁŠELI bez toho aniž bychom to nějak zvlášť ventilovali. Nikdo, pokud vím nechce žádnou krev (jak píše Zdeněk), ale takové řešení, které nenaruší provoz. Náš pan ředitel sklízí kritiku ze strany zaměstnanců proto, že jako manažer nehledal jiná východiska než propouštění nebo snížení už tak prachbídných platů. A vybral tu nejhorší možnou variantu jak pro nás divadelníky, tak pro vás diváky!

Mimochodem... v naší republice spousta věcí nefunguje jak by měla, ale naštěstí se už nevyhazuje jen tak "pro výstrahu", nebo proto, že by někomu došla trpělivost.  A jestli si myslíte, že nám tato situace "zavře huby" jak neomaleně píšete tak to se šeredně mýlíte!!!! Právě naopak, budeme bojovat za divadlo, jeho  zaměstnance, inscenace i spokojené diváky!!!!!! A doufáme, že právě ti diváci, kteří plní naše hlediště a jsou na své divadlo pyšní, nás v našem boji podpoří!!!

Šárka Hrbáčková