Stop výstavbě nákupního centra na místě VS haly ve Frýdku-Místku.

Quoted post

Ondra

#156 Re: Re: Re: Re: a proč petice

2012-03-19 22:45

#155: - Re: Re: Re: a proč petice

Milý "nepřihlášený uživateli",

copak jsem byť jednou řekl, že jsou "šopiny" mým potěšením a že v nich trávím svůj volný čas? Jen jsem obecně shrnul data o tom, že tyto centra existují a staví se pro to, že mají dostatečný počet návštěvníků, což se  nedá říct například o stadionech. Takže nechápu proč místo argumentů ,proč nechcete nákupní centrum, útočíte na mě.

Možná by stálo za zvážení založit petici o sbourání velkého, neefektivvního a energeticky náročného stadionu a postavení nového + nákupního centra. Možná by taková petice měla stejně nebo více podpisů.

Nevím proč o narušení rekreační zóny mluvíte, jako by chtěli zrušit 2km pobřezí Ostravice.

PS. pro Vaši informaci - do obchodů chodím pouze, když musím něco koupit, ne pro své potěšení a už vůbec tam netrávvím volný čas.

Tak vzhůru na stadion !!!! ( vlastně ne, není tam nic ke koukání ).... do nového moderního stadionu spíše přilákáte pořadatele sportovních a kulturních akcí. A také není lepší fandit sportovcům nebo kapele na zaplněném ikdyž menším stadionu, než v poloprázdné obrovské hale?

 

Odpovědi

Michaela

#158 Re: Re: Re: Re: Re: a proč petice

2012-03-19 23:19:49

#156: Ondra - Re: Re: Re: Re: a proč petice

... tak obrovské plechové monstrum nepatří do lokality, ve které je plánováno být postaveno.  Nesmírně to naruší ráz města ... ať se postaví třeba někde jine, ale né na úkor VHS!! ( Ikdyž nejlépe aby se nestavělo vůbec.) Nevyužitých ploch tady máme celkem dost. Zajímavé, že se radním nechce bourat např. některé staré továrny slezanu ..

Hala by se klidně mohla zrekonstruovat a efektivně využívat, jenže to by musel někdo chtít!! Ale on nechce!!

Osobně jsem proti zbourání haly, k městu prostě patří.

Radnice slibovala na toto téma referendum, ale nyní mlčí ..... proč asi?


Nepřihlášený uživatel

#159 Ondrovi a Michaele

2012-03-19 23:47:46

#156: Ondra - Re: Re: Re: Re: a proč petice

A tady to máme, někdo (Ondra ne) chce šopiny někdo stadion, takže,kde je ta demokracie. Proč si naši radní myslí, že patří město pouze jim ?  A oni si pak dělají, co chtějí. Proč na toto téma neproběhla dsikuze a nebo přímo referendum ? Ale to bychom museli znát varianty řešení, předložil je někdo? Nezdá se  Vám, že rozhodování o takto důležitých věcech ve městě by mělo mít jinou podobu a že by si tu neměl dělat developer to, co je právě pro něj to nejdůležitější...(
asi jeho zisk...) ?

Martin Špetla

#160 Re: Re: Re: Re: Re: a proč petice

2012-03-19 23:52:47

#156: Ondra - Re: Re: Re: Re: a proč petice 

Milý "Ondro".

Vypadá to, že Váš hlavní argument spočívá v tom, že je potřeba stavět v klidové zóně v centru města pouze to, co přiláká dostatečný počet návštěvníků. Je to Váš názor, se kterým sice nesouhlasím, ale respektuji jej. Na rozdíl od Vás si myslím, že k využití takového cenného území by se měli vyjadřovat nejen politici, ale zejména odborníci s přizváním veřejnosti. Mám velký problém s tím, že v tomto případě to neplatí a o využití diskutovaného území bylo rozhodnuto hrstkou lidí, jejichž motivace není dodnes známa. V jiných městech se v takových případech vyhlašuje architektonická soutěž a je celkem jedno, kdo je zrovna ve vedení radnice. Argument radních našeho města, že se to ve Frýdku-Místku nedělá proto, že to zákon nepřikazuje, já prostě neberu.

Souhlasím s Vámi, že stará hala je velká (v tom já naopak vidím výhodu - Frýdek-Místek není zrovna malé město a hala podobné velikosti k němu podle mne patří), neefektivní (otázkou je proč, využití haly je totiž v kompetenci městské společnosti, na kterou by měla mít i radnice alespoň nějaký vliv) a energeticky náročná (v roce 1985 platily opravdu jiné normy energetického provozu). Bohužel, z nějakého důvodu město záměrně nevyužilo dotace (až do výše 92,5%) na její rekonstrukci, která by jistě zahrnovala i realizaci současných energetických standardů. Snažím se tento důvod (nevyužít desítky, možná stovky milionů korun) zjistit a pokud se mi to podaří, rád jej na tomto místě zveřejním.  

Na rozdíl od Vás si myslím, že je lepší fandit ve větší a plné hale, tak jak tomu bylo ještě v nedávné minulosti. Na své město jsem totiž stále hrdý a nechci, aby jsme se museli spokojit s průměrem. Jsem přesvědčen, že Frýdek-Místek má na víc.

Ing. Martin Špetla, zastupitel   

P.S. Nevím, kolik máte roků, Ondro. Může se ale stát, že v roce 2039 budete možná někde bezmocně přihlížet bourání té Vaší tolik opěvované Polárky. Z pohledu dnešních radních totiž bude v "nejlepších letech" a bude muset ustoupit jiné "hvězdě".