Stop výstavbě nákupního centra na místě VS haly ve Frýdku-Místku.

Ondra

#151 Re: Re: a proč petice

2012-03-19 18:57

#149: petr - Re: a proč petice

ad1 - nebude to mnoho, většina řetězců v takovýchto centrech nebývá běžně v ulicích.

ad2 - nevím, vy ano?

ad3 - nevím, vy ano? Podle toho, odkud pojedou a jestli by stejně nejeli okolo.

ad4 - pokud se chodíte koupat v místě stadionu "mezi mosty" kde nyní projíždí tolik aut, nemyslím si, že dojde k až tak výrazné změně vzduchu. Koupejte se výše proti proudu.

Forseti

#152 Centrum volného času

2012-03-19 19:48

Spíš než market tak centrum volného času, nevím jestli zrovna lední stadion, ale třeba nějakou sportovní halu na fotbálek, squash, z druhé strany kino, bowling, ... k tomu samozřejmě nějaké stravovací zařízení, ...

no a když už obchoďák tak ho nějak zapasovat do stylu města, což nevím jestli je reálné.

Nepřihlášený uživatel

#153

2012-03-19 21:47

NEBOURAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-03-19 21:49



Nepřihlášený uživatel

#155 Re: Re: Re: a proč petice

2012-03-19 21:55

#151: Ondra - Re: Re: a proč petice 

 Milý Ondro,

chápu, že existují milovníci ´"šopinů" a rádi v nich tráví volný čas. V Ostravě se otevírá Forum Nová Karolína - tam se opravdu můžete "vydovádět" do sytosti, myslím, že by Vám čtyři patra mohla stačit..ale nechápu, proč u nás na břehu Ostravice, kde bylo vždy uvažováno s relaxační, sportovní a odpočinkovou zónou města má být zeď. (A za zdí to Vaše potěšení ...) a taky schovaná Polárka, se kterou se radní nyní tak chlubí. Možná ji ani za tím šopinem neuvídíte....

Tak vzhůru za nákupy !!!!

Ondra

#156 Re: Re: Re: Re: a proč petice

2012-03-19 22:45

#155: - Re: Re: Re: a proč petice

Milý "nepřihlášený uživateli",

copak jsem byť jednou řekl, že jsou "šopiny" mým potěšením a že v nich trávím svůj volný čas? Jen jsem obecně shrnul data o tom, že tyto centra existují a staví se pro to, že mají dostatečný počet návštěvníků, což se  nedá říct například o stadionech. Takže nechápu proč místo argumentů ,proč nechcete nákupní centrum, útočíte na mě.

Možná by stálo za zvážení založit petici o sbourání velkého, neefektivvního a energeticky náročného stadionu a postavení nového + nákupního centra. Možná by taková petice měla stejně nebo více podpisů.

Nevím proč o narušení rekreační zóny mluvíte, jako by chtěli zrušit 2km pobřezí Ostravice.

PS. pro Vaši informaci - do obchodů chodím pouze, když musím něco koupit, ne pro své potěšení a už vůbec tam netrávvím volný čas.

Tak vzhůru na stadion !!!! ( vlastně ne, není tam nic ke koukání ).... do nového moderního stadionu spíše přilákáte pořadatele sportovních a kulturních akcí. A také není lepší fandit sportovcům nebo kapele na zaplněném ikdyž menším stadionu, než v poloprázdné obrovské hale?

 


Nepřihlášený uživatel

#157

2012-03-19 22:48

Stop výstavbě nákupního centra na místě VS haly ve F-M
Michaela

#158 Re: Re: Re: Re: Re: a proč petice

2012-03-19 23:19

#156: Ondra - Re: Re: Re: Re: a proč petice

... tak obrovské plechové monstrum nepatří do lokality, ve které je plánováno být postaveno.  Nesmírně to naruší ráz města ... ať se postaví třeba někde jine, ale né na úkor VHS!! ( Ikdyž nejlépe aby se nestavělo vůbec.) Nevyužitých ploch tady máme celkem dost. Zajímavé, že se radním nechce bourat např. některé staré továrny slezanu ..

Hala by se klidně mohla zrekonstruovat a efektivně využívat, jenže to by musel někdo chtít!! Ale on nechce!!

Osobně jsem proti zbourání haly, k městu prostě patří.

Radnice slibovala na toto téma referendum, ale nyní mlčí ..... proč asi?


Nepřihlášený uživatel

#159 Ondrovi a Michaele

2012-03-19 23:47

#156: Ondra - Re: Re: Re: Re: a proč petice

A tady to máme, někdo (Ondra ne) chce šopiny někdo stadion, takže,kde je ta demokracie. Proč si naši radní myslí, že patří město pouze jim ?  A oni si pak dělají, co chtějí. Proč na toto téma neproběhla dsikuze a nebo přímo referendum ? Ale to bychom museli znát varianty řešení, předložil je někdo? Nezdá se  Vám, že rozhodování o takto důležitých věcech ve městě by mělo mít jinou podobu a že by si tu neměl dělat developer to, co je právě pro něj to nejdůležitější...(
asi jeho zisk...) ?

Martin Špetla

#160 Re: Re: Re: Re: Re: a proč petice

2012-03-19 23:52

#156: Ondra - Re: Re: Re: Re: a proč petice 

Milý "Ondro".

Vypadá to, že Váš hlavní argument spočívá v tom, že je potřeba stavět v klidové zóně v centru města pouze to, co přiláká dostatečný počet návštěvníků. Je to Váš názor, se kterým sice nesouhlasím, ale respektuji jej. Na rozdíl od Vás si myslím, že k využití takového cenného území by se měli vyjadřovat nejen politici, ale zejména odborníci s přizváním veřejnosti. Mám velký problém s tím, že v tomto případě to neplatí a o využití diskutovaného území bylo rozhodnuto hrstkou lidí, jejichž motivace není dodnes známa. V jiných městech se v takových případech vyhlašuje architektonická soutěž a je celkem jedno, kdo je zrovna ve vedení radnice. Argument radních našeho města, že se to ve Frýdku-Místku nedělá proto, že to zákon nepřikazuje, já prostě neberu.

Souhlasím s Vámi, že stará hala je velká (v tom já naopak vidím výhodu - Frýdek-Místek není zrovna malé město a hala podobné velikosti k němu podle mne patří), neefektivní (otázkou je proč, využití haly je totiž v kompetenci městské společnosti, na kterou by měla mít i radnice alespoň nějaký vliv) a energeticky náročná (v roce 1985 platily opravdu jiné normy energetického provozu). Bohužel, z nějakého důvodu město záměrně nevyužilo dotace (až do výše 92,5%) na její rekonstrukci, která by jistě zahrnovala i realizaci současných energetických standardů. Snažím se tento důvod (nevyužít desítky, možná stovky milionů korun) zjistit a pokud se mi to podaří, rád jej na tomto místě zveřejním.  

Na rozdíl od Vás si myslím, že je lepší fandit ve větší a plné hale, tak jak tomu bylo ještě v nedávné minulosti. Na své město jsem totiž stále hrdý a nechci, aby jsme se museli spokojit s průměrem. Jsem přesvědčen, že Frýdek-Místek má na víc.

Ing. Martin Špetla, zastupitel   

P.S. Nevím, kolik máte roků, Ondro. Může se ale stát, že v roce 2039 budete možná někde bezmocně přihlížet bourání té Vaší tolik opěvované Polárky. Z pohledu dnešních radních totiž bude v "nejlepších letech" a bude muset ustoupit jiné "hvězdě". 

Ondra

#161 Re: Re: Re: Re: Re: Re: a proč petice

2012-03-20 09:27

#160: Martin Špetla - Re: Re: Re: Re: Re: a proč petice

Dobrý den,

klasická politická demagogie...předkládáte mi za hlavní názor něco, co jste vytrhnul z kontextu několika argumentů.

Není potřeba v klidové zóně stavět to, co přiláká dostatečný počet návštěvníků.

Nicméně je potřeba řešit aktuální stav haly, dotace jsou nejspíše pasé a než dávat peníze do opravy staré nefunkční haly jen proto, že je stará a hezká , tak jsem pro využití těchto peněz do něčeho nového.

Někdo se raději pustí do do rekonstrukce starého baráčku, protože tam vyrostl, ikdyž mu každý říká, že do toho bude jen vrážet spoustu peněz, že si má raději postavit nový. No a někdo si raději postaví ten nový.

A jestli bude vedlejším produktem nákupní centrum, jedno z mnoha? Mi to nevadí a vsadím se, že většina z 5% populace Frýdku-Místku, která se podepíše pod tuto petici tam stejně bude nakupovat.

 


Nepřihlášený uživatel

#162 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: a proč petice

2012-03-20 10:47

#161: Ondra - Re: Re: Re: Re: Re: Re: a proč petice 

 Dobrý den,

řekl bych, že stačí si položit několik jednoduchých otázek :

- proč bourat něco, co by mohlo fungovat ?

- proč stavět další nákupní centrum s obřím Kauflandem právě v takto cenném území ?

Martin Špetla

#163 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: a proč petice

2012-03-20 11:05

#161: Ondra - Re: Re: Re: Re: Re: Re: a proč petice 

Milý "Ondro".

Jako bych Vaše slova někde slyšel. Připomínají mi totiž argumentaci "proč to nejde", která zaznívá již léta z našeho magistrátu.

Na rozdíl od Vás jsem přesvědčen, že drtivá většina našich spoluobčanů využije na rekonstrukci svého 27 let "starého" baráčku dotaci, která je k dispozici. Možná patříte mezi ty šťastlivce, kteří nevědí, co s penězi. Já Vám to ze srdce přeji, ale obávám se, že většina populace to vidí jinak. Stačí si všimnout hromadného zateplování nejen rodinných domů, místo jejich bourání a stavění nových. Možná by to vypadalo jinak, pokud by i ostatní lidé dostali možnost bourat svoje staré a stavět nové baráčky z cizích kapes. Třeba z městského rozpočtu. V tomto s Vámi souhlasím, že by lidé bourali hlava nehlava a nastal by opravdový stavební boom.

Nové nákupní centrum mi na rozdíl od Vás vadí. Neznám totiž odpovědi na tyto otázky:

- proč nebyla vyhlášena na toto cenné území v centru města architektonická soutěž,

- proč nevíme, jestli se doprava v okolí i ve městě po výstavbě sníží/zvýší,

- proč nevíme, jestli se životní prostředí ve městě po výstavbě zlepší/zhorší,

- proč nevíme o kolik se po výstavbě sníží/zvýší množství prašnosti a ostatních škodlivých látek v ovzduší, atd.   

Možná, že Vy odpovědi znáte, nebo Vás nezajímají a máte jasno i bez toho. Já tedy ne.

 

Ing. Martin Špetla, zastupitel

P.S. Mám radost, že vidíte i Vy halu jako starou a hezkou. Je vidět, že vidíte :-).

Ondra

#164 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: a proč petice

2012-03-20 11:13

#162: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: a proč petice

Dobrý den,

otázky jsou v pořádku, ale dají se položit i naopak.

- proč zachraňovat něco, co dlouhodobě nefunguje a zajímat se o to lidí začali "pět minut po dvanácté"?

- proč nepostavit další nákupní centrum, když ho lidé budou využívat ?

 

 

 

Martin Špetla
Nepřihlášený uživatel

#165 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: a proč petice

2012-03-20 11:29

#164: Ondra - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: a proč petice 

Děkuji za pochvalu.

Pokud byste měl zájem, rád Vám poskytnu návod, jak se magistrátu zeptat, co Vás zajímá. Myslím, že třeba dotaz na to, proč hala dlouhodobě nefunguje je opravdu dobrá otázka.

Jinak mám dobrou zprávu. Některým lidem z Rady města se nápad postavit nové NC moc nelíbí a dokonce říkají, že "šance na řešení území u haly bez nákupního centra ještě žije".

Držme si palce.

Martin


Nepřihlášený uživatel

#166

2012-03-20 11:34

Dle mého názoru je tento prostor u řeky Ostravice a na rozmezí Místku a Frýdku ideální pro vznik sportovně relaxační zóny města buď s renovovanou či novou sportovní halou,hřištěmi na různé sporty, dětským areálem, stromy, apod. Nákupních center je již dost a investování peněz města má být pro občany k užitku a ne k další spotřebě.
Ondra

#167 Re:

2012-03-20 12:06

#166: -

No a to je právě ono. Peníze na novou halu se získají prodejem pozemku na výstavbu OC.

Bez prodeje nebude velmi pravděpodobně ani nová hala, ani stará opravená hala.

Sežeňte investora, který zbourá starý stadion, postaví nový a k tomu rekreační plochy , kde bude vybírat dvě stovky za tenisové kurty při milionových nákladech, a budeme všichni spokojeni.

 

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-03-20 12:33


Jan Damek

#169 Re: Re:

2012-03-20 12:37

#167: Ondra - Re:

Tento investor si říká Evropská Unie, akorát nebyl osloven. Až budeme potřebovat opravit cesty, tak se může prodat třeba frýdecký zámek, až na radnici přestane někoho bavit střelba a začne svůj volný čas trávit pilotováním vrtulníku, můžeme prodat místecké náměstí a za něj vybudovat heliport (narážím na plánovanou střelnici v Polárce) atd.


Nepřihlášený uživatel

#170 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: a proč petice

2012-03-20 12:41

#164: Ondra - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: a proč petice 

 Dobrý den,

otázky jsou opravdu v pořádku :

- proč hala dlouhodobě nefunguje ?

- proč radnice , pokud chce komunikovat, nenačne takovou diskuzi sama ? (a včas)

- opravdu si myslíte, že další nákupní centrum je zde zapotřebí ?

MMA zápasnik

#172 Obchod

2012-03-20 18:49

Já jsem náhodou pro obchodnák,protože když vy tu protestujete tak většina z vás jsou mladí lidé,kteří zde nehodlají zůstat po škole a dožít zde pokojného stáří.Hala má komunistický vzhled a je hnusná zaostalá všechno je tam rezavé a smrdí to.Mystele taky na to že obchodní centrum nabídne spoustu pracovních míst pro nezaměstnané,Větší zisky pro město,nové druhy zboží.Můžete se mnou souhlasit nebo mě taky nenávidět je to můj názor.

Herman Goring

#173

2012-03-20 18:54

všechno co má začátek má i konec ,stejně tak jako tato odporná kýčovitá hala. To ,že si do ní občas chodí ,,děti,, zabruslit ještě není důvod k tomu proč ji nezbourat.

Nepřihlášený uživatel

#174 Re: Obchod

2012-03-20 20:38

#172: MMA zápasnik - Obchod 

I já chci dožít spokojeného stáří, ale opravdu mi vadí, aby měl každý člověk svůj supermarekt. Hala se dá rekonstruovat a modernizovat, jako vše, co má už 30 let a pracovní místa v obchodním centru ? Pro koho ? A větší zisky pro město ? Z čeho ? Nové druhy zboží ?  Možná pečivo, jinak vše ostatní z Číny. Pouze s Vámi nesouhlasím.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-03-20 21:06