Stop výstavbě nákupního centra na místě VS haly ve Frýdku-Místku.

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-03-29 14:38


Jan Damek

#227 Časová osa VSH

2012-03-31 22:29

Byla vytvořena časová osa událostí kolem VSH. Není nutno mít registraci na facebooku!
https://www.facebook.com/VSHFrydekMistek

Nepřihlášený uživatel

#228

2012-04-03 00:08

rozhodně zachovat víceúčelovou halu, copak je málo obchodů ?????????

Nepřihlášený uživatel

#229 No, právě proto, že návštěvnost minimální

2012-04-05 01:02

sslunickoo

#230

2012-04-05 10:48

Musím přiznat,že hala jako taková mě až tak nebere, ale postavit v tak hezkém místek obchodní centrum je blbost, už v tuto chvíli se nedá městem projít ani projet, parčík, zelený prostor nebo i samotná oprava haly je viditelně lepší řešení. Ostrava je kousek a tam je příležitostí k nakupování spousta.
Jakub

#231 Jakub

2012-04-07 11:37

Se strhnutím té nevkusné boudy a postavením nové VH Polárka souhlasím. Ale stavět OC, když ve frýdku je stále nedostatek klidových a relaxačních míst je hloupost. Projet s kočárkem z Místku do Frýdku, to je hnus, taky to děláme co nejméně. Nakupovat jezdíme stejně všichni do Ostravy, takže by se Naše město mělo spíše zaměřit na rodinné bydlení a související služby. V místku máme třeba naprostý nedostatek SVČ, rodinných center, center pro malé děti. Nejbližší plavání pro dětí je až na Olešné, a to až od 1 roku. Toliko k tomu, co by mělo stát uprostřed města, místo nákupního centra. Zdraví obyvatel Frýdku-Místku.

Nepřihlášený uživatel

#232

2012-04-10 10:44

Každé další nákupní centrum z nás dělá jen větší blbce! dobře zvažujme jejich další výstavby, abychom s opušťenými halami nákupních center nemuseli za dvacet let bojovat jako dnes s průmyslovými brownfieldy!
fanynka Solárky

#233 fanynka Solárky

2012-04-12 11:01

Ano, odpor proti stavbě je vyloženě obrovský, Petici už podepsalo 700 občanů města :-)Tedy celé cca 1,2% obyvatel šedesátitisicového města. ... Ostatní jsou odjinud. Nicméně když budu hlasovat prot výstavbě mrakodrapu v New Yorku, tak je můj názor taky nebude zajímat.
Radnice by se měla zamyslet, proč se přiklání k názoru 98,8% občanů namísto aby poslouchala tu zbývající skupinku, která je 10x menší, než je kapacita současné přeslužíjí haly.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-04-13 20:55


Lipa Vazaj

#235 Stavějí se zbytečné stavby a bourají ty zajímavé. Proč?

2012-04-13 20:56

Ač nejsem přímo z FM, představa, že město přijde o jeden ze svých zajímavých prvků, mě děsí. Svou stavbou je VS hala nadčasová a její nahrazení nákupním centrem beru jako hodně špatný vtip.. :-(
Fanda VSH

#236 Re: fanynka Solárky

2012-04-14 02:27

#233: fanynka Solárky - fanynka Solárky

Dobrý den fanynko Polárky,

pokud se správně koukám je zde petice Stop výstavbě nákupního centra na místě VS haly ve Frýdku-Místku

vyvěšena jeden měsíc. Zdá se Vám opravdu adekvátní hodnotit po jednom měsíci počet podpisů pod peticí? (obzváště pokud přihlédneme k nerovným podmínkám prezentace  - na jedné straně - skupinka občanů města a jejich osobní aktivita, na straně druhé - dlouholetá pravidelná reklamní masáž v uzavřeném Zpravodaji Rady města). Myslím, že zdaleka ne všichni občané města mají možnost objektivně zhodnotit situaci kolem VSH, čistě jen proto, že protistrana nemá stejou možnost prezentovat své postoje, argumenty a názory obdobným, masivním způsobem jako Rada města ve svém zpravodaji - podotýkám placeným z daní nás všech. Pokud by zde tato možnost byla myslím, že bychom se možná všichni divili, jakým směrem by se pomyslný jazýček na vahách posunul. Za hlavní problém osobně vidím, že občané města byli postaveni před hotovou věc, aniž by se o daném tématu vedla jakákoliv diskuse. Navíc, tuším, že v roce 2010 vyšel v Sedmičce rozhovor s p. Cvikem, kde bylo dokonce uvedeno, že je velice pravděpodobné, že o osudu haly nakonec rozhodnou lidé v referendu...

Mimo jiné, pokud se jestě jednou pořádně podíváte na seznam kde se uvádí bydliště lidí podepsaných pod peticí, všimněte si že existuje i více možností jak lze napsat slova Frýdek-Místek. V neposlední řadě je možná dobré uvědomit si, že podepsaní lidé, kteří uvádějí že ve městě Frýdek-Místek nebylí se mohli v tomto městě například narodit a přestěhovat se jinam , mohou do FM dojíždět za prací apod. Dále Vás můžu informovat, že petice existuje i v tištěné formě a zde si dovolím tvrdit, že jak já tak ani vy nedokážete říct kolik lidí ji již podepsalo.

Na závěr si neodpustím drobnou jedovatost, v oslovení jsem si Vás dovolil opravit a oslovit jako fanynku Polárky ne Solárky - možná se jednalo o překlep anebo taky ne a možná víte více než ostatní a můžeme se tímto těšit, že uvnitř Polárky nalezneme nejen střelnici a badmintonové hřiště, ale také nějaké povedené solární studio.

 

 

fanynka Polárky

#237 Re: Re: fanynka Solárky

2012-04-14 17:24

#236: Fanda VSH - Re: fanynka Solárky

Jo byl to překlep.

Jo mohlo se pár lidí odstěhovat z FM, ale v tom případě jejich hlas patří tam, kdam se odstěhovalo. A ikdyby, co přesně by se změnilo, kdyby bylo z 1,2% třeba 1,6% obyvatel?

Jo a ta Vaše zlá radnice, se nezjevila na úřadě zázrakem a ani ji tam nedosadila evropská unie, zvolili si ji občasné tohoto města a to prosím dlouhodobě ve stejném složení.

Co se týče doby zveřejnějí petice a shromažďování podpisů, tak ze statistiky vyplývá, že většina podepsaných je z prvních 2 týdnů a pak už to přibývá jen v promilích ....

Občané města samozřejmě nebyli postaveni před hotovou věc, nicméně pokud to nějaká skupinka vykřikujícíh chtěla změnit, měla to udělat před lety. Teď, pokud by mělo dojít k nějaké změně, tak nás to všechny bude stát akorát peníze....

 

 

 

 

 

Martin Zouzal

#238 Re: Re: Re: fanynka Solárky

2012-04-16 00:42

#237: fanynka Polárky - Re: Re: fanynka Solárky 

faninko Polárky.

To co říkáte se dá shrnout do věty: „Protestů se účastní jen hrstka aktivistů, sdružení několika místních občanů a notoričtí stěžovatelé

 Je to argument, který je součásti návodu: „Jak postavit veřejností odmítanou stavbu“ bod (2)

1) V tichosti získat pozemek a stavební povolení.
2) Využít pravidlo mlčící většiny a tak přestát období protestů.
3) Celou dobu udržovat odpůrce v nedostatku informací a času.
4) Svými kroky stavět obyvatele před hotovou věc a tím dosáhnout jejich rezignace.
5) Urychleně vystavět a zprovoznit objekt.

Podrobněji viz http://www.vizefm.cz/006.html

Mimo jiné tam také najdete:

„Mlčící většina je vítanou berličkou pro ty, kteří chtějí v rámci zastupitelské demokracie prosadit jednotlivý zájem na úkor zájmu obecně prospěšného. Neměli bychom proto přehodnotit zažité pravidlo: mlčení = souhlas? Mlčení může znamenat neinformovanost, nezájem, rezignaci, nebo strach vyjádřit vlastní názor. Tedy v lepším případě jde o ne-odpověď bez vypovídací hodnoty, v tom horším jde o projev selhávání demokracie, nebo v tom nejhorším případě jde o nesouhlas umlčeného člověka. V protikladu s tím každé svobodně vyslovené ANO nebo NE má měřitelnou hodnotu. Z tohoto pohledu je petice 5000 obyvatel v 60 tisícovém městě proti výstavbě Kauflandu protestem úctyhodného rozsahu.“


Nepřihlášený uživatel

#239 Zouzal

2012-04-16 10:16

= demagog
fanynka Polárky

#240 Zouzal

2012-04-16 10:22

Zouzal, Zouzal... připomínáte mi soudruha Paroubka, když prohrál volby...taky to sváděl na nefunkční demkracii a socialistické způsoby a nátlaky.Přuznejte si prohru.PS: kde jste byl, když se o všem mluvilo před lety? Čekal na dobu "po válce je každý generál" ? Vymlouvat se na neinformovanost je blbost, já si přesně nepamatuji kdy přišlo první info o bourání haly a dalších plánech, ale rozhodně to nebylo letos ani loni. Ale to je jedno, většina stavbu chce, ta většina bude spokojená a vy si tady klidně zřiďte zeď nářků. A až tady přistano ufoni, můžete nechat podepsat petici ještě ufony :-) Protože ti budou taky určitě nasraní, že nás město utlačuje... :-)

Nepřihlášený uživatel

#241

2012-04-16 12:24

Ne všechno co se dříve postavilo je architektonicky špatné. Podoba haly patří ke koloritu F-M, tak jaho hala nádraží v Havířově. Jezdím kolem ní na hory a je rozhodně hezčí než nějaké obludné nákupní centrum.
Držím vám palce!
Martin Zouzal

#242 Re: Zouzal

2012-04-16 23:02

#240: fanynka Polárky - Zouzal 

 Fanynka Polárky

Zeď nářků ... děkuji, budu si pamatovat :-)

 

"Kde jsem byl před lety?"

27.12.2009 jsem uvedl ve článku http://www.vizefm.cz/002.html mimo jiné:

"Lokalita stávající víceúčelové sportovní haly bude zastavěna dalším nákupním centrem s multikinem plus poschoďovým parkovištěm a to všechno bude novým zdrojem dopravního zatížení centra. Jinou přidanou hodnotu té investice pro město nevidím, bude to jen další nákupní komplex, kterých tu máme celou řadu. Následně někdy v budoucnu se město přece jen rozhodne, že taková univerzita není špatná věc. Co teď, když ve středu města stojí supermarkety a nákupní střediska? Pak nám nezbude než postavit univerzitu, divadlo, nebo cokoli jiného, co by mělo být logicky v dosahu vlakové a autobusové obslužnosti až na okraji města! Z tohoto náhledu se případná prodejní cena pozemku 90 mil plus demolice Víceúčelové haly zdarma, už možná začíná jevit jako nedostatečná náplast na vzniklý problém."

 

a zároveň jsem uvedený text nabídl i novinám, ale bohužel neprojevily přílišný zájem.

Jako řadový občan budete mít asi podobnou zkušenost, že hlas jednotlivce není příliš slyšet.

 

První info o bourání haly, kterého si jsem vědom je z 1.7.2009  několik dní po rozhodnutí města o prodeji pozemků, na kterých stojí hala. Byla velká škoda, že zastupitelé o budoucnosti haly rozhodli před volbami. Proč potom máme zastupitelskou demokracii? http://www.vizefm.cz/004.html

Pokud víte o dřívější diskuzi kolem demolice haly uvítám, když mi zdělíte zdroj.


Nepřihlášený uživatel

#243 Zouzal...

2012-04-18 10:54

A proč by měl být v demokracii slyšet hlas jednotlivce? nebo několika málo jednotlivců?

Nepřihlášený uživatel

#244 fanynka Polárky = náměstek města

2012-04-20 00:58

To je jasný náměstek, jen si tu léčí duši pod pseudonymem a "fanynka Polárky":-D Skladba věty podobná příspěvkům na FB;-)
fanynka Polárky

#245 Re: fanynka Polárky = náměstek města

2012-04-20 09:33

#244: - fanynka Polárky = náměstek města

Teď jste mě odhalili .... :-)

PS: Na FB jsme v životě nebyla... vlastně nebyl... :-)


Nepřihlášený uživatel

#246

2012-04-20 18:19

Není možné, aby peníze, které končí v kapsách volených zástupců diktovaly jak budeme žít. Viz Kaufland Růžový Pahorek Frýdek.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-04-23 11:41



Nepřihlášený uživatel

#248 Re:

2012-04-23 14:22

#246: -

No a v Kauflandu je narváno, že se tam ani nedá zaparkovat... to je důkaz, že ho lidi nechtějí.

Martin Zouzal

#249 Re: Re:

2012-04-24 14:50

#248: - Re:  

 Ti kteří každodenně nohama hlasují "PRO" Kaufland jsou vidět.

 Ti kteří každodenně nohama hlasují "PROTI" u Kauflandu vidět nejsou! ... jak poznáme, kterých je více?


Nepřihlášený uživatel

#250 Re: Re: Re:

2012-04-24 17:00

#249: Martin Zouzal - Re: Re:

spočítáme nohy a vydělíme počtem zastupitelů :-)