Stop výstavbě nákupního centra na místě VS haly ve Frýdku-Místku.


Nepřihlášený uživatel

#76

2012-03-15 10:50

Je polituhodné brát dospělým i dětem volné místo na sportovní a odpočínkovou činnost,která spadá také do kulturního dění v tomto městě.Je to místo,které leží na rozhraní F-M a kde se setkávají lidé na kulturních akcích z obou stran města.V době ,kdy mezi lidmi peněz ubývá nákupních center a soukromých obchodů je pro město dostatek ,jsem proti další výstavbě obchodního centra.Spozdravem M.Pospíšilová

Nepřihlášený uživatel

#77

2012-03-15 11:12

Stavbu nákupního centra v místě, které je svou polohou přímo předurčeno k rekreačnímu, společenskémo a sportovnímu vyžití, může vymyslet pouze chorý mozek.

Nepřihlášený uživatel

#78

2012-03-15 11:15

Nesouhlasím se stavbou obchodního střediska a haly Polárka. Stavět obchoďáky v centru města???  O co vám jde?  O prázdné ulice plné heren a kasín? O zvýšení dopravy a zhoršení ovzduší v centru ? Zboural bych Vás, celou radnici....


Nepřihlášený uživatel

#79

2012-03-15 11:21

Nákupních středisek a panelových věcí zde máme dost. Chci zeleň, čistě dýchat a žít!!

Nepřihlášený uživatel

#80

2012-03-15 11:33

O hale bylo rozhodnuto ve dvou krocích. 15.9.2008 zastupitelé za ČSSD, KSČM a jedna Nezávislá převedli pozemky včetně haly na obchodní společnost Sportplex s.r.o. (viz usnesení 12.ZM bod 5f na webu města včetně hlasování). Následně 22.6.2009 devět radních za KSČSSD, jako vlastníci s.r.o., schválili prodej pozemků a haly investorovi obchodního centra (usnesení 84.RM bod 13/84/2009). Složení této rady Richtrová, Cvik, Pobucký, Dokoupil, Vrba, Adam, Zaoral, Kožušníková, Rafaj.
Jan Damek

#81 Re:

2012-03-15 12:17

#80: -

Jen doplním, že podle dostupných informací byla prodána "pouze" opce s platností do r. 2013... aby to nevyznělo tak definitivně.


Nepřihlášený uživatel

#82

2012-03-15 12:57

Před volbami- komunálními- naši radní prohlašovali, že o bourání bude referendum občanů. Po volbách - ticho po pěčině. A pak si přečtu, že už v roce2009 byly poídepsána smlouva o smlouvě budoucí. Jak dlouho ještě budeme tolerovat podvocy na občanech města_

Nepřihlášený uživatel

#83 Re:

2012-03-15 13:09

#80: -

Naučte se číst...

Martin Zouzal

#84 Re: Re:

2012-03-15 13:29

#83: - Re:  

 Díky za připomínku ... pokud máte jakékoli upřesňující informace, o kterých nevíme, budeme za ně rádi.


Nepřihlášený uživatel

#85

2012-03-15 13:52

Na jedné straně se stavějí předražené sportovní haly
a my bychom měli ponechat kůlturní stavbu,která nemá žádne chyby jen se řádně o stavbu starat.Nikde jsem takovou stavbu neviděla a využití jak je ve správných rukou jde hodně.Ale někomu jde asi o něco, čeho už je u nás ale opravdu hodně.
Xjakubs

#86 ja jsem PRO

2012-03-15 14:12

Lidi, zamyslete se trochu... je fajn, že máme, jak někdo poznamenal VSH, která je známá v celém regionu.  ALE OTEVŘETE OČI! byli jste někdo poslední dobou v té hale? nemyslím podívat se na nějaké představení, či bruslák. Ale prošli jste ji celou? Ta hala je TOTÁLNĚ V HÁJI. Čas na ni zanechal velké následky. Když prší, všude zatíká, všude jsou postaveny kýble na vodu. A podívejte se z venku. REZAVÁ STARÁ ! VÍTE KOLIK BY STÁLA JENOM RENOVACE, JAK BY BYLA SLOŽÍTÁ A NÁKLADNÁ? a to jen, aby se tam párkrát konala nějaká akce, či brusléní, a jiné sportovní aktivity. PTÁM SE VÁS TEDY! VYDĚLÁ SI TA HALA SAMA NA SEBE? NA SVÉ OPRAVY? já si myslím že ne. Zbourání je smutné, ale nutné! Nákupní středisko si na sebe mnohem více vydělá a bude o něj dobře postaráno. lépe něž o halu!! A má to i další výhodu. Komu se chce jezdit do OVy a jinde několik desítek km nakupovat do shoppinu? HM?

proto Vás žádám lidi, ZAMYSLETE SE TROCHU !

Marek G.

#87

2012-03-15 14:27

To že je hala rezavá způsobila jen naprostá lhostejnost ze strany města. Proč kostely, zámky a podobné stavby vydrží 300 let a tato stavba ani ne 30 let? Kdyby se stavba udržovala a řádně se o ni staralo podobně jako o jiné památky, tak by to tak nedopadlo, nutno podotknout, že hala je také památka na určitou dobu, kdy se stavělo úplně jinak a daleko lépe, než dnes. I když by rekonstrukce byla nákladná, vyjde pořád levněji než drahé bourání a drahé stavění nové haly, která navíc bude malá pro pořádání větších kulturních akcí.
Jakub Šrubař

#88 Re: ja jsem PRO

2012-03-15 14:33

#86: Xjakubs - ja jsem PRO

Pane Jakube, zamyslete se trochu! Žádám Vás o to.... Víte kolik aut bude přijíždět k OC? Víte, že klidná lokalita bude u řeky Ostravice navždy pryč? Hala si na sebe sama vydělat může, jen to chce schopné vedení a v zájmu současného už výdělek není. V hale jsem byl, ano logicky to není co bývalo, nicméně vše se dá napravit a otázku ceny si nastudujte, rozdíl mezi stavbou a opravou je do 10%. Nepřál bych Vám vidět pohled na případné středisko po 20 letech:o) Další věcí je pane Jakube financování, běžně se používají dotace, Frýdek-Místek na to asi má a tak volí jen úvěr. Na možnost nákupů Vám pane Jakube sděluji, že jsme město s jednou z největších hustot nákupních center v ČR, čili nemám pocit, že by něco chybělo, naopak to jen umocní nástup vietnamských obchodů na náměstí. Nač budujeme obchvat za miliardy, když má u silnice, které se tím má velmi ulevit nové nákupní centrum? Proto Vás pane Jakube žádám ZAMYSLETE SE TROCHU!!

Děkuji

uvědomělá

#89 Re: ja jsem PRO

2012-03-15 15:23

#86: Xjakubs - ja jsem PRO

Ráda bych znala tedy odpověď na to, kde jste vy vzal informaci o tom že je hala "tak v háji"? Čtete asi zpravodaj že? Samozřejmě se hala musí opravit aby řádně fungovala, ale proč by to měla být oprava špatný nápad? Nákupní středisko si na sebe vydělá vždycky protože to je byznys! To je jeho smysl. Hala má sloužit veřejnosti a jen proto že ji nechala Radnice umřít neznamená, že se tam něco nemůže dít a také by si na sebe pak vydělala.

Takže vy asi chcete mít pod nosem "krásnou" navou halu, protože co je nové to je hezké. Také chcete mít v centru města cca 800 aut za hodinu, protože to už chytré hlavy spočítaly že to tak bude a smog, prach a hlučnost Vám vůbec nevadí. Také chcete mít ve městě lidi co budou chodit nakupovat do shoppingu a bude super že se nebude muset jezdit do Ovy.

A teď mi krucinál řekněte, k čemu Vám ty nákupy budou a Vy na ně v době krize máte? Nebo jste jedn z těch, kteří jdou do shoppingu "nakupovat" ale nic nekoupí, jen si udělají hezkou "procházku"? A Beskydy, kteríé jsou co by kamenem dohodil...

Proto Vás žádám uživateli Xjakubs o odpověď a Váš názor, protože Vy jste se nad důsledky nezamyslel, byť nabádáte k zamyšlení ostatní!


Nepřihlášený uživatel

#90

2012-03-15 15:50

Rekonstrukci, modernizaci, zkrášlení okolí.
Ne nové OC...těch máme myslím všichni dost.
Michaela

#91 Re: ja jsem PRO

2012-03-15 15:55

#86: Xjakubs - ja jsem PRO

Takže Interspar a u něj plno dalších obchodů jejichž názvy si ani nepamatuju, Tesco, nedávno postavené Obi, Baumax, Hypernova, Kaufland (a možná jsem i na nějaké zapomněla) to je Vám málo?!?

Že během dopravní špičky od cca 10:00-11:00 hod. do nějakých 16:00-17:00 hod. se městem a hlavně Hl.třídou prořítí nespočet aut a hluk, který díky jim je … Vám nevadí? Že výstavba další obchodní plechovky navždy změní ráz města ?!

Uvědomujete si Vy, že hala je v dezolátním stavu taky díky současnému vedení radnice? Proč potom investovala do opravy chladících zařízení ledové plochy, když asi už tedy měli v plánu s ní udělat to, co chtějí nyní? Hala k městu patří a někdy se hold do oprav musí zainvestovat víc zvlášť, když se na to nejprve roky kašle!! Hala by si při správném vedení na sebe vydělala, chce to jen chtít!! To bylo slibů radnice, že halu opraví … a když má dojít na činy ….

Odporných plechovek tady máme víc než dost, kdo chce může si zajet do Ovy, není to zas tak daleko. Co nám může další plechovka v podobě shopping-parku nabídnout?!?

Děkuji, já osobně volím halu a s ní spojenou poklidnou lokalitu :)

A ještě dotaz. Když budete vlastnit rodinný dům o který se nebudete léta starat, takže vám logicky schátrá .... co zvolíte? Rekonstrukci nebo zbourání a nové postavení?


Nepřihlášený uživatel

#92 tom

2012-03-15 17:55

Do haly chodím více než dvacet let na hokej. Že v podstatě jiné využiží v současné době nemá (jednou ročně ještě nějaký veletrh, popř. Mrazík...) je vina současného vedení, které není absolutně schopné přinést do haly nějaké akce o které by ve FM a širokém okolí byl jistě zájem. V současném stavu už se tam asi nic velkého konat nebude. Nicméně tuto vyjímečnou stavbu je třeba rekonstruovat a začít znova. Nevěřím tomu, že stavba nové (a hlavně na okresní město směšně malé) haly by byla levnější než rokonstrukce stávající. Už u nás v republice někdo někdy viděl, aby se dodržel rozpočet stavby. Ta nová Polárka vyjde určitě mnohem a mnohem dráž než je na papíře. Hlavně, že se na ní všichni zainteresovaní napakujou. A co to slíbené referendum? No jo, sliby chyby a v politice zvláště... Věřím, že tato petice může mít úspěch. Přes osm set podpisů za pár dní. Sdílejte, informujte

Nepřihlášený uživatel

#93

2012-03-15 18:08

Víceúčelová sportovní hala je dominantou Frýdku-Místku, která se vžila do paměti nejen frýdečanů a místečanů. Její odstranění je možné přirovnat k symbolům jiných lokalit, jako je pražský hrad, věž na Ještědu, vysílač na Lysé Hoře atd. V našem městě jsou zastoupeny všechny zahraniční obchodní řetězce, není třeba jejich zastoupení rozšiřovat. Nebo je snad pravivá šuškanda, že objekt bude předán vietnamcům k provozování tržnice? To snad ne?
Myslím, že by hala měla být zachována na provozování, mimo jiného, kulturních akcí. 8. března jsme byli na koncertu bratrů Nedvědů. Bezruč byl zcela zaplněn a zájem byl daleko větší. Hala by možná nebyla zaplněna zcela, ale určitě z velké části. Totéž mohu říct o koncertu Jarka Nohavici, na který jsem se nedostal, přestože jsem se snažil zakoupit v předprodeji měsíc předem.

Nepřihlášený uživatel

#94

2012-03-15 19:43

Proč jste to nechali dojít do takového stavu? Kdo za to odpovídá?
Bourat umí každý, budovat jen někdo

Nepřihlášený uživatel

#95

2012-03-15 20:57

Nakupních center a různých obchodních domů je tu už dost.

Nepřihlášený uživatel

#96

2012-03-15 21:46

Bez komentáře,rušit halu je hloupost.
kremsnyt

#97 podporuji zachování VC haly ve Frýdku Místku

2012-03-15 22:17

jsem pro zachování VC haly.Myslím si,že radní města lobbují za developery,stavějící OC, a pro svůj zisk z toho.Rekonstrukce je jen zlomek ceny nové haly.Navíc jak zde bylo napsáno-bude menší.

Nepřihlášený uživatel

#98

2012-03-15 22:27

Souhlasím se zachováním vC haly.Náklady na rekonstrukci se dají získat i z evropských programů.Velkou vinu má na dnešním stavu vedení haly a město.


Nepřihlášený uživatel

#99

2012-03-15 22:46

škoda ,kdo povolil Mekáč v blizko haly ,ted to poletí dál jen nákupní zony a pro naše občany bez práce nevím ,kdo tam bude nakupovat ,snad nám tady chybí jen Globus-cha cha,a teplá sekaná v houskách , to má být od našich představitelů to nejlepší, co vláček na Olešné za 1000000kč ?

Nepřihlášený uživatel

#100

2012-03-15 22:56

Jednoznačně ne.