Stop výstavbě nákupního centra na místě VS haly ve Frýdku-Místku.

Quoted post

Xjakubs

#86 ja jsem PRO

2012-03-15 14:12

Lidi, zamyslete se trochu... je fajn, že máme, jak někdo poznamenal VSH, která je známá v celém regionu.  ALE OTEVŘETE OČI! byli jste někdo poslední dobou v té hale? nemyslím podívat se na nějaké představení, či bruslák. Ale prošli jste ji celou? Ta hala je TOTÁLNĚ V HÁJI. Čas na ni zanechal velké následky. Když prší, všude zatíká, všude jsou postaveny kýble na vodu. A podívejte se z venku. REZAVÁ STARÁ ! VÍTE KOLIK BY STÁLA JENOM RENOVACE, JAK BY BYLA SLOŽÍTÁ A NÁKLADNÁ? a to jen, aby se tam párkrát konala nějaká akce, či brusléní, a jiné sportovní aktivity. PTÁM SE VÁS TEDY! VYDĚLÁ SI TA HALA SAMA NA SEBE? NA SVÉ OPRAVY? já si myslím že ne. Zbourání je smutné, ale nutné! Nákupní středisko si na sebe mnohem více vydělá a bude o něj dobře postaráno. lépe něž o halu!! A má to i další výhodu. Komu se chce jezdit do OVy a jinde několik desítek km nakupovat do shoppinu? HM?

proto Vás žádám lidi, ZAMYSLETE SE TROCHU !

Odpovědi

Jakub Šrubař

#88 Re: ja jsem PRO

2012-03-15 14:33:05

#86: Xjakubs - ja jsem PRO

Pane Jakube, zamyslete se trochu! Žádám Vás o to.... Víte kolik aut bude přijíždět k OC? Víte, že klidná lokalita bude u řeky Ostravice navždy pryč? Hala si na sebe sama vydělat může, jen to chce schopné vedení a v zájmu současného už výdělek není. V hale jsem byl, ano logicky to není co bývalo, nicméně vše se dá napravit a otázku ceny si nastudujte, rozdíl mezi stavbou a opravou je do 10%. Nepřál bych Vám vidět pohled na případné středisko po 20 letech:o) Další věcí je pane Jakube financování, běžně se používají dotace, Frýdek-Místek na to asi má a tak volí jen úvěr. Na možnost nákupů Vám pane Jakube sděluji, že jsme město s jednou z největších hustot nákupních center v ČR, čili nemám pocit, že by něco chybělo, naopak to jen umocní nástup vietnamských obchodů na náměstí. Nač budujeme obchvat za miliardy, když má u silnice, které se tím má velmi ulevit nové nákupní centrum? Proto Vás pane Jakube žádám ZAMYSLETE SE TROCHU!!

Děkuji

uvědomělá

#89 Re: ja jsem PRO

2012-03-15 15:23:14

#86: Xjakubs - ja jsem PRO

Ráda bych znala tedy odpověď na to, kde jste vy vzal informaci o tom že je hala "tak v háji"? Čtete asi zpravodaj že? Samozřejmě se hala musí opravit aby řádně fungovala, ale proč by to měla být oprava špatný nápad? Nákupní středisko si na sebe vydělá vždycky protože to je byznys! To je jeho smysl. Hala má sloužit veřejnosti a jen proto že ji nechala Radnice umřít neznamená, že se tam něco nemůže dít a také by si na sebe pak vydělala.

Takže vy asi chcete mít pod nosem "krásnou" navou halu, protože co je nové to je hezké. Také chcete mít v centru města cca 800 aut za hodinu, protože to už chytré hlavy spočítaly že to tak bude a smog, prach a hlučnost Vám vůbec nevadí. Také chcete mít ve městě lidi co budou chodit nakupovat do shoppingu a bude super že se nebude muset jezdit do Ovy.

A teď mi krucinál řekněte, k čemu Vám ty nákupy budou a Vy na ně v době krize máte? Nebo jste jedn z těch, kteří jdou do shoppingu "nakupovat" ale nic nekoupí, jen si udělají hezkou "procházku"? A Beskydy, kteríé jsou co by kamenem dohodil...

Proto Vás žádám uživateli Xjakubs o odpověď a Váš názor, protože Vy jste se nad důsledky nezamyslel, byť nabádáte k zamyšlení ostatní!

Michaela

#91 Re: ja jsem PRO

2012-03-15 15:55:24

#86: Xjakubs - ja jsem PRO

Takže Interspar a u něj plno dalších obchodů jejichž názvy si ani nepamatuju, Tesco, nedávno postavené Obi, Baumax, Hypernova, Kaufland (a možná jsem i na nějaké zapomněla) to je Vám málo?!?

Že během dopravní špičky od cca 10:00-11:00 hod. do nějakých 16:00-17:00 hod. se městem a hlavně Hl.třídou prořítí nespočet aut a hluk, který díky jim je … Vám nevadí? Že výstavba další obchodní plechovky navždy změní ráz města ?!

Uvědomujete si Vy, že hala je v dezolátním stavu taky díky současnému vedení radnice? Proč potom investovala do opravy chladících zařízení ledové plochy, když asi už tedy měli v plánu s ní udělat to, co chtějí nyní? Hala k městu patří a někdy se hold do oprav musí zainvestovat víc zvlášť, když se na to nejprve roky kašle!! Hala by si při správném vedení na sebe vydělala, chce to jen chtít!! To bylo slibů radnice, že halu opraví … a když má dojít na činy ….

Odporných plechovek tady máme víc než dost, kdo chce může si zajet do Ovy, není to zas tak daleko. Co nám může další plechovka v podobě shopping-parku nabídnout?!?

Děkuji, já osobně volím halu a s ní spojenou poklidnou lokalitu :)

A ještě dotaz. Když budete vlastnit rodinný dům o který se nebudete léta starat, takže vám logicky schátrá .... co zvolíte? Rekonstrukci nebo zbourání a nové postavení?

Marek Vlček

#102 Re: ja jsem PRO

2012-03-16 00:08:11

#86: Xjakubs - ja jsem PRO

Zásadně s Vámi nesouhlasím! Člověk se víc a víc ubírá k materialismu. Za 10 let budete chtít nákupní středisko přímo u svého domu, protože Vás konzumní život totálně spolkne. Do těch "shoppinů" Vás nikdo nenutí jezdit. Můžete klidně podpořit místní. Jenže chápu, moderní turistika - nakupování v shoppinech - náplň života pro Vás, mnoha čechů a vůbec, mnohých na této planetě. 
REZAVÁ, STARÁ = to co je rezavé, ještě neznamená na vyhození, rez je většinou jen povrchová - haly v Karolíně v Ostravě jsou taky rezavé a staré (nikdo je bourat nechce), ale určitě bez nátěru vydrží ještě možná sto let. Je to přecejenom ocel.