Petice za zákaz kouření v restauracích

Quoted post

Fandat

#12 Re: Re: Pasivní kouření

2012-12-19 00:36

#5: m_c_k - Re: Pasivní kouření

Zajisté máte pravdu, klidně si můžete vybudovat čistě kuřáckou restauraci, věřím že v česku to bude možné (za určitých podmínek) nemám nic proti tomu, ale víte že je pořád více nekuřáků než kuřáků? A víte, že tam kde zakázaly kouřit v restauracích přišlo mnoho nových nekuřáckých zákazníků? A tím pádem jim stouply zisky, protože v těch restauracích prodaly více hotových jídel na ktarých pochopitelně více vydělali než na "několika" pivařích, kteří cucají 3-4 piva 2-3 hodiny. A ti co si po jídle chtějí zakouřit jdou klidně a bez problému vykouřit tu cigaretu na ulici, jejich děti a manželka si zatím dají zmrzlinový pohár. (zase větší zisk pro majitele). Zkušenost známého, který pracuje v Irsku jako kuchař v restauraci. Ale vy budete mít zakouřenou hospodu vaši zaměstnanci budou mít zdravotní potíže a možná vás zažalují, až budou ležet v nemocnici, že jste je nevaroval co to znamená pro ně denně pracovat v prostředí, kde musí vdechovat kouř který je jedovatý a karciogení a k tomu návykový (cigaretový kouř obsahuje 3-4 tisíce! jedovatých látek a sloučenin, vydechovaný ještě více.) Kapka nikotinu dokáže usmrtit koně, přesto je to z pohledu jedovatosti v té cigaretě zanedbatelné - horší je, že je to látka návyková. Pokud je budete varovat, kolik jim budete muset zaplatit, aby v tomto vysoce ryzikovém prostředí pracovaly? No nic je to vaše svobodná volba, klidně provozujte kuřáckou restauraci, (spíše hospodu) až lidé poznají jaký rozdíl je dát si oběd ve vaší hospodě a v nekuřácké restauraci. Nedivte se, že budete sice mít to co jste si dobrovolně zvolil, ale budete pravděpodobně živořit. Nicméně je to vaše volba, tak ať se vám v tomto ryzikovém podnikání daří.

Na vaši otázku; Mně by nikdo! nedonutil dobrovolně jít na oběd do zakouřené restaurace! Jinak vaše přirovnání "trochu" kulhá. Jsem katolík a nevyhýbám se motlitebnám, kostelům a sborům jiných církví. A opravdu mi nehrozí konverze k jinému náboženství, ale pokud bych musel, v případě, že se chci najíst a napít do zakouřeného prostředí, tak mi hrozí nejen rakovina, ale i další nemoci.(viz výše) Je mi 56 roků, můj otec byl silný kuřák, kouřil nám doma, když jsme byli děti a já se už nedivím proč trpím astmatem i když nikdo v příbuzenstvu astmatem netrpěl a já jsem nikdy nekouřil! A otec posledních pár roků strávil s kyslíkovou maskou na obličeji a udělal tak maximálně 10 kroků a nemohl vůbec dýchat, nepomohl mu ani ten kyslík. Díky kouření (podle výpočtů Britských lékařů si zkrátil život zhruba o 12-14 roků, zemřel v nedožitých 80 letech, jeho děda se dožil 94, jeho otec 91 takže asi na tom výpočtu něco je. A to mohl mluvit o štěstí, že měl "jenom" nezhoubný nádor.

Odpovědi

m_c_k

#14 Re: Re: Re: Pasivní kouření

2012-12-19 06:20:56

#12: Fandat - Re: Re: Pasivní kouření

Vaše argumentace je jistě pravdivá. Souhlasím s tím, že jistě lépe si bude žít podnikatel, který bude mít restauraci pro nekuřáky. Irsko je jistě správný příklad a jen abyste byl v obraze - já v branži pohostinství nepodnikám. Nicméně se přiznám, že mi velmi vadí naší kultuře vlastní touha všechno zlepšit, zakázat, přikázat vyvážit. Řekl bych, že alkohol je podobné svinstvo a přesto jej pijeme a rádi. Kofein, čokoláda, cukr. Ano, je pravda, že jejich konzumací nikoho dalšího neovlivňujete (přímo). Víte, argumentačně máte jistě pravdu, mě se ale zhusta příčí ta nemožnost volby. Když přijdu, byť jako lehký kuřák, do restaurace na oběd, nehulím k tomu lidem. Pokud jdu večer na pivo, rád si zapálím. A ke kouření doma - nemám rád, pokud se kouří před dětmi a smrad z cigaret mi vadí. Víte, znám poměrně dost kuřáku, i když spousta jich s tím seklo (svobodná volba), ale nezmám nikoho, kdo by vyhuloval doma. I když vlastně ano. Ale jen jednoho...

Lorkan

#17 Re: Re: Re: Pasivní kouření

2012-12-19 10:30:09

#12: Fandat - Re: Re: Pasivní kouření

Me by zajimalo proc, kdyz jsou podle Vas nekuracke hospody a restaurace takovy zlaty dul, nerostou jak houby po desti. Ze by to majitele preci jen meli spocitane lip nez Vy?

Cis

#27 Re: Re: Re: Pasivní kouření

2012-12-19 13:39:19

#12: Fandat - Re: Re: Pasivní kouření

Možná Vám to uniká, vložil jste příspěvek na web, nějž bytím je této volby zhouba.