Karle Schwarzenbergu, dodržte slovo a skončete v politice!

Quoted post

P.Eichler

#215 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: P.Eichlere, nastuduj si dějepis

2013-02-19 15:25

#214: Pes - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: P.Eichlere, nastuduj si dějepis

Přece jen, ale opravdu naposled.
Neustále řešíte pravičáky, levičáky. Zvlášť "maminky pravičačky" jsou úsměvné. Opravdu nechápu co je pravicového na tom když se má omezit zlodějna některých lidí parazitujících na tom co má sloužit všem. To je levicový přístup ? Asi ne. A pokud ano, raději budu tím pravičákem, jímž mne označujete. Já se tak neřadím. Psal jsem už vícekrát, že takovéto třídění považuji za slaboduché.
Práce "zadarmo" sám se ve svých odkazech můžete dočíst slova jako "MŮŽE BÝT" a "V ROZSAHU AŽ 20 HODIN TÝDNĚ" Opět na to neshledávám nic nepřekonatelného pro toho, pro nějž není "PRÁCE" sprosté slovo. Asi je pro někoho lepší nechat si nosit dávky domů, nejlíp s bednou piva jako naturálií, aby nemusel vstát od sledování svých oblíbených seriálů. Nebo aby mohl vesele a nerušeně dál pracovat "načerno"
2. důchodový pilíř. Psal jsem, že na oficiálních stránkách ČSSD se můžete přesvědčit, že žádný návrh penzijní reformy nemají za cca 15 let kdy o ní mluví připravený. Najdete zde PARAMETRY stré 10 let z nichž jejich ÚDAJNÁ reforma vychází. Proto jsem se ptal PŘEDSEDY ČSSD, nikoli nějakého Hejhuly z Malé Horní-Dolní, pana Bohuslava Sobotky na stanovisko ČSSD. Co mi odepsal, jsem vám sdělil a jeho , nikoli ojedinělé vykřikování, ale oficiální stanovisko které známe z médií. A pan Sobotka vždy mluví jako "my ČSSD".
Ale tři velké penzijní fondy už od toho daly ruce pryč. Ano, ale pokud jsem slyšel jejich prohlášení, tak především kvůli antikampani a z pochopitelné obavy, že se do tohoto systému nezapojí dostatek lidí...
Volební právo a "pravičáci" jsem napsal, že to je pitomost protože to o čem píšete neplatí ani se nic takového nepřipravuje. Jestli jsou to hospodské žvásty tak je to na jejich úrovni a nikoli na oficiální. Opět vám říkám, že v Evropě toto myslitelné není a musela by se k tomu měnit ústava. Ale už jsme tu měli ústavně zakotvenou vládu jedné strany. Pardon, vedoucí úlohu.

Imunita s tím opravdu nemá co společného jen jsem ji připoměl jako aktualitu posledních dní. Máte pravdu. V jednoduchosti  schematického myšlení "pravice-levice", omezení imunity již mnohokrát předtím neprošlo právě kvůli chybějícím hlasům levice. Jak mám nazvat poslance kteří sami o řadí k levici ?
Privatizace: Pošta směřuje k privatizaci a já jsem psal, že by měla výt zachována jako státní. A bez povinného obtěžování zaměstnanců i klientů komerční nabídkami. Možná trochu nešikovně jsem to spojil s dalším.
"vlastněno státem, provozováno soukromými společnostmi" se týká především dálnic. Tak je to provozováno v mnoha zemích Evropy a funguje to. Podívejte se jak vypadají dálnice u nás a jak v jiných zemích. Něco podobného by se mohlo týkat i železnice. Ale já jsem spíš pro zachování železniční sítě státní. Ale musí fungovat a ne býtř jen bezednou dírou na státní peníze.

Taky jsem s vámi rád diskutoval, ale asi by bylo lepší se sejít někde u piva. Mějte se fajn.
Totéž jsem chtěl napsat já vám :-)

Odpovědi

Pes

#217 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: P.Eichlere, nastuduj si dějepis

2013-02-20 11:02:01

#215: P.Eichler - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: P.Eichlere, nastuduj si dějepis

Ještě odpovím, protože se chci vymezit proti určitému překrucování mých výroků.

Pravicové maminky měla být ilustrace toho, že někteří lidé se prohlašují za velké pravičáky, ale když na ně dopadnou ty pravicové recepty na řešení problémů, tak jsou z toho špatní. Jinak já jsem první psal, že dělení pravice vs levice je zastaralé - a nijak moc to neřeším. Jen věci, co udělala tato vláda, označuji za pravicové (sama vláda se tak označuje).

Co se týká práce zadarmo, tak vaše argumenty chápu, ale není to tak jednoduché, jak si to představujete.

Pokud něco říká předseda ČSSD (nebo jiné strany), je to jen nějaký signál, ale není to závazné rozhodnutí. To musí učinit celé vedení strany hlasováním. Strany u nás jsou demokratické, ne žádné skupinky, kde vše rozhoduje předseda. Souhlasím, že předseda strany by neměl vykřikovat něco, co ještě není schválené. Taky mi nelíbí, že ČSSD teď spíš čeká, až ji hlasy spadnou do klína, než aby nějak sama aktivně vystupovala.

Ty penzijní fondy odešly proto, že jsou féroví a ví, že nebudou schopni zhodnotit peníze svých klientů. Ty, co zůstaly, se tváří, že budou, ale předem tak klientům lžou. Žádná antikampaň by nebyla, kdyby vláda jednala s opozicí a shodli se na kompromisu. Jenže vláda proválcovala svůj návrh. V případě douhodobých projektů se to ale takhle nedá dělat - nemůžou se divit, že další vláda se ten paskvil bude snažit zrušit. Stejnej amatérismus jako u sKarty.

Jinak pravičák Heger tu připravuje řízenou péči, což je další zhoršení standardu pro pacienty a krok směrem k systému v USA. Jenže tohle nikoho nezajímá, ty lidi se probudí až když to na ně dopadne - ale to už bude pozdě.

Že imunita dříve neprošla kvůli chybějícím hlasům levice je lež. Chyběly hlasy napříč všemi stranami. Je to stejná lež, jako že větší kontrola NKÚ neprošla díky ČSSD. Viz http://www.ceskapozice.cz/domov/politika/co-vyplyva-ze-senatniho-ne-rozsireni-pravomoci-nku-davala-karolina-peake-pozor a hlavně viz http://senat.cz/xqw/xervlet/pssenat/hlasy?G=13526&O=9  Stačil jeden hlas navíc a prošlo by to. Třeba kdyby jeden z KDU-ČSL a nezávislých hlasoval jinak (jen 2 byli pro, zbylých 7 proti nebo se zdrželi). Zde vy předvádíte schémátko "pravice-levice", přesto, že to prý neřešíte... úsměvné.

Mě na poště komerčníma nabídkama nikdo neobtěžoval. Jestli má být pošta státní je otázka, podle mě se o strategický podnik nejedná. Ohledně dálnic jen rýpnutí: podívejte se na dálnice v Německu - tam je vlastní stát, nemusíte mít ani dálniční známku, a přesto jsou v dobrém stavu. Takže spíš jde o to omezit korupci a vyvádění státních peněz kamarádům, než že by bylo nutné nějak privatizovat. (U dálnic by mi privatizace ani nevadila.)




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...