Skvělé Česko pro lidi

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Skvělé Česko pro lidi

Zdenka W.

#1 17. listopad 2015 - 1989 - 1939

2015-09-18 18:51

28. říjen a 17. listopad jsou data hýbající dějinami. Den 12. listopad je pak naplnění proroctví ohledně Česka a svobody.

"17. listpad 1939 byl vyvrcholením událostí vztahujícím se k 28. říjnu 1939. Den 17. listpoad byl a je: Den který se stal posledním projevem manifestačního odporu českého lidu proti okupaci Čech. Dalším projevem odporu okupace byl srpen 1968."... Občas o tom píšu na svém blogu. Nestačí jen psát, my o tom máme mluvit.

Mluvit, dokud neuvadnou vzpomínky těch, kteří už s námi nemohou být, pamětníků doby třicátých let i let dávnějších. Vzpomínky těch, kteří dbali o naši svobodu a vážili si ji nade vše. Té svobodě dali mnohé, bez kladení podmínek, bez limitů.

Skvělé Česko pro lidi byl záměr stojící u zrodu našeho státu, tehdy Československa, včetně Zakarpatské Rusi. Uchovejme Česko v duchu tehdejších tradic. Pro nás a naše následníky, stojí TO za to.

 

Mojmír Macek
Autor této petice

#2

2015-09-18 19:56

Stránky naší výzvy „Rozsviťme Česko": www.rozsvitmecesko.cz

Nechceme být těmi, co budou v Česku jako poslední zhasínat ~ naopak. Rádi bychom prosadili 17. listopad jako svátek svobody a rozumu, který spojuje racionálně uvažující slušné lidi ke vzájemné spolupráci v místě, kde žijí. Světlo je symbolem naděje a pozitivních změn. Rozsviťme tedy 17. 11. 2015 v 17:11 Česko a demonstrujme tak nespokojenost se současnými mocipány a svoji připravenost aktivně pečovat o naši krásnou zem. Vyjděme s přáteli do ulic, uspořádejme koncert, divadlo, happening, diskuzní setkání či zahradní slavnost, setkávejme se s novými lidmi, povídejme si s dětmi o novodobé historii. Přijměme osobní odpovědnost za fungování veřejného prostoru. Společně to dokážeme a uděláme z Česka skvělé místo pro život.


Nepřihlášený uživatel

#3

2015-09-19 10:53

Petici podepíši,i když nesouhlasím s okamžitým odvoláním Miloše Zemana.Byl demokraticky zvolen,tak ať dokončí svůj mandát.A pak lze poukázat proč jsme proti jeho kandidatuře.
Dále mám dotaz co je míněno tou stranou "Nevím".Tvrdím,že je dost věrohodných důvodů pro vypracování volebního programu strany třeba nazvané "Jak z toho ven".Ta přímá demokracie referendem (celostátně( je naprostý nesmysl


Nepřihlášený uživatel

#4

2015-09-19 18:06

Podepsala jsem, neboť nechci emigrovat jinam.
Mojmír Macek
Autor této petice

#5 Re: k odvolávání prezidenta

2015-09-19 20:13

Dobrý večer,

petice ani iniciativa 7ero nepožaduje okamžité odvolání pana prezidenta Zemana. Snažíme se naopak aktivně hledat skvělého protikandidáta pro příští prezidentské volby. Člověka, který má reálnou šanci být zvolen a získat mnohem silnější mandát než má prezident současný. Přímá volba prezidenta je výborné osvěžené volebních systémů v ČR a osobně si myslím, že velmi dobře nastavuje zrdcadlo nejen voleným zástupcům v parlamentu a senátu. Prezident je odrazem svých voličů.

http://www.sedmero.org/spolu/prezident/

"Hledáme energického skvělého a čestného člověka, který bude lidi spojovat, bude vzorem ctností, bude pracovat ku prospěchu celého Česka a inspirovat lidi ke spolupráci a kultivovat slušnost. Prostě moudrou osobnost s rozumem. Česká republika má na víc a může se stát i díky kvalitnímu prezidentovi skvělým místem pro život nás i budoucích generací a obyvatel Česka. Zamysleme se nad konkrétními osobnostmi a zvolme si do čela státu nejlepšího prezidenta."

Znáte slušného člověka, který má na to, být rozumný prezident České republiky? Jaké by měl mít vlastnosti a které nároky musí 100% splňovat?

 

Mojmír Macek
Autor této petice

#6 Re: "Nevím"

2015-09-19 20:35

#3: -  

"Nevím" je velmi povedená recesistická akce a nevíme, zdali to prostě vezmou vážně a založí novou stranu "Nevím". V Česku národu Švejků a Cimrmanů by podobná strana mohla získat významnou podporu a to několikrát větší, než má aktuálně v průzkumech :-) My víme, že lze vybudovat novou politickou stranu zdola a to díky rozumným lidem, co žijí v Česku.

Iniciativa 7ero ctí zastupitelskou parlamentní demokracii a zatím nikdo z nás nevymyslel nic lepšího. Totální přímá demokracie, aplikovaná beze zbytku a do důsleku, skrývá více rizik než přínosů. Prvky přímé demokracie například pro volbu prezidenta jsou velmi osvěžující pro celý politický systém země :-)

Cílem Sedmero.org je podpořit vybudování silné politické strany se širokou členskou základnou a vrátit lidem důvěru v politiku a potřebu svobody jak v oblasti myšlení, tak svobodu ekonomickou.
http://www.sedmero.org/2015/09/07/rozumni-lide-pro-skvele-cesko/

Mojmír Macek
Autor této petice

#7 HLEDÁME ROZUMNÉ A ODVÁŽNÉ LIDI

2015-09-26 21:18

Vymýšlíme řešení a strategie, jak je realizovat.  Pokud se podíváte na obraz světa, jak nám ho sypou do hlav masmédia, nebudete z toho asi výskat štěstím. Strašení lidí, populismus, extremismus a sektářství jsou nebezpečné stejně jako bagatelizace reality. Bez spojení sil odvážných a rozumných lidí se Česko hned tak neposune vpřed, ale naopak je možné další utahování kohoutků a omezování svobody občanů pod falešnými záminkami.

Zapojte se do naší kampaně Rozsviťme Česko
www.rozsvitmecesko.cz/ společně s dalšími organizacemi, spolky a lidmi po celé České republice a podívejte se na naše nosná témata k řešení www.sedmero.org/temata/

Iniciativa Sedmero.org vznikla proto, aby primárně hájila zájmy rozumné většiny voličů a vrátila roli státu tam, kam podle ústavy patří. Ústava určuje primárně mantinely pro státní moc a nesmí být zneužita (včetně zákonů) jako pouta pro občany! Stát je servisní organizace založená jeho občany ku prospěchu jeho obyvatel a ne naopak, jak to pochopili někteří sebestřední politikáři.

Pojďte s námi aktivně vymýšlet a realizovat rozumný stát pro lidi! Můžete začít zde a pomoci nám Rozsvítit Česko!

Věříme, že se najde víc lidí, kteří vylezou ven z krabice a nebudou se bát jít za roh.  Můžete ignorovat realitu. Ale nemůžete ignorovat následky svého ignorování reality. Můžeme propadat pocitům marnosti, anebo tvořit a kultivovat slušnost. Můžeme nadávat na bolševika anebo přestat nadávat na tmu a aspoň rozsvítit třeba jen malinkatou svíčku. Můžete rezignovat anebo rozzlobení přetvářet v čestné činy. Ve svobodné společnosti můžeme skoro vše, ale pokud si tohoto daru nebudeme vážit a ctít, může se nám stát, že nám naši svobodu různí sebestřední padouši, bez úcty k člověku, okrájí.

Víme, že nevíme vše a proto prosazujeme decentralizaci moci, zvýšení kompetencí a rozpočtů pro obce.

„Svoboda a odpovědnost pro každého bez rozdílu.” ~ SEDMERO.org

Přívětivý večer do zadumané nádherné české kulturní krajiny přeji M.


Nepřihlášený uživatel

#8

2015-10-05 12:19

Došlo k tomu, na co upozorňoval již náš jediný pravý prezident, Václav Havel , a to, že komunisté se rekrutovali do jiných stran, aby měli větší možnost ve volbách. Proto nestačí zakázat jen strany, používající v názvu slovo komunismus. Je třeba bojovat za Zákaz šíření zločinné komunistické ideologie v jakékoliv podobě. Komunisté využívají-zneužívají různých populistických fíglů, názvů, líbivých hesel a slibů, viz například Andrej Babiš, bývalý spolupracovník StB , krycí jméno Bureš, který je na postu ministra financí, místopředsedy vlády. Používá přesně ty samé metody k tomu, aby se dostal k moci a nejen on, ale, i ostatní komunisté... dalším komunistou a bývalým spolupracovníkem StB, krycí jméno Falmr, je Vojtěch Filip, místopředsedou Poslanecké sněmovny. Komunisté nemají v politice vůbec co dělat.

Nepřihlášený uživatel

#9

2015-10-05 21:22

Musíme dělat věci, které nám zachrání demokracii.Vládnoucí špička nás vede do totality.

Nepřihlášený uživatel

#10 Re: Re: k odvolávání prezidenta

2015-10-09 08:43

#5: Mojmír Macek - Re: k odvolávání prezidenta 

 Znáte slušného člověka, který má na to, být rozumný prezident České republiky? Jaké by měl mít vlastnosti a které nároky musí 100% splňovat?

------------------------------------------

maslím, že by takovým mohl být Petr Robejšek