Petice proti vybudování jaderného reaktoru v Jablonci nad Nisou

Miloš Zikmund

#1 prdlajs

2014-10-06 18:21

Prostudujte si technické detaily, anebo rovnou brojte proti třeba automobilům.

W. Weissergerber

#2 Volební bitvičky...

2014-10-06 20:49

 Kteří "hrdinové" se bojí podepsat pod petici svým jménem??? :) Tomu se říká odvaha v předvolebním boji :D

Von Smallhausen

#3 Lolec

2014-10-06 22:00

Lol. Víte vůbec proti čemu protestujete, vy petenti... :D


Nepřihlášený uživatel

#4

2014-10-07 04:16

Není dobrý nápad, vystavovat další reaktor, když je spoustu jiných alternativ, jak zásobovat energii, vždyť toho máme ještě kolem sebe spoustu z čeho se dá těžit a nebude to mít dopad do budoucna pro nás všechny.

Nepřihlášený uživatel

#5

2014-10-07 04:21

Komentáře není třeba. Mám ráda Jablonec.

Nepřihlášený uživatel

#6

2014-10-07 06:23

Až se zdá neuvěřitelné , že rozumně uvažující člověk notabene jablonečák, chce do města přitáhnout takovéto svinstvo.
martin

#7 reakce...

2014-10-07 06:43

xDDDD lidi vy mě bavíte xD jak mužete takovou kravinu vymyslet xD dit je to blbost aby tohle někdo realizoval je to jen tah jak ubližit při volbách xD vy najivky že to žerete xDDD

Gandalf

#8 Re: prdlajs

2014-10-07 06:50

#1: Miloš Zikmund - prdlajs 

 Jirka:internet - 25.02. 13:19
Jaderná elektrárna v Jablonci? Paráda!!
Musím se omluvit paní senátorce, neb jsem si myslel, že se zbláznila a fantazíruje jako Jules Werne, ale pak jsem si zadal do vyhledavače termín "jaderná elektrárna" a už vím, že je to ekologický způsob obnovitelné energie a zde je přesný popis:
V jaderné elektrárně je umístěno mnoho tisíc šlapacích klecí, v nichž obíhají veverky. Veverky jsou nuceny svým strachem z lišek šlapat co nejrychleji. Veverky jsou krmeny lískovými jádry (odtud název jaderná elektrárna), které jsou až do klecí dopravovány na pásech. Zmíněná jádra jsou produkována v Majlontě.
Na ose šlapací klece je nasazena ebonitová tyč a v její blízkosti je umístěn liščí ocas tak, aby se při otáčení ebonitové tyče generoval elektrický proud. Získaný proud je veden po vodičích, čímž dochází k elektrifikaci.
Výkon elektrárny se standardně uvádí v MW (megaweverkách), toto číslo označuje, kolik miliónů veverek v elektrárně pracuje.
Protože se veverky velmi snadno rozmnožují a lísky v Majlontě dávají pravidelně dobrou úrodu, řadíme jadernou elektrárnu mezi obnovitelné zdroje energie.
Paní senátorko a pane starosto, to je krok správným směrem.
Jdu na veverky, Jiří Bečvář.


Nepřihlášený uživatel

#9

2014-10-07 08:20

Máme tady dost radonu, tak k čemu ještě další odpad ?
Soňa Paukrtová

#10 Reakce na petici

2014-10-07 12:35

 

Volební šílenství vrcholí a někteří v něm používají naprosto iracionální, nepravdivé údery s jediným cílem: pomluvit, pošpinit, zdiskreditovat. Prostě hodně zasmrdět.

 

Poslední vrchol těchto aktivit je letáček žádající občany, aby nevolili politiky Domova nad Nisou, neboť ti se snaží o realizaci jaderné elektrárny v Jablonci. Letáček žádá  občany o podpisy na petici protestující proti jaderné elektrárně. Současně také naznačuje, že město zakoupilo teplárnu právě s cílem vybudovat jadernou elektrárnu a na Proseči, nejspíš v místech, kde se vyskytuje chřástal polní, deponovat jaderný odpad.

 

Jaká jsou ověřitelná fakta:

 

V době, kdy cena tepla z CZT výrazně stoupala, se zvažovaly všechny možnosti, jak teplo zlevnit Úřad pro jadernou bezpečnost zveřejnil údaje o malých jaderných elektrárnách.  A tehdy (2008-2010) se zvažovala i výroba tepla jadernými elektrárnami (tyto typy elektráren jsou mimořádně bezpečné, nevybuchují, ani neprodukují jaderný odpad.).

 

V českém právním prostředí je projednání jaderné elektrárny nesmírně složité a jištění s cílem odstranit veškerá rizika z tohoto provozu plynoucí velmi vysoké. Jinými slovy řečeno, na malou jadernou elektrárnu potřebujete právě tolik povolení jako na Temelín a nelze projednat pro město o velikosti Jablonce.

 

Zastupitelstvo města Jablonce nad Nisou nikdy neprojednávalo umístění jaderné elektrárny a já jsem nikdy nic takového nenavrhovala!

 

Po té, kdy město převzalo dnešní JE, a.s., (tehdejší JTR) a bylo rozhodnuto o revitalizačním projektu, je návrat k jaderné elektrárně i věcně naprostý nesmysl. Cena tepla se sníží přebudováním teplárny na 21 místních plynových kotelen a odstraněním ztrátového provozu. Těžko si i v nejdivočejších snech lze představit 21 malých jaderných elektráren.

 

V Jablonci nad Nisou nikdy jaderná elektrárna nebude!

 

Předkládaná petice navíc ani náhodou nesplňuje náležitosti petice dle petičního zákona a je anonymní. 

Soňa Paukrtová

náměstkyně primátora Jablonce nad Nisou

 

 

 

 

 

 

 

Von Smallhausen

#11 Re: Reakce na petici

2014-10-07 13:50

#10: Soňa Paukrtová - Reakce na petici 

 Vítám myslící občany, moc nás tu zatím není... :(


Nepřihlášený uživatel

#12

2014-10-08 07:58

Pí.Paukrtovou ani náhodou,ta už nadělala škody!!!

Nepřihlášený uživatel

#13

2014-10-12 18:08

Jen debil bych chtěl mít kolem bydliště jaderný odpad !!!! Bohužel v Jablonci někteří politici nemají rozum a přesto je lidi volí. Nechápu to.
Nuklearni katastrofa

#14 Varujte lidi!

2018-07-27 03:09

#1: Miloš Zikmund - prdlajs 

Dobrý den četl jsem že chtějí postavit Jadernou elektrárnu v Jablonci a taky jsem ve snu dneska viděl jak hořela za Jabloncem a byl to nesmírný žár ve snu jsem viděl zbytky Jaderné elektrárny a jádra které hořely a taky zbytky traf od elektrárny u Jablonce nad Nisou ... hořel celý les u Jablonce této katastrofě musíme za každou cenu zabránit !!! A varovat lidi než se něco takového skutečně stane odpovězte mi prosím na e mail chci spolupracoovat na zrušení Jaderné elektrárny v Jablonci šiřte prosím tento sen co se mi zdál o katastrofě"!"