MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA


Nepřihlášený uživatel

#100751 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2017-01-12 20:21

#100750: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 To máš pravdu, možné je opravdu cokoliv, ale v Rusku se dosud vždy narazilo na "nepřekonatelný techický problém". 

Uvidíme, hluboké moře mají před sebou, stejně tak stovky plířů, zatím jim stojí jen technický "most" po ostrůvek v mělčině. 

Odhaduji tak 2022, že je první trochu reálné datum a i tak je to masakr, znamenalo by to stavět 29 pilířů za rok, tedy 2,5 pilíře za měsíc, což se jeví opravdu na hranici sovětských "odborníků" za předpokladu, že v průběhy stavby všichni neemigrují. Reálnější se tedy jeví otevření 2030 - 2035 a to už nejspíš Vláď Iljič nebude prezidentem, neb mu bude 83 let, ale je to sovětský člověk, Meresiev i bez nohou létal a Potemkin i vesnice stavěl a Lenin i blabohobit pro všechny zaváděl :-), jen přitom miliony sovětských lidí povraždil a shodou okolností zrovna těch, co by potřeboval na takové stavby.   

 


Nepřihlášený uživatel

#100752 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-)

2017-01-12 20:45

#100729: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-) 

    Žádná politická strana, ani volený zástupce, nenjsou schopni a to zvláště ne ve volebním klání, deklarovat své cíle tak, aby tato deklarace byla v kontextu plné reality naprosto pravdivá. Zástupci stran i jednotlivci tedy jednoduše prezentují vlastně propagandu. Tomu se nikdy nelze vyhnout a nedokážou to ani takové strany, jako je KDU, nebo TOP 09.  Propagandu, tedy ani tu ruskou, tedy není nutno automaticky stavět na jednu rovinu se lží. Propaganda je vlastě často vlastně jakýmsi jednostranným popisem jevů tak, aby tento popis vyvolal dojem, že propagandu tvořící subjekt má oprávněné nároky, či, dejme tomu, že se protistrana dopustila určitých křivd. Neznamená to, že žádné s těchto nároků nejsou oprávněné, ani to, že k žádným křivdám nedošlo. Propaganda není žádné sprosté slovo. Nebýt propagandy protistrany, lidé by se neměli jak dozvědět o žádné lumpárně vládců, jimž lidé například ve volbách jakkoli naletěli, jako by se tomu stalo tehdy, kdyby zvítězila v USA v prezidentských volbách madam Clintonová. Voliči v Česku to vyhodnotili tak, že u nich zvítězili argumenty pana Miloše Zemana. Vítězství Miloše Zemana v prezidentských volbách potvrdil Nevyšší správní soud. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Nepřihlášený uživatel

#100753 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-)

2017-01-12 20:57

#100752: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-) 

 Propaganda je vždy lží - třeba tady

Prezentovat o jaká řešení ve veřejném prostoru bude strana usilivat není propaganda ale propagace rešení. Pro voliče je momichodem velmi podstatné, zdali prezentované je vůbec realizovatelné a jak moc se shoduje se základním směřováním politické strany, podle toho mohou usuzovat, jestli program sestovali lidé alespoň trochu znalí reálného života ve veřejném prostoru, procesů, lhůt pro přijímání zákonů, rozpočtu státu a mezinárodního kontextu např. 

Nejvyšší správní soud naprosto jasně bez jakéhokoliv obalu konstatuje, že Miloš Zeman je lhářem a porušovatelem volebního zákona. To je naprosto jasné konstatování v roszudcích NSS viz. číslo jednací Vol 39/2013 - 51. 

Dále "soud má za to", že ono porušování neovlivnilo dostatečný počet voličů tak, aby protikandidát mohl ve volbách získat více hlasů - tedy nebyla splněna třetí podmínka pro zrušení voleb. NSS ovšem neuvádí, jak k tvrzení "soud má za to" dospěl - jakou použil metodiku pro výpočet lidí zasažených Zemanovým lhaním a porušováním volebního zákona, prostě "soud má za to". 

Ve svém textu dokonce přesně definuješ způsob kremelské propagandy (či obecně propagandy) postavené mnohdy na reálné události, které je následně dán lživý obsah, tedy je vytvořen propagandistický text a původní smysl (význam) události je propagandou (lží) zmanipulován.

Protože jsou projevy Miloše Zemana plné lží, je snadné je odhalit a také vidět souvislost mezi kremelskou propagandou a veřejným projevem Miloše Zemana.

Tedy si pleteš propagaci a propagandu.

Propagovat svůj názor na danou událost mohu a v argumentaci, proč si to myslím, ovšem nemůže být lež. Miloš Zeman např. celý projev o holokaustu a selhání elit postavil na naprosto jasné lži, abych uvedl jen jeden příklad. Letošní projev je zase postaven na lži, že Čína je největším investorem v Německu abych uvedl příklad druhý. Těžko řicí, jestli je Zeman stižen nějakou patologií, že nepřetržitě lže, nebo je to záměr. V obou případech to znamená, že je nezpůsobilý k výkonu ústavní pozice.  (Lhal nedávno ve Sněmovně o tom, že snižoval deficit rozpočtů v době růstu HDP v době kdy byl premiérem a to lže prosím poslancům této země)

Podobně, jako se stát stará o to, aby občané nejedli závadné potraviny a nepoužívali výrobky ohrožíjící jejich život (nemůže tomu ale zabránit), je potřeba, aby také zajistil místo, kde evidentně lživá tvrzení, ke kterým existuje primární zdroj dokazující lživotst tvrzení, byl pohodlně pro občana k dispozici se zárukou, kterou získává v situaci, kdy stát publikuje závadnou potravinu či závadný výrobek.

Producent lži se logicky může odvolat proti stanovisku státu, může to udělat u potravin i závadných výrobků, může takové označení řešit soudně, to má stále k dispozici (viz. např. rozhovor s redaktory Dtestu a počtu žalob, kterým jsou vystaveni)

Stát (tedy my občané) si nemůžeme navzájem připustit, abychom byli lží manipulováni natož lží, kterou požívá kremelská propaganda, která zpochybňuje demokratickou správu veřejného prostoru a vytváří dojem, že totalita byla (je) efektivnější správou (viz. např. Kmoníček na ČT24 kde vysvětloval přednost totality, že politik zůstává v pozici tak dlouho, že je větší předpoklad dokončení stavby např. dálnice).  Používá na to např. i takovou manipulaci, že okupace ČSSR Rudou armádou byla pomoc občanům. 

 


Nepřihlášený uživatel

#100754 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-)

2017-01-12 21:25

#100753: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-) 

 Naopak, v dnešní zlé a nebezpečné době je snad jediný alespoň trochu způsobilý být v této pozici, narozdíl od strnulých zakonzervovaných jezuitskokatolických mocichtivých grázlů, kteří se snaží původní evropskou kulturu dovést do záhuby. Vlastně touto tradiční kulturou extrémě opovrhují, což je z jejich mnohých výroků cítit na sto honů. Merklové, Halíkům, Jandům, Štětinům, Kocábům, Kalouskům a podobnému zlovolnému odpadu patří vyjadřovat soustavné opovržení.

 

 

 

  

  

 

 


Nepřihlášený uživatel

#100755 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-)

2017-01-12 21:31

#100753: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-) 

 Propagace....propaganda.....jak rychle a snadno přechází jedno v druhé. Je to pěkná hra se slovíčky.

 

 


Nepřihlášený uživatel

#100756 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-)

2017-01-12 21:34

#100754: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-) 

 Klidně se rochni ve lžích. Stát má povinnost ovšem zajistit, aby se v tom s tebou nerochnili druzí či aby druzí velmi rychle rozpoznali, že se rochniš ve lhaní. K tomu slouží vzdělání, to je dokonce smyslem vzdělání, oddělit ideálně pravdu od lži, pravdpodobné od nepravděpodobnéo a morální od nemorálního. 


Nepřihlášený uživatel

#100757 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-)

2017-01-12 21:34

#100753: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-) 

 Neumíte, jak sami tvrdíte, reagovat na argumenty protivníka dostatečně efektivně? No tak jste břídilové a to všude na západě. Banánová republika vás poráží v argumentaci? Tak jděte do háje.

 

 

 

 


Nepřihlášený uživatel

#100758 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-)

2017-01-12 21:36

#100753: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-) 

 Analogie se závadnými potravinami je naprostá a nepřijatelná blbost.

 

 


Nepřihlášený uživatel

#100759 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-)

2017-01-12 21:37

#100753: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-) 

 Opakuji, výraz "propaganda" není žádné sprosté slovo.

 

 

 

 


Nepřihlášený uživatel

#100760 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-)

2017-01-12 21:38

#100755: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-) 

 Ano politici jsou jistě v nepřetržitém pokušení požívat propagandu místo propagace a pro občana by mělo být jasným vodítkem, když politik spadne propagace do propagandy, že je nepřijatelný. 

U některých je to jasné, např. komunisté dělají jen propagandu - když mluvím v globálku o KSĆ, KSČM, jedliví komunisté se mohou pohybovat na hraně díky jakési vlastní vrozené zábraně otevřeně lhát, ale v konečném důsledku už podpis pod stanovami KSČ či KSČM, přestože jsou shledány v souladu s Ústavou, je samo o sobě hraniční jednání a název vlastně propaguje ideologii, která je zločinná. 

Jinde se to pozná hůře, pokud se samozřejmě nejedná o naprosto jasné příznivce dalších politických sekt, např. nacismu či neonacismu, tam platí totéž co pro politickou sektu komunistů, která se od dalších politických sekt ve svých důsledcích ničím neliší. 


Nepřihlášený uživatel

#100761 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-)

2017-01-12 21:41

#100756: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-) 

 Nikoli, Stát by měl primárně zajišťovat hlavně pořádek a dodržování rovnosti občanů před zákonem. Do toho, čemu lidé věří či nevěří by se absolutně míchat neměl, pokud by jejich víra negenerovala terorismus, jako je tomu dnes bohužel v hlavně v případě mohamedanismu.

 

 


Nepřihlášený uživatel

#100762 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-)

2017-01-12 21:42

#100759: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-) 

 To také netvrdím, je to forma záměrně manipulativního lhaní s cílem získat prospěch pro lež, typicky dokonce pro zločin (porušení ústavy, porušení volebních zákonů, získání moci lidmi, kteří chtějí moc zneužívat, atd.)


Nepřihlášený uživatel

#100763 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-)

2017-01-12 21:44

#100753: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-) 

 Problém z roku 68 se ovšem váže také na dohody z Jalty, na to se velice rádo zapomíná.

 

 

 

 


Nepřihlášený uživatel

#100764 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-)

2017-01-12 21:46

#100753: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-) 

 Nejvyšší správní soud vyslovil ovšem konečný verdikt a to ten, že volby platí.

 

 


Nepřihlášený uživatel

#100765 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-)

2017-01-12 21:48

#100762: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-) 

 To co tvrdíte je spíš jakési pokřivení původního pojmu. Nebo snad máte v právním řádu nějakou klausuli o nezákonnosti propagandy?

 

 


Nepřihlášený uživatel

#100766 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-)

2017-01-12 21:51

#100761: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-) 

 Úlohy státu se jistě dají vyjmenovat a dokonce v průběhu času se mírně mění a především se mění objem veřejného prostoru, který je spravován politiky - to je úžasné na demokracii.  

Stát jsou občané, jak jistě z Ústavy víš, tedy nikdo z nás by nechtěl mít za souseda člověka, který věří lžím, může se to stát životu nebezpečné. Komunista věřící lžím, že jej jeho zaměstnavatel vykořisťuje, se lehce může stát vrahem, pod vlivem takové lži, taková je zkušenost s komunisty. 

Tedy my občané jsme se dohodli, že se budeme vzdělávat, abychom takovým lžím nepodléhali.  Dokonce jsme se pod vlivem komunismu a nacismu dohodli, že v Evropě není možné propagovat nenávistné ideologie. 

Tedy úloha státu je i poskytovat vzdělání a dokonce je zkušenost, že je potřeba lidi vzdělat alespoň základně a tedy je základní školní docházka povinná - dohodli jsme se na tom. Díky i takto malému vzdělání, tedy naučit se číst, psát a trochu ovládat matematiku, je větší naděje, že takový člověk nepodlehne lži, že jeho zaměstnavatel, jej vykořisťuje. 

Víra a víra ve lži jsou dvě opravdu zásadně rozdílné věci. Další fází je ještě prosazování lží. Tam už nastává ona nebezpečná fáze vedoucí k znárodňování a vraždění zaměstnavatelů, jak už bohužel zkušenost existuje. 

Tedy úloha státu je i poskytovat informace tom, že se veveřejném prostoru šíří lži, identifikovat, prokázat, že jsou to lži a to poskytnou efektivně občanům, proto existují způsoby i nástroje - jsou dokonce uvedeny v zákonech jak občany informovat.

Způboby šíření lži se ovšem vyvíjí stejně jako se vyvíjíme my i vše kolem nás.

Ve školách (mohou být i soukromé, podléhají kotrole státu) se vzděláváme - říkáme si pravdu a především, učíme se jí pečlivě rozpoznat. Např. mám-li vyřešit slovní úlohu, musím nalézt pravdivá tvrzení ve slovní úloze a ta použít pro řešení, pokud se nechám složitější, záměrně manipulativní slovní úlohou zmást, nerozpoznám pravdu, dojdu ke špatnému výsledku. 

Totality typicky ve školách lžou především v dějepise, přes který manipulují s vědomím občanů totalit. Jejich manipulace dokonce do jisté míry narušuje celý proces vzdělávání - říká se tomu kulturní deprivace, neboť záměrně znemožňují lhaním o historii, aby se posluchač zorientoval v časové ose hístorických událostí a tak také svůj život zadadil o patřičného kontextu událostí. 

 


Nepřihlášený uživatel

#100767 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-)

2017-01-12 21:57

#100765: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-) 

 Např. Ústava říká, že se občané musí jednat s odpověností vůči celku, tedy šíření manipulativních lží pro získání prospěchu pro zločin (propagandy) je v rozporu s Ústavou. 

Šíření poplašných zpráv, tedy typický projev propagandy, je trestným činem. 

Stejně tak dokonce propagace ideologií potlačujících práva a svobody občanů, tedy ideologií které jsou v rozporu s Všeobecnou deklarací lidských práve a to proto, že je s tím v Evropě po rozpoutání II. světové války společně Hitlerem a Stalinem velmi špatná zkušensost (velmi mírně řečeno). 

Popírání (šíření lži, že se tak nedělo) komunistického a nacistického genocidia je taktéž trestným činem.

To jsou jen příklady. 


Nepřihlášený uživatel

#100768 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-)

2017-01-12 22:01

#100764: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-) 

 Rozsudek platí jako celek, platí volby a platí i veškerá další konstatování v rozsudku tedy, že je Zeman lhářem a porušovatel volebního zákona platí naprosto stejně jako to, že se nebudou volby opakovat, neboť míra lhaní a porušování volebního zákona je taková, že není splněna ona třetí podmínka pro zrušení voleb. 

Tedy platí, že Miloš Zeman je zvoleným prezidentem, je lhářem a porušovatelem volebního zákona, tak to konstatuje NSS. 

Tato petice tedy správně požaduje, aby Zeman sám zvážil, jestli v takové situaci může být prezidentem. Já se domnívám, že jeho působení v pozici a jeho další a další vršení lží, jej diskvalifikuje z výkonu ústavní funkce. On si to zjevně nemyslí, když v ní setrvává, nebo je tu druhá možnost, nevěří, že je lhářem. 


Nepřihlášený uživatel

#100769 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-)

2017-01-12 22:14

#100767: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-) 

Mám ovšem obavy, že se přímo nepoužívá výrazu "propaganda".

 


Nepřihlášený uživatel

#100770 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-)

2017-01-12 22:18

#100767: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-) 

 Nemyslím si, že by Rusové šířili přímo hitlerovskou, či marxistickou propagandu v dnešní době.

 

 

 


Nepřihlášený uživatel

#100771 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-)

2017-01-12 22:19

#100769: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-) 

 Třeba zde. 

Zákony popisují jednání, kterého se dopouští osoby, dělající propagandu. Jestli zákon zná vymezení slova propaganda to si jist nejsem, je to ovšem pravděpodobné, když je toto slovo v zákoně použito. Řekl bych, že budou judíkáty pracující s tímto pojmem. 


Nepřihlášený uživatel

#100772 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-)

2017-01-12 22:23

#100767: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-) 

    Vaše teze, že II.světová válka vznikla kvůli Hitlerovi se Stalinem dohromady je hodně omezená. Vlastně je Úpně pitomá. Tato vaše teze není ani to, co by se dalo nazvat "propagandou",  protože je to naprosto jednoduše úplná blbost.

 

 

 

 


Nepřihlášený uživatel

#100773 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté

2017-01-12 22:25

#100771: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-) 

 Jestliže si nejste jist, tak netvrďte hlouposti. Muselo by to být přímo v zákoně použito, aby jste mohl tvrdit, že propaganda je nezákonná lež.

 


Nepřihlášený uživatel

#100774 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-)

2017-01-12 22:32

#100766: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-) 

 Proto to dnes stát dovedl do takové fáze, že náše školství generuje z velké části nepoužitelné lemply. Úroveň vzdělání a vědomosti žáků dost i pokulhávají oproti lidem vzdělávaným za socialismu a to v mnohých parametrech. 

 

 


Nepřihlášený uživatel

#100775 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-)

2017-01-12 22:40

#100770: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cesty Vládi Iljiče jsou klikaté :-) 

 To, že přecházíme k diskusi co je předmětem a cílem propagandy. Já např. mohu vyjádřit názor, že videa i v této diskusi, líčíci Rusy jako běť na Ukrajině, jsou jakousi kombinací komunisticko nacistické propagandy. Nikoho nenutím s tím souhlasit. 

Co je ale společné pro kremelskou propagandu je zpochybňování demokracie, relativizace hodnot, proto je také možné Zemana zařadit mezi kremelské propagandisty s jeho lhaním, zpochybňováním demokratických institucí a hodnot vyznamenáváním komunistů, StBáků a dkonce ministra komunistické vlády, která řídila StB. 

Tedy abych odpověděl, může být jisttě v určitých situací použity zavedené principy a tremíny, jinde ne propaganda sofistikovanější a útočí primárně na zpochybňení demokracie Robejšek, Trump, Zeman, LePenová......

Společného je pro komunisty i nácky, propaganda silné ruky, která všechno vyřeší a i to vlastně vyskytuje, vše v takové soft podobě.