MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Martin

#33901 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-01-20 23:25

#33893: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Je velice špatné, že si nedovedete představit, že v dnešní době někdo pracuje za minimální mzdu. Ač se to mnohým zda nemožné, tak je to bohužel pravda. Kraje jako Moravskoslezský nebo Ústecký se takovýmito lidmi jen "hemží". A tito jsou rádi aspoň za tuto almužnu, se kterou vychází každý měsíc do poslední koruny. Podívejte se třeba na nabídky práce. Najdete tam v těchto krajích desítky pozic se mzdou 10000-12000 ,- hrubého. A znám spoustu lidí, kteří za tyto peníze dělají. A na tohle navazuje i třeba porodné na druhé dítě, kterým těmto lidem dovolí mít děti. Konečně i toto je třeba spjato s populací. Průměrný věk se zvyšuje, proto je zapotřebí motivace a ta je v porodném. ODS a topka zavedli raději důchodové pilíře, které nějak neřeší to, co je teď, ale budoucnost. Ale důchodci jsou zde mezi námi stále a žijí mnohde s nižším příjmem, než mají výdaje. Ma babička před smrtí pobirala důchod 11400,- výdaje na bydlení měla 9500,- moc peněz nezůstalo na jidlo a léky. Takže z mého hlediska důchody je třeba zvedat, inflace neinflace!!! A ano, dávky na bydlení by musela řešit každá vláda, jen tato místo slibů a keců začala jednat. Zkuste opravdu třeba kouknout na nabídky práce, možná vám to otevře oči, když se podíváte na všechny obory. A třeba zjistíte, ze ta milá servírka, která vás minulý týden obsluhovala ma měsíčně 12000,- hrubého. Je to jen příklad, nevím, kde žijete

Martin

#33902 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-01-20 23:37

#33898: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Bohužel se nemohu omluvit, jelikož politika vlády pana Nečase nebyla politikou nižší třídy. Stejně tak, jako nebyly vlády předchozí. Vidíte jen průměrný plat v ČR, ale kolik lidí na něj dosáhne? To již neřešíte. Dnešní vláda se aspoň snaží nižším třídám pomoci. Romům konečně nebudou chodit složenky s částkami i trojnásobnými průměrného platu a peníze se použijí pro ty, kteří je opravdu použijí a neždímají náš stát.

Zeman, jo ten se ma..

#33903 Zatraceni americani average wage= prumerna rocni mzda.

2015-01-20 23:42

#33901: Martin - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Martine pro nektere lidi je to opravdu tezke jak sehnat sousto do ust. Reaguji na Vas komentar aby si ctenar  mohl udelat jakysi obraz urovne ceskeho blahobytu......

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_average_wage

 


Nepřihlášený uživatel

#33904 Re: Zatraceni americani

2015-01-20 23:49

#33903: Zeman, jo ten se ma.. - Zatraceni americani 

 Kde jsou rusaci?   Asi v ...( vulgarni  slovo) Vim ze vetsina z Vas ovlada anglictinu presto ale bych vysvetlil ze ta spodnejsi charta znaci prumerny mesicni vydelky v dolarech v urcitych statech tam uvedenych.


Nepřihlášený uživatel

#33905 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-01-20 23:58

#33901: Martin - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Nikoliv tato vláda doposud neudělala nic navíc, co neudělal jiná vláda a co horší, co by nedělala vláda Nečase už v roce, kdy jí nahradila banda komunistů soudruha Rusnoka. 

To, že je někdo ochoten pracovat za minimální mzdu a že jí někdo nabízí, je věc velmi podivná a svědčí to o tom, že systém minimální mždy je vlastně zaveden jen z důvody výběru sociálního a zdravotního pojištění, nikoliv proto, aby chránil občany. 

Ten kdo nabízí práci za minimální mzdu by mi byl jako zaměstnavatel velmi podezřelý. 

Co se týče důchodů a nákladů na důchodců, nepochybuji o tom, že to nemají jednoduché, také mám rodiče v důchodovém věku, byť si uvědomuji jejich výjímečnost, kdy jsou schopni přes svůj vysoký věk stále pracovat a tedy si zajistit své potřeby důstojně prací, myslím si, že stát je k těm, kdož tak činit nemohou velmi ohleduplný. Náš "domov důchodců" je v podstatě plný lidí o deset a více let mladších, než jsou moji rodiče. 

Milá servírka v ČR je poněkud porotimluv. Milá servírka je v Rakousku, Italii, Německu, Anglii, Irsku atd. ale v ČR nic takové prakticky neexistuje a řekl bych, že i to má svůj důvod v její mzdě. Logicky při vší úctě ke všem milým servírkám. 

Já mám zkušenost, že lidé v ČR, kteří se kdy ucházeli o práci vlastně nechtěli práci, ale zaměstnání. Přečetl jsem stovky žovotopisů při výběru zaměstnanců a bohužel z jedné stovky je skutečně zaměstnantelný jeden, přesto i ostatních 99 najde práci, což je pro mne vlastně záhada. Mluvím o vysokoškolácích. 

Není pravda, že by vláda Nečase nic nedělala a to především proto, že v době krize měla tato vláda 7 % nezaměstnaných, což jak jsem již psal, je pro mnohé státy snem i v době konjunktury a co více, přibrzdila zadlužování a snížila deficity sátních rozpočtů, aniž by došlo k nárůstů šedé ekonomiky, aniž by došlo k zvýšení nezaměstnanosti, aniž by došlo zastavení rozvoje ekonomiky. 

Znovu, byl to právě Zeman, kdo zadělal na obrovské problémy tohoto státu a to oposmluvní změnou mandatorních výdajů státu tak, že se prakticky žádná další vláda nemohla obejít bez deficitního financování, aniž by došlo k sociálnímu otřesu. 

Byl to Miloš Zeman, kdo vyloženě "projedl" celé jedno děsivé čtyřleté zadlužování. Nejodpornějším asociálním jednáním je zadlužovat chůdé, to přesně Miloš Zeman udělal. Při pohledu na stav Estonska dnes, které platí Eurem a na nás a co tu Zeman vyváděl, je skutečně s podivem, že to nevidíte. 

Zemanovi nic nebránilo stavět dálnice, opravovat silnice, udělat pořádek ve zdravotnictví, atd. atd., ale nic z toho neudělal, masivně zadlužil stát a tento dluh se objevil ojediněle v růstu DPH, tvořeném právě spotřebou. Proč najednou tedy Zeman má starost o "chudé"? Nic takového ve skutečnosti toti vůbec nemá, pokud by měl, měl k tomu příležitost jako premiér. 


Nepřihlášený uživatel

#33906 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-01-21 00:09

#33902: Martin - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Co si představujete pod pojmem "nižší třída"? Jak se taková věc pozná? 

Čím chcete všechna tvrzení z tohoto příspěvku doložit?

Važte člověče slova o složenkách na trojnásobné průměrné platy. Váš přístup v této věci opravdu koreluje s "rasismem" Miloše Zemana, kterého je bohužel skutečně možné charakterizovat velmi tvrdě jako koministicko nacistickou zrůdu. (k moci se dostal lhaním jako komunisté čí náckové a moc zneuživá což je zrůdné)

Vy jste se vyjádřil sprostě o vládách minulých a přitom sám tvrdíte, že ekonomice nerozumíte, tedy se prostě především vládě Nečase, která tento stát provedla světovou krizí omluvte za vaše sprosťárny nebo prokažte, že víte o čem mluvíte, např. na rozboru makroekonomických údajů, které jsou v konečném důsledku určujících pro vládu z hlediska ekonomické správy země. 

Je zvláštní, že do Zemana vkládáte takové naděje, když to ale byl právě Miloš Zeman, kdo tu musel "přikrýt" dle vás vlády, které to tu "váš vulgární výraz"? Proč tedy Klause nepohnal před soud, když byl v pozici premiéra? Proč s ním oposmluvně kupčil? Proč masivně zadlužoval tento stát, kde jsou ty stovky miliard? Kde jsou dálnice? Kde jsou silnice? Kde jsou opravená města? Vzpomínáte si na něco, by Zeman začal a dokončil? Vzpomínáte si na něco co začal a mělo to nějaký efekt? Kde je železniční rychlostní koridor? 

Místo toho mu dnes věříte ty jeho fantasmagorie? 

Prostě se omluvte za ty vyše sprosťárny na adresu Nečasovy vlády a berte jako dobrý základ. 

Následně se postarejte o nápravu vaší volby a učiňte vše proto, aby se zločinecká banda co nejdříve odporoučela z Hradu. 

 

 

Martin

#33907 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-01-21 00:19

#33905: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Omlouvám se, ale odmítám s vámi dále diskutovat. A důvody jsou jednoduché........ Jste až příliš zahleděn do své pravdy a nechcete vidět pravou realitu. Věřte nevěřte, i v našem státě je spoustu milých servirek, které přes výmysly hostů chodí do práce s úsměvem a i když mají někdy své hosty chuť někam nakopat a s prací seknout, tak to neudělají. Mají totiž obavy ze ztráty příjmu. Zatím co vy budete stále hájit ODS a topku a nekonstruktivními řečmi dokola omýlat svou chybnou pravdu, tak já uznám, že Zeman byl jeden z viníků tak vysokého státního dluhu, jelikož to ví každý. Ale nikdy neuznám politiku ODS a top a nikdy se za výroky proti těmto politickým stranám nemluvím!!!!!


Nepřihlášený uživatel

#33908 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-01-21 00:31

#33902: Martin - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Ještě tedy, co si představujete pod pojmem nižší třída? Jsou to ti, kteří neplatí daň z příjmu z důvodu jejich nízkých příjmů? Kdo to je? Jsou to příjemci sociálních dávek? Jsou to ti, kdož mají základní vzdělání? Kdo to vlastně má být "nižší třída"? Podle čeho poznám takového člověka na ulici? 

A vy chcete diskutovat o budoucím prezidentovi? Proč vlastně? Vy jste hrdým příslušníkem nížší třídy? Jste nad jako v Indii nedoktnutelní? 

Medián mzdy za celou čr je vcíe jak 22 000,- kdy průměr je 25 000,-, tedy 50 % zaměstnanců má nad 22 000,- a přesně také 50 % zaměstnanců má pod 22 000,-. 

Přičemž pouze 5 % zaměstnanců má mzdu těsně nad 10 000,- korunami. 

Tedy co tu zaše řešíme? Zase nějaké lži Miloše Zemana, že je tu pro "dolních" 10 mil. lidí a má vedle sebe takové devianty jako Mynář a Nejedlý na kterých pozitivního není opravdu vůbec nic? 

Demokracie je úžasná v tom, že je to život sám, který není dokonalý, umírá se na něj a přenáší se jak pohlavní nemoc, ale stojí za to jej žít a to bez ohledu na příjem. Bohatý je ten, do více vydělá než utratí a tato šance je dána v demokracii v Evropě skutečně každému, řekl bych. Co je podstatné, není k takvé věci potřeba komunista Zeman na Hradě, naopak je nutné, aby obsazení ústavních pozic bylo v souladu s Ústavou, tedy byli v ních jen a pouze demokraté. 

 


Nepřihlášený uživatel

#33909 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-01-21 00:43

#33907: Martin - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Omluvte se především vládě Petre Nečase za vše sprostoty. To je podstatné. 

To, že tady vykřikujete, že chcete diskutovat a v momentě, když nemáte argumenty se omlouváte a přitom mne nevybíravě napadáte z neobjektivity je skutečně velkou lidskou ubohostí. 

Já nepochybuji o tom, že to všíchni v životě máme těžké. Platí to o každém, nikoliv jen o jakési "nižší třídě". Všichni to máme těžké, vy máte představu, že existuje skupina lidí, kteří to mají snažší, protože mají vyšší příjem. Tedy neváhejte a pracujte tak, jako ti kdož mají tento vyšší příjem. Za svůj život jsem potakl vskutku velkou řádku lidí, kteří chtěli dělat to co já, ale znám jen jediného, který to skutečně dělal. Ostatní chtěli můj příjem, nikoliv mojí práci, velmi zvláštní, ten jediný chtěl mojí práci a příjem dostal jako bonus. 

Miloš Zeman nikdy v životě nevyprodukoval ani korunu daní, nikdy v jeho prašovém prochlastaném a prohuleném životě tento člověk nepracoval v komerčním sekteru, vždy od svého narození až do své smrti naše daně jenom a jenom spotřebovává. Nikdy nikoho nezaměstnala, nidky neměl starost o to, co tento člověk bude dělat, jak mu zajistí práci, aby mu následně za práci mohl zaplatit a vy tohoto člověka spoludopravíte do pozice absolutně beztrestného a ještě drze sprostě mluvíte o vládě Petra Nečase, kterou Zeman v době její krize pomáhal ničit, přestože to byla vláda, která tuto zemi provedla krizí s nezaměstnaností, která byla o celá 2,5 % nížší než měl Miloš Zeman v době, kdy byl premiérem. 

Sdělte laskavě co vlastně po vládě chcete, aby všichni měli 25  000,-?  Co vlatně po vládě chcete, aby vám přidělila byt? Nebo snad chcete, aby servírce zajistila, že se na ní hosté ubdou smát, když jim prinese jídlo, které se nedá jíst? Co chcete po vládě, napište to? 

Řekl bych, že pak vyjasní, že chcete komunismus. Problém je v tom, že komunisté a náckové jako je Miloš Zeman mají plnou pusu toho, jak vše vyřeší, ale zatím svět vždy uvrhli do děsivých krveprolítí, což bohužel platí dne i Ukrajině. 


Nepřihlášený uživatel

#33910 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-01-21 00:46

#33907: Martin - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Je zvláštní, že nemáte argumenty, nechcete diskutovat, požadujete přitom korektní nevulgární diskusi, ale přitom se vládě, o které jste mluvíl vulgárně, se omluvit nechcete. 

A vy skutečně chcete diskutovat o tom, kdo má být prezident? Proč, když nejste schopen obhájit svojí vulgaritu a ani se nedokážete za ní omluvit, když nemáte argumenty proto jí používat? Jaký má v takové situaci vlastně smyl váš náhor na to, kdo má být prezidentem? 

Martin

#33911 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-01-21 00:51

#33908: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Zde nabídky práce pro číšníky a servírky v moravskoslezském kraji

https://m.prace.cz/hledej/?srch%5Blocal%5D=R277469&srch%

Když si je postupně otevřete, zjistíte, že u prvnich 20 inzerátů není přesáhnutá mzda 13000,- a to je vše v hrubém. U prvních dvou nebo tři není uveden plat vůbec.

Chcete další profese? Kuchař, pekař, cukrář, řidič. Mám pokračovat?

Jste přesně jako Kalousek, ten taky jen žvaní o průměrech, ale víc jak dvě třetiny Čechů nedosáhne ani na ten váš medián. A když, tak jedině díky tomu, že mají dvě zaměstnání


Nepřihlášený uživatel

#33912 Re: Zatraceni americani average wage= prumerna rocni mzda.

2015-01-21 01:02

#33903: Zeman, jo ten se ma.. - Zatraceni americani average wage= prumerna rocni mzda. 

 Co si vlastně představuje pod pojmem blahobyt? 

Osmi hodinovou pracovní dobu? Příjem nad průměrnou mzdou, nebo na 40 000,- nebo nad 100 000,-? Více jaké množství práce a kolik lidí je potřeba odřídit, "přimět" k práci, aby jedinec který tak činí úspěšně mohl dostat od zaměstnavetele 100 000,-? Máte takovou představu, co lidé s takovým příjmem dělají? 

Není známkou blahobytu země - velmi vysoká míra bezpečnosti dospělých i dětí volně se pohybujících po městech, dostatek volného času na to, aby jej mohli trávit s svými dětmi a mohli jim předávat své znalosti, relativně velmi dobrý zvělávací proces, který dokonce mnohým umožňuje získat zaměstnaní kdekoliv napříč celou Evropou či dokonce napřič celým světem, není to náhodou např. to, že si může regulovat výdaje tak, že odpovídají jeho příjmů a přitom stále zajistí pro své děti důstojné prostředí pro jejich rozvoj a případný budoucí úspěch a štěstí v jejich dospělém životě? 

Máte pocit, že něco z výše uvedeného v  této zemi nejde? 

Já mám bohužel pocit, že Miloš Zeman usiluje o to, aby mnéhé opravdu nešlo. 


Nepřihlášený uživatel

#33913 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-01-21 01:12

#33911: Martin - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Já o žádných průměrech nežvaním. jasně dokldám, že mírně nad 10 000,- má 5 % populace a meidán je 22 000,- tedy 50 % lidí má nad a 50 % lidí má pod, přičem ti, kdo mají pod medián praktcky neplatí daň z příjmu, tedy státu neodvádí žádné daně. Ty odvádí pouze a jen jejich zaměstnavatel. 

Jak jste přišel na to, že 2/3 nedosáhnou na medián? 

Brání někdo servírce se zvdělat a jít dělat něco jiného? 

Znovu co po státu chcete, aby všichni měli onu průměrnou mzdu 25 000,-?  Pomohlo by to něčemu? Zajistí vám to Miloš Zeman na Hradě? Povede to snad ke štěstí vašemu a vaší servírky? Kdo může za to, že není schopna dělat nic jiného než servírku? Případně kdo může za to, že chce dělat servírku, ale neche mít takový plat? 

Zrovna se dívám, co nám "zajistll" soudruh Miloš Zeman. v roce 2001 růst HDP 3,1 % a výdaje na konečnou spotřebu 3.0 %, tedy to co si půjčil, to rozdal a to se spotřebovalo. Super, jen zbyl ten gigantický dluh a to je stále dokola pořád dokola nic nic nic, jen to, že se skutečně musí pracovat, aby měl člověk příjem 100 000,- se jaksi nechápe. 

Martin

#33914 Re: Re: Zatraceni americani average wage= prumerna rocni mzda.

2015-01-21 01:18

#33912: - Re: Zatraceni americani average wage= prumerna rocni mzda. 

 Pro mnohé lidi to opravdu nejde!!! A nechápu, jak můžete s ledovým klidem tvrdit, že to jde. Mnozí totiž musí pracovat od rána do večera, aby své rodině zajistili obživu a přitom nejsou se mzdou o moc výše nad minimální mzdou


Nepřihlášený uživatel

#33915 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-01-21 01:23

#33911: Martin - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Zdá se vám, že se tito lídé mají hůře než za komunistů? Podle čeho usuzujete? 

Dělník měl 1 200,- hrubého po vyučení. Dokonce i s maturitou to nebylo lepší a to ani v intelektuálně již poměrně náročné profesi např. udržba NC strojů či intelektuálnější profesi libovlného "středního" technika či administrativy. 

Trochu zajímavější to bylo v momentě, kdy daný člověk již řídil lidi, na to již ovšem potřeboval vysokoškolské vzdělání, které komunista logicky neumožníl každému. Technické ud určité doby skoro všem, ale např. právní či ekonomické dokonce i jěn několik let před rokem 1989 jen vyvoleným komunistickým dobře prověřeným dětičkám. 

Dnes hrubě řečeno je vše 10x dražší, byť to neplatí všude a ve všech krajích. Ve Středočeském je byt v ceně 2 mil. korun, což je desetinásobkem doby za komunistů, když si jej postavil družstevní svépomocí, ale jsou regiony kdy tutéž kvalitu bytu koupíte i pod 1 mil. korun. tedy cena není 10x ale "pouze" 5x, přestože servírka má stále 10x více, než by měla za komunistů. 

To je základní potřeba. Komunisté to ale dělali fikaně, všichni měli stejně a byty přidělovali komunistům z daní všech. 

Toto nějak dokáže zlepšít soudruh parta tří volů Babiš, Bělobrádek, Sobotka? 

Není to spíše tak, že se o sebe musíme postarat sami? 


Nepřihlášený uživatel

#33916 Re: Re: Re: Zatraceni americani average wage= prumerna rocni mzda.

2015-01-21 01:27

#33914: Martin - Re: Re: Zatraceni americani average wage= prumerna rocni mzda. 

 Kteří mnozí? Jasně je to 5 % populaci a tito mají nárok nejen na dávky na bydlení, ale dokonce mají i zápornou daň z příjmu, tedy je jim automaticky naopak dopláceno, přitom vlastně žádnou daň nezaplatili. A takové vládě vy mluvíte jako aosiální, které toto trpěla či dokonce zavedla? 

Co s tím ještě více chcete dělat? Nabízet rekvalifikace, zaplatit je, v době kdy jsou nezaměstnnaí jim platit jejich životní potřeby? Co ještě je potřeba dělat? Co by jakákoliv vláda měla dělat? A co si slibujete od komunsiticého nácka Zemana na Hradě? 

Martin

#33917 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-01-21 01:30

#33913: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 A kdo vás poté bude obskakovat v restauraci? Když se mají lide, kteří mají nízký plat vzdělat, tak kdo bude poté dělat jejich práci? A kdo všechny ty lidi, kteří si zvednou kvalifikaci poté zaměstná??? Vidíte to všechno nějak moc snadno. A co poté provozovatelé restaurací? Když nebudou mít pracovní sílu, tak jak budou vydělávat peníze? Co třeba pekárny? Kdo vám bude péct pečivo a kdo vám ho doveze do obchodu, aby jste měl co jíst? A kdo to v tom obchodě poté dá do regálů? Vy to nechcete vidět z téhle stránky a to je špatně. Vláda by měla pozvedat životní úroveň, to Nečas a spol nedělali. Asi tak nějak to vidím já. Pokud to nechcete vidět, tak jste jen arogantní člověk zahleděný do sebe


Nepřihlášený uživatel

#33918 Re: Re: Re: Zatraceni americani average wage= prumerna rocni mzda.

2015-01-21 01:33

#33914: Martin - Re: Re: Zatraceni americani average wage= prumerna rocni mzda. 

 Co je to za odporně vágní termín "mnozí"? Je to 1 %, 10 %, 90 %, kolik to je? Máte představu, kolika lidí se to týká a především máte představu na jaké dávky a jak vysokou zápornou daň z příjmu tito lidé mají? 

Je zvláštní, že to platí ta dle vás naprosté minorita s "vysokými příjmy". Co je to vysoký příjem, také jaksi se neobtěžujete definovat a také nenapíšete přesně o jaké množství lidí se jedná. 

Mám pocit, že jste Miloši Zemanovi uvěřil jeho lži a nyní si nechcete přiznat, že lhal. 


Nepřihlášený uživatel

#33919 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-01-21 01:39

#33917: Martin - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Brání něco těm "dle vás nespravedlivě oceněným lidem" tu práci nedělat? Máte pocit, že tu někdo intrikuje, aby tito lidé tuto práci museli dělat? Máte pocit, že při této práci nemohou žít důstojný život? 

Pokud bude cena práce v restauraci vyšší, bude muset být i cena služeb vyšší, což se logicky musí projevit na menším počtu konzumentů. Co s tím mám dělat, mám jako stát nakázat, by lidé chodili do restarací a nevařili si doma lepší jídlo, proto aby servírka měla práci? Máte pocit, že to parta tří volů zařídí? Nebo snad máte pocit, že to zařídí komunisté? 

Za bolševika se v restaracích prakticky nejedlo, bylo to děsivě drahé a jen se tam chlastalo, ale i to bylo realtivně drahé, povo za 2 Kč při mzde 1 200,- korun bylo vlastně dosti draý špás. 

Pořád jste nenapsal co po státu chcete? 


Nepřihlášený uživatel

#33920 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-01-21 01:46

#33917: Martin - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Jak by vláda měla "pozvedat životní úroveň"? Co si pod takovou větou mám představit? 

Má každý rok vyhlásit o kolik se má zvednout mzda např. s ohledem na inflaci? Dělá to u důchodů, má to tedy dělat i v komerční sféře? Do jisté míry to dělá ve sféře nekomerční? 

Má nařídít hospodským, aby na stůl dali ubrusy?

Nečasova vláda měla nízkou inflaci, tedy občané nepřicházeli o úspory, měla nízkou nezaměstnanost - tedy občané měli dostatek příležítostí pracovat a tedy důstojně si vydělávat na život, snažila přes propad v příjmech státu zajist, aby se stát nezadlužoval a co více, jen tento její krok masivně zlevnil správu dluhu, neboť ČR dostala velmi dobré hodnocení spolehlivosti, přitom by stačilo vskuku pár slova, aby vše bylo jinak. 

Babiš za rok nedokázal nic, náš rating nezlepšil ani o znaménko. Divné, když je to takový ekonomický "genius". 


Nepřihlášený uživatel

#33921 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-01-21 01:50

#33917: Martin - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 "Vláda by měla pozvedat životní úroveň, to Nečas a spol nedělali. Asi tak nějak to vidím já. "

Co si mám představit pod pojmem "asi tak nějak to vidím já". Jak "asi" a "tak nějak"? Co to je, umíte to psat? 

Co by vláda měla dělat, abyste to "tak nějak viděl"? 

To je skutečně děsivé. Vy cosi chcete, ale nevíte co a myslíte si, že vám to zajistí komunistický nácek Zeman s StBákem Babišem, svazákem Sobotkou a blbem Bělobrádkem. 

Já alespoň přesně vím, proč je Zeman komunistickou nacistická zrůda a také bezpečně vím, že jste mluvil sprostě o vládě, která nás provedla krizi s nezaměstností na úrovni cca 7 %. 


Nepřihlášený uživatel

#33922 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-01-21 01:52

#33917: Martin - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 "Pokud to nechcete vidět, tak jste jen arogantní člověk zahleděný do sebe"

Napište mi nejdříve, co nevidím či dokonce nechci vidět, než mne nazvete arogantním a zahleděným sám do sebe. 

To je potřeba udělat, pokud si to přečtu, mohu teprve následně říci, jestli to skutečně nevidím, nebo si zase "tak nějak" cosi vymýšlíte nejen o mé osobě. 

Martin

#33923 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-01-21 02:02

#33920: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Radši si představujte jak zase vládne ODS a top v čele s Nečasem, že vše byl jen špatný vtip a prezidentské volby vyhrál pan Schwarzenberg. Už slyším vaše chrochtání blahem. Jen vás žádám o jednu věc, pokud nezměníte pohled na celou věc a to že potřebujeme lidi v oborech, které nedají vydělat tolik, kolik si vy myslíte že se vydělává, tak prosím nereagujte. Mne vaše postoje velice uráží, i když se řadím mezi lidi s průměrným celostátním měsíčním výdělkem. A to hlavně proto,  že si vážím všech pracujících lidi, což se o vás říct nedá!!!

Martin

#33924 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-01-21 02:06

#33922: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 OK a pročetl jste si nabídku práce, kterou jsem vám poslal v jedné z odpovědí?


Nepřihlášený uživatel

#33925 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-01-21 02:08

#33917: Martin - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Už teď vám mohu sdělit, jak to bude vypadt za 3 roky, až bude vláda tří volů končit, byť nepředpokládám, že to dokáží doklepat, ANO se pravděpodobně dřív rozpadne. 

Servírka bude mít v lepším případě mzdu vyšší o inflaci v lepší případě mírně nad inflaci, ale nikoliv o 10 % nad inflaci.  Služby v restaracích, pokud poroste HDP zdraží o 5-10% nad inflaci. Pokud neporoste HDP či se ubde potáce na růstu 1-2 % zdraží o 5 % nad inflaci. 

Co se tu ale změní radikálně, to bohužel bude dluh ČR, který masivně naroste, neboť občané budou s vládou již tento rok nespokojeni, neboť žádná skutečná změna nenastane a vláda (především socani s ANO ) se budou snažit to ´"nějak vyřešit" a to nějak už tu předvedli mnozí před nimi, přeborníkem je komunistický nácek Miloš Zeman, tedy masivně zadluží tento stát a tento dluh "rozdají" aby alespoň udrželi nezaměstnansnost na přijatelné úrovni. 

A vy tu za 3 roky bude psát, že "tak nějak jste očekával více" aniž byste napsal co více jste vlastně očekával :-)

My, kdož víme jak to bude, můžeme na této věci masivně vydělat, neb budeme vědět, kam máme "investovat", kde poplynou miliardy od státu a kde je bude možné získat relativně bezpracně, např. na vzdělávání nezaměstnaných a nejspíš i nezaměstnatelných servírek.