MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA


Nepřihlášený uživatel

#91351 Lidovci snad postupně opět nacházejí směr a důstojnost. Dokonce i Duka ....

2016-08-23 06:36

 

..svojí účast na večeři s čínskými milicionáři na Hradě doprovodil vysvětlujícím dopisem, který předal Xi pingpongovi. 

 

Festival rektálního alpinismu

Pavel Svoboda
29. 03. 2016 | 10:25
Přečteno 5565 krát
Svobodně nadáváme na EU, která nám do rozpočtu přispívá i 190 miliard ročně. A plazíme se kvůli slibu 45 miliard pro několik oligarchů, kteří jen cosi prodají.

Evropská třída s vyvěšenými českými a čínskými vlajkami, zásahy proti vyvěšování tibetské vlajky, podlézavý projev prezidenta Zemana pro čínskou televizi – navíc zcela v rozporu s vládní koncepcí zahraniční politiky…Kdepak, to ani omylem není tzv. Realpolitik: tuto tvrdě realistickou (= bezhodnotovou) obchodní politiku lze kupodivu dělat i bez sebeponižování. Nic proti obchodní spolupráci s Čínou, ale vůně peněz přehluší vše. Takže to s našimi „hodnotami“ asi nebude tak slavné.
Z mnoha aspektů hodných komentování napíši jen pár poznámek na téma zmatené prezentace české zahraniční politiky, sebeponižování a lidských práv.

(1) Zmatená prezentace české zahraniční politiky. V rozhovoru pro čínskou televizní stanici CCTV prezident Zeman řekl: „Bývalá vláda byla velmi poddajná tlaku Spojených států a Evropské unie. Teď jsme opět nezávislou zemí a tvoříme zahraniční politiku, která je založena na našem vlastním národním zájmu.“
V bodu 3 aktuální koncepce zahraniční politiky ČR (2015) se ovšem píše: „Základní rámec pro uskutečňování české zahraniční politiky představuje Evropská unie … Hodnotové východisko české zahraniční politiky představuje naše příslušnost k euroatlantickému prostoru, jejímž institucionálním výrazem je především naše členství v EU a v NATO.“ Tuto naši suverénní koncepci pan prezident interpretuje jako poddajnost tlaku USA a EU. Rozumím-li správně prezidentovým slovům, „jsme opět nezávislou zemí“, pak soudím, že indispozice páně prezidentova postoupila natolik, že se mu zdá, že jsme už vystoupili z EU a NATO. A o jaké „nezávislosti“ to mluví?

Energeticky závisíme na Rusku, vojensky na NATO, ekonomicky na exportech do eurozóny – změnilo se v poslední době něco? Bude se zásadně měnit diverzifikace našich exportů a příliv investic?

Pak je třeba ohlídat, aby čínské spekulativní investice nezpůsobily naši závislost ve strategických věcech, jako je energetika, na čínských komunistech. A když jsme kvůli našim horníkům ochotni ničit si životní prostředí (prolamování těžebních limitů), měli bychom se ujistit, že kvůli našim ocelářůmnedostane Čína statut člena Světové obchodní organizace. Pak by totiž čínská ocel, subvencovaná nízkými čínskými platy, tu naši českou vytlačila ze světového trhu: nepochybuji o tom, že toto JE jeden ze strategických čínských cílů.

Jistě nedošlo k žádné změně české zahraniční politiky a ze Zemanovy strany jde jen o orientální předklon před čínským císařem (doufejme, že v dobré snaze přilákat čínské peníze). Že z těchto výroků musí mít radost především pan Putin, nelze pochybovat, stejně jako o tom, že radost cara Vladimíra leží Zemanovi na srdci až v první řadě – viz jeho servilní návštěvy Soči a Moskvy.

Kde je ten Zeman, který na začátku mandátu vyvěsil na Hradě unijní vlajku? Už tehdy to byla fraška?

(2) Lidská práva. Zákon o protiprávnosti komunistického režimu č. 198/1993 Sb. prohlašuje komunistický režim panující v Československu 1948-1989 za „zločinný, nelegitimní a zavrženíhodný“ a je nepochybné, že co do lidských práv není současný režim v Číně o nic mírnější. Za text, jako je tento, bych v Číně šel rovnou do vězení. Přesto se čínskému reprezentantovi tohoto režimu uchystalo přivítání hodné nejlepšího přítele a zachránce.
Česko opět udělalo krok od svého profilu obhájce lidských práv v zahraniční politice. Prezidenti Havel a Masaryk musejí v hrobě křičet o pomoc.
(3) Sebeponižování a orientální tanečky v předklonu. Když přijel do Prahy prezident Obama, viděli jsme billboardy napsané v angličtině (Celá zem Vás vítá!) a teprve poté česky neutrálně „Vítejte v České republice“? Měli jsme pražskou Evropskou třídu ověšenou americkými vlajkami? Ne? Tak proč teď?

Vztah k Číně je jistě důležitý ekonomicky, ale rozhodně ne zásadně, zásadní jsou pro nás západní trhy. Když jsme takto neoslavovali představitele USA, jimž vděčíme minimálně za osvobození části území od Hitlera a nepřímo od komunistů, tak proč tak servilně oslavujeme arcikomunistu? Pamatuji si ze svých žákovských let, jak stejná ulice byla ozdobena stejně rudými vlajkami, a už tehdy jsem doufal, že to ponížení jednou skončí!
A tak českou lidskoprávní čest zachraňují alespoň partyzáni, kteří v duchu velikonočních tradic použili nejen barevná, ale barvící vajíčka k dobarvení rudých čínských vlajek. Hlavní problém není v tom, že tito lidé poškodili čínské vlajky (vandalství obecně absolutně nepodporuji), ale v tom, že jsme dovolili, aby se na stožárech ty vlajky, symbol krve a komunistického teroru , vůbec objevily.

Dvacet pět let žijeme ve lži, že jsme se dostali z východní sféry vlivu? Opravdu má tohle být „čas pohlédnout realitě do tváře?“ Takhle jsme to chtěli?

Nepřihlášený uživatel

#91352 Partička nedůvěryhodných asi KGBáků z Hradu v akci?

2016-08-23 06:37

Poslanci chtějí kvůli reorganizaci policie vyslechnout kancléře Mynáře. Komise k výslechu zve i Babiše s Chovancem

  • Poslanci chtějí kvůli reorganizaci policie vyslechnout prezidentova kancléře Vratislava Mynáře.
  • Sněmovní vyšetřovací komise si také předvolá ministra vnitra Milana Chovance a ministra financí Andreje Babiše.
  • Sněmovní komise zasedne pátého září.

Jak se na seznamu vyslýchaný ocitl soudruh Mynář? Už to by byla velmi zajímavá informace.  

První poslanecká komise, která pracuje? 

 

"Já bych byl rád, kdyby se v tom neshledávala nějaká senzace. Ale myslím si, že bude i v prospěchu pana Mynáře, když nám tady některé věci řekne," uvedl Blažek. "Protože si myslím, že by se zase mohly objevovat nějaké spekulace, a to není v našem zájmu," dodal.

 

Blažek také řekl, že komise zatím neobdržela od premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) rozhodnutí o zproštění mlčenlivosti ředitele Generální inspekce bezpečnostních sborů Michala Murína. Neobdržela ani totožné rozhodnutí pro bývalého ředitele Bezpečnostní informační služby Jiřího Langa, kterého podle Blažka musí zprostit mlčenlivosti nový ředitel BIS Michal Koudelka. U těchto lidí proto komise zatím nemůže naplánovat jejich výslechy, dodal.


Nepřihlášený uživatel

#91353 Re: Re: Krym je Rusko! Kosovo je Srbsko!

2016-08-23 06:39

#91016: - Re: Krym je Rusko! Kosovo je Srbsko! 

 

 Krym je stále Ukrajinská autonomní oblast, agresorem je bez nejmenších pochyb Rusko. Pravděpodobně zjistili, že nejsou schopni bez západních technologií postavit most a produktovody na Krym a tak zkusí ledacos, neboť bez vody, plynu a elektřiny z pevninské Ukrajiny se Krym vylidní do tří měsíců. 

Jedinou autoritou, která určuje, jestli je to dané území toho daného státu či není, je ten daný stát a pak OSN resp. státy sdružené v OSN - anexi Krymu neuznal žádný z demokratických zemí celého světa a jen naprostá minorita států totalitních. 

 

1994 Podpis dohody o partnerství s EU

1998 Ratifikována smlouva o partnerství s EU

2003 Evropská politika sousedství

2008 Vypršela platnost smlouvy o partnerství s EU

2009 smlouva o východním partnerství

7.2.2010 Druhé kolo prezidentských voleb

1.10.2010 Janukovič mění Ústavu a získává oprávnění sestavovat vládu na úkor parlamentu. Mění se Ústava z                      roku 2004, kdy změna začala platit až v roce 2006, jak je obvyklé u změn ústav, tedy až po skončení                    mandátu těch, kterých se změny dotýkaly. Změna 2010 ovšem platí okamžitě a Janukovič se stává                      "samovládcem"

28.10.2012 parlametní volby na Ukrajině - podezření na neregulérnost, neonacistická Svoboda záskává velký počet mandátů

24.12.2012 vzniká druhá vláda Azarova jmenovaná Janukovičem - podivná koalice z hlediska voleb - Strana                            regionů v koalice se stranou Ukrajina vpřed (Ukraine Forward) původně "socani", ve volbách 2012 ale                    vypadají, že nejsou v parlamentu, vládu podpořili komunisté. 

11.11.2013 Janukovič se "tajně" sešel s Putinem

17.11.2013 dojednávání smluv s Ruskem, zadlužení Ukrajiny v Rusku Janukovičem

20.11.2013 První zprávy, že Janukovič nepodepíše Asociační dohodu

21.11.2013 Vláda rozhodla o tom, že nedojde k podpisu Asocičaní dohody

22.11.2013 - pátek probíhají demonstrace po celé Ukrajině

28.11.2013 Dlouho plánovaná schůzka ve Vilniusu - Janukovič nepodepisuje Asociační dohodu, Gruzie a Moldavsko ano. 

30.11.2013 Tvrdý střet s demonstranty

1.12.2013 tvrdý střet s demonstrany

6.12.2013 Další schůzka Janukoviče s Putinem v Soči

11.12.2013 další tvrdý zásah proti demonstrantům. 

17.12.2013 podpis smluv v Kremlu, masivní zadlužení Ukrajiny v Rusku - už dávno probíhají protesty občanů

16.1.2014 nejkontroverznější zákon 3879 - nejtvrdší omezení svobody na Ukrajině

28.1.2014 opětovné "zrušení" - spíše "omezení" nejdrakoničtějšího zákona 3879 o omezení svobody

31.1.2014 Janukovič podepisuje zrušení drakonického zákona 3879, zákon ovšem neosvobodil plně uvězněné

21.2.2014 - Janovič přislíbil návrat k původní Ústavě z roku 2004, kterou změnil a tím získal více osobních pravomocí. 

26.2.2014 Ukrajina vydala mezinárdní zatykač na Janukoviče

27.2.2014 - na Krymu se objevují neoznačení vojáci - začíná okupace Krymu, tentýž den je vyměněno zvolené vedení Krymu za lidi dosazené okupatnem -  Ukrajina není federací - Krym je pouze autonomní oblast. Krymský okupovaný parlament hlasuje o vyhlášení referenda. Putin ujišťuje Obamu, že za tím není. 

28.2.2014 Janukovič utekl k okupantovi, prchá do Ruska i Azarov.

3.3.2014 Rusáci v RB OSN předkládají jakousi kopii zvacího dopisu Janukoviče. 

16.3.2014 výsledek referenda - odpovědi na obě otázky vedou k okupaci Krymu.

                    1) „Jste pro znovusjednocení Krymu s Ruskem s právem subjektu Ruské federace?“

                    2) „Jste pro obnovení platnosti ústavy z roku 1992 a pro status Krymu jako součásti Ukrajiny?

12.1.2015 Interpol vydal mezinárodní zatykač na Janukoviče, na seznamu hledaných je i syn Janukoviče -                            Oleksandr. Oba jsou také už od února 2014 vyšetřování švýcarskou policií. 


Nepřihlášený uživatel

#91354 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: V zemi s delší demokratickou tradicí, by již dávno p

2016-08-23 06:40

#78952: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: V zemi s delší demokratickou tradicí, by již dávno polic 

 

 Komentář zdrojů v textu "Tůmy", který pravděpodobně vůbec neexistuje. 

workers.org nemá smysl komentovat :-), to je moc pěkný web :-)

Manželé Gelderovi pracovali pro komunisty v Číně :-), to nebude ten správný zdroj informací :-)

Tashi Tserig existuje, narodil se 1937, ale zjevně je to jiný, než kterého uvádít Tůma, tento je budhistický učitel a do kláštera vstoupil v sedmi letech, dodnes je budhistou.  

Melvyn C. Goldstein, A History of Modern Tibet 1913-1951. Berkeley: University of California Press - nepíše o otrokářství, ale o feudální theokracii - bylo vysvětlováno i v anglickém textu, který jsem dal do diskuse, tedy opět Tůma cosi podsouvá skutečnému vědci a vymýšlí si, parazituje na jeho jménu. 

AnnaLouise Strong, Tibetan Interviews - komunistka, která dokonce odjela do CCCP :-) s pak žila v komunistické Číně ve vřelém obětí s prominentními komunisty, tak to snad jako zdroj informace nejde brát vůbec vážně, to snad oba s komunisty máme zkušenost stejnou, nebo snad máte jinou Mičurine? 

Alexandra David-Neel (velmi pobaví, když Tůma o ní mluví jako o muži :-) - velmi známá osoba velmi vitální, existuje o ní dokument. Tůma si pravděpodobně přímo vymýšlí, v lepší případě "cituje" jako idiot Miloš Zeman, tedy bez kontextu, aby to mohl "zkreslit" vylhat. Na základě knih této ženy mnozí na západě naopak kouzlu Tibetu propadli a začali studovat budhismus. 

Tedy přesně, jak bylo jasné, hned po prvním přečtení Tůmova textu, je to těžká rusko trollí Xi pinpongova propagada. Slátani z různých zdrojů kdy mnohdy jsou zdroje uváděny jen proto, aby v lepším připadě šlo o citaci bez kontextu, v horším případě to přímo autorům podvrhuje, kdy v obou případech parazituje na jejich jménech. 

Ubohost Tůmova "textu" lze tedy potvrdit během 10 min. Tedy jediný smysluplný text o politicko-ekonomickém uspořádání Tibetu před rokem 1950 jsem vložil do této diskuse já a je v anglickém jazyce, přesně tak, jak jsem jej zkopíroval ze zdroje. 

Existuje vůbec Milan Tůma? Na Slovensku skutečně spisovatel Milan Tůma je, ale je obtížné uvěřit, že by vytvořil takový blábol o Tibetu. O autorovi se tedy nedá dohledat vůbec nic. Text je hojně rozšířen jak na slovenských tak českých rusko trollých serverch, tedy je velmi pravděpodobné, že Milan Tůma, který by měl být autorem tohoto textu vůbec neexistuje, obdobně jako neexistují autoři textů na rusko trollím serveru v angličtině ron paul institute. 

Ale moc jsem se u pročítání zdrojů pobavil :-) a jsem velmi rád, že mi byla připomenuta Alexandra David-Neel chtěl jsem si její knihy přečíst. 


Nepřihlášený uživatel

#91355

2016-08-23 06:43

Asociální psychopat Konvička má na dva roky o program postaráno. Bude objíždět soudy po celém světě a řešit výši odškodného za způsobená traumata. 

Žádná panika při Konvičkově akci? Video ukazuje utíkající a padající lidi. ‚Hosté pak plakali a objímali se‘


Nepřihlášený uživatel

#91356 Šašci brexitu hledají "odborníky" na brexit mezi dělník a rolníky :-) a zakládají dělnicko-rolnické.

2016-08-23 06:45

....ministerstvo brexitu :-). 

Kde jsou dnes šašci brexitu? 

Asi budou muset najmout dělníky a rolníky :-). 

Novému ministerstvu pro brexit chybí úředníci. Odchod je stále v nedohlednu

Tedy článek 50 bude aktivován a svatýho Dyndy? 

Podtrženo, sečteno: skeptické analýzy nyní předpovídají, že dokončení brexitu může trvat až deset let a zaměstnat deset tisíc lidí napříč státní správou. Konečné náklady by se mohly blížit pěti miliardám liber (více než 150 miliard korun).


Nepřihlášený uživatel

#91357

2016-08-23 06:48

Tak to si Konvička svojí vlastní debilitu bude uživat na "vlastní kůži". Postaví sice na "mučednictví" politickou kariéru, ale ta nebude mít dlouhého trvání, velmi brzo mu zůstane jen jeho debilita a nekonečné splácení způsobených traumat. 

Džihádista Konvička vyděsil ‚Staromák‘. ‚Lidé v panice prchali, skákali přes stoly, děti plakaly‘

Kdysi jsem zažil "útok" Lidových milicionářů na tábor dětí, bylo mi šest let. Dodnes to považuji za jednu z nejodpornějších zrůdností, které se komunistická pakáž dopouštěla. Tehdy ta komunistická hovada střílela slepými náboji, mezi dětmi způsobili samozřejmě obrovskou paniku už vlastním hlukem. Komunistická pakáž tímto už u velmi malých dětí vytvářela pocit strachu z komunistů, demonstrovali tím svojí "sílu" - údernou pěst komunistů. 

Konvička je bez nejmenších pochybností naprosto stejné extrémistické hovado, tedy je náckem střiženým komunistou či komunistou střiženým náckem, obdobně jako Miloš Ejakulát Zeman, který si s ním tak hrdě stoupl na jedno podíum. 

Konvička vyděsil desítky lidí. ‚Jsem spokojený, ještě jsme chtěli symbolicky Zemanovi uřezat hlavu’

Miloš Zeman stál s Konvičkou na jednom podiu a je tedy skoro jisté, že Konvičku omilostní a na to Konvička také spoléhá. 


Nepřihlášený uživatel

#91358 Re: Re: Re: Re:

2016-08-23 06:50

#91317: - Re: Re: Re:  

 Ty budeš jenom neškodný zemanofilní debílek.


Nepřihlášený uživatel

#91359 Re: Re: Re: Re:

2016-08-23 07:53

#91317: - Re: Re: Re:  

  Spíše důvěřovat znamená pochybovat. CVVM neuvádí, co ony spíše duverujici ke spíše duverovani vede. Platí tedy, co jsem napsal, 18% silencu je schopno Zemanovy bláboly označovat za pravdu. 15 % je označuje za lži protože se o nesmysly jedna, zbytek 64 % pochybuje a není poznat o čem, neb ty Zemanovy debilty, které pronášení nedávají smysl, 3% nevi:-)


Nepřihlášený uživatel

#91360 Re: Zemandrtálci zpátky na stromy!

2016-08-23 08:12

#91320: - Zemandrtálci zpátky na stromy! 

 Od tebe to sedí buzerante. Běž raději kouřit čuráky do průvodu, úchyle!


Nepřihlášený uživatel

#91361

2016-08-23 08:13

Stejně vás všechny pobijeme nacisti, vy svině banderovský!!!


Nepřihlášený uživatel

#91362 Re: Re: Zemandrtálci zpátky na stromy!

2016-08-23 08:15

#91360: - Re: Zemandrtálci zpátky na stromy! 

 Ještě chvilku ti Miloš Ejakulát Zeman bude tvrdit jakým jsi geniem a potřebným voličem a za chvíli budeš navrhovat uřezávání hlav jeho kritikům, tedy místo čtení Putinových listů a poslouchání ejakulací idioce Miloše Zemana raději zajdi k lékaři. 


Nepřihlášený uživatel

#91363 Re:

2016-08-23 08:17

#91361: -  

"Stejně vás všechny pobijeme nacisti, vy svině banderovský!!!" 

Prohlásil důstojník NKVD a šel si zastřílet do gulagu, neb se mu zdálo, že je v rusákově příliš mnoho intelektuálů. 


Nepřihlášený uživatel

#91364

2016-08-23 08:19

To je panečku rodinka, jak Zemanovi a Klausovi. Vzpomínáte, jak Klausům ukradli šperky za miliony, byla to "rodinná památky" po otci náckovi a pak komunistovi Mištinovi :-/ na kterého si soudružka Klausová "nepamatuje". 

Bratři Rathové míří ve sporu o dědictví k soudu. Expolitik měl zanedbat péči o otce

 


Nepřihlášený uživatel

#91365 A v rusákově "vyvíjí" nové termobarické zbraně :-/......

2016-08-23 08:32

Do ulic Pittsburghu vyrážejí robotické taxíky Uberu. Zatím v nich ale musí být i řidič


  • Alternativní taxislužba Uber spouští zkušební provoz samořídicích vozů v americkém Pittsburghu.
  • Budou zatím pod kontrolou specializovaného řidiče, který v případě potřeby zakročí.
  • Uber již u firmy Volvo objednal přibližně stovku takto upravených automobilů.

Nepřihlášený uživatel

#91366 Re: Re: Zemandrtálci zpátky na stromy!

2016-08-23 08:36

#91360: - Re: Zemandrtálci zpátky na stromy! 

 Vedeš jenom pitomé babské řeči, v podstatě jsi jenom blbeček, který se tady vytahuje. Nasaď si důchodcovské bačkory a jdi se postavit do fronty na slevy v Kauflandu.


Nepřihlášený uživatel

#91368 Re:

2016-08-23 09:03

#91361: -  

 A kdo jako? Vy, vygumovaní a vodkou prochlastaní moskali?Nenech se vysmát.


Nepřihlášený uživatel

#91369 Re:

2016-08-23 09:04

Lawrence z Arábie

#91370 Šíření paniky a poplašné zprávy.......

2016-08-23 09:09

"Konvičkovce by měli za ty jejich skutky poslat jako kočovné divadlo třeba do Sýrie, tam si tu parodii mohou zahrát ještě jednou, bez kulis. Velbloud jim tam přijde vhod."

Slunce v duši
Nepřihlášený uživatel

#91371 Konvička dokazuje,že je nevolitelný

2016-08-23 09:56

Sobotka:"Už nějakou dobu se ukazuje, že pan Konvička je magor"Já s ním plně souhlasím!

Vendeta!
Nepřihlášený uživatel

#91372 Praha nepatří vlastizrádcům!

2016-08-23 10:01

Ještě dva dny a jdeme po vás vy svině z pražský kavárny!


Nepřihlášený uživatel

#91373 Re: Re:

2016-08-23 10:04

#91368: - Re:  

 Chceš bejt první na řadě, ty banderovský prase?


Nepřihlášený uživatel

#91374 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-08-23 10:17

#91359: - Re: Re: Re: Re:  

 

Lžeš havloidní buzno, 64 % občanů Zemanovi spíše důveřuje! Já jsem jeden z nich, můžu ti to znázornit ručně, zmrde, pracky pryč od našeho pana prezidenta vlastizrádní buzeranti z kaváren z hoven!!!

 

Kolik lidí důvěřuje tomu vašemu chrápajícímu skopčáckému zmrdovi s falešným čírem? Pár zasranejch zfašizovanejch banderovskejch a sudeťáckejch kolaborantů!!!! Tak si dávejte pozor, šmejdi!!!

 


Nepřihlášený uživatel

#91375 Re: Re: Re:

2016-08-23 10:31

#91373: - Re: Re:  

 V této zemi není pro rusáky místo, tak to vem na vědomí, moskale!