Zajištění základních podmínek pro výuku dětí ZŠ Černošice

Alena Srbova

#26 Re: Re: Re: Re: Lucie Janášová

2014-11-25 23:23

Alena Srbova

#27 Re: Re:

2014-11-25 23:25

#22: - Re:  

 Diky za podporu, nejak mi neda to nechat byt. AS

26.11.2014

#28 Názor k řešení situace na Černošické škole

2014-11-26 13:57

Dobrý den,
Ze setkání školské rady s učiteli Černošické školy a rodiči žáků dne 20.11.2014 vyplynula následující fakta:
Původní počet učitelů na škole cca 45
Počet odcházejících učitelů 6+6 12
Vyjádřeno v % 26,7
Organizace výuky čelí mnoha výhradám, zcela nezvládnutý je zjevně proces komunikace jednotlivých stran a schopnost
vedení přesvědčit o správnosti a odůvodněnosti své vize..
Do vánočních svátků ( a do faktického odchodu další skupiny kvalifikovaných učitelů zbývá 17 vyučovacích dní).
Hlavním "aktivem" školy je fungující a konsolidovaný pedagogický sbor složený z odborně a lidský kvalitních učitelů.
Dochází k zcela zásadní erozi "aktiv" a k 1.1 2015 k znehodnocení školy jako funkčního systému.
Domnívám se, že je odpovědností zřizovatele (faktickou i politickou ) operativně přijmout taková opatření,
včetně nástrojů krizového řízení, aby škodě vyplývající z výše uvedeného znehodnocení zabránil.
Přeji zúčastněným a odpovědným odvahu při hledání dobrého řešení pro děti.


Nepřihlášený uživatel

#29 ? zbabělci ?

2014-11-26 15:44

Může prosím někdo z těch co vyjadřují nesouhlas s peticí vysvětlit proč se nepodepsal ...  ?

 

Stázi

#30 Re:

2014-11-26 20:06

#20: -  

 Zdravím všechny diskutující a souhlasně se připojuji k tomuto příspěvku.

Domnívám se, že bychom neměli apriori odsuzovat vše nové, že ještě dříve, než dostane nové vedení šanci něco ukázat, je předem prakticky cokoli odsouzeno jako špatné. Všichni by měli dostat šanci a čas k tomu, aby se v novém prostředí zorientovali.

Podotýkám, že jsem z Černošic, nejsem zaměstnankyně školy ani úřadu, mám dvě školou povinné děti - jedno již v Praze a jedno zde ve škole. Také se mi nelíbí spousta věcí, ale petice tak, jak je formulovaná ve mně spíše vzbuzuje pocit sestavit "protipetici".

Prosím, co jediné neprospívá jsou tyto rozdmýchané vášně. Jako rodič bych pochopitelně chtěla mít děti dobře vzdělané a ve škole spokojené. jenže si myslím, že v takovém prostředí, jaké teď kolem školy panuje, se jakýmkoli učitelům nepracuje dobře. Proto nechme každého - učitele pracovat, děti se učit a my jako rodiče máme svůj vlastní úkol - svým příkladem a výchovou být pro naše děti oporou a dobrým vzorem.

 

Stázi

#31 Re: ? zbabělci ?

2014-11-26 20:24

#29: - ? zbabělci ? 

 Kdo nepodepsal, je zbabělec ??? To mi hlava nebere...

Proč jsem nepodepsala já, přestože mám ke škole své výhrady:

- hysterie kolem nového ředitele/ky se vytvořila již v době, kdy teprve probíhalo výběrové  řízení. A již učitelé podepisovali petice proti.... - aniž by  vzali vůbec v potaz, že by změny nemusely být jen k horšímu

- nemám ráda, když se člověku nedá šance a pokud nové ředitelce byly již od začátku házeny klacky pod nohy, jak se v takovém prostředí asi pracuje??? Přece pokud přijde nový kolega, spíše mu pomůžeme, ne? Platilo kdysi pravidlo sto dnů hájení. Zde mám pocit to nebyl ani týden

-požadavek na smysluplné rozvrhy - děti již mají po škole nejrůznější kroužky atd. a to snad nejde měnit všechno, s tím jistě mnoho rodičů promýšlejících logistiku, musí souhlasit

- že učeben je málo a dětí hodně jistě také není na vině paní ředitelky

- bod o včasné informovanosti - letos jsem dostala už tolik mailů a od bývalého ředitele ani jeden.... (nehodnotím, jen konstatuji)

- to, aby se učitel dětem plně věnoval a byl pro ně autoritou je spíš na osobnosti daného člověka - a ruku na srdce - byli všichni učitelé za posledních x let vždy takoví?? Co pamatuji již ze svého dětství, vždy se našel učitel, který autoritu neměl.

- konzultačních hodin je za mě tolik, kolik potřebuji a více opravdu nepotřebujij

- hodnocení žáků je jako vždy a jako rodič si vždy mohu doma otevřít žákovskou nebo bakaláře

- bezpečnoat dětí - dobře, ale zase - jak to zajistilo minulé vedení, když starší dcera měla hodinu volno, nebylo dovoleno čekat ve škole - ať mrzlo či pršelo.

- nepůsobí na mě příjemně stylistika petice ani osoby pod ní podepsané. Já si je nezvolila, aby za mne mluvily.

Přeji všem hezký večer.

Alexandra Pazderová

#32

2014-11-26 21:27

Dobrý den,

Myslím, že by bylo dobré zopakovat, že nikdo nikoho nenutí tuto petici podepisovat a je na každém člověku, aby situaci zhodnotil a měl na danou věc svůj vlastní názor, proto úplně nechápu rozhořčení některých lidí a jejich komentářů. Nikdo Vám nezakazuje mít na věc úplně jiný názor, a hlavně nikdo Vás za to nekritizuje, proto laskavě buďte natolik fér a přestaňte se vy navážet do lidí s odlišným názorem než máte Vy. 

Já si plně stojím za svým názorem, ve kterém jsem ještě více utvrzena po osobním  setkání toto pondělí s paní ředitelkou. Nutno na začátek podotknout, že paní Lisnerová jmenování dofunkce ředitelky přijala a jistě (to alespoň doufám), si předem zjitila, co tato pracovní pozice obnáší. Z toho mi jednoznačně vyplývá, že je plně zodpovědná za organizaci a chod školy v tomto školním roce, byť dle některých z Vás je to po třech měsících nevhodné hodnotit. Nicméně, kdyby kdokoli z normálně pracujících lidí takto naplňoval/nenaplňoval své pracovní povinnosti, byla by mu dána výpověď na hodinu. Silně pochybuji, že v některém jiném zaměstnání by lidé říkali, že je tu bohužel nový a ať se mu dá ještě šance. Jak dlouho?????Rok, pak další a další????....To asi těžko. Každý by se měl za své jednání plně zodpovídat a za své jednání nést důsledky!!!!!

Paní ředitelka opravdu o této škole, o její letošní organizaci a chodu, o jejím reálném fungování/nefungování opravdu mnoho neví. Dalo by se říci, že neví vůbec nic, co se na této škole děje. Kdyby se této práci věnovala na plný úvazek asi by to vypadalo jinak. Nyní za její velmi časté nepřítomnosti jsou její veškeré povinnosti delegovány na její zástupce, kteří ale stejně jako ona, skoro žádnou praxi s vedením školy nemají - např. pan Charalambidis je dle jeho vlastního vyjádření pouze zástupce pro družinu a není tedy vůbec kompetentní, aby cokoli řešil. Jak je tedy možné, že sestavoval sám rozvrhy???? Které tedy podle toho také vypadají!!! Jak je možné, že má na starosti správu webových stránek školy???? Které podle toho také vypadají,když jsou tam stále neaktuální důležité informace pro rodiče????

To, že ve škole pod vedením paní ředitelky nejsou zajištěny základní podmínky pro výuku, základní bezpečnost, panuje zde naprostý chaos, nestystematičnos, odchod dobrých učitelů tatd. jsou bohužel dosti zdrcující fakta, jejich množství již pro mě není možné akceptovat, proto to pro mě vypovídá o nekompetentnosti paní ředitelky zvládat naprosto základní a běžné fungování ZŠ. Bez těchto naprosto základních a běžnýcj věcí,jako je zajištění organizace školního roku a fungování školy jako takové, si lze jen těžko představit, že by bylo možno bez znalosti reálu zavádět nové metody. Kolik nových metod, forem a způsobů výuky či přístupu se podařilo paní ředitelce dotáhnout do konce a implementovat je v praxi????? Ověřil si z Vás někdo, jak dopadla její snaha v ZŠ Slivenec? Rozhodně nejsem pro nové postupy, metody či formy výuky, ale je nutné je vždy aplikovat v praci s ohledem na reálnou situací, prostředí atd., tak, aby to bylo pro žákyi pro učitele opravdu přínosem. Rozhodně ne takto chaoticky, za pochodu, bez znalosti faktů, kdy je to zcela kontraproduktivní.

Na závěr bych chtěla říci, že jsem ráda, že zde píší příspěvky i učitelé, kdy se nebojí sdělit  své zkušenosti a uvést pravdivá fakta, za což jim ostatně patří můj velký dík. A rozhodně jim nemám za zlé (i když pro žáky to musí být velice obtížná situace), že odcházejí, protože kdo z nás by jen z dobré vůle setrvával na pracovní pozici, kde by s ním bylo zacházeno bez jakékoli úcty, neadekvátně, direktivně........ 

S přáním hezkého večera

Martina Šnoblová

#33 Re: Re: Re: Lucie Janášová

2014-11-26 21:47

#9: Adriana Matýsková - Re: Re: Lucie Janášová 

 Dobrý den,

naprosto s Vámi souhlasím. Důvodem pro tuto hysterii (lepší výraz nemám) je to, že se do vedení školy nedostali ti, které si přáli ti dnes nespokojení. Takže tato situace by nastala v každém případě, ať by teď byl ve vedení školy kdokoliv kromě oněch žádaných. I vláda dostává sto dnů hájení. Tady se protestovalo už předem aniž nová ředitelka vůbec stačila nastoupit.

Ředitel Moucha udělal pro školu hodně, ale nevychoval si žádného dostatečně schopného nástupce, který by uspěl v konkurenci jiných. Za sebe jsem velmi ráda, že se do vedení školy dostala nová krev nezatížená dlouholetými ustálenými vztahy a trochu se to ve škole provětrá. Zatím představené a postupně zaváděné novinky jsou mi velmi sympatické.

Jako rodič necítím vůbec žádnou potřebu zasahovat do provozních a personálních kompetencí školy. A co se odchodu učitelů týká, ať si to srovná každý z nich se svým svědomím sám. Na jedné straně se ohánějí tím, že jim jde v první řadě o děti, na druhou stranu způsobem a načasováním odchodu vůbec na děti žádný ohled neberou.

Jako jako člověk, který má zkušenosti coby zaměstnanec, tyto protesty proti nadřízenému, kterého vůbec neznám, naprosto nechápu. Kdyby každý dával výpověď ve chvíli, kdy se mu změní šéf, tak máme národ fluktuantů. A co takoví ministerští úřednící, těm se mění šéf každou chvíli, ani by ty výpovědi nestačili podávat. Doufám, že po Novém roce se situace ve škole výrazně uklidní.

Takže tuto petici nepodepíši, protože v ní nevidím sebemenší smysl.

 


Nepřihlášený uživatel

#34 Re: Re: Re: Re: Lucie Janášová

2014-11-26 22:01

#33: Martina Šnoblová - Re: Re: Re: Lucie Janášová 

 Možná by bylo dobrébýt konkrétní, jaké konkrétní představené a postupně zaváděné novinky, které jsou Vámsympatické máte na mysli?

Předpokládám, že když se zmiňujete o petici učitelů proti nové paní ředitelce, tak jste ji určitě viděla či máte k dispozici její znění. Učitelé osobně vysvětlili na školské radě, čeho se petice týkala a jak byla koncipovaná. Myslím, že každý člověk má právo svobodně vyjádřit svůj názor, takže nechápu, proč se do těchto lidí neustále navážíte.

V případě, že necítíte potřebu zasahovat do provozních a personálních kompetencí této školy, je to rozhodně Váš problém, bohužel já ze svých osobních zkušeností tuto potřebu mám, neboť absolutně nezvládnutá situace překročila mou únosnou míru, ale každého věc.

Stázi

#35 Re: Re: Re: Re: Lucie Janášová

2014-11-26 22:02

#33: Martina Šnoblová - Re: Re: Re: Lucie Janášová 

 Dobrý den, paní Martino,

přesně a jasně - napsala jste to krásně a souhlasím.

Stázi


Nepřihlášený uživatel

#36 Re: M.Capková

2014-11-27 11:11

#24: -  

 Výzvy k mlčení jsou úsměvné a totalitní. Někteří odcházející však zůstávají rodiči žáků.....


Nepřihlášený uživatel

#37

2014-11-27 12:06

Paní ředitelka nejen že pracuje na Pedagogické fakultě, ale také na Vyšší policejní škole a má také aktivní živnostenské povolení (vše dohledatelné na internetu). Jen nevím, kdy řediteluje.


Nepřihlášený uživatel

#38 Re:

2014-11-27 12:28

#32: Alexandra Pazderová -  

Obávám se, že a ni vy sama nejste ochotná jiný názor připustit, ostatně projevilo se to dost dobře i na schůzce se školskou radou. Co se týče příspěvků od učitelů, vidím tu jen jedno jméno. Naštěstí do této diskuse přispívají i lidé nepodporující petici.

Alena Srbova

#39 Re:

2014-11-27 12:31

#37: -  je vsak take dobre vedet, kolik hodin to realne mesicne obnasi. Mate tuto informaci k dispozici? Jinak je Vase sdeleni zavadejici...

 


Nepřihlášený uživatel

#40

2014-11-27 12:44

V době působení paní ředitelky navštěvovalo školu ve Slivenci 170 až 190 dětí.

V naší škole bylo v období 2013/2014 dětí 737.


Nepřihlášený uživatel

#41

2014-11-27 12:48

Vím, že paní ředitelka věnuje naší škole pondělí a čtvrtky. Omlouvám se, skutečně nevím, jestli v tyto dny je tu aspoň 8,5 hodiny. Tj. běžná denní pracovní doba.

Alexandra Pazderová

#42 Re: Re:

2014-11-27 16:16

#38: - Re:  

 Prosila bych konkrétní případy, kdy jsem na školské radě nebyla ochotná připustit jiný názor. Myslelajsem, že diskuze a reakce byly na Školské radě dovolené, nebo snad ne??? Mohl se přece vyjádřit každý a přednést ostatním lidem svoje zkušenosti nebo názory. Jelikož se situace ve zdejší škole, se kterou rozhodně nesouhlasím, bezprostředně a denně týká mých dětí, rozhodla jsem se jednat. Řídit se heslem, "kdo nic nedělá, nic nezkazí" kvůli lidem, kteří mají odlišný názor rozhodně nebudu. Bohužel zatím tady nikdo nebyl schopný vyjmenovat nové a úžasné změny či koncepce, které paní ředitelka implementovala. Bylo by fajn hodnotit lidi za jejich činy a ne pouze za jejich prázdná slova a nenaplněné obecné fráze o lepší budoucnosti. To umí každý, ale pak skutek utek, protože bohužel realita bývá jiná.

Alexandra Pazderová

#43 Re: Re:

2014-11-27 16:26

#39: Alena Srbova - Re:  

 Vážená paní Srbová,

 

Myslím si, že důkazů na to, že paní ředitelka má více než jeden pojistných vztahů, je víc než dost, pokud byste potřebovala vědět bližší informace, musíte si je zajistit sama. Pokud to chtete pro ostatní rodiče upřesnit, můžete to udělat. Iniciativě se meze nekladou, tak by bylo dobré tyto podložené informace od Vás získat, aby to opravdu bylo objektivní. Nicméně fakta jsou bohužel prokazatelná, a to, že paní ředitelka nebývá většinu čase ve škole a vůbec netuší, co se v této škole děje, jaké jsou tam problémy, a že není zajištěn organizační chod školy, je skutečností a zároveň i důležitým ukazatelem, jak moc jí na této škole a hlavně zdejších dětech záleží. 


Nepřihlášený uživatel

#44

2014-11-27 16:41

Na diskuzním foru Černošic je zveřejněn zápis ze ŠR. Jednoznačně podporuje vedení školy. Připomínky rodičů jsou uvedeny cca ve 3 bodech a jsou vybrány a prezentovány tak, že nezainteresovaný musí dojít k závěru, že je o naprosté banality .


Nepřihlášený uživatel

#45

2014-11-27 16:52

No právě, a o jednání s 24 učiteli tam není skoro vůbec nic.....hmmm to je divné, že by někdo čekal něco jiného než tento výsledek...jak naivní!!!!!!!!! To holt o něčem vypovídá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 


Nepřihlášený uživatel

#46 Re: Re: Re:

2014-11-27 22:01

#42: Alexandra Pazderová - Re: Re:  

 Na druhou stranu nikdo nenavrhl konkrétní řešení, kritizovat je snadné...


Nepřihlášený uživatel

#47 Re:

2014-11-27 22:07

#44: -  

Zápis z jednání je podle mne naprosto objektivní, rada se nepřiklání k žádné ze stran, jen předala vedení města otázky, které byly na ŠR vzneseny rodiči a vedení na ně zodpovědělo.

M. Capková

#48

2014-11-27 23:04

Až na to, že ŠR přislíbila rodičům, že připomínky učitelů sesumarizuje a rodiče s nimi v zápisu seznámí, což neučinila! Ze zápisu není patrný jediný konkrétní problém přednesený učiteli. Zaznělo jich tam však hodně včetně navrhovaných řešení. 


Nepřihlášený uživatel

#49 Re:

2014-11-28 05:22

#48: M. Capková -  

 Tak je zesumarizujte a sdělte vy, když tvrdíte, že jich bylo hodně.


Nepřihlášený uživatel

#50 Re: Re:

2014-11-28 06:16

#47: - Re:  

 Přesně tak, souhlasím. Navíc - že byla proti zrovna paní učitelka Němečková, je ptro mne spíše veliké plus. Nemám nic proti ní osobně, ale její učitelská pověst ve mně důvěru zrovna nevzbuzuje.