Petice proti snížení dotace města sportovnímu klubu AZ Havířov

vonTossis

#26 Re:

2014-12-04 09:41

#6: -  

 a teď šup do školy


Nepřihlášený uživatel

#27 Re: Re: Re:

2014-12-04 10:00

#23: Karel Juhasz - Re: Re:  

 já si myslím, že i vy si při svém podnikání rád dáte do daní vše co jde, nebo využijete každou možnost různých dotací pro rozvoj podnikání... což tohle nejsou veřejné finance???  Také podnikám a nevadí mi, když město přispěje z mých daní částkou na "profi" tým, jenž jediný tady baví havířovany skrz generace a hlavně ukazuje mladým, co je to mít srdce a hrdost za svým městem (o dalších společenských aktivitách klubu mimo led nemluvě). A to vše, v porovnání s jinými i menšími městy, za nepoměrně nejmenší sumu!!!  Osobně bych se spokojil s méně okázalým ohňostrojem či vyšším vstupným na havířovských slavnostech. A jen na tomto by se ušetřilo, co chtějí AZ vzít a co se jen tak nikde v našem regionu u sponzorů nesežene. Skončí nadšení, skončí boj a naše mládež dopadne jako v dobách extraligových tunelářů, kdy nebudeme moci postavit tým 20-ti bojovníků, protože hokej se tady stane jen sprotem rozmazených jedinců. Uvědomte si hokej není tenis či golf, hokej vychovává týmové hráče a ne rozmazlené spratky. A bohužel bez A-týmu jako vzoru to tady jen tak pro mládež fungovat nebude, protože Atým je pouhých 15% celkových nákladů na komplet halu a sporty v ní provozované.


Nepřihlášený uživatel

#28

2014-12-04 10:00

To je zajimave,za Panteru davali 12 milionu na sezonu a navyšovali 2 mil.na play off a ted nedaji ani 3??Tak at nestavěji 40 kotcu pro psy za 40 mil.kadibudky za Labužnikem za 3 a pul.mil.a bude dost peněz na sport.Všechny ty investični stavby za stovky milionu jsme stavěli za socialismu v akci Zet zadarmo.
Karel Juhasz

#29 Re: Re: Re: Re:

2014-12-04 10:25

#27: - Re: Re: Re:  

 nechápu jak to můžete srovnávat. Při podnikání jde o to, že pokud si chci něco odepsat, musím na to nejdříve vydělat. Můžu si koupit jen takové auto, na které mám. Z vaší logiky bych měl chtít za 300tisíc mercedes a ten zbytek doplatit od města - státu. Proč taky ne, když se přispívá na cizí mzdu, proč ne na mou. Dotací nevyužívám, nejsou pro nás žádné, jen platíme daně a ty daně teď jdou na něčí výplaty. Toto je zhovadilost, která nemá obdoby a jsem zásadně proti.

Pokud na něco nemám, tak to nemůžu dělat, je to smutné, ale je to tak. Nejsem proti podpoře klubu, ale ta musí mít své meze a ty meze končí u mezd hráčů. Jsem pro at se přispívá, ale ne na to aby si tady jezdili borci vydělávat za státní peníze. Mládež jasné ano, pomoc klubu - ano. Mzdy jsou v režii vedení a pokud není schopno sponzory sehnat, musí to řešit jinak.

Karel Juhasz

#30 Re: Re: Re: Re:

2014-12-04 10:39

#27: - Re: Re: Re:  

 Víte jaký je rozdíl mezi odpisem z daní a placení výplat hráčů ? Odepsat z daní si může každý, kdo si to vydělá a má na to právo. Podnikáš - vyděláš, můžeš si část svého výdělku za odměnu odepsat. Je to spravedlivé a je to pro všechny stejné. Ale podpora soukromého subjektu na výplaty spravedlivá není. Je určena jen vyvoleným.  Havířov reprezentují desítky firem svou prací, výrobky a pověstí a nedostávají ani korunu. Srovnáváte neporovnatelné.


Nepřihlášený uživatel

#31 Re:

2014-12-04 11:16

#20: -  

 Moc krásně napsáno, vidím to úplně stejně, mám syna v klubu. Eva

Břetislav Podhorní

#32 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-12-04 13:15

#30: Karel Juhasz - Re: Re: Re: Re:  

Dobrý den přeji, přečetl jsem si Vaši reakci, souhlasím s Vámi, že na mzdy by město přispívat nemělo, mělo by to zůstat v kompetenci klubu a sponzorství. Jenže, na druhou stranu, pokud by město Havířov přispívalo čistě na provozní náklady, tak se obávám, že náš hokejový klub by měl maximálně na 2. ligu. Je to smutné, jenže pokud podnikáte, tak určitě znáte bídnou situaci našeho kraje a v tomto já zase naopak říkám, proč nepřispět i na ty mzdy? Já za sebe například říkám, že neznám v Havířově podnik nebo sdružení, které je v globálním měřítku známé lidmi v České republice, dokonce i v Evropě. Pokud tedy tvrdíte, že se tady srovnáváme nesrovnatelné, uveďte název své firmy a pokud se mohu dotázat, pokud si tak stěžujete na dotace, proč tedy nepřispějete havířovskému hokeji jako sponzor a nezkusíte svou firmu zviditelnit? Myslím, že odpověď tuším... Za rouškou internetové anonymity zde jen plkáte. Pokud je Vaše jméno opravdu Karel Juhasz, tak nevlastníte žádnou firmu v České republice, dokonce nejste vedený ani jako živnostník nebo OSVČ. A to jsou snadno ověřitelná data. A nyní k dotacím, milý pane. Jak jistě víte, po vstupu do EU nyní jakýkoliv podnik či živnostník může dosáhnout v programech vypsanými EU na dotace. Chce to mít i kapku štěstí, chce to nápad a vynalézavost. ALE JDE TO! Pokud si tedy stěžujete, že Vám dotaci nikdo nedá, tak lžete. Stačí oslovit příslušný orgán činný v této věci a vykřičet si to. O odpisech daní v České republice bych s Vámi také mohl diskutovat hodiny. Věřte, že zase tak spravedlivé pro všechny to není. Je to nastaveno pro ty, kdo se s tím mají tu trpělivost prokousat a vyřešit si to. Ale tak samo to funguje i s dotacemi.

No a abych se tedy vrátil k důvodu petice, já zase nevidím důvod, proč zkracovat příspěvky hokejovému klubu. Město Havířov by snad mělo být hrdo na to, jakou má značku ve svém městě, která snad poprvé v historii nemá něco společného s drogami či kriminalitou či pančovaným alkoholem. Já zase jako bývalý podnikatel nemám rád ty všemožné ohňostroje, slavnosti za pakatel, předražené stavby atd. Proč jako podnikatel tady nekřičíte a neukážete městu, že místo toho by mělo smysluplně investovat do podniků, do pracovních příležitostí nebo životního prostředí? Nebo i do sportovních celku na území Havířova? Zatím Vás vidím jako člověka, který si hraje na ublíženého a je mu samému líto podepsat první smysluplnou petici v Havířově. A už se ani nechci ptát proč.

Hezký den přeji a mnoho zdaru v podnikání.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2014-12-04 13:35



Nepřihlášený uživatel

#34 Re: Dotace ?

2014-12-04 15:03

#22: Karel Juhasz - Dotace ? 

Jsi pěkný vůl nauč se správně psát

 

 


Nepřihlášený uživatel

#35

2014-12-04 15:31

Nevidím důvod proč,by město mělo omezovat něco co nám dělá reklamu a jen to jak se ti chlapi snaží radši podpořím hokej v Havířově než NĚJAKÉ SUPR PŘIZPŮSOBIVÉ což se tu děje a lidí se nikdo na nic neptá

Nepřihlášený uživatel

#36

2014-12-04 16:25

Myslím si, že po velké dřině se náš klub vyhrabal z nejhoršího a dostal se do 1.ligy, kde v žádné případě nedělá ostudu, ba naopak má skvělé výsledky a perfektní hráče viz. Robert Říčka ZPS Zlín. Myslím si , že by se AZ havířov neměly dotace ubírat ,ale naopak by se měl tento skvělý klub ve městě podporovat!!!!!

Nepřihlášený uživatel

#37

2014-12-04 16:55

Není co k tomu říct. Když někdo chce psa bít, hůl si najde - ale co děti, mají si kde hrát?

Nepřihlášený uživatel

#38

2014-12-04 17:42

Asi měli autoři petice oslovit všechny sportovní kluby ve městě a společnou peticí rozpoutat debatu nad dotacemi sportu. Mělo by to určitě větší sílu. Snížení dotací se předpokládám týká veškerého sportu ve městě. Co na to zastupitelé angažováni ve sportu? Co na to paní Kožmínová a její tanečnice? Také mají mezinárodní prestiž a jejich představitelka je tuším zastupitelkou. Ptejte se tam, kde se bude rozhodovat. Je smutné, když se kvůli financím musí omezovat dotace kdekoliv. Postihne to širokou škálu zájmových činností, kultůru, vzdělání ale výhra v jakémkoliv sportovním utkání neopraví veřejné osvětlení, nezateplí domy, aby lidé mohli šetřít své finance, neobnoví zeleň, parky, hřiště pro děti, neopraví propadlé chodníky a vozovky, které se propadají díky starým prasklým horkovodům, nepostaví zázemí pro staré, nemocné a osamocené lidi ...... a je toho hodně, kde se dá utratit hromada peněz. V době největší ekonomické a finanční krize Havířov neskutečně investoval, rekonstruoval, stavěl jako by se ho krize netýkala ........ všechno má zpětnou vazbu a nastávají léta zúčtování. Nejsem z Havířova, ale přeji nejen sportu, ale celému městu, aby jste to ustáli a co nejrychleji bylo zase co přerozdělovat. 

Pavel Kopčaj
Autor této petice

#39 Re:

2014-12-04 18:17

#38: -  

Děkuji za námět, ale s něčím takovým určitě počítám v dalších krocích. Určitě nechci zůstat pouze u petice, ale potřeboval jsem zjistit jakou podporu bude mít tato iniciativa a jsem velmi mile překvapen.

Díky moc za všechny rodiče a příznivce! Je to tady prostě havířovská hokejová rodina :-)


Nepřihlášený uživatel

#40 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-12-04 19:14

#29: Karel Juhasz - Re: Re: Re: Re:  

 A přispívat ze svých daní na dávky nepřispůsobivým není zhovadilost?A ti mnohdy dělají městu jen ostudu na rozdíl od hráčů A-zetu !!!!!!!!!!!!!

Karel Juhasz

#41 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-12-04 20:37

#32: Břetislav Podhorní - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Odpovím Vám ve stejném duchu jako Vy, tzn. že budu trošku fabulovat. Pokud by každý z 452 aktuálních lidí, co podepsali petici přispěli 1000 korunou, není se o čem bavit. (ano stačilo by 500,-)

 

V jedné věci máte pravdu, nepíšu pod svým pravým jménem, neb nemám zájem sponzorovat hokejový klub a stejně tak nemám zájem o veřejnou publicitu. Vadí mě to z principu a stojím si za tím. Navíc pokud jde o 300 tisíc, tak je to tak malá část v rozpočtu klubu, že petice je alibismus. 

Co se týče těch dotací, ano na papíře na ně stejně může dosáhnout každý, stejně jako se každý může zůčastnit veřejného výběrového řízení a má reálnou šanci ho vyhrát.

Karel Juhasz

#42 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-12-04 20:40

#40: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 S tím souhlasím, ale za to vše si můžete tím koho jste volili. Bohužel a to myslím vážně, tyto dvě věci se nevylučují a de facto jsou hráči Azetu stejné vyžírky jako cigoši. Bohužel, ale co zrobíš...


Nepřihlášený uživatel

#43 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-12-04 21:50

Jan Szturc
Havířov

#44 Je kde brát

2014-12-05 06:29

Fanoušci AZ, vězte, že peníze je kde brát - město chce příští rok vybudovat Dopravní hřiště (pro děti, ale na okraji města u výpadovky na Ostravu!!!) za 15 miliónů (předpoklad). Přitom v sousedních městech to jde mnohem levněji bez zbytečných investic navíc (stavba extra budovy pro výuku). Ve Frýdku-Místku stálo "jen" 3 milióny, ale hlavně je na místě zchátralého parku, tedy tam kde lidi žijí a běžně chodí. Na jak plánují v Havířově v místě šumbarkého motokárové trati. Navrhnul jsem místo na Podlesí, zpracoval dokumentaci a zaslala rovněž zastupitelům. Za ušetřené prostředky by mohlo zaplatit AZetu ony škrty na celé volební období a ještě by zbylo mnoho na další aktivity havířovských dětí.Více se dočtete v diskusi pod tímto článkem Havířovského Deníku. http://karvinsky.denik.cz/zpravy_region/dopravni-vyuka-bude-v-novem-20141202.html

AZ AZ AZ AZ AZ

#45 Karel Juhasz

2014-12-05 13:33

#42: Karel Juhasz - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Pane přezdívko Juhasz a  nevěřím, že podnikatel.

To že tu pletete jablka s hruškou to mi nevadí , ale že tu naše hráče přirovnávate k cigošum tak to je hodně silné kafe.

add)1. kde jste získal informaci , že dotace města jde na platy hráčům ?

 Poradím Vám zajděte si na úřad města a tam si neche vytáhnout vyúčtování dotace AZ a uvidíte kde se  peníze s dotace města v klubu používájí . Budete hodně překvapen.

Taky byste si měl zjistit proč vznikají u  sporovních   společností  jako je ČSLH , ČEAF a třeba Olympíjský svaz a jiné sportovní  subjekty - "s.r.o.nebo a.s." 

Jako velký podnikatel určitě budte vedět proč tyto subjekty vznikají!!!!!!! Určitě né proto, aby vydělávali peníze společníkům.( Malá nápověda třeba kvůli šetření na DPH )

add2) můj osobní dotaz na náš klub" jestli případný zákaz použití dotačních penězna na mzdy hráčům by byl problém" Odpověď : " v žádném připadě! rozpočet klubu je cca 13 000 000,-Kč a dotace je 6 000 000,-Kč mzdy bychom uměli pokryt s vlastních postředků". Tento plán město mělo už před 2 lety.Klub se připravoval i na tuto variantu.

 

add3)Nevěřím, že jste fanouškem hokeje.  

           


Nepřihlášený uživatel

#46

2014-12-07 13:53

AZ tady má tradici a dělá Havířovu jen dobré jméno hanba těm co toto vymysleli ať se podívají na soc. dávky některých nejmenovaných spoluobčanů nebo si můžou snížit sami sobě platy

Nepřihlášený uživatel

#47

2014-12-07 13:58

Škoda že se petice zaměřila jen na AZ, je zde spousty dalších sportovních klubu které tak štědré dotace z města nedostávají a musí vyjít s mnohem menším rozpočtem a myslím že vliv na spránou výchovu mládeže mají také....

 


Nepřihlášený uživatel

#48 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-12-07 13:58

#29: Karel Juhasz - Re: Re: Re: Re:  

 hele frajere a víš kolik ti kluci berou? jejich plat je směšný buďme rádi že za ty prachy tu hrajou klidně by mohli jít do Německa či rakouska kde i ve 3. lize berou to co u nás extraliga


Nepřihlášený uživatel

#49 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-12-07 15:08

#48: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 To jsou docela blbé argumenty, většina z nás by mohla jít do německa dělat za víc, ale nikdo nejede,  většina  sedí doma a lamentuje nad tím jak to tady stojí za hovno.

 


Nepřihlášený uživatel

#50 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-12-07 16:24

#49: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Doufám.že nečekáte všichni na nejlepší nabídku,doba je zlá a" Váš vlak už je v Košicích "!!!!