Protestní petice proti podpoře ukrajinského fašistického režimu


Nepřihlášený uživatel

#51

2015-02-01 11:41

Pred rokem 1989 to vse bylo nemyslitelne ! S rozpadem Sovetskeho Svazu a prestupu byvalych spojencu na stranu imperialistu se vse priostrilo. Hrozi nam kvuli nenazranosti globalistu nova svetova valku. Bipolarni svet drzel vse při uzde. Chci ten svet zas.


Nepřihlášený uživatel

#52

2015-02-01 20:17

Říká se,že ,při vzniku něakého vážného konfliktu je jako první odstraněna pravda.Díky Bohu se již pravdivé informace o dění na Ukrajině začínají objevovat.Bohužel podle známého hesla - lid chce být klamán - mnohým lidem vyhovují oficiální manipulace podávané masovými sdělovacími prostředky.Je to pohodlnější a v dnešní době konzumu i rozšířené v mentalitě mnoha lidí.Ti,kteří tyto manipulace vyrábějí s tím počítají a využívají také špatných zkušeností s ruským komunistickým režimem z dob totality k vytváření protiruské hysterie.

Nepřihlášený uživatel

#53

2015-02-04 11:12

Děkuji ta tuto petici a s radostí připojuji svůj podpis! Všichni lidé, kteří se jen chviličku zamyslí a přestanou k svému srdci pouštět to lhavé štvaní našich veřejných médií, musí tuto petici podepsat, protož dnes už jde i o naši budoucnost a hlavně,-o budoucnost našich dětí a vnuků

Nepřihlášený uživatel

#54

2015-02-04 21:09

Lidé,zamyslete se prosím...Nestačili útrapy 2.světové války,Vietnam,Irák,Kosovo atd.....Zkusme žít bez násilí...Martina Cherif

Nepřihlášený uživatel

#55

2015-02-08 11:29

Ano, jednostranne a ucelove uvadeni verejnosti v omyl,prezidentem Ukrajiny Petro Porosenkem je neprehlednutelne! On i premier Jacenuk neusiluji svym lhanim o nic jineho,nez rozpoutani valky v Evrope v rezii jestrabu z Pentagonu a NATO na prani ekonomicky se hrouticich USA.Valky,ktera by prerostla v celosvetovou, naprosto devastujici nase zivotni prostredi a svetovou populaci!A proto si tito valecni stvaci nezaslouzi zadnou podporu,jak financni,tak vojenskou,natoz moralni.

Nepřihlášený uživatel

#56 https://vk.com/strelkov_info

2015-02-08 12:03

Informace v ruštině o dění na východě Ukrajiny  https://vk.com/strelkov_info


Nepřihlášený uživatel

#57 Re:

2015-02-09 23:07

#55: -  

 taky myslim, to je přesně záměr USA, zničit celý svět, na tom budou prosperovat. Zatímco Rusko se zuby nehty brání tomu konfliktu, tekže posílá na Ukrajinu polovojenské skupiny, vojáky a vojenskou techniku. Mír se nejlíp dělá raketometem zřejmě.


Nepřihlášený uživatel

#58

2015-02-11 06:30

Jak se , kurva, mám podepsat, když nevím, jak se to dělá!!!
Karel

#59 Rusko vyprovokolalo střet se Západem

2015-02-20 08:25


Nepřihlášený uživatel

#60

2015-03-23 21:41

Ukrajinská loutková vláda nelegitimně dosazená amerikou a evropskou unií, posílá tanky a vojáky proti občanům Ukrajiny, kteří s touto vládou nesouhlasí a nazývá je teroristy? Tak to je fakt hnus. Nechápu, jak tady někteří hlupáci mouhou psát, že současná ukrajinská vláda hájí práva své vlasti. Cože? Hájí pouze práva západu! To byla bohužel ta minulá vláda, která hájila práva své země, právě tím, že odmítla podepsat krajně nevýhodnou integrační smlouvu s EU, a díky tomu byla svržena ve zinscenované revoluci. Vy hlupáci, otevřete oči!!! Je mi zle z lidí kteří ještě stále věří prozápadní politice. To nevidíte to utrpení které armády US a NATO páchají po celém světě ve jménu svobody a boji proti terorismu?! Respektive v zájmu uchvácení nerostných bohatství a upevnění moci?

 


Nepřihlášený uživatel

#61 Re:

2015-03-24 05:36

#60: -  

 Minula vlada..ten korupcnik dosazeny Kremlem? Opravdu,tak to mate dvoji metr. Mmimochodem....to uz minula vlada mela namireno do EU...Janukovyc ale na natlak Putina cukl,tak to bylo,to jsou veci,co? Proc asi..?

saze bouchly, nic nejde tolerovat do nekonecna,ani rusky natlak,ani ruske vojaky v cizi zemi. Nejsou nikde vitani.


Nepřihlášený uživatel

#62 Re: Re:

2015-03-24 13:54

#61: - Re:  

 1) Janukovič vyhrál, narozdíl od kravého majdanského pouče, v regulérních demokraických volbách.

2) Asociační dohoda s EU byla nevýhodná a čelenství v Eurasijském svazu bylo za takových podmínek výhodnější.

3) A američtí vojáci jsou copak všude vítaní? Ani omylem. Navíc imperialistické US rozpoutaly mnohem více konfliktů, než Rusko.

Slovan

#63 Pozice krajní pravice a ultranacionalismu v ukrajinské společnosti znepokojivě sílí

2015-03-24 15:29

Pozice krajní pravice a ultranacionalismu v ukrajinské společnosti znepokojivě sílí

Projevy nacionalismu tu nejsou ničím novým, uvedl list. Podle levicového aktivisty Denyse Pilaše, studentského vůdce a aktivního účastníka Majdanu, se ultrapravicová strana Svoboda před časem snažila rozpoutat „protipřistěhovaleckou hysterii“. „Na shromážděních se hovořilo o tom, že je třeba zastavit přistěhovalce a pracovní místa ve veřejném sektoru vyhradit výlučně etnickým Ukrajincům. Na rockovém koncertě v Kyjevě v roce 2006 skupina neonacistických skinheadů napadla muže z Ázerbájdžánu. Když jsme se ho s kamarádem zastali, zaútočili i na nás,“ řekl Pilaš.

 

Výrazná opozice proti Janukovyčovi

Podle Antona Šechovcova, odborníka na ukrajinskou politickou scénu z Institutu humanitních věd ve Vídni, sdružuje Svoboda několik proudů, včetně „antikomunismu, antiliberalismu, rasismu, protiruských nálad, oslavování ukrajinského historického pravicového extremismu a fašismu“.

V roce 2012 byla Svoboda s touto ideovou náplní jako nejvýraznější opozice proti pozdějšímu prezidentu Viktoru Janukovyčovi s to získat téměř 10 procent hlasů v parlamentních volbách, dodává deník.

V současnosti se Svoboda, jež ve volbách 2014 zdánlivě propadla, snaží podle listu bodovat ultrakonzervativními a ultranacionalistickými nápady, jako je požadavek zavést do průkazů totožnosti kolonky „náboženské vyznání“ a „etnický původ“, prosadit zákaz potratů. K tomu se přidává oslavování Stepana Bandery, nacionalistického vůdce z druhé světové války. Pozornost krajní pravice také obrátila proti anarchistům, feministkám,gayům i lesbičkám.

 

Na Majdanu se z ultranacionalistů stali „vlastenci“

V době protestů na Majdanu podle stanice BBC tvořili ultranacionalisté a krajní pravice „pouze malou část celku“, přesto hráli významnou úlohu. „Politici z euromajdanu si s nimi nevěděli rady,“ uvedla BBC. „Měli strach, že pokud pojmenují věci pravými jmény, bude to mít negativní dopad na celé opoziční hnutí. Proto jim začali opatrně říkat ´vlastenci´,“ dodala. Podle listu The Guardian za toto „pravicové politické divadlo“ ale Ukrajina zaplatila vysokou cenu. Zviditelnění ultrapravice na kyjevském Majdanu totiž sehrálo obrovskou roli na jihu a východě Ukrajiny, kde bylo od začátku jasné, že se protivládní akce nebudou těšit velké podpoře. „Většina lidí je prostě odmítla. A nebyl to následek vynalézavosti ruských médií. Stačilo, aby se centristická opozice na těchto akcích spojila se Svobodou,“ uvedl list. Samostatnou kapitolou je podle The Huffington Post růst nacionalismu vyvolaný válkou s proruskými povstalci. „Má své ´roztomilé´ projevy, například děti ve školách každý den zpívají národní hymnu,“ uvedl list.

 

Pas pro neonacistu

Jiná věc ale podle listu je, jaký mají postoj k ultrapravici a k ultranacionalismu v době války oficiální místa. Někteří ukrajinští ochránci lidských práv soudí, že to prezident Petro Porošenko se snahou „uchlácholit pravičáky“ přehání. Podle nich jde třeba o případ běloruského neonacisty Sergeje Korotkycha, který se jako dobrovolník účastnil bojů o doněcké letiště. Porošenko ho vyznamenal a dal mu ukrajinské občanství.

To se ale lidem obeznámeným s krajně pravicovou scénou nelíbí. Upozorňují, že Korotkych je zakladatelem jedné z ruských neonacistických skupin, byl obviněn z bombového útoku v Moskvě a v Minsku zadržen kvůli podezření, že pobodal organizátora protifašistické demonstrace.

Jenže teď je z něj hrdina z dobrovolnického praporu Azov. Jeho příslušníci patří k nejtvrdšímu jádru nacionalistů. Netají se antisemitismem a jejich uniformy zdobí nacistická symbolika, píše The Huffington Post. Přesto mají podporu z nejvyšších míst a většina ukrajinských médií o jejich „zvláštnostech“ mlčí.

Podle BBC je toto umělé ticho velmi nebezpečné. „To, co o praporu Azov proniklo na Západ, silně poškodilo image Ukrajiny a posiluje účinnost ruské propagandy,“ shrnula stanice. Za těchto okolností zní téměř neuvěřitelně, že oficiální místa téma krajní pravice „vytěsňují“, jako by nevěděla, co neonacismus a fašismus doopravdy je, dodává.


Nepřihlášený uživatel

#64

2015-03-24 22:02

Majdan, to je hnízdo fašismu, ale ti pseudohumanisté z EUSA o tom nechtějí vědět v rámci boje proti tomu zlosynovi z Kremlu, který má jednu velkou chybu, že na ty pravdoláskaře kašle hodně zvysoka a odmítá skákat podle jejich rozkazů, to si hodně dovolil.


Nepřihlášený uživatel

#65 Přijďte i Vy říci svoje ne US army!

2015-03-25 14:52

V sobotu 28.3 od 15h demonstrace před budovou vyslanectví USA v Praze na Malé Straně  ulice Tržiště.

 


Nepřihlášený uživatel

#66 Re:

2015-03-26 03:38

#64: -  

 Ten lidumil z Kremlu jen pomohl destabilizovat Ukrajinu tim svym poskokem Janukovicem a jinymmi vykuky. Dal prostor vzniku korupce,az bouchly zase. Ten utlak a bida se dlouho snaset neda. Tezko to muzete chapat,se tady mate jak prasatka v zite....bezte treba do Ruska....tam to vypada podobne a vlivem sankci je to jeste horsi.....Putin je jeden z nejbohatsich Rusu a zadny proletar,jak se domnivate. Ten se ma dobre, hlavne ze jeho ego vyrostlo anektovanim Krymu a zasahovanim na Ukrajine. Jeho povinnosti je Ukrajine zaplatit vsechny skody kterych se svym dobrodruzstvim dopustil a jeste vice prohloubil uz tak ne prilis pratelske vztahy mezi obema zememi.

 


Nepřihlášený uživatel

#67 Re: Rusko vyprovokolalo střet se Západem

2015-03-26 23:59

#59: Karel - Rusko vyprovokolalo střet se Západem 

 Jediný, kdo provokuje, je USA, Rusko se jen brání. To bylo pravdoláskařových keců, že po vystoupení z Varšavské smlouvy už členy žádného vojenského paktu nebudeme. A teď je NATO až u ruských hranic a medvěda ještě provokuje vojenským cvičením v Pobaltí. Bodejť by Rusko nemělo strach a nezvyšovalo svoje výdaje na zbrojení, když kolem něj NATO každým dnem utahuje smyčku. Na Ukrajině uspořádali napřed oranžovou revoluci, pak majdan, zachtělo se jim po základně na Krymu, Teď NATO koketuje s Gruzií, už chybí jen zatvrzelé Bělorusko. Do toho tyhle šaškárny s konvojem, americké drony nad Krymem, vojenské lodě v Černém moři a jiné. Každým dnem se sužuje Ruský prostor, proto se zcela logicky brání, jako by se bránil každý jiný, což našim chronickým kolaborantům zajisté nejde do hlavy. My bychom za to NATu ještě poděkovali. Je třeba pochopit mentalitu ruského medvěda, ten se nikdy nevzdá. Ve světle toho všeho je zcela logickým vyústěním, že se Rusko angažuje na Ukrajině. Ale nemůže si dovolit jako agresor USA a NATO vtrhnout kdy chce kam chce a klidně i bez požehnání Rady bezpečnosti. Pokud by Rusko konalo dle zvyků US army, už by dávno vjelo do Kyjeva a svrhlo pučistickou vládu během několika hodin. Ale nejedná. Asi tolik stručně k otázce Ruska a Ukrajiny.


Nepřihlášený uživatel

#68 Re: Re:

2015-03-27 00:17

#66: - Re:  

 Mýlíš se proamerický idiotku, dění na východě Ukrajiny je očekávaná reakce na majdan a rusofobní nálady na fašizující se Ukrajině. Donbas nemá zájem být terorizován nácky z Pravého sektoru a brání se. Svoji vinu na všem tom krveprolití tedy nesou ti, jež rozpoutali majdan a v tom měli zákulisně ručičky právě tvoji milovaní Ušáci, tak tady nemel bludy, poblouzněný putinofobe.


Nepřihlášený uživatel

#69

2015-03-29 16:37

Je velmi alarmující a zarážející proč média neinformují občany pravdivě o dění na Ukrajině. O vraždění zastánců "teroristů" z řad ukrajinských vojáků utrpení ostřelovaných občanů. Co ukrajinská armáda páchá v ostatních městech a vesnicích? Tak tomu se zase říká západní propaganda. Proto všechny vyzývám nebuďte tak naivní a vezměte v potaz obrovský zájem krachující USA a EU odstavit Rusko ze světových trhů. Proč nám zamlčují naprosto zdrcující fakta o dění a vraždách obyvatelstva. Toto všechno ukazuje jak je evropa zaostalá a hájí především finanční zájmy nad lidskými zájmy a bezpečností lidí. Copak se nepoučila z Chorvatska? Chování celého západu EU i USA je naprosto zločinné a pobuřující a každému co není slepá ovce to musí být jasné. Nebuďte líní a najděte si zprávy z Ukrajiny ne ty plné nacianalistické propagandy ale ty jak to funguje na východě. Že mají stovky zraněných v nemocnicích. O tom že dnes není demokracie tyto události jen potvrzují. USA je největší světový agresor.


Nepřihlášený uživatel

#70 Mráz z Bílýho domu

2015-03-31 08:57

Sotva k nám jestřábi zavítali svým provokačním konvojem, opět přišla zima. Ještě před pár dny venku panovalo jaro, příroda se probouzela do nové sezóny a nyní venku zase sněží, vichřice lámou stromy, ničí střechy. Už neplatí, že mráz přichází z Kremlu, ale z Bílýho barrácku! A jeho poslem je mouřenín Satan Claus. To máme trest za to, jak jsme v naší zemi vřele vítali satanáše! Tento trest stihne všechny, kteří se paktují s ďáblem!!


Nepřihlášený uživatel

#71

2015-03-31 18:40

Jak jsem přímo nenáviděl Klause, tak s jeho nynějšími postaji k Ukrajinské krizi jednoznačně souhlasím. Klaus: ukrajinští politici chtějí vše řešit silou, přičemž ne vlastní


Nepřihlášený uživatel

#72 Re: Mráz z Bílýho domu

2015-04-10 03:36

#70: - Mráz z Bílýho domu 

 Mraz,odjakziva prichazi z Kremlu...


Nepřihlášený uživatel

#73 Re: Re: Mráz z Bílýho domu

2015-04-13 07:05

#72: - Re: Mráz z Bílýho domu 

 Ne ne, časy se mění ..


Nepřihlášený uživatel

#74

2015-04-13 12:34

Všichni přece už víme kdo v Kyjevě stvořil a následně udržoval při životě, finančně,zbraněmi a hlavně mediálně po celém světě, majdan.Velký brácha a jeho menší bráškové v EU například pouštěli do všech médií (jako že je ovládají,tomu věřte)jen akce z majdanu,ovšem pouze dobře vybírané, demonstranti beze zbraní,bez molotových koktejlů,jen slušně hovořící Kličko,dokonce bez fanatičky Timošenko.a už vůbec bez Pravého sektoru atd.Demonstrace před US velvyslanectvím, mnohdy větší než majdan snad jednou v STV,jinak nic.No a v těchto médiích nebyl ukázán žádný zbitý muž či žena od separatistů,zato od druhé strany darmo mluvit - viz Oděsa,mrtví novináři,šikanovaní a bití starostové aj. na dobytých územích,Praví sektor se se zbraněmi projížděl celou Ukrajinou a nešířil zrovna pravdu a lásku.

 


Nepřihlášený uživatel

#75

2015-04-15 17:32

Dobra petice.....mela by se doplnit...

Stop podpore Fasistickeho rezimu a chaosu na Ukrajine, nastoleneho Ruskem....pak teprve to bude spravne.