svetlo pro sluknovsko

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno svetlo pro sluknovsko

pro.patria

#26 Světla je zde potřeba

2011-09-09 11:51

Včera i přes zvýšený dozor Policie ČR cikáni opětovně napadli etnickou Češku (označení jsem převzal z politickykorektní romea.cz)se slovy "bílá svině". Doufám, že to "Neziskovky" a Čačipen zásadně odsoudí jako selhání jednotlivců. Pokolikáté už ?

Nepřihlášený uživatel

#27 Re: kvá kvá kvá

2011-09-09 13:29

#22: - kvá kvá kvá

Nauč se česky, debile !


Nepřihlášený uživatel

#28 Re: Popřemýšlejte co děláte a proč

2011-09-09 14:29

.....
Nepřihlášený uživatel

#29

2011-09-09 14:30

No to snad nemyslíte vážně:(((((((((((((( .......................odpověď na ......"nevím proč tohle všechno vzniklo......!

"15......popřemýšlejte co děláte a proč......................" To spíš vy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 


Nepřihlášený uživatel

#30 Re: Robert Feenc

2011-09-09 16:10

#24: -  

 Dobrý den,

naprosto  souhlasím, lidé by měli slyšet takové příběhy  např. ten Váš připomínat jím co nás v minulosti postihlo, kolik lidí přišlo o život za války.

Vařím si toho co jste napsala.

S Pozdravem

Robert Ferenc, předseda o.s. Čačipen


Nepřihlášený uživatel

#32 Re: kvá kvá kvá

2011-09-09 17:38

#22: - kvá kvá kvá

Že se nestydíte! Jsem z Ústeckého kraje a moc dobře znám problémy, které s Romy občas jsou. S některými z Romů jsem se spřátelila, s některými se naopak osobně dostala do konfliktu. Ale váš příspěvek a obdobná hesla DS je to poslední co bychom v ČR potřebovali. Asi máte nějaké komplexy ale svou agresivitou nemusíte poštvávat ostatní lidi proti jakékoliv národnostní menšině.. Taková hesla a kecy můžou opravdu pocházet pouze od demagogů a hloupých lidí bez vlastního názoru, kteří je po nich opakují. Uvědomujete si vůbec kolik nevinných lidí už kvůli rasismu umřelo?

Násilím nikomu nepomůžete a do společnosti nezačleníte. Kdo by ale toužil po začlenění do společnosti, která lidem vyhrožuje a staví je kvůli jejich rasovému původu do opozice? Romů se nezastávám, myslím, že by pro zlepšení svého postavení mohli také už začít něco dělat (třeba posílat děti připravené do školy a jít jim více příkladem při chování na veřejnosti). Také doufám, že ti muži, kteří spáchali trestné činy budou potrestáni, tak aby to už po nich nikdo neopakoval.. Kdybych ale vůbec někdy pochybovala, proč jsem petici podepsala, tak mě v její podpoře utvrdil právě váš směšný příspěvek. Kriminalita a rasismus se opravdu nesmí směšovat. A nakonec si buďte jistý(á), že čím kdo zachází, tím také schází.


Nepřihlášený uživatel

#35

2011-09-09 20:03

Já chci na šluknovsku konečně klid, rád jsem tam jezdil takhle tam mám strach jezdit jako fotograf fotit a vystavovat.

Nepřihlášený uživatel

#36 to už budou zase volby ?

2011-09-09 23:59

Nyní petice a svíčka, za pát měsíců to bude snaha o řešení problémů a body do voleb. Bravo !

Nepřihlášený uživatel

#37 Re:

2011-09-10 11:33

#24: -

Máte pravdu. Chtěla bych vidět ty, kteří nosí a propagují tyto nápisy a hesla a kdyby opravdu došlo k tomu co nosí na zádech. Myslím, že by se strachy po........! Jiným by to přáli, ale neuvědomují si, že by se to netýkalo jen Romů.

B.


Nepřihlášený uživatel

#38 Re: Re:

2011-09-10 11:36

#37: - Re:

Je to práce vlády a všech, kteří berou lidem u huby a práci. Za chvíli se budeme zabíjet i doma mezi sebou. Lidé nemají na chleba natož na ubytování a to ostatní. To spěje opravdu ke konci světa. Něco se musí stát. Jinak to nevidím.

B.


Nepřihlášený uživatel

#39 Re: :-/

2011-09-10 13:50

#9: Pro.Patria - :-/ 

 Nikdo tu sice neviděl plno let náboženské procesí-zato však jsme měli možnost shlédnout mnoho užasných shromáždění,která vedli opravdu vzorní a slušní občané:-)) Napřiklad zde v Rumburku pan Josef Mašín.Kdyby si raději urovnal situaci u sebe doma.Jeho sestra známa narkomanka,která se není schopná postarat o vlastní děti.Nebo ve Varnsdorfu pan Lukáš Kohout.Vydaval se za falešného asistenta poslance Kavana a létal si po světě za nehorázné peníze,které nikdy státu nevratil a ani potrestán za to nebyl.To již nikomu zřejmě nevadí.Dnes tito lide pořádají shromáždění pro tzv.slušné občany.

E

#40 Re: Popřemýšlejte co děláte a proč

2011-09-10 18:16

#15: B - Popřemýšlejte co děláte a proč Přemýšlím jaký je rozdíl mezi nimi a námi...

bíla rasa je nadřazená...?Já je neokrádam a přesto nás několikrát vykradli...jen se vysmívali...co nám uděláš no.....Práci nemaj ani bílí,natož matky s dětma...o takové taky neni zájem a chodí sńad krást a nebo přepadávat?....Mnohdy berou samoživitelky soc.dávky a přesto děti nekradou,chodí do školy atd...Když bílí ukradne nebo cokoli udělá,bílí se většinou od takového distancuje a oni?Brání ho a podporujou..ještě mu pomůžou....Kde je rozdíl..? V okolí tu žije hodně cikánů a když k něčemu dojde drží při sobě jako vši na zvířeti...nikdo neřekne je to špatně co jsi udělal,nepošle ho to vrátit,nepotrestá ho za to..Špatný je ten ,kdo se jim připletl do cesty a nebo měl něco co chtěli.Kdysi jsem měla kamarádku  to byla romka,nebyla bohatá,ale slušná,poctivá a kamarádská...neokradla a když děti něco vyvedli co neměli,potrestala je-vychovávala je!Kdybych potřebovala-pomohla a já jim.Dokázala se cikánum postavit,když neměli pravdu.....a takových je poskromnu-bohužel.Ona zemřela  a o dětech neslyším že by kradli,přepadávali..To neni rasizmus..ale hněv... jen se za něj schováváte..ctíte rodinu..? Včem ? Kdo víc ukradne nebo má doma víc gaunerů?Odsuzuji bílé i černé-bez rozdílu,jen mi ti bílí méně ublížuji,ačkoliv  jich tu žije víc...A  s Kohoutem taky nesouhlasím,jen si vyřizuje účty-je to ostuda ale s demonstracemi souhlasím,musí se  na všechny stejným metrem a pokud si to všichni v hlavě nesrovnaj,pak se nemohou divit co se děje.Je to múj názor ,zkušenost a nikoho nemám v úmyslu urážet,jen reaguji na rozdíly

kismet

#41 Re: to už budou zase volby ?

2011-09-11 09:37

#36: - to už budou zase volby ?

Paní Lampová minule kandidovala do senátu. Tato akce se jí hodí - vyzývá někoho jiného aby konal a sama z toho získává body.

V senátu by se spolupodílela na tvorbě zákonů jak preventivních a regulačních tak i represivních. Jistě má v problému jasno. Namísto zapálení svíčky by raději měla uvést své řešení - které zákony změnit a v jakém duchu, komu dát jaké pravomoci a jak tyto kontrolovat.


Nepřihlášený uživatel

#42 Lampová

2011-09-11 10:00

Paní Lampová se potřebuje zviditelnit, to je jasné....je nadržená na senát a poslaneckou sněmovnu, jen za zelené je bez šance, jsem zvědav, kam zase vleze...

Nepřihlášený uživatel

#43 Jindra Vavruška

2011-09-11 14:51

Promiňte, není mi úplně jasné co je cílem petice, takže zatím se nebudu podepisovat. Myslel jsem si, že by se kriminálníci, kteří přepadávají a okrádají lidi, měli co nejdříve dostat za mříže. Je toto protest proti liknavosti policie a soudů a proti překrucování v médiích? Pokud ano, jsem rozhodně pro.

Nepřihlášený uživatel

#44 Re:

2011-09-11 15:55

 

 Tak jsme zase meli vcera tu mznost- jak by problemy resili radikalove.Opravdu velmi inteligenti jen co je pravda.Hazet popelnicema,strilet z plynovych pistoli a rvat jak nekoho nacpou do plynu a nic nez narod.Kolik nas by tu v teto zemi podle jejich teorie prezilo?Vzdyt plno lidi jen podle prijmeni ma puvod v jinych zemich.Nedovolme temto tupcum,aby se snazili zde nekoho vest!!!!

pro.patria

#45 Re: Re: :-/

2011-09-11 21:15

#39: - Re: :-/ 

 

:-DDDD , tohle je odpověď hodná lidí co chtějí světlo pro Šluknovsko. Kde je křesťanská láska a pomoc bližnímu ?


Nepřihlášený uživatel

#46 Re: Lampová

2011-09-12 00:01

#42: - Lampová 

 Inu vleze tam,kam si ji zvolíte.

 

K výzvě ke koncepčnímu, dlouhodobému a nenásilnému řešení sociální situace a ke spolupráci měst a obcí s neziskovými organizacemi, jakožto zkušenými partnery a odborníky:

Mezi neziskové organizace a zkušené odborníky bych nedával automaticky rovnítko,chce to hodně obezřetnosti.

Vítám zde nabízenou spolupráci měst a obcí.Ano,konečně stále více občanů začíná chápat,že stát a státní policie pro ně nic neudělá a je zbytečné čekat na nějaká "řešení" a pomoc  shůry.Ten má zájem jen na tom,aby ČR nevypadala špatně v zahraničí a hasí jen ti největší požáry povoláním policajtů (což se již stalo) a zabetonováním problému jen dalším ZCELA NEKONCEPČNÍM nalitím milionů z našich kapes do problémového regionu.Nic více nečekejte,žádnou smysluplnou koncepci,vhled do problému,skutečné řešení,nějakou prevenci - jen cukr a bič.Musíme si od takovýchto problémů pomoci sami mezi sebou,kde žijeme.Mimochodem,kde je odborník p.Kocáb?


Nepřihlášený uživatel

#47 Re: Re: to už budou zase volby ?

2011-09-12 13:45

#41: kismet - Re: to už budou zase volby ?

Vážený pane či vážená paní,

paní Lampová toho pro náš region - pro Šluknovsko už udělal hodně moc dobrého a stále dělá, jak v sociální tak i v kulturní oblasti. Ona na rozdíl od mnoha politiků jen neřeční, ale přesně ví jaká je situace a také ví jak ji řešit. Škoda, že se do senátu nedostala. Zadejte si třeba do vyhledávace slovo "Agentura Pondělí", abyste se informoval/a. S podzravem Filip Šimonovský


Nepřihlášený uživatel

#48 Re: Jindra Vavruška

2011-09-12 14:27

#43: - Jindra Vavruška

Dobrý den,

cílem toho prohlášení je protest proti rasismu a násilí. Rasismus znamená, že všechny lidi z nějaké skupiny hodíte do jednoho pytle a odsoudíte je, a to se tu děje. Jistě, kriminálníci patří do kriminálu, ale je potřeba ukázat na koknrétní viníky a to je především práce policie a soudů. Jakmile se sejde dav a jde po všech, v tomto případě Romech, kteří jsou "k mání", tak to je rasismus. Demonstranti v Rumburku v tu sobotu na konci srpna atakovali mnohé nevinné lidi, a nevěděli to, a bylo jim to jedno, nenamáhali si to zjistit, vlastně jim o to ani nešlo. Volání "cikáni do plynu" je čirý rasismus, krom toho ještě zvěrstvo. Je třeba rozlišovat. Když něco udělá bílý Čech, tak přece také neřekneme, že všichni bílí Češi to dělají a mohou za to. Když Vám v Praze ukradnou auto (a to Vám nepřeji :o), tak také neřeknete, že Pražáci kradou auta, nebo snad ano?

S pozdravem

Filip Šimonovský

kismet

#49 Re: Re: Re: to už budou zase volby ?

2011-09-12 14:36

#47: - Re: Re: to už budou zase volby ?

I má práce má velký dopad pro výběžek. Řeč je ale o kriminalitě, nezaměstnanosti a chudobě. Řeší toto zmíněná agentura ? Zná příčiny a aktivně je řeší ?

Jaké oblasti se paní Lampová (v případě zvolení) hodlá v parlamentu věnovat - školství, vnitru, zdravotnictví, financím, zahraničí ? Bude tam přece tvořit obecné zákony pro celý stát. Náplň její agentury je lokálně viditelná, pro kvalifikaci do senátu ale málo.

Filip Šimonovský
Rumburk

#50 Re: Re: Re: :-/

2011-09-12 15:22

#45: pro.patria - Re: Re: :-/

Vážený či vážená, vy moc vážený či vážená zjevně nejste, protože Vaše výroky a výpady prozrazují, že Vámi místo rozumu zmítají emoce, a to silně negativní. Tak do koho se teď obujete? Církve, Romové, to už se povedlo, co takhle Němci, to by jistě taky šlo, nebo třeba Marťani, ty bych obzvláště doporučil Vaší ctěné pozornosti, co tam se děje, na Marsu, to zůstává rozum stát :o)

Filip Šimonovský