Petice za využití pozemků v ulici Hudečkova, Praha 4 – Podpora veřejného parku a odmítnutí vývařovny/domova seniorů

Petice za využití pozemků v ulici Hudečkova, Praha 4 – Podpora veřejného parku a odmítnutí vývařovny/domova seniorů / Oznámení / Petice za využití pozemků v ulici Hudečkova, Praha 4 – Podpora veřejného parku a odmítnutí vývařovny/domova seniorů / Komentáře


Nepřihlášený uživatel

#1

2018-06-22 15:19

Pane Krákora, asi zapomínáte vy a ostatní co protestují proti domovu seniorů, že také jednou zestárnete , budete potřebovat péči a budete chtít alespoň trochu důstojně dožít. V Praze je velký nedostatek těchto zařízení a jenom člověk bez citu a hlavně bez rozumu může protestovat proti výstavbě která pomůže starým lidem.

Pokud v tomto duchu vychováváte svoje potomky tak si buďte jistý že vaše stáří nebude zrovna radostné.

S pozdravem Paulusová Helena.

 

 

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2018-06-26 12:00



Nepřihlášený uživatel

#3

2018-07-02 15:42

Pane Krákora ,nevím,zda je hezčí ta zarostlá hrůza,kolem které chod
ím už asi 20 let a měl být to údajně pozemek Policie ČR a nyní pro seniory,Vám by to vadilo?
Že tam spali bezdomovci,házeli se tam všechny odpady (matrace,oblečení,láhve od alkoholu apod.)to nikomu nevadilo?A nyni,že by tam byl domov seniorů - jen kvůli
vývařovně,smradu a snad i dlouhodobé stavbě,to si snad děláte legraci?
Jak tu dlouho bydlíte????Školka Hudečkova tu existuje také,asi už těch 20 let a ty odéry (smrady)
z kuchyně nám nikdy nevadily!Protože je
TO PRO DĚTI A BYLO BY I PRO STARÉ LIDI!

Nevím kolik Vám je,ale věřím,že i Vy ,až

budete jednou senior, budete rád,že to budete mít blízko -ZDRAVÍM
a Pro MNĚ PETICE NE!


  S POZDRAVEM Vechetová


Nepřihlášený uživatel

#4

2018-07-13 14:39

Dobrý den,

chtěl bych reagovat na předchozí komentáře.

Měl jsem prababičku v hezkém domě seniorů a jezdil jsem ji navštěvovat. Toto zařízení bylo v Hradci Králové, kam jsem si kvůli návštěvě udělal cestu z Prahy. Nevidím, proč by to pro milovaného blízkého člověka nemohli udělat další.

Mnohem větší smysl mi dává postavit toto zařízení např. na okraji města, kde je větší klid pro seniory, více zeleně, lepší vzduch a více prostoru na toto všechno. Já sám bych preferoval dožití spíše v přírodě mimo městský shon, než uprostřed sídliště mezi paneláky.

Pochopte prosím, že v tomto zařízení nebudou pobývat senioři z okolí, ale nejspíše senioři z celé Prahy bez jakéhokoliv vztahu k této lokalitě. V této lokalitě bydlím více než 15 let, vyrostl jsem tady a zásadně nesouhlasím se zastavěním další zelené plochy, ať už by to bylo čímkoliv. Vůbec neodsuzuji stavbu těchto zařízení - naopak, podpořil bych jeho vznik na jiném - správném místě pro všechny.

Petici podepisuji, protože s výstavbou tohoto objektu nesouhlasím z následujících důvodů.

Pro obyvatele této lokality to znamená jen komplikace a přínos nulový. Především zde vidím jako komplikaci zvýšení dopravního zatížení této stále ještě klidné lokality (projíždějící a parkující auta návštěvníků, sanitek apod.), po dobu stavby objektu si to nedovedu představit už vůbec. Mimochodem, v ulici Hudečkova je konec modré parkovací zóny, která vstoupila v platnost v půlce tohoto roku a už teď je znatelné zvýšení zatížení komunikace a parkování - ano, i takhle daleko od metra tu parkují "přespolňáci". Dále, v této lokalitě je už zastavené plochy dost (panelák, kam jen oko dohlédne) a zeleně obecně stále ubývá. Proto souhlasím spíše se zvelebením prostoru směrem k získání větší plochy zeleně.

Chápu i druhý pohled na věc, ale ruku na srdce - udělat si cestu za někým blízkým např. na zmiňovanou periferii již dnes není žádný problém. Zamyslete se nad tím, kolik toto zařízení přinese především dopravního zatížení pro tuto stále ještě klidnou lokalitu. Mnohem vhodnější pro toto sídliště je výstavba onoho hezkého parku pro rodiny s dětmi, nebo např. sportovní/dětské hřiště.

Díky za tuto petici.

S pozdravem

 

Tikal


Nepřihlášený uživatel

#5 Re:

2018-07-19 17:56

#4: -  

Pane Tikale, pokud jste si tu cestu udělal jednou jak píšete tak to jste moc babičku nepotěšil. Uvědomte si, že v dnešní době už stárnou nejen rodiče ale i jejich děti a cestování je pro ně náročné a hlavně pokud máte rodiče blízko tak je můžete navštěvovat často.

Kdo se snaží tomuto projektu zabránit, tak ať si to srovná se svým svědomím. Pokud tam nebude stát domov důchodců, tak tam stejně bude stejně časem stát nějaká obluda a mám dojem, že to je záměr celého protestu.  Ráda bych se pletla, ale tak už to tady chodí.

 S pozdravem Paulusová