Petice za záchranu porodnic v ČR

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Petice za záchranu porodnic v ČR


Nepřihlášený uživatel

#51

2011-12-05 21:23

Porodnice by se neměly rušit kvůli kvantitě porodů, která by mohla zastínit kvalitu porodnic...

Nepřihlášený uživatel

#52

2011-12-05 22:16

Absolutně nesouhlasím s rušením porodnic v některých městech.Považuji to za krok zpět.

Nepřihlášený uživatel

#53 Re: Re: Perte do mě ať je po mě :D

2011-12-05 22:18


Nepřihlášený uživatel

#54

2011-12-06 03:46

ted se ruši uplně všechno a co takhle udělat škrty politikum? Na co je tam tolik stan jsou to jen slibotechny a pro lidi ve skutečnosti neudělaji nic. Jak je nam třeba prospěšna EU? Tim že všem zvýši daně , potraviny a seškrta co může jen aby se sami napakovaly. Každý stát má být svým státem a ne se nacpat do nějakého společenství co ho odíra o peníze je to jen stres pro lidi protože se každymu zachraňuje krk a pak takova Česká republika co je na mapě sotva vidět má dotovat větší země. Ať se na mě někdo zlobi ale nepřipomína Vám to režimy ktere jsou tak nenáviděny? Až na to že za těch př. komunistu si člověk mohl zajit k lékaři aniž by platil ale teď ne jen že mu vydělane peníze zdaní ale kamkoliv se hne tudy plati. Nemam snad pravdu?
Ivka.jan
Nepřihlášený uživatel

#55

2011-12-06 13:28

Milé dámy, kde budeme rodit, když nám chtějí zavřít polovinu porodnic? Protože na to nejsou peníze?
Řeknu Vám jednu věc, rodila jsem císařem, tzn. po porodu na JIPce, po takovém zákroku běžně 3 dny, což je cca 3.000,- na den od pojišťovny porodnici, jelikož měli na JIPce málo míst, ještě v den přijetí mě museli dát na standardní pokoj, takových nás v mém pokoji JIPky bylo 6, které musely na standa...rd. Tzn. že jsem na JIP byla ani ne 24 hodin. Jaké bylo moje překvapení, když jsem si on-line zkontrolovala mojí vykázanou peči a odvody peněz z mého účtu pojišťovny, PORODNICE SI POJIŠťOVNĚ NAÚČTOVALA ZA 3!!!! DNY NA JIPCE! Myslíte si, že to byl omyl jenom u mě, nebo jen tak mimochodem u všech šesti maminek???
Podala jsem stížnost pojišťovně, ta je povinna udělat kontrolu-revizi v nemocnici, samozřejmě zjistili, že jsem na JIP byla opravdu pouze den, tzn. porodnice musí vrátit pojišťovně 6 tis., pokud se to takhle děje u každého druhého, není to malá částka, kdyby prachy z pojišťoven šly na to, na co je od nás mají, určitě by nebyl nedostatek peněz ve zdravotnictví! A nemusely by se zavírat porodnice atd !!!
Když se toho zmrda se šesti bradama (za naše peníze) reportérka zeptala (včerejší střepiny), kde budou maminky rodit, když už teď jsou fronty na to, aby se mamka do porodnice vůbec dostala, on si klidně odpoví: PORODNOST KLESÁ, ŽÁDNÝ TAKOVÝ STAV NEČEKÁME!!!!......KAM TO KURVA V TÝHLE ZEMI JEŠTĚ NECHÁME DOJÍT, SAMOZŘEJMĚ NEJDE JENOM O PORODNICE (podotýkám, že by se zavřela i Mělnická porodnice!), ALE O VŠECHNO!
MILÉ DÁMY A NEJENOM DÁMY, každý máte možnost sledovat on-line svoji vykázanou péči a kontrolovat si kam, za co a jestli vůbec opodstatněně odešly peníze za Vaši osobu! Stačí si jen vyžádat heslo ve Vaší pojišťovně.
Nebo pořád dokola budeme krmit tlustý prasata za našema penězma, než tu fakt nezbyde nic?????!!!!!!!
Probuďme se!!!!


Nepřihlášený uživatel

#56 Re: Re:

2011-12-06 15:12

#13: Kateřina - Re:

mohu jen potvrdit, rodila jsem v Praze, malého mi donesli třeba i za 5 hodin, musela jsem se doprošovat. To je kvalita velké porodnice???!!!!!


Nepřihlášený uživatel

#57 Re: Perte do mě ať je po mě :D

2011-12-06 15:16

#22: Beast - Perte do mě ať je po mě :D

přečti si komentář 55 a může Ti být jasné, jak ušetřit, spíš neposílat peníze tam, kam nepatří, pak bude i na malé porodnice!!!


Nepřihlášený uživatel

#58

2011-12-06 22:27

nesouhlasím z nesmyslným a krátkozrakým rušením porodnic s menším počtem porodů

Nepřihlášený uživatel

#59

2011-12-07 00:21

prosím o zachování malých porodnic, často s vynikajícími porodníky a laskavým a individuálnm přístupem. jako žena a matka si nepřeju rodit v ve velkých fakultkách, kde když je nával, je nutné to řešit urychlením apod., často také dost neosobní přístup apod. zkrátka, přeju si, a nejn já, bud malé porodnice, nebo porodní domy.... prosím ČLK, aby nekladla překážky a vládu tohoto státu o odstranění legislat. překážek, aby dnešní porodnicntví mohlo reflektovat zájem žen, nikoli pár mudrů a farm. firem...

Nepřihlášený uživatel

#60

2011-12-07 08:56

Již jen samo uvažování o rušení porodnic je po pokusech stavět domácí porody momo zákon,dalším perzekučním krokem namířeným proti svobodě a demokracii. Ve jménu peněz je pácháno zlo, pokoušející se schovat za hesla "zdraví a kvalita péče". Barešová

Nepřihlášený uživatel

#61

2011-12-07 09:54

Pokud by bylo zavírání porodnic o potřebě šetřit, tak prvním krokem pro úspory by měla být legalizace domácích porodů za asistence porodních asistentek a zavedení porodních domů, protože tímto způsobem vedené porody jsou nejúspornější.

Za poslední dobu mám ale intenzivní pocit, že hlavním cílem porodní politiky MZ a ostatních vlivných institucí je znemožnit matkám vybrat si alespoň přibližně takovou péči, jakou by si v porodnicích představovaly, tzn. individuální přístup, komunikaci s lékaři a personálem na úrovni partnerů a ne jako s nadřazenou autoritou, která laikovi nemusí nic vysvětlovat, protože by to stejně nepochopil.
Rodila jsem letos v Praze Podolí a ačkoliv se mi nestalo nic život ohrožujícího, stejně tak jako mému dítěti, vůbec nemám chuť další porod v porodnici tohoto ražení absolvovat.
Představa, že budou zrušeny ty vzácné výjimky, kde se člověk nemusí strachovat, že jej čtyřikrát převezou v průběhu porodu z jednoho zařízení do druhého, protože se prostě nevejde (reálná zkušenost sestřenice mého spolužáka ze stejné porodnice) a kde i s prvorodičkou budou jednat jako se svéprávnou bytostí, tak tato představa mi přijde skutečně děsivá.

Nepřihlášený uživatel

#62

2011-12-07 11:59

Letos jsem rodila v porodnici v Žatci, kterou plánují příští rok uzavřít (žatecká nemocnice hospodaří s kladnými čísly, v tomto případě se tedy nejedná o neúsporný provoz). Lounská nemocnice, která by byla nejblíže mému bydlišti, byla již uzavřena před několika lety... "Dostupnou péčí" od příštího roku pro mne tedy bude znamenat nemocnice téměř hodinu od domova. Co si ty pojišťovny vlastně myslí? Kdo jim dává právo rozhodnout za nás, PLÁTCE zdravotního pojištění, kde a jakou porodnici nechají???
Mimochodem, letos v červnu, kdy jsem rodila, bylo oddělení šestinedělí přeplněné do té míry, že rodičky musely zůstat na oddělení gynekologie. Ještě v těhotenství jsem se zajímala o možnost rodit v Praze - přesně v daný termín jsem se dostavila do 3 nemocnic v Praze (Motol, Krč a Podolí) a ve všech mě odmítli zaregistrovat k porodu z důvodu plné kapacity... Takže se ptám, kde že to budu příště rodit? V sanitce? Doma? Nebo raději znovu neotěhotním, abych neriskovala při porodu zdraví své i dítěte? Je to skutečně to, co tento stát chce?

Nepřihlášený uživatel

#63

2011-12-07 14:16

Doufam,ze to zvladneme.

Nepřihlášený uživatel

#64

2011-12-07 17:11

jako klient zdravotní pojištovny, jejichž péči platím,nesouhlasím s tím, že bych neměla možnost výběru mezi porodnicemi a jejich nabízenými služebami. Chci mít právo si vybrat nemocnici, která my splní mé požadavky, která souhlasí s požadovanými mými nároky a já souhlasím s jejich pracovními postupy.

Nepřihlášený uživatel

#65

2011-12-07 22:03

Proč v klidu porodit "až to příjde" když přesně na termín příjdete, rychlostí světla porodíte a jde to pěkně strojově jako na běžícím pásu? Styďte se, jedna z mála nejpřirozenějších věcí, které si člověk ještě zachoval, pak se diví, že matky chtějí rodit v "klidu domova" - ono bez stresu jde všechno lépe. Rozhodně jsem proti.

Nepřihlášený uživatel

#66

2011-12-07 22:23

podepsala... =)

Nepřihlášený uživatel

#67

2011-12-08 13:45

S tím absolutně nesouhlasím. Nehodlám rodit příště někde v sanitce nebo na chodbě nemocnice!
Angie

#68 Podepsala jsem, i když...

2011-12-08 14:02

Já už nemohu mít děti, protože jsem po onkologické nemoci, ale podepsala jsem. Měli by podepsat všichni a neříkat, že se jich to už netýká, nebo vůbec netýká. Týká se to každého z nás. Jak tohle může pojišťovny napadnout, takový nesmysl...
V Praze si rodičky musí zamluvit termín, aby měly kde porodit... Nevím, jestli i v jiných městech, ale jsem původně z Mostu a nikdy tam nic takového nebylo... Tohle je šílená doba. Hrozit, že jak se nebude rodit, tak se zavřou porodnice. To se také můžeme dočkat, že se zavře chirurgie, protože si málo lámeme ruce a nohy. Kdyby se už vláda probrala a konečně něco udělala. Všude se staví hospody, herny a lidé nemají kde bydlet, ani kde pracovat. A teď ještě tohle...

Všem přeji hezký den a pevné nervy...

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2011-12-08 14:47



Nepřihlášený uživatel

#70 Babyweb.cz

2011-12-08 15:40

Děkujeme všem za podpisy a za komentáře k petici, sdílejte prosím informace se všemi, komu není lhostejné kde budou rodit nastávající maminky a jaká jim bude poskytována péče. Názor na rušení malých porodnic klinické psycholožky Michaely Mrowetz najdete zde: http://www.babyweb.cz/Clanky/a5291-Ruseni-malych-porodnic-ruseni-moznosti-volby.aspx
Rozhovor s herečkou Kateřinou Šorejsovou o tom, jak porodila své druhé dítě v malé porodnici v belgickém Ostende zde:
http://www.babyweb.cz/Clanky/a5294-Porod-s-respektem-do-vody-v-belgickem-Ostende.aspx

Nepřihlášený uživatel

#71

2011-12-08 19:51

neni k tomu co dodat, meli by zacit setrit u sebe

Nepřihlášený uživatel

#72

2011-12-08 20:39

Urcite spousta zen,chce privest sveho potamka na svet v co nejprijemnejsim prostredi,chteji mit vyber,chteji mit komfort.
Porod by nemel byt v zadnem pripade stresovou zalezitosti,pro matku a ani pro dite.
Kdyz takova maminka bude muset v moment kdy to na ni ,,prijde '' cestovat nekolik desitek kilometru do nejblizsi porodnice,dokazu si predstavit jak ji asi musi byt.Rozhodne lepsi kdyz porodnice budou na vice mistech po cele CR.
V nemocnicich casto neni dostatek personalu a matkam se tak nedostava pece kterou si zaslouzi,pokud u nas bude vice porodnic,tim padem bude vice pracovnich mist,lepsi pece o rodicky a deti.Prinese to urcite spokojenost ze vsech stran.Daniela

Nepřihlášený uživatel

#73

2011-12-08 22:39

Mám osobní zkušenosti ze tří porodnic (Bulovka, Podolí a Neratovice) a jednoznačně bych znovu volila tu nejmenší. Pokud by tedy konečně nezačal fungovat nějaký ten porodní dům:)
vybrat prezdivku

#74 Předmět

2011-12-09 00:58

Nejdřív seberou porodné, potom sníží RP na 220 000Kč a teď i porodnice???? Jděte stím do .... ! A pak si stěžujte že bude vícedůchodců než mladých lidí!!! A proč protože nebude ani kde rodit!!!!

Nepřihlášený uživatel

#75

2011-12-09 23:22

Jsou to prasata rozkrást republiku to umí?