Petice proti zvláštnímu zpoplatnění nočních linek

Pavel Buršík
Autor této petice

#1 Facebooková stránka

2012-10-17 12:01


Nepřihlášený uživatel

#2

2012-10-17 12:05

No ještěže už nejsem majitelem zlevněné šalinkarty... ale je to dost diskriminující a přímo debilní nápad!!! Už tak je DP předražený jak sviňa, nechápu proč furt kupujou zbytečně nový autobusy, šaliny a trolejbusy, když se v nich ani nedá pořádně sednout, je v nich furt věčně zima nebo přetopeno, málo kdy je tam fajn, navíc často bývají přervaný, smrdí tam bezdomovci a někteří dokonce kouří, některé spoje jezdí velmi špatně, navíc když do vozu nastoupí revizor, tak automaticky ignoruje cigány a když už dělá že je kontroluje většinou je pustí protože mu začnou vyhrožovat a řvát na něj, až se DP nad sebou zamyslí a upraví svých velmi mnoho nedostatků tak si můžou dovolit něco takového navrhnout! Jestli to projde tak je tam asi fakt pudu vyliskat, ať se vzpamatujou! A nemusíme se furt po někom opičit!!!

Nepřihlášený uživatel

#3

2012-10-17 12:14

Jsem studentka, bydlím kousek od Brna a už teď platím za šalinkartu 880 Kč měsíčně! Nemyslím si, že tato částka odpovídá kvalitě (neustá zpoždění a přeplněné spoje...). Dopravní podnik by měl přehodnotit to, jak nakládá s penězi které má a ne neustále zdražovat! Předražené jízdné vede jen k tomu, že lidé riskují a jezdí načerno.

Nepřihlášený uživatel

#4

2012-10-17 13:20

Nechápu, proč jsou neustále trestáni držitelé předplatních jízdenek. DPMB nemá prachy? Proto zdraží předplatní jízdenky, protože je logické potrestat vyšší cenou platící cestující, než více hledat neplatící a třeba je i vícep okutovat.. Držitelem šalinkarty jsem od malička. Od 2. třídy ji mám každý rok. Proč bych měla sakra ještě platit za to, že nemám jinou možnost se dostat po 23. hodině domů? Ať teda udělají normální noční spoje, jako mají v Praze bezplatně, a klasické rozjezdy zpoplatní, fajn, ale jak se mám asi dostat jinak domů?

Nepřihlášený uživatel

#5

2012-10-17 14:12

Nesmysl, studuji a nehodlam platit 700 za salinkartu a dale doplacet za nocni spoje, kdyz pujdu k nekomu na navstevu do centra.
steven

#6

2012-10-17 15:29

Nejsem už davno student a platim si šalinkartu,ale tohle musel vymyslet naprostej kretén.Proč by studenti měli platit více??sou to copak méněcenní cestující?DP by měl raději řešit cesty ciganu a bezďáku kteří obtěžuji cestujíci a jezdí uplně zadarmo...
Stepanka

#7 Setrit na nesmyslnych investicich

2012-10-17 15:41

Muj nazor je, ze kdyby se konala radna vyberova rizeni na projekty v Brne, investovaly penize racionalneji a setrilo se na vnitrnich vydajich mesta, nebyl by tento nerozumny krok nutny. Prikladem jsou nesmyslne a predrazene "hodiny-orloj" uprostred namesti avobody, ale i predrazeny nedotazeny projekt presunu nadrazi, uniky penez na nefunkcnich "bussiness" inkubatorech....
Uz v teto dobe je jizdne pro mnohe velmi vyoke a alternativni moznost dopravy neexistuje. Napriklad funkcni cyklostezky ve stredu mesta, podpora bruslaru a kołobezek....
Pritom uroven mestske hromadne dopravy ne vzdy odpovida cene.
Znevyhodneni nekterych skupin obcanu je tristni a da se vnimat jako protizekonne diskriminacni. Jako prakticky navrh predkladam podporu cyklostezek uvnitr frekventovaneho centra, pridavny kupon (bez ohledu na skupinu) na nocni spoje, ale predevsim radna vyberova rizeni na mestske projekty a reseni uspor v dobe krize tam.

Nepřihlášený uživatel

#8 Re:

2012-10-17 15:41

#5: -

Na navstevu, nebo chlastacku?

sara

#9

2012-10-17 16:08

A poplatek za stání na zastávce, by třeba taky nešel?
Martin Grill

#10 Je to kravina.

2012-10-17 16:29

Pokud chce Kotzian vybrat peníze navíc, ať zpoplatní/zvýší poplatky za povolení pro vjezd do centra města pro individuální přepravu. Nějaký ten milionek to hodí jen to hvízdne. Sám jsem stálým uživatelem předplatní čtvrtlení, čili se mě to potenciálně netýká, ale tady jde o princip. Pokud protlačí tohle, nic nebrání dalším absurditám - třeba palivové příplatky za užívání linek, vedených autobusy, nebo ošlapné za využívání zastávek.

Tohle prostě NESMÍ projít!

Nepřihlášený uživatel

#11

2012-10-17 16:50

Je to logické. Radši budou tahat peníze z řádných občanů než pořádně kontrolovat jízdné. Ještě jsem nezažil revizora v rozjezdu. Jezdím tím docela často a je mi jasné, že někdy i polovina cestujících nemá jízdenku. Stějně tak zmiňovaní přehlížení cigáni a bezďáci. Chápu že se jich bojí, ale kdyby si s sebou vzali pár policajtů, jsou v pohodě a při případném napadení si vydělaj i policajti....
V Rakousku, kde jsem delší dobu strávil, jezdí ve skoro každé noční lince revizor a kantroluje každýho kdo nastupuje. Nedává jim sice rovnou pokuty, ale cvakne jim lístek od řidiče a nechá si ho zaplatit. Takhle by se dalo vydělat spousta peněz a naprosto spravedlivě...
volič čssd

#12 všem

2012-10-17 16:58

Domnívám se, že pokud se Vám služba DPMB zdá drahá a nekvalitní není potřeba ji využívat, tak jako ostatní služby, které se Vám zdají drahé. Nikdo nikoho nenutí,aby si kupoval drahou službu.Pokud takto činíte tak zcela na základě svobodného rozhodnutí tuto službu využít. Pěšky se dá dojít taky všude.Pokud jde případně o důchodce tak ti zřejmě tak často nočním rozjezdem nejezdí takže to asi mooc často řešit nebudou.

Nepřihlášený uživatel

#13 Re: všem

2012-10-17 17:23

#12: volič čssd - všem

Jen je problem, ze tato sluzba nema konkurencni alternativu. Navic nechapu, proc jako pracujici musim dotovat verejnou dopravu z dani, nakupem jizdenky a dalsim naprosto absurdnim poplatkem. Ano a jsou napriklad seniori, kteri si nekde privydelavaji, pracuji na smeny a musi se nejak prepravovat. At mesto jednoduse prehodnoti sve vydaje v jinych oblastech. Napriklad proc by melo kupovat vystaviste? Brnenska doprava je v ramci republiky nejdrazsi a uprimne nabizena kvalita sluzeb tomu neodpovida. Co se tyce rozjezdu uz ted jezdi mnohdy velmi preplnene, takze se cloveku obcas stane, ze se do autobusu nevejde a musi bud hodinu cekat, nebo opravdu jit pesky, coz je pres nektere mestske casti naprosto nemyslitelne...


Nepřihlášený uživatel

#14

2012-10-17 17:26

nebudu nic platit

Nepřihlášený uživatel

#15 Re: všem

2012-10-17 17:48

#12: volič čssd - všem

Vzhledem k tomu, že se spousta lidí z města rozjíždí na všechny strany, věřím, že násilníkům a zlodějům by chození pěšky udělalo radost. Já si jako samotná dívka rozhodně ráda udělám noční vycházku opuštěným Brnem, co na tom, že by to mohlo být dost nebezpečné.. A ano, nemusím samozřejmě zůstávat ve městě do 4 hodin do rána (v případě, že je to věc, která by Vás napadla jako další argument), ale pokud město neposkytne jinou možnost než noční rozjezdy, budou muset připlácet i ti, kteří se vrací "slušně" v 11. A to už bývají všechny věkové kategorie a z různorodých důvodů, nejsou to jen ti, co se byli někde bavit.

student

#16 Re: všem

2012-10-17 17:56

#12: volič čssd - všem

dovolím si s vámi nesouhlasit, bydlím na okraji Brna, kam se pěšky v noci tedy dojít nedá, aniž byste riskoval, že vás někdo na silnici srazí (neb ne všude jsou chodníky a výpadovka na dálnici s chodci nepočítá) nebo okrade (pro mladé studentky je přímo skvělý nápad, aby se potulovaly po krajích města samy. Co se důchodců týče, potkávám je jak v rozjezdech do půlnoci, tak i v těch ranních, protože někteří si ke svému důchodu musí přivydělávat. Když už si někdo platí za jízdné po Brně do určitých pásem, je absurdní připlácet si za jízdné v noci (vlaky jedoucí v noci taky nejsou dražší). Kdyby DPMB mělo konkurenci, ke které by se dalo přejít, pak by váš příspěvek dával smysl, v tomto případě je zcela mimo.

na okraj

#17 hlavní město nejúžasnějšího kraje

2012-10-17 18:07

Tohle je nápad vedení města a myslím, že ani lidem v DPMB se nebude líbit :-)
pipla

#18

2012-10-17 18:24

Co k tomu napsat... Třeba Krno-zdravé město?

Nepřihlášený uživatel

#19

2012-10-17 18:35

Souhlasím s tím, že je doprava v Brně v poměru s příjmy opravdu drahá, ale do kvality bych se nenavážela. Procestovala jsem hodně evropských měst a pro mě žádná nemohla konkurovat v Brně. Ve spoustě hlavních městech nefungují vůbec žádné jízdní řády, nic nejezdi na čas, člověk se nemůže na dopravu spolehnout. Vždy mě příjemně překvapí s jakou rychlostí reaguje DPMB na nehody, kdy velmi brzy přijíždí náhradní doprava. Také Američanka, která zde rok žila, si chválila naši dopravu- prý nejlepší, co kdy zažila.
Také nesouhlasím se zavedením jízdného pro rozjezdy, ale zase bych DPMB tak nehanila. JE lehké si stěžovat, těžší je pochválit...
El Barto

#20 kolo

2012-10-17 18:42

Jakožto zdravý člověk jsem všechny problémy se zdražováním, přeplněnými dopravními prostředky, bezdomovci a nepříjemné teplotě uvnitř vozu vyřešil tak, že jezdím všude na kole. Více lidí by se mělo zamyslet nad tím, jestli jim za to "svezení bez námahy" výše zmíněné starosti stojí. A pokud za zdražením večerního rozvozu stojí rozhodnutí města, mělo by se zaměřit naopak na ty, kteří chtějí z tohoto dopravního kolotoče ujet na kole a dát jim k tomu adekvátní podmínky.

Nepřihlášený uživatel

#21

2012-10-17 19:08

Naprostý nesmysl zavádět dvojí placení a zvlášť pokud na to nejvíce doplatí studenti. Možná by se někdo měl zamyslet jak optimalizovat náklady DP (např. jedna blbost za všechny:časopis Šalina? opravdu? v době internetu?).

Nepřihlášený uživatel

#22

2012-10-17 19:10

Myslím,že stačí ceny za MHD. Tak proč zpoplatňovat noční linky?
James

#23

2012-10-17 19:21

Suhlasim s Vami a podpisal som peticiu. Mozno by sa vsak zisla este jedna na podporu cyklistickej dopravy v meste Brno. Keby je vyhodnejsie chodit na bicykli tak by sa skoro kazdy vykaslal na dopravny podnik :)

Nepřihlášený uživatel

#24

2012-10-17 19:21

Platím snad DP za komplexní přepravu na celé čtvrtletí, proč bych měl ještě něco navíc připlácet...

Nepřihlášený uživatel

#25

2012-10-17 19:27

Furt zdražují šalinkarty a ještě chtějí extra lístek na rozjezd, tak tohle je už vtip ne? Lidi nesmí stále ustupovat. Jinak si budou stále více a více dovolovat. Resistance.