Podpora Mgr. Vítězslavě Baborové, radní Jihočeského kraje za KSČM


Nepřihlášený uživatel

#1101 http://www.blisty.cz/wholeissue.rb

2012-12-16 14:34

5.12.2012
Nikoli o radní Baborové, ale o demokracii a o nás samotných to celé je
Luděk Prokop

Před řadou lidí vyvstávají otázky, co a kdo asi tak stojí za nátlakem v Jihočeském kraji. Za prapodivným nátlakem, za kterým stojí snahy o deformování výsledků voleb. Tyto snahy v prvním kroku znamenají úsilí o odstoupení řádně zvolené radní. Za tímto vytrvale stupňovaným úsilím, počínajícím demonstracemi studentů, pokračujícím nápady ohledně bivakování před bydlištěm paní radní a proklamačním vyhlášením hladovky a končícím doposud ještě neznámo čím, stojí jeden, jediný argument. Protože je členkou KSČM. Dodejme, členkou strany, která se umístila v příslušných volbách na druhém místě.

Dovolím si v tomto článku použít, (dle mého mínění smysluplný), komentář nejmenovaného čtenáře Parlamentních listů:

„Již delší dobu se nemohu zbavit dojmu, že média tuto kauzu a obecně antikomunistické nálady vydatně přiživují. Jinak si neumím vysvětlit tento článek. V úvodním odstavci domněnka, že hladovku podpoří zřejmě další lidé. Domněnka ničím nepodložená. Ve zbytku článku shrnutí celé kauzy. Informační hodnota tedy veškerá žádná. Napadá mě otázka, proč byl vlastně tento článek napsán? Jen aby se o aktivitách studentů psalo? A proč se nepíše, že jsou většině lidí pro smích? Že vznikly dvě petice, jedna na podporu paní Baborové, druhá proti porušování zákona na jihočeských školách? Že by měl někdo zájem strašákem komunismu odvádět pozornost od daleko závažnějších problémů a jejich původců?“

V této souvislosti uvádím, jen k dokreslení věci: Jiný čtenář výstižně a přiléhavě upravuje honosně znějící propagační charakteristiku demokratických sdělovacích prostředků, z názvu „hlídací psi demokracie“ vzhledem k danému problému na výstižnější název „honicí psi demokracie“. Jeho obavy, že nátlak vyvíjený na paní učitelku, nezvyklou na takový humus, se stane pro ni neúnosný, lze sdílet.

Další čtenář píše:
„Pro paní Baborovou jakožto slušně vychovaného člověka musí být ta štvanice těžko únosná – je těžké čelit bezcharakterním a podlým "novinářům", kteří vytvářejí atmosféru proti slušnému člověku. Jinak si stojím za tím, že blouznící studenty je třeba ignorovat, ale naopak pohnat k odpovědnosti ředitelku, která v rozporu se zákonem dovoluje, aby škola nebyla apolitická!“

Další otázky a poznámky, proč studenti neprotestují např. proti ODS, TOP09 a nezvolené LIDEM ve vládě, kde tyto škodí daleko více, včetně toho, že nátlakové akce jsou organizovány ze stejného hnízda jako házení vajec jsou nepochybně rovněž na místě. V neposlední řadě bude asi na místě i poznámka, že dětičkám podnikatelů nasátým na státní rozpočet je věnováno denně nesouměrně více článků než protestům proti této vládě za dva roky dohromady.

Při výše zmíněné skutečnosti, že sdělovací prostředky se staly na místo psů „hlídacích“ psi „honicími“, vzala si paní radní na bedra nepochybně víc, než si kdy před honičkou rozpoutanou bezcharakterními ubožáckými slouhy, neštítícími se zneužít a zmanipulovat studenty, dokázala představit. Možná nemá ani tušení, stejně jako my ostatní, která bije a jak velikou zodpovědnost na sebe nevědomky a nechtíc vzala.

Ano, tuto věc by mohla vzdát. Těžko bychom jí to mohli vyčítat, když naše podpora je víceméně sporadická. Omluvou nám budiž, že sporadická je především zásluhou nejen místních, nejspíš zkorumpovaných sdělovacích prostředků, do kterých je přístup nežádoucím názorům (viz dvě výše zmíněné petice) tvrdě omezen.

Kapitulace paní Baborové a tím i celé radnice, v konečné fázi tedy naplnění snah pohůnků současné nelegitimní vládní koalice, podporované částí zprostituovaných sdělovacích prostředků, by mohla mít důsledky, jaké si zatím stále ještě nemusíme plně uvědomovat.

Neumím zorganizovat podporu paní Baborové, která si ji dle mého mínění zaslouží, ani podporu této naší demokracii, jejíž zbytky dle mých obav jsou v silném ohrožení. Nikoli v ohrožení ze strany KSČM, podotýkám. Adresu paní Bavorové neznám. Tak se jí pokouším vyjádřit podporu alespoň tímto článkem. Precedent, který by vznikl v případě jejího odstoupení, by mohl mít následky, jehož důsledky si raději nechtějme ani představit.
paměť chybí??

#1102 Re: Re: Podporuji paní Baborovou

2012-12-16 15:01

#16: - Re: Podporuji paní Baborovou

Mam za to, ze jste dost politicky gramotny/gramotna, abyste tyto veci pochopil/pochopila: Sestavovat koalici a nesnažit se pro co největší prostor pro plnění volebního programu je přeci blbost! Navíc volič dal jasně najevo, že už má vás pravičáků plné zuby  a tak pro vás nehlasoval. Nejvíc pro vzestup počtu voličů udělala koalice svým chováním a jednáním k občanům.

Závěrem jednoduchá otázka. Proč jste se vy "pravičáci" nebyli ochotni jít do koalice s vítězem posledních parlamentních voleb??

chybí paměť,,

#1103 Re: Re: Re: Re: Podporuji paní Baborovou

2012-12-16 15:05

#22: - Re: Re: Re: Podporuji paní Baborovou

A koalici  ODS - TOP09 - LIDEM zvolili voliči????

NE!  Tak nyní drž zoban!

svědomí...

#1104 Re: Re: Re: Re: onanující jihočeští učitelé před studenty

2012-12-16 15:11

#39: - Re: Re: Re: onanující jihočeští učitelé před studenty

Ano normalizacni komuniste byli pouze cyniky a pragmatiky. Proto také po listopadu roku 1989 cynicky a pragmaticky převlékli kabáty a nalezli do funkcí v "pravicových " stranách!!


Nepřihlášený uživatel

#1105

2012-12-16 16:27

Zdá se mi být skutečně ohavné vést takový hon na čarodějnice vůči ženě, jeíž jedinou chybou je, že kandiduje za KSČM. Skutečně mladým lidem nevadí všichni ti zloději z ODS a ČSSD? Nebo si nemapatují, že jeden z nejneserioznějších politiků, který je zodpovědný za rozkradení republiky pochází z KDU-ČSL? Denně vidím důsledky "té správné politiky "demokratických stran" - lidi bez práce, zadlužené, bezdomovce, nemocné bez perspektivy vrátit se domů, matky, kterým rvou děti z náruče, mladé lidi ale i 50níky bez jakékoliv perspektivy.
Jestli je demokracie, tak proč nemůže být říádně zvolena poslankyně být radní? Jsou lidé, kteří ji dali hlas lidmi druhé kategorie?
Alena Uváčiková

Nepřihlášený uživatel

#1106 IL

2012-12-16 17:11

Paní Baborové držím palce, šikana od podnikatelů a jejich nastrčených dětí, kterým nevyšly partičky a hrátky musí být úděsná.....

Nepřihlášený uživatel

#1107

2012-12-16 17:13

Nepřipadá mi fér stále jen poukazovat na zločiny minulosti jedné strany a součsné mlčet ke zločinům současným páchaným členy jiných stran.

Nepřihlášený uživatel

#1108 Podpora soudružce Bavorové ze Slovenska

2012-12-16 18:18

Vážená soudružko Mgr. Baborová,
přijměte ode mne upřímný pozdrav a jednoznačný veřejný projev podpory Vaší osobě. Chci aby jste věděla, že nejste v této chvíli sama, ale Váš postoj sledují i komunisté na Slovensku. Nezodpovědné jednání pana učitele Rozsochy, může vyústit do nečekaných činů převážně mladých politicky neuvědomělých zmanipulovaných lidí, kteří tak jak tento mladý učitel nic neví o období socialismu a podléhá již 23 let usilovné jednostranné a nekritické propagandě mající pouze za cíl zastrašit nebo ublížit. Držet lidi v nevědomosti a rozdělovat pracovně i sociálně je podmínkou každé kapitalistické společnosti. Přesně podle hesla: "Rozděl a panuj". Tak jak bude sílit odpor utlačovaných, tak bude sílit i hysterie a lži, nebo i cílené útoky na komunisty. Je na nás, abychom tyto útoky vydrželi a dali najevo proč jsme komunisty. Věřím, že i Vy statečně ponesete tento boj a vydržíte. Se soudružským pozdravem

Zdeněk Rajchl, předseda Okresního výboru Komunistické strany Slovenska na Myjavě
podvedený občan

#1109 podpora

2012-12-16 18:38

Paní Baborová, nedejte se a vydržte. Jde jim jen o koryta a toky peněz, které z toho plynou. Zalekli se, že jim někdo zastřihne křidélka a prokoukne tu jejich hru "co je doma, to se počítá". Držíme Vám palce, zachovejte chladnou hlavu, pevné nervy a prosíme, zůstaňte a bojujte i za nás, kteří jsme Vás podporovali a dali své hlasy. Máte naší plnou podporu a důvěru. Díky za vše.

Nepřihlášený uživatel

#1110

2012-12-16 23:02

Jednou se budou studenti, kteří protestují proti demokraticky zvolené radní, za své ubožácké chování stydět.
Demokrat

#1111

2012-12-16 23:06

Jednou se budou studenti, kteří protestují proti demokraticky zvolené radní, za své ubožácké chování stydět.

Nepřihlášený uživatel

#1112 Re: Dobytci komunističtí

2012-12-17 00:06

#4: demokrat -

Nauč se česky, komunistický dobytku. Já si myslím, že by komunisti měli být postaveni ke stěně a hromadně popraveni. Komunisti jsou jen obrovská nechutná špína, která ve společnosti nemá co dělat. Proto je třeba si vážit jak Pinocheta, tak Franca. Styďte se, dobytci komunistiští. Ale už se na vás, svině komunistické těším! berte to jako výhrůžku!

mlča

#1113

2012-12-17 01:07

Kde, ty děti byly, mají alespoň 15 let ? Zneužívají je kantoří pro své zviditelnění a sami neví nebo neznají kompetence krajských náměstků či radních. Kdyby se to sami naučili a následně ty své zmanipulované ovečky - děti. To svědčí o jejich intelektu.
Honza

#1114 Re: Re: Dobytci komunističtí

2012-12-17 01:19

#1112: - Re: Dobytci komunističtí

Tak vy máte dost. Nezbývá, než litovat ty osoby, které jsou nuceny žít ve vaší blízkosti. Ať se jedná o rodinu, či spolupracovníky. Z vás ta nenávist stříká proudem. Buť jste pod vlivem a když ne, tak o to hůř. Jde mi z vás mráz po zádech. Co jste to za člověka?

Jací jsou lidé, kteří nenávidí? Jak se cítí, když jsou zavaleni nejzhoubnějším z mentálních jedů, kterým nenávist bezesporu je? Neovládají se a nemyslí s láskou. Vždyť v pocitech nenávisti se cítíme velmi zle i naše fyzické reakce nám neprospívají. Mysl ovládaná nenávisti si přivozuje nekonečné frustrace. Vnitřní klid mizí do nenávratna, dostaví se nespavost, neschopnost koncentrace a nechuť být s lidmi. Velmi se naruší mezilidské vztahy. Ti, co se člověku z nenávisti mohou vyhnout, to udělají. Jeho nejbližší doma jsou v nevýhodě a prožívají peklo. Člověk, který nenávidí, postupně přichází o své mezilidské vazby a je stále osamělejší


Nepřihlášený uživatel

#1115 Nežerte!

2012-12-17 08:44

Chtěl bych poradit studentům ohledně hladovky, jen nevím na koho se obrátit, protože nikde není zveřejněný kontakt na organizátora protestů. Takže, držte hladovku, ale hladovku suchou tj. bez vody. Jeden den hladovění nemá význam, držte ji až do konce. Když všichni chcípnete, pro ČR tím žádná škoda nevznikne, spíše to bude naopak.
Miloš H.

#1116 Re: Re: Dobytci komunističtí

2012-12-17 09:38

#1112: - Re: Dobytci komunističtí

Karel Kryl blahé paměti říkal něco v následujícím smyslu:

"Je tady moc bolševiků. Neříkám komunistů, říkám bolševiků. V tom je rozdíl. Komunista, to je politická příslušnost, bolševik - charakterová vada."

Z hlediska politologické terminologie to sice není úplně přesné (K.K. holt byl písničkář a nikoli politolog), ale myslím tušíme, co tím chtěl říci.

Miloš H.

#1117 Re: Nežerte!

2012-12-17 09:48

#1115: - Nežerte!

Ale ale, pane kolego! Těch hladovějících studentů opravdu není tolik, aby jejich vyřazení z "odběru stravy" (jak se říkávalo na vojně) stačilo k obnovení potravinové soběstačnosti našeho Absurdistánu!

Ale vážně, vyzývat někoho, aby chcípl... Čím se potom - vyjma ideologického znaménka - vlastně lišíte od anonymního autora komentáře #1112, který mj. tak hezky adoruje soukmenovce Pinocheta?

Berka

#1118 Re: Re: Dobytci komunističtí

2012-12-17 12:32

#1112: - Re: Dobytci komunističtí 

 Připomínáš mi studenta z Ameriky, který postřílel malé děti. Máš k němu hodně blízko. Za jiný názor střílet, fakt dobré. To jsou názory hodné debila a ne normálního člověka. Hanba, takový odsuzují komunisty, kdyby se dostali k moci, postřílí každého, kdo nepůjde s nima. Jsi správný SSman. Sám jsi dobytek největší a je hanba, že chodíš po téhle zemi.


Nepřihlášený uživatel

#1119

2012-12-17 14:12

Nechápu proč studenti neprotestují proti soudruhu Nečasovi, který byl do roku 1989 fanatickým funkcionářem komunistického SSM a Svazu Československo-sovětského přátelství...
lenka

#1120

2012-12-17 14:18

Je neuvěřitelné, k jakým vyděračským akcím se studenti uchylují. Že nedrží hladovku např. proti praktikám rozkrádání naší republiky! Protestují proti výsledkům dem. voleb, za které demonstrovali v 89. Ať se vrátí do škol. lavic a učí se.

Nepřihlášený uživatel

#1121

2012-12-17 14:23

Dodržujme výsledky demokratických voleb.
královna

#1122

2012-12-17 14:27

Nechte jí v klidu pracovat. Ať ukáže co umí.
první dáma

#1123

2012-12-17 14:31

Nedejte se paní Baborová.
Pavel

#1124

2012-12-17 15:33

Stačí, když budeme respektovat základy demokracie.
doktor

#1125

2012-12-17 15:33

Studenti zesměšňují sami sebe.



Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...