MojeID

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno MojeID

tangram

#1 Mojeid

2012-12-24 00:42

Tahle služba je hrozné vydřidušství. A nejhorší je na tom to, že jí podporují většina českých zdarma hostingů, přes které se je třeba přihlásit přes MojeID abyste mohli využít aspoň program Free. Príklad: Endora.cz
verů

#2 Re: Mojeid

2012-12-24 00:42

#1: tangram - Mojeid

Ano přesně tak a taky že u toho musíte uvádět citlivé údaje.

prolamy

#3 Re: Mojeid

2012-12-24 16:14

#1: tangram - Mojeid

Nikdo Vás nenutí založit mojeID. Je to Vaše svobodná volba.

 

Jen se divím, proč zde nebrečíte ohledně e-shopů, které údaje jako je telefon, e-mail a adresa vyžadují také...

Mimochodem i tyto e-shopy využívají službu mojeID.

verů

#4 Re: Re: Mojeid

2012-12-24 16:27

#3: prolamy - Re: Mojeid

Ano jistě, ale já žádným e-shopům nic nezděluji :-) Nikomu a nikdy nehodlám sdělovat své osobní údaje.

tangram

#5 Re: Re: Re: Mojeid

2012-12-24 16:28

#4: verů - Re: Re: Mojeid

Ano, přesně tak, ještě když daná osoba není plnoletá.

Milan Borůvka

#6 Re: Re: Mojeid

2012-12-24 16:30

#3: prolamy - Re: Mojeid

To je jako už psal uživatel na fóru: Dejte mi svoji "duši" a já vám dám Free verzi programu Endora, jinak přejdete do verze LITE. To je jakoby jste říkali: Prozraďte se ihned nebo vám zrušíme verzi Free!

LOL

#7 LOL

2012-12-24 22:12

Jste šílení ... odmítáte relativně bezpečné produkty a ochotně přitom tady vyplňujete své osobní údaje pro petici ... tak krásně si protiřečíte svými skutky, že mě to až pobavilo.
verů

#8 Re: LOL

2012-12-24 22:47

#7: LOL - LOL

Admini z fórů endory, zanechte psaní, tady nemáte co dělat, tu mají býti lidé kteří podepíší tuto petici, tak laskavě nehovořte a respektujte náš názor.

Tento příspěvek byl odstraněn administrátorem webu (Zobrazit podrobnosti)

2012-12-24 23:56


vlazy

#10 Re: Karel Třebík

2012-12-25 00:46

#9: - Karel Třebík

Jsou služby které zavádí to MojeID jako jedinou možnost přihlášení a pokud ji někdo chce používat tak bez toho blbého MojeID nemá žádnou jinou možnost jak ji používat. Jsou i služby které existují už několik let a získaly si docela dost uživatelů a nyní najednou je provozovatelé nutí aby se zaregistrovali do toho MojeID nebo jinak jim zruší registraci. Firma CZ.NIC která je provozovatelem tohoto nesmyslu musí lákat internetové služby aby do toho šly uplácením za každého uživatele kterého nalákají nebo nějak přinutí se do toho MojeID registrovat, jinak by už to asi dávno zkrachovalo. Doposud internetové služby fungovaly bez problému bez nějakého pitomého MojeID a asi nikomu to nevadilo a tak proč by to nadále bez toho fungovat nemohlo.

Jsem proti MojeID, ale tuto petici podepisovat nebudu. Nemám potřebu zde uvádět moje osobní údaje a také příliš nevidím, že by to mohlo nějak pohnout s CZ.NIC tak aby od MojeID ustoupili.

LOL

#11 Re: Re: LOL

2012-12-25 11:34

#8: verů - Re: LOL

Nejsem žádným adminem na fóru endory, jen upozorňuji na absurditu téhle petice...

LOL

#12 Re: Re: Karel Třebík

2012-12-25 11:40

#10: vlazy - Re: Karel Třebík

NIC není firma jako taková, ale zájmové sdružení a hlavně provozovatel registru národních doménových jmén. Pokud někomu na českém internetu věřit, tak právě NIC. Nastudujte si prosím pečlivěji problematiku, za kterou tady vyloženě pláčete, protože jste zbytku světa jen k smíchu...

vlazy

#13 Re: Re: Re: Karel Třebík

2012-12-25 13:03

#12: LOL - Re: Re: Karel Třebík

K smíchu jsou spíše ti co svoje osobní údaje zadávají jen tak všude kde to po nich žádají a vůbec nad tím nepřemýšlejí.

To nesmyslné MojeID je k ničemu a pravděpodobně to stejně s časem asi zkrachuje a zanikne. Je to služba pouze pro český internet. Češi ale používají i různé zahraniční internetové služby a tam je jim nějaké MojeID k ničemu. Obhajují to pouze lidi kteří nad tím asi vůbec nepřemýšlejí a jsou ochotní příjmout téměř vše co jim někdo nabízí a dokáže jich tím zblbnout.

LOL

#14 Re: Re: Re: Re: Karel Třebík

2012-12-25 13:39

#13: vlazy - Re: Re: Re: Karel Třebík

Co dodat, petice typu:

Petice pro zrušení služby MojeID. Mnoho uživatelů si stěžuje na službu MojeID od registrátora CZ.NIC, proto jsem založil tuto petici.

není nic jiným než výkřikem do tmy a pdepsat se pod toto je vrcholem pokrytectví (tím samozřejmě nechci nikoho urazit). Obsah této petice je zcela zavádějící, chybný a irelevantní; samotný popis pak zcela chybný. Nelze se domáhat zrušení poskytování produktu, který neporušuje morální hodnoty či zákon a kdokoliv by se o to pokusil, by se snažil potírat samotné principy tržní ekonomiky.

Pakliže je tato petice myšlena cíleně na uživatele služeb MojeID, pokud jsem si vědom, tak tito uživatelé poskytují i jiné metody autentizace, ačkoliv možná s jistými omezeními.

Tak si tedy bojujte boj založený na neinformovanosti, vedený pro iluze.

verů

#15 Re: Re: Karel Třebík

2012-12-25 15:28

#10: vlazy - Re: Karel Třebík

Můžete uvést nepravé údaje alespoň zde bude podepsaných hodně IP adres!

verů

#16 Re: Karel Třebík

2012-12-25 15:31

#9: - Karel Třebík

Asi jste neslyšel o Anonymní IP adrese"

vlazy

#17 Re: Re: Re: Re: Re: Karel Třebík

2012-12-25 16:38

#14: LOL - Re: Re: Re: Re: Karel Třebík

"Nelze se domáhat zrušení poskytování produktu, který neporušuje morální hodnoty či zákon" MojeID zákon asi neporušuje, ale morální hoddnoty určitě. Lákají z lidí osobní údaje které kdo ví jak a k čemu budou použité. I když CZ.NIC tvrdí, že zneužité nebudou tak nikdy si tím nemůžeme být 100% jisti. Oni ty osobní údaje potřebuji aby je pak mohli předávat jiným internetovým službám které jejích službu používají a tam už za jejích zneužití CZ.NIC asi ručit nemůže. Já když někde v internetu uvádím moje osobní údaje tak pouze tam kde jsou tyto údaje k něčemu potřebné a pouze ty údaje které jsou potřebné a to ještě zvažují zda mi na tom kde je zadávám až tolik záleží abych tam o sobě něco osobního uváděl. Příliš morální na tom není ani to, že do toho MojeID lákají lidí a internetové služby za finanční nebo věcnou úplatu.

"Pakliže je tato petice myšlena cíleně na uživatele služeb MojeID, pokud jsem si vědom, tak tito uživatelé poskytují i jiné metody autentizace, ačkoliv možná s jistými omezeními." Ano někteří poskytují i jiné možnosti přihlášení, ale jsou i takové které to MojeID mají jako jedinou možnost, např. http://redir.cz a nutí tak pod hrozbou zrušení služby a nemožnosti se přihlásit i stávající uživatelé aby se do toho registrovali.

Služba do které se musí lidí lákat a nutit je i přes to, že o ni nemají příliš zájem asi nebude příliš dobrá a solidní.

LOL

#18 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Karel Třebík

2012-12-25 17:22

#17: vlazy - Re: Re: Re: Re: Re: Karel Třebík

Tak to bohužel, pakliže chcete využívat nějakou službu, která používá MojeID, buďto si účet na MID vytvoříte nebo hledejte u konkurence, je to jednoduché. Právo na změnu svých podmínek si vyhrazují všichni poskytovatelé služeb...

Tudíž je tato petice bezpředmětná, ale klidně si válčete dál ani nevím proč tu s vámi vůbec diskutuji, když očividně nechcete akceptovat realitu.

vlazy

#19 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Karel Třebík

2012-12-25 17:55

#18: LOL - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Karel Třebík

"pakliže chcete využívat nějakou službu, která používá MojeID, buďto si účet na MID vytvoříte nebo hledejte u konkurence, je to jednoduché." Jednoduché to sice může v mnoha případech být, ale solídní to určitě není.

"Právo na změnu svých podmínek si vyhrazují všichni poskytovatelé služeb..." To samozřejmě ano, ale je otázkou zda každá změna podmínek je vůči uživatelům dané služby solídní nebo zda je morální měnit podmínky tak aby se staly pro mnohé uživatelé těžko akceptovatelné nebo zcela neakceptovatelné.

"očividně nechcete akceptovat realitu." Realita je taková jaká je. To ale ještě neznamená, že ji všichni bez jakýchkoliv výhrad musíme nutně přijmout a popdřídit se ji. Kdybychom se jen tak všichni podřizovali realitě a akceptovali ji tak by jsne zde v Česku možná byli ovládaní Rakousko Uherskem, fašistickým německem nebo třeba by Česko vůbec neexistovalo. Ono je dobré nad vším i trochu popřemýšlet a nepřijímat jen tak vše co nám kdo nabízí nebo vnucuje.

LOL

#20 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Karel Třebík

2012-12-25 18:46

#19: vlazy - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Karel Třebík

Ach ty spekulace...

Samozřejmě, že je dobré přemýšlet, ovšem přemýšlet tam, kde to má smysl; ne se zaobírat nesmysly. Další debata je bezpředmětná.

vlazy

#21 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Karel Třebík

2012-12-25 23:10

#20: LOL - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Karel Třebík

Vidím, že si sám sobě protiřečíš když přiznáváš, že je dobré přemýšlet, ale ohledně MojeID kde to samozřejmě smysl má přemýšlet odmítáš. Nesmyslem je samotné to MojeID. Lidí často vůbec nepřemýšlejí nad tím co dělají a pak se diví jak co dopadlo.

verů

#22 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Karel Třebík

2012-12-26 01:43

#19: vlazy - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Karel Třebík

Nabízíte za účelem snížení webových parametrů? To podle mě tedy nabídka není

verů

#23 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Karel Třebík

2012-12-26 01:44

#21: vlazy - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Karel Třebík

Heleďte, kdyby služby podobné jako MojeID byly užitečné, využili by to i ostatní státy a ne, neprotiřečím si.

tangram

#24 Proč?

2012-12-26 01:46

A víte co nechápu? Proč jste do toho museli jít. Určitě to nebylo za důvodem, že byste chtěli pro uživatele "pohodlné" přihlášení...
verů

#25 Re: Proč?

2012-12-26 01:46

#24: tangram - Proč?

Ano, doufám že MojeID zkrachuje, až se s tím konečně něco udělá.