Zrusenie povinneho cipovania psov

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Zrusenie povinneho cipovania psov


Nepřihlášený uživatel

#401

2013-10-11 20:04

A ked sa to zrusi tak ti poserkovia co utekali hlava nehlava cipovat, lebo dobre ze ne 400eura pokuta tak sa mozu zamysliet nad svojou hlupostou.Sme slobodne bytosti a tento zakon bol aj tak protiustavny!

Nepřihlášený uživatel

#402

2013-10-12 05:59

Celá problematika čipovania je nehoráznosť.Mediálne rozsiahle zastrašovovanie slušných občanov od
začiatku tohto roku vysokými pokutami na základe protiústavného zákona je hanbou tohto štátu.Kompetentní by sa mali nad tým zamyslieť,je neprípustné vydávať kontraverzné zákony,ktoré sú
proti ústavným právam občanov SR a základným právam v EU.

Nepřihlášený uživatel

#403

2013-10-12 06:10

Je hrozné,že na nezmyselný zákon doplatili nevinné mláďatá,torých chovatelia museli začipovať a v
panike pred vysokými pokutami aj staré,choré,dožívajúce zvieratá,ktorých majitelia s ťažkým srdcom
dali začipovať za vysoký poplatok zo svojho skromného príjmu.Poslanci,ktorý majú vysoký príjem by
si mali konečne vstúpiť do svedomia a nevydávať protiústavné zákony v ktorých sú zakotvené pokuty
vyžšie ako skromný príjem mnohých občanov!!!!!

Nepřihlášený uživatel

#404 Re: Re: Re: nedam skontrolovať

2013-10-12 06:26

#319: - Re: Re: nedam skontrolovať

K príspevku,ktorý dáva do pozornosti že kontrolu čipovania vykonáva regionálna veterinárna správa je zavádzajúci pretože

v zákone 39/2007 §13 odsek 1 písmeno g neezistuje! Uradný veterinárny lekár je oprávnený vstupovať do miest kde sa držia alebo prepravujú zvieratá  a sú tým myslené zvieratá hospodárske z chovov a veľkochovov. Nemôžu sa tým myslieť

spoločenské zvieratá v súkromí občanov. Uradní veterinári majú zabezpečiť nezávadnosť potravín,čo sa im doteraz nie vždy

podarilo viď. mnohé potravinové škandály!!!!!!!!!!!!


Nepřihlášený uživatel

#405

2013-10-12 06:37

V televízii bolo už viackrát ukázané v akých otrasných podmienkach žijú alebo sú prepravované hospodárske zvieratá.Ak tieto prípady ušli pozornosti úradných veterinárov a regionálnych veterinárnych správ je to zlyhanie.Ak tieto orgány nestíhajú kontroly chovov hospodárskyh zvierat
prečo sa chcú silou mocou venovať nezmyselnej kontrole čipovania spoločenských zvierat?????????
Maria

#406 Re:

2013-10-12 12:52

#405: -

Presne !Majú čo robiť,lenže odtiaľ im nepotečú peniažky ako z čipovania.Ja sa len teším,že možno aj naše reakcie proti čipovaniu prispeli k tomu 5 ročnému odkladu čipovania naších psíkov. Za tých 5 rokov ,dúfajme,že ešte zmudrejú a zrušia čipovanie úplne,alebo bude dobrovoľné.


Nepřihlášený uživatel

#407

2013-10-12 18:08

Fiha o tom navrhu o odklade som pocula resp.citala len tu, bolo to vobec v telke? alebo to zamerne nedali, aby opozdilci este stale cipovali psikov? Na nasom sidlisku ma uz kazdy ocipovaneho psika, teda koho poznam -okrem mna a jednej pani. A mesto pripravuje nove VZN o drzani psov, len este sa k tomu neviem dopatrat.Asi tam ide napisat, ze kazdy pes musi byt zacipovany a tym padom by to mohli kontrolovat aj mestski fizli.To je len moja domienka.Co bz ho isli menit,vsak naposledy bolo menene v roku 2010. No uvidim,co ti debili vymyslia.

Nepřihlášený uživatel

#408

2013-10-13 08:58

Samozrejme media ktoré burcovali na čipovanie teraz mlčia.TV JOJ sme napísali ešte v lete list aby
uverejnili aj riziká čipovania.Nechali to bez povšimnutia.Na riziká čipovania upozornil len časopis
Život.Odklad čipovania oznámili len v článku Pravdy.Ostatné noviny o tom mlčia tak ako televízie.
Mala o tom informovať aspoň STV,ktorej platíme koncesionárske poplatky.Zrejme veterinárna biznis
loby má chápadlá vo všetkých médiách o parlamente a vláde ani nehovoriac.Je to hnus!!!!!!!!
Nakoniec nás prinútia ignorovať zákony.Nariadenie povinného čipovania je PROTIUSTAVNE!!!!!!!!!!!

Nepřihlášený uživatel

#409

2013-10-13 17:01

No ten odklad je zatial iba navrh , ci to vobec schvalia je velmi otazne.Velmi by ma to potesilo, urcite aj vsetkych nas , ktori sme sice so strachom, ale predsa nedali {dovolim si povedat}poskodit svoje zvieratka cinskym sajrajtom. Co sa uz v tomto state deje, je mi uz z toho fakt na vracanie,ludia zapchavaju hlavu do piesku, boja sa , nepoznaju svoje prava, este horsie ako za komunistov.A ked sa sem tam nejaky odvazlivec najde, mocopani ho doslova zadupu a znesu zo sveta.Je to hnus, nikto sa nenarodil na tento svet preto, aby ho niekto riadil a ovladal.Kazdy clovek je slobodny a jedinecny a nikto nema pravo s nim manipulovat a prikazovat mu nezmyselne veci.ToTo jE DEmoKracia?

Maria

#410 Re:

2013-10-13 19:52

#409: -

to ti niekto díktoval moje myšlienky.Verím,že ten návrh zchvália .Inak by to nezverejnili. Verím,že si uvedomili,že prestrelili.Ešte si poštvali proti sebe aj tých ,ktorí zo strachu pred pokutou dali čipovať svojích psov.

 


Nepřihlášený uživatel

#411

2013-10-14 07:14

Ďakujem autorom petície a organizátorom protestu proti nezmyselnému, zlému zákonu. Také zákony by sa nemali rešpektovať, ale rušiť.
Tento "zákon" neporušuje len práva zvierat, ale aj práva ľudí, lebo je to rafinované čipovanie, a tak i sledovanie ľudí, ktorí majú začipovaných svojich psov. Lebo, kde je môj pes, tam som aj ja.

Nepřihlášený uživatel

#412

2013-10-14 09:26

Či už schvália odklad alebo nie protiústavný zákon predsa nemôžeme rešpektovať. Ak naviac budú ignorovať túto petíciu aj petíciu 7 tis.ľudí odovzdanú na Min.pôdohosp.je to ďalší protiústavný krok v našom štáte.Je hrozné,že na toto všetko doplatili zvieratká! Ak v poslancoch zostala aspoň
štipka ľudskosti a snahy zastupovať práva občanov ktorí ich volili tak urýchlene zmenia protiústavný zákon.Čipovanie nie len odkladať ale zmeniť na dobrovoľné.
Napálený občan

#413

2013-10-16 07:48

Poslanci už dávno neslužia občanom ale finančným oligarchom. Myslia si, že si môžu dovoliť úplne všetko. Posledná defenestrácia sa uskutočnila v Prahe roku 1618, a to bolo už dávno. Preto by možno bolo načase si ju zopakovať. Navrhujem takýto postup:
1. Povinne začipovať všetkých poslancov.
2. Defenestrovať všetkých poslancov.
3. Odskúšať funkčnosť a užitočnosť čipovania pri identifikácií defenestrovaných poslancov.


Nepřihlášený uživatel

#414 Re:

2013-10-16 09:10

#366: -

Presne tak!!! Očipovať ich ale pri velkosti čipu zachovať pomer k telu, to znamená ak 1 cm dlhý čip do 30 cm tela čivavky, tak potom do 180 cm tela zhovadilého poslanca minimálne 6 cm dlhý čip !!!


Nepřihlášený uživatel

#415

2013-10-16 09:53

Presne také čipovanie by si zaslúžil poslanec,ktorý hlasoval za neústavný zákon povinného čipovania. A to ako naši poslanci aj europoslanci. A ten kto podpísal a vydal predpis č.19 z 13.1.2012 Ministerstva pôdohospodárstva nariaďujúci čipovanie aj pre zvieratá ktoré necestujú do
krajín EU a neopúšžajú Slovensko a ani súkromný byt či dvor už mal zrejme nejaký čip v šialenom
mozgu.

Nepřihlášený uživatel

#416

2013-10-16 11:57

"do 180 cm tela zhovadilého poslanca minimálne 6 cm dlhý čip !!!"
a prečo nie, ved všetky prostitutky z radov veterinarov aj novinarov tvrdia, že je to bezbolestne...

Nepřihlášený uživatel

#417

2013-10-16 12:21

Veru poslanci si plne zaslúžia 6 cm dlhý čip rovno na ľavú stranu krku!!!!!

Nepřihlášený uživatel

#419 Re:

2013-10-17 11:29

#418: -


http://nitra.sme.sk/c/6968825/na-povinne-cipovanie-zvierat-malo-ministerstvo-iny-nazor-ako-veterinari-uz-nema.html

z diskusie pod článkom: ..."a ty co si jeden z tych veterinarov, ktori sa chcu na tomto nabalit???"


"Áno, som jeden s veterinárov a nabaliť sa? :)) Aj keď si to asi nemyslíš, tak v tomto sektore sa to nedá, dá sa prežiť, tí šikovnejší prežívajú nadštandartne (mierne), menej úspešný volia proste iný sektor, podobne ako tí najšikovnejší :)) Na druhú stranu, by som fakt privítal, ak by sa zákon nemenil a v kľude si hafanov raz za roka zaočkoval proti besnote (zbytočne, lebo imunita drží oveľa dlhšie, aktuálne novela zákona prikazuje očkovať podľa odporúčania výrobcov, čo je individuálne 1-3 roky), ale nemusel sa otravovať s centrálnym registrom, do nekonečna riešiť čipy a kvôli čipom byť buzerovaný klientami aj ŠVPS :((. S každoročného očkovania je s dlhodobého hľadiska príjem vyšší ako s jednorázového čipovania. Na druhú stranu si ctím zákony SR a snažím sa podľa nich konať.
K zavádzaniu cudzích predmetov: čo tak pírsing, tunel, v zdravotníctve umelé kĺby, cievy, srdce...
K čipovaniu ľudí: čo tak telefón? Je aktívny, tj je možné zistiť presnú polohu, odpočúvania aj keď je vypnutý, každý s nás je už začipovaný... mikročipčip je pasívny, tieto veci sú nemožné.
Zavedením čipu do podkožia dávame zvieratám ústa - konečne vedia povedať ako sa volajú a kde bývajú a kto za nich ZODPOVEDÁ, či sú očkovaní a tým pre tvoje deti bezpeční. Máš klapky na očiach a si veľmi ovplyvnený okolím, kde sa pohybuješ. Nadávajme na kolegov- veterinárov, ktorí sa vykašľali na registráciu zvierat v registry a čipovali len kôli zisku, naoko. A vedz, že ich je mnoho. Títo Vás podviedli. Snáď ti to stačí."

 

V centrálnom registri je riadny bordel. Údaje o vakcinácii proti besnote sa neaktualizujú. Zaujímavý je jeden notoricky sa opakujúci kontakt. Mená majiteľov boli donedávna vycapené napriek proklamovanej ochrane osobných údajov. Za takejto situácie koho chcú kontrolovať? Tento deravý žebože zákon nie je možné ani ctiť ani rešpektovať.



mária-nič len biznis

#420 Re: Re:

2013-10-17 12:26

#419: - Re:

Pán veterinár,

(Na druhú stranu si ctím zákony SR a snažím sa podľa nich konať.)


(Tento deravý žebože zákon nie je možné ani ctiť ani rešpektovať.)Toľko z tvojho komentára.

Tak ako je to ?ctíš si zákony či nie?

"čo tak pírsing, tunel, v zdravotníctve umelé kĺby, cievy, srdce"Tiež z tvojho komentára...

Ten pírsing by som vynechala .Nech si kto chce zväčší aj spodnú peru ako to robia ktorési kmene a používajú ju ako tanier , ale prirovnávaš tunel v zdravotníctve ,umelé kĺby,cievy a srdce.To ma presvedčilo,že niesi veterinár ,len robíš hanbu veterinárom.Predsa žiadný lekár,ani ten pre zvieratá ,nemôže porovnávať umele kĺby,či cievy k čipovaniu.Ak môj pes dostal už od chovateľa preukáz a ja ho každoročne dám zaočkovať ,veterinár ho má vpočítači,dostane známku aj že je zaregistrovaný na úrade ,aj od veterinára,že je zaočkovaný,čo viac potrebujem?Vždy to stačilo.A mená majiteľov kedýsi v regionálných novinách boli"vycapené"Kto platil tomu to nevadilo,kto bol neplatič ,tak sa zahanbil a išiel zaplatiť. To bolo podľa mňa správne.


Nepřihlášený uživatel

#421 Re: NECIPOVAT!

2013-10-17 19:36


Nepřihlášený uživatel

#422

2013-10-17 19:42

necipovat som proti tomu svinstvu,nejaka kurva co to vymyslela sa dobre obohatila,ziadne zviera nedam cipovat ide to len pod kozu a moze to putovat po tele a moze to vyvolat rozne choroby,som zasadne proti a nebojim sa nejakych zakonov.nebudu robot na zvieratach pokusy a potom na nas.Boze spamatajte sa konecne uz vsetci,ved mate oci aj usi,vidite sami co s nami robia a mi stale nic,nechame si so sebou robit tiez vsetko,dokedy...zobudte sa vsetci konecne...a s tebou naprosto suhlasim si moj clovek

Nepřihlášený uživatel

#423 Re:

2013-10-17 19:45

#413: Napálený občan -

suhlasim s tebou si moj clovek

MVDr

#424 Odklad

2013-10-18 07:14

Neviete, či už bolo hlasovanie o odklade na ďalších 5 rokov, ako to dopadlo s návrhom? V médiách ani slovo.

Nepřihlášený uživatel

#425 Re: nie so za to

2013-10-18 10:09

#1: anoným - nie so za to

to sa da obist.. ak niekto bude chciet vyhodit psa, moze mu cip vyrezat, pripadne premazat jeho udaje, malo by to ist silnym magnetom a nahlasi ho ako strateneho, ak ho aj najdu, bez cipu nebudu vediet komu patril..