Zrušení omezení denní doby lovu

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Zrušení omezení denní doby lovu

Petr Pelc

#101 Re:

2013-09-07 16:17

#98: mal -

jéééé prej za mě a další slušné rybáře ..... ty se počítáš mezi slušné rybáře jo? ty komiku :-D

 


Nepřihlášený uživatel

#102 Re:

2013-09-08 09:44

#98: mal -

Koukám, že o sobě máte docela vysoké mínění a rád se s tím pochlubíte...  Místo toho, že šmahem oponenty označíte za idioty, byste tu spíš, pokud jste toho vůbec schopen, mohl nějaké ty absurdity popsat a třeba také napsat, co konkrétně se dle vás při nonstop lovu neosvědčilo. Zatím spíš vypadáte jako takovej ten závistivej a zapšklej chytrolín...

PS: U velmi studené, nebo zamrzlé vody, je bivakování celkem zbytečné, atd, atd...


Nepřihlášený uživatel

#103

2013-09-08 19:57

Tak, zítra jedu na tři dny lovit. Mám sice tři dny volno, ale rybaření se mohu věnovat tak max. polovinu. Jelikož je září, šestadvacet stupínků na teploměru, tak to prostě v deset musím zabalit a čekat, i v létě až do šesti. Sice nemám tuchy z jakého důvodu a proč, ale zatím je to tak a tak se alespoň v bivaku (pro souduhy, je to takovej zelenej přístřešek, který si ve středu zbalím a odvezu, narozdíl od těch oranžovejch stanů a přívěsů, postavenejch na břehu řek celé léto, kde se střídali a střídají dodnes ti "slušní") celkem dobře prochrupnu... Když už tady někdo mektá nesmysly o nonstop lovu, o jeho "negativním" dopadu atakdále, měl by si spíš zavzpomínat, právě na ty, tři měsíce suverénně zabrané břehy řek, nebo na ty zabrané celoročně, tam kde si kdejakej náměstek postavil chajdu...  Nakonec dodnes to funguje na Sázavě, Otavě, Lužnici a jinde. Tudíž prosím ty vystrašené zpochybňovače lovu nonstop na "našich" revírech, aby drželi laskavě pec a případně se vyjádřili ve svém kroužku, na své petici proti. Venkoncem už tam mají cirka deset podpisů, tak by to chtělo krapet máknout...


Nepřihlášený uživatel

#104 s vyjimkami to není tak jednoduché...může je udělit pouze MZe ČR

2013-09-09 05:20

Mrkněte na stránky www.rybsvaz.cz na dotaz č. 30:
Podle mého názoru lze těžko předpokládat, že u nás bude někdy v budoucnu umožněn 24 hodinový rybolov bez omezení na všech revírech. To není obvyklé ani v okolních evropských zemích. Český rybářský svaz má však zájem umožnit rybářům noční lov ryb. Snahou ČRS bude především dosáhnout operativnější možnosti příslušného úřadu (rybářského orgánu) nebo i uživatele rybářského revíru, upravit denní dobu lovu podle místních podmínek, tzn. umožnit v letním období na některých revírech celonoční rybolov. V současné době existuje tato možnost formou výjimky z denní doby lovu, je však s ohledem na legislativní nedostatek poměrně komplikovaná. Výjimky z denní doby lovu totiž uděluje podle § 22 odst.4 písm.a) zákona č.99/2004 o rybářství pouze MZe ČR, a to jen, cit.: "na revírech, kde je prvoinstančním orgánem a též v případě, že žádost bude vztažena na revíry na území více správních celků". Z toho vyplývá, že výjimku nelze udělit žadateli, který o ni požádá pro revír či revíry, které jsou na území jen jednoho kraje. Tam je rybářským orgánem příslušný krajský úřad, kterému ovšem není svěřena pravomoc udělovat výjimky z denní doby lovu. Český rybářský svaz se přesto snaží vyhovět požadavkům rybářů na 24 hodinový rybolov a již v roce 2007 obdržel na základě své žádosti příslušné výjimky pro revíry, či části revírů ÚN Orlík, Vltava 5, Vltava 6, Sázava 5, Chomoutov 1A a Stonávka 2A. Pro rok 2008 je záměrem podat žádosti o výjimky z denní doby lovu v období od 16.6. do 31.8. nejen na většinu uvedených revírů, ale i na další rybářské revíry (celkem 13 revírů, zejména větších nádrží). Velmi zdůrazňuji, že jde o záměry, které se stanou realitou teprve až za předpokladu, že MZe ČR příslušné výjimky udělí. Tomu bude muset předcházet nejen dostatečné zdůvodnění žádosti o výjimku, ale i podrobné vyhodnocení vlivu výjimky udělené v r.2007 na ichtyocenózu v konkrétním rybářském revíru. Budou-li požadované výjimky uděleny, najdou o tom rybáři informace na webu Rady ČRS www.rybsvaz.cz a na internetových stránkách příslušných územních svazů.

Takto to funguje i v současné době.


Nepřihlášený uživatel

#105 Re: s vyjimkami to není tak jednoduché...může je udělit pouze MZe ČR

2013-09-10 20:04

#104: - s vyjimkami to není tak jednoduché...může je udělit pouze MZe ČR

Není to náhodou už pět let staré??? Teda, spíše šest??? A jelikož je to tak staré, k čemu to sem píšete? Tohle je celkem k hovénku..


Nepřihlášený uživatel

#106 Re: Re: s vyjimkami to není tak jednoduché...může je udělit pouze MZe ČR

2013-09-11 07:40

#105: - Re: s vyjimkami to není tak jednoduché...může je udělit pouze MZe ČR

je, protože od té doby je získání výjimky mnohem složitější.


Nepřihlášený uživatel

#107 Re: Re: Re: s vyjimkami to není tak jednoduché...může je udělit pouze MZe ČR

2013-09-11 20:00

#106: - Re: Re: s vyjimkami to není tak jednoduché...může je udělit pouze MZe ČR

Jak složitější, proč složitější? On se změnil zákon? Tak to sem napište, místo bezobsažných kydů, už to teď nejde, nebo ještě lépe, je to bohužel složitější, tak se na to radši vyserem... Hlavně, že příspěvky ČRS vybírá celkem jednoduše... I když mně se zdá, platit je, je mnohem složitější. Tak, asi tak.


Nepřihlášený uživatel

#108 Nevidím v tom problém,horní míra kapra,by měla být i 60 cm :P

2013-09-12 18:15


Nepřihlášený uživatel

#109 Re: Re: Re: Re: s vyjimkami to není tak jednoduché...může je udělit pouze MZe ČR

2013-09-12 20:58

#107: - Re: Re: Re: s vyjimkami to není tak jednoduché...může je udělit pouze MZe ČR

Zákon i vyhláška jsou stejné, jen MZe vydalo k udělování výjimek závazný pokyn, který přesně stanovuje za jakých podmínek výjimky ze zákona udělit. Pokud mám dobré informace, většina výjimek je udělena, aby se odlovil přemnožený sumec. Ono totiž nejde žádat o výjimku ze zákona s odůvodněním, že to bude lepší pro rybáře, ale jen jako opatření pro zásah do rybí obsádky, když to je nutné, třeba právě při přemnožení nějakého druhu, který loví především v noci.


Nepřihlášený uživatel

#110 Re: Re: Re: Re: Re: s vyjimkami to není tak jednoduché...může je udělit pouze MZe ČR

2013-09-14 17:14

#109: - Re: Re: Re: Re: s vyjimkami to není tak jednoduché...může je udělit pouze MZe ČR

No a kdo tam ty sumce asi naházel? Jděte doprdele se zástupnými problémy... Jak už jsem psal výše, možná by bylo, někdy lépe, vybodnout se na svazové tabulky a nechat to tzv. navolno. Blběji asi nebude.

PS: Sumec se nepřemnožil sám... Sumce přemnožili "odborníci ze svazu", za přispění křupanů z místních svazů...


Nepřihlášený uživatel

#111 Re: Re: Re: Re: Re: Re: s vyjimkami to není tak jednoduché...může je udělit pouze MZe ČR

2013-09-16 08:49

#110: - Re: Re: Re: Re: Re: s vyjimkami to není tak jednoduché...může je udělit pouze MZe ČR

Mám pocit, že máte obrovský, problém chápání psaného textu, tak ještě jednou a pomaleji:-)

Sumci nejsou zástupný problém, ale zdůvodnění té žádosti o výjimku. Do té žádosti musí nějaký důvod uvést a ten důvod musí být obhájitelný před ministrstvem (MZe), které má výjimku ze zákona udělit. Tam nestačí napsat, že to chtějí rybáři a naavíc se to zdůvodnění sumcem používá i u revírů, kde přemnožen není.

Tady nejde o svazové tabulky, ale dodržování platných zákonů této země!!!


Nepřihlášený uživatel

#112

2013-09-16 13:24

Opravdu máte pouze pocit, nic víc... Jinak krásná práce bafuňáře ČRS, okresního kalibru. V jednom odstavci se oháníte zákony této země, i s vykřičníkem, v jiném vesele napíšete, že vědomě lžete a tyto zákony porušujete, asi abych se měl na rybách lépe. No a výsledkem je klasický slepenec svazových bludů směrem k členské základně.
PS: Tady jde o změnu zákona, ne o to abyste kvůli mně naházeli do revírů víc sumců než je zdrávo, či lhali na ministerstvu, že jich tam víc je. Je to k pochopení? Mně spíš připadá, že kopete za ministerstvo. Za to si vás fakt neplatím...

Nepřihlášený uživatel

#113 Re:

2013-09-16 18:13

#112: -

vaše reakce je důkaz, že to není jen pocit. Nejsem bafuňář, funkcionář žádného svazu a ani státní zaměstnanec, jen řadový rybář, který se o danou problematiku zajímá. Ty sumce tam nemusí nikdo házet, to se jen uvede do žádosti, že tam je přemnožen, aby to prošlo a svaz mohl prohlásit, že pro rybáře zajistil nonstop lov, že při tom lhali je věc jiná.

Já vám jen píši jaká je situace, jak to funguje, nic víc, nic míň. A kopu jen za sebe podle svého rozumu a názoru.


Nepřihlášený uživatel

#114 Re: Re:

2013-09-18 06:38

#113: - Re:

Dle vaší dikce, jsem měl pocit, že jste se pouze nepřihlásil pod jménem, jako na předchozí straně diskuze. Toť vše. Jinak na nejednom revíru to ČRS s násadou sumce opravdu přehnal. A jak jsem již psal výše, svaz by se měl snažit o změnu zákona a vytvoření pravidel odpovídajících jedenadvacátému století, nikoliv o konzervaci stavu, někdy z roku 1970...


Nepřihlášený uživatel

#115 Re: Re: Re:

2013-09-18 10:29

#114: - Re: Re:

jsem, přezdívku už sem nepíši, stejně jako nikdo zde, ale držím se stále stejné debaty, takže to nevidím ani jako nutnost. Vykonávám funkci hospodáře a rybářské stráže na našem vlastním revíru, který nemá se svazem nic společného, naopak jsme svazu defakto konkurent i když při počtu necelých dvaceti členů velmi zanedbatelný. Ten náš klub vznikl právě kvůli tomu, co se nám jako rybářům nelíbí a co chceme dělat jinak než svaz. My jsme s řešním problémů začali od základů a nikoliv od toho, aby se uvolňovala pravidla v systému, který už tak má zhoubný dopad na rybaření a jeho budoucnost.

Kdyby tato petice byla postavena jako koncept komplexního řešení a stál za ní někdo, kdo jí dokáže argumenty obbhájit (tak jako tomu bylo u projektu K-70 a Radka Sekery), dá se o tom jednat jako o nějakém řešení. V této podobě je to jen výkřik do tmy člověka, který ani neví, že omezení denní doby lovu je věcí zákona a ne interních pravidel svazu.

A jak už jsem psal výše, věřte, že činovníci svazu na zajištění non-stop lovu intenzivně pracují, protože tím svým voličům zavřou pusu a skutečné problémy, které je třeba řešit se můžou nechat dál v tichosti. Třeba si to rybáři uvědomí až budou moci chytat nonstop na pět prutů, akorát nebude co a nebude kde.


Nepřihlášený uživatel

#116 Re: Re: Re:

2013-09-18 10:35

#114: - Re: Re:

"svaz by se měl snažit o změnu zákona a vytvoření pravidel odpovídajících jedenadvacátému století, nikoliv o konzervaci stavu, někdy z roku 1970"

 

Denní doby lovu u nás sahají mnohem dál než do roku 1970. Jinak pro vaší informaci je jedinou evropskou zemí, kde je plošný non-stop lov Slovensko. Ve zbytku evropy se jedná jen o část revírů, nebo jen úseků na některých revírech, kde se takto smí chytat. Často se smí lovit jen od úsvitu do soumraku.


Nepřihlášený uživatel

#117 Re: Re: Re: Re:

2013-09-18 20:18

#115: - Re: Re: Re:

Myslíte, že toto http://www.rk-litvinov.cz/fotoalbum/horni-malek---sezona-2013/ , je řešení? Mám za to, že ani náhodou...


Nepřihlášený uživatel

#118 Re: Re: Re: Re: Re:

2013-09-18 23:27

#117: - Re: Re: Re: Re:

je to řešení dílčích problémů, ale nikoliv celé budoucnosti rybářství u nás. Přečtěte si vše co je tam psáno, třeba ten smysl pochopíte.

 


Nepřihlášený uživatel

#119 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-09-19 14:54

#118: - Re: Re: Re: Re: Re:

Samozřejmě, že nepochopím... Na dvou hektarech může kdejaká partička začít provozovat jakousi "rybářskou sektičku". Na sto hektarech, to bude krapet o něčem jiném. Rozhodně to však, není řešení ani dílčích problémů a ani žádných jiných. Je to pouze něčí osobní kratochvíle na jakési pince, která je zcela bezvýznamná a tudíž tam může experimentovat kde kdo... Řešení je pouze v silném svazu, změnou zákona. Drobením se ničemu nepomůže, neparcelujem "kolbenku". Jinak ale... Pinkám zdar!

PS: Možná ten jeden okoun časem ještě cenťák/dva dá... Petrův zdar!

ploticee

#120 Petice

2013-09-19 16:17

Petici jsem samozřejmě podepsal. Možná by pomohlo pro více podpisů se nějak domluvit s adminy rybářských serverů jako jsou MRK.CZ, CARPFISHING.CZ apod. aby tuto petici zveřejnili na jejich stránkách. Pokud se již tak tedy nestalo, to jsem si nezjistoval.

Nepřihlášený uživatel

#121 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-09-22 18:38

#119: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Nejde o rozlohu, nejde o partičku, jde o principy, které se z rybařiny vypařily. A silný svaz? Ten je možný jen pokud nebude pro většinu končit tím, že mu zaplatí a vezmou povolenku. Spousta rybářů kříčí (od klavesnice), že chce to a tamto, ale opravdu pro rybařinu nic neudělá. Zákon by chtěl upravit, ale mělo by se začít od něčeho jiného, než je uvolňování pravidel.

 

Nechápu jak to PS myslíte?


Nepřihlášený uživatel

#122

2013-09-23 16:01

Jaképak principy se z rybařiny vypařily? Mohl byste krapet konkrétněji? Netuším, co mám dělat pro "rybařinu"? Co myslíte tou "vaší" rybařinou? Znám mraky vod, které nejsou pod žádnými pravidly (co se týče osádky ryb a pod.) a kupodivu skvělé chytání různých druhů, různými technikami. PS jsem myslel asi tak, že velikost ryby, je prostě omezena velikostí akvária a hustotou ryb, které tam někdo nasype. To je prostě dané...

Nepřihlášený uživatel

#123 Re:

2013-09-25 12:35

#122: -

vztah k vlastním revírům, snaha o to něco tvořit pro budoucnost rybařiny, aktivně se zapojovat do fungování organizace a udělat zadarmo i něco pro přírodu a ostatní rybáře.

Jak píšete, některé vody, které nikdo nespravuje jsou dobře zarybněné pestrou obsádkou a to z několika důvodů, není tam velký rybářský tlak a voda nění přetěžována monokulturní obsádkou kaprů, kterou chtějí "hloupí" rybáři a co jim jejich funcionáří rádi plní.

 

Tahle hláška je v tom případě nesmyslná, protože ten revír je oproti svazovkám kaprem hodně podsazen a je tam daleko více místa pro vedlejší druhy(pokud máte představu co to znamená, kapr tam má meziroční přírůstek až 2,5 kg). A to i pro ty, které se normálně nechytají (hrouzek, karas obecný). A jak funguje úživnost vody ve vztahu k obsádce mě poučovat nemusíte, myslím, že v tomto směru mám znalosti i zkušenosti velmi bohaté.


Nepřihlášený uživatel

#124

2013-10-13 14:00

Naprosto souhlasím s tím aby se doba rybolovu v letních měsících prodloužila,a s horní mírou kapra také,Nekteří hospodáři si už jsou zájmu veřejnosti vědomi a tento rybolov už povolují,v rámci místních povolenek,a zatím jsem se nesetkal ze záporným postojem,při dodržování všech pravidel vytýčenými těmito hospdáři.Například při lovu chyť a pusť a vícedenním rybolovu na jednom místě.

Nepřihlášený uživatel

#125

2013-10-15 17:52

konecne neco pro rybare myslim tim miru kapra.